Langkah Menjadi VIP di Aplikasi Smule

Adakah anda seseorang yang menggunakan aplikasi karoke Smule secara aktif? Mungkin jika anda menggunakan aplikasi Smule biasa terlalu banyak sekatan. Itulah sebabnya Smule menyediakan Smule VIP agar penggunanya selesa menggunakan pelbagai ciri di Smule.

Bagaimana untuk? Sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun dan memasang Smule VIP. Bagi anda yang keliru mendapatkan Smule VIP, anda tidak perlu risau. Kerana dalam artikel ini, saya akan membincangkan cara termudah untuk menjadi VIP di Smule.

Tetapi sebelum anda memastikan anda memasang aplikasi Smule di PlayStore terlebih dahulu. Anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi Smule. Setelah anda memasuki aplikasi Smule, anda boleh mendaftarkan diri anda sebagai pengguna Smule dengan segera.

Anda boleh mendaftarkan akaun Smule dengan menggunakan Gmail, Facebook, atau nombor telefon bimbit anda. Pastikan anda tidak menukar nombor Gmail, FB, atau telefon bimbit. Oleh itu, apabila telefon bimbit anda rosak dan ganti telefon bimbit anda, anda masih boleh log masuk ke akaun Smule anda dengan menggunakan Gmail, FB, atau nombor telefon bimbit yang telah anda daftarkan.

Kemudian, anda boleh membuat id Smule dengan segera. Dianjurkan untuk membuat id yang berkaitan dengan nama sebenar anda. Kemudian anda boleh segera "Next" dan bersedia untuk berkaraoke. Inilah cara untuk menjadi VIP di Smule.

Bagaimana Menjadi VIP di Smule

Berikut adalah langkah-langkah yang boleh anda ikuti untuk menjadi VIP di Smule. Anda boleh mengikuti langkah-langkah ini dengan mudah.

1. Log masuk ke akaun Smule anda

Bagaimana menjadi VIP di Smule

Apabila anda memasukkan akaun Smule anda, anda akan melihat pelbagai simbol. Setiap simbol di Smule menunjukkan ciri yang boleh anda gunakan. Namun, jika anda tidak menggunakan Smule VIP maka anda tidak dapat mengakses semua ciri yang ada.

Untuk menjadi Smule VIP, anda boleh terlebih dahulu mengklik simbol "Mic" di bahagian bawah. Kemudian, anda akan menemui "All Access Pass" di bahagian atas. Anda hanya perlu menekan perkataan "Tunjukkan Saya" di dalam kotak.

2. Pilih Smule VIP

Cara menjadi VIP di Smule 4

Setelah anda menekan "Show Me" Smule secara automatik akan memberi anda dua pilihan. Untuk pilihan pertama, Smule VIP berharga Rp 24.000, berlaku selama satu bulan. Untuk pilihan kedua, anda dapat menjadi VIP di Smule selama 1 tahun dengan harga Rp 190.000.

Sekiranya anda seorang yang sangat aktif menggunakan Smule, maka kami mengesyorkan membeli satu tahun. Walau bagaimanapun, jika anda jarang menggunakan Smule dan hanya untuk bersenang-senang, sila beli pakej yang sah untuk 1 bulan sahaja.

3. Smule pembayaran VIP

Sekiranya anda telah menentukan pakej yang diinginkan, cukup klik pada pakej yang anda mahu pilih. Berikut adalah VIP di Smule selama 1 bulan.

Cara menjadi VIP di Smule 6

Selepas itu, Google Play akan muncul secara automatik. Untuk pembayaran, anda boleh membelinya menggunakan kad kredit, pemotongan kredit, atau kad debit. Sekiranya anda tidak mempunyai kad kredit atau debit, anda boleh menggunakan kredit. Untuk menetapkan bentuk pembayaran, klik di bahagian bawah "All Access Pass."

Cara menjadi VIP di Smule 7

Kemudian anda boleh klik pada "Kaedah pembayaran."

Cara menjadi VIP di Smule 8

Seterusnya, pilih untuk membayar menggunakan kredit dengan menekan "Bil akaun Telkomsel saya" jika anda adalah pengguna kad Telkomsel. Namun, untuk pengguna kad lain sama saja nama "Telkomsel" akan berubah.

Cara menjadi VIP di Smule 9

Setelah selesai, anda hanya boleh mengklik "SUBSCRIBE" di kotak hijau. Sekiranya anda membayar VIP Smule menggunakan kredit, pastikan anda mempunyai baki kredit lebih tinggi daripada harga VIP Smule.

Sebagai contoh, jika anda menjadi VIP Smule dengan IDR 24,000, pastikan anda mempunyai baki kredit sekurang-kurangnya IDR 30,000. Kerana, jika anda tidak mempunyai kredit berlebihan, Google Play akan gagal membuat transaksi Smule VIP anda. Sekiranya berjaya maka anda boleh menggunakan Smule VIP secara automatik dan anda akan dikembalikan ke aplikasi Smule seperti biasa.

4. Bagaimana Mengetahui Sudah Menjadi VIP Smule

Sekiranya anda mempunyai keraguan, adakah saya telah mendaftar sebagai VIP di Smule? Anda boleh menyemaknya dengan mudah. Anda boleh mengklik simbol "orang" di kanan bawah. Simbol ini akan menunjukkan akaun Smule anda. Selepas itu, lihat di sebelah foto anda terdapat "VIP" kecil. Tulisan tersebut menunjukkan bahawa anda telah menjadi VIP di Smule.

Bagaimana Mengetahui Sudah Menjadi VIP Smule

Itulah cara untuk menjadi VIP di Smule. Anda tidak perlu rumit untuk menggunakan Smule VIP. Jadi apa kelebihan dan perbezaan menjadi VIP di Smule? Sudah tentu terdapat banyak kelebihan dan kelebihan yang ditawarkan oleh Smule VIP. Apa benda itu?

Kelebihan menjadi Smule VIP

Sekiranya anda pernah merasakan penggunaan Smule biasa, mungkin anda akan mengetahui apakah kelebihan yang ditawarkan dengan menjadi VIP di Smule. Menjadi Smule biasa mempunyai banyak sekatan. Sehingga pengguna Smule biasa tidak dapat menyanyikan lagu yang diinginkan dengan bebas. Masih ada kelebihan lain, berikut adalah kelebihan menjadi Smule VIP:

1. Boleh Mengakses Semua Lagu

Boleh Mengakses Semua Lagu

Seperti yang anda ketahui, Smule adalah aplikasi karoke yang terkenal. Ramai orang menggunakan aplikasi Smule untuk nyanyian yang menyeronokkan. Namun, tidak semua lagu dapat diakses dengan mudah dengan menjadi Smule biasa.

Sering kali ini membuatkan pengguna Smule tidak bebas menyanyi. Namun, jika anda menjadi VIP di Smule, anda tidak perlu risau tentang lagu yang ingin anda nyanyikan. Kerana, dengan menjadi VIP di Smule, anda dapat menyanyikan lagu apa pun tanpa terkunci. Jadi, pengguna Smule VIP lebih bebas menyanyi.

2. Boleh berduet atau menyanyi secara solo

Boleh Duet atau Menyanyi Solo

Bagi pengguna Smule biasa ada batasan lain selain tidak dapat mengakses lagu. Batasan lain adalah bahawa tidak bebas untuk menyanyi sendirian dan tidak boleh berduet. Sekiranya seperti ini, anda boleh mendapatkan akses ke duet nyanyian atau solo dengan menjadi VIP di Smule.

Anda boleh berduet dengan sesiapa sahaja. Anda juga tahu rakan anda yang menggunakan Smule VIP dan anda boleh berduet secara langsung dengan penyanyi idola. Duet dengan penyanyi asal di Smule hanya dapat dilakukan jika anda menggunakan Smule VIP. Sudah tentu ini telah menjadi salah satu kelebihan yang paling menguntungkan bukan?

3. Boleh Menggunakan Kesan Audio

Boleh Menggunakan Kesan Audio

Kesan Audio adalah salah satu ciri yang hanya dapat diakses oleh pengguna Smule VIP. Apakah faedah menggunakan Kesan Audio? Dengan menjadi VIP di Smule, anda dapat mengedit suara nyanyian anda agar lebih sesuai dengan menggunakan Kesan Audio ini.

Jadi, anda tidak perlu risau dengan suara yang tidak betul, anda boleh mengeditnya secara langsung menggunakan Audio Effect. Sekiranya anda pengguna Smule biasa, anda tidak boleh menggunakan ciri Audio Effect. Cukup menarik bukan?

4. Boleh Melakukan Panggilan Terbuka

Boleh Melakukan Panggilan Terbuka

Selain mendapat akses untuk menyanyikan lagu apa pun, pengguna Smule VIP juga dapat memanfaatkan fitur Open Call. Tidak seperti pengguna Smule biasa, Smule VIP boleh membuka Panggilan Terbuka dengan sesiapa sahaja.

Sekiranya anda pengguna Smule biasa, kadang-kadang anda tidak dapat membuka Panggilan Terbuka dengan rakan yang anda mahukan. Jadi, Open Call di Smule VIP lebih bebas dan lebih muda untuk diakses jika dibandingkan dengan pengguna Smule biasa.

5. Banyak Pengikut

Banyak Pengikut

Kelebihan lain bagi anda yang VIP di Smule adalah mudah untuk menarik pengikut. Sebabnya, pengguna Smule akan lebih berminat untuk mengikuti dengan pengguna Smule VIP. Biasanya pengguna Smule VIP adalah pengguna Smule yang aktif.

Oleh itu, pengguna Smule lain berbondong-bondong melihat video Smule anda di akaun anda. Caranya adalah dengan mengikuti akaun Smule anda. Tidak cukup menguntungkan untuk menjadi VIP di Smule?

Berikut ini adalah cara untuk menjadi VIP di Smule bersama dengan ciri-ciri yang dapat digunakan sebagai pengguna VIP Smule. Smule VIP yang dibayar akan lebih selamat untuk anda gunakan. Sudah tentu, anda tidak perlu bimbang tentang sekatan untuk menggunakan semua ciri dalam Smule VIP. Bagaimana, anda berjaya dengan menjadi VIP di Smule?