10 Permainan K-Pop Fun Terbaik di Android pada tahun 2020

Muzik dan lagu pop dalam gaya Negara Ginseng, Korea Selatan, dikatakan mampu menarik hati remaja di Indonesia. Bukan hanya remaja yang suka hiburan Korea Selatan. Namun, demam Kpop di Indonesia membuat peminat suka mendengar muzik Kpop. Malah permainan Kpop mula tersebar di PlayStore, anda tahu.

Dengan minat yang boleh dikatakan tidak sedikit tentang demam Kpop juga menjadikan kita bertujuan untuk sepuluh permainan Kpop yang menarik dan menarik yang dapat dimainkan oleh sesiapa sahaja, terutama peminat Kpop sendiri. Ingin tahu tentang muzik Kpop yang dimainkan di telefon pintar Android? Lihat ulasan berikut.

Permainan Kpop Terbaik di Android

Sekiranya anda seorang KPOPers dan ingin bermain permainan bertema KPOP, anda mesti mencuba sepuluh permainan ini!

1. SuperStar SMTOWN

SuperStar SMTOWN

Pencinta muzik pop Korea Selatan mungkin biasa dengan K-pop bermula dari Super Junior, SNSD, atau EXO. Ketiga kumpulan idola itu adalah kumpulan idola asal yang dipanggil SM. Nah, permainan kpop ini sangat sesuai untuk anda yang menggemari lagu Kpop yang dihasilkan oleh agensi SM.

Sebabnya SuperStar SMTOWN adalah permainan muzik yang mengandungi semua lagu yang dibuat oleh artis dan agensi idola SM. Anda boleh menemui lagu yang dinyanyikan oleh Super Junior, EXO, SNSD, Shinee, Red Velvet, BoA, TVXQ, NCT, dan banyak lagi. Adakah anda salah seorang peminat idola SM? Main permainan SuperStar SMTOWN dengan mengklik di sini.

2. SuperStar BTS

SuperStar BTS

Permainan SuperStar BTS ini serupa dengan SuperStar SMTOWN. Perbezaannya hanyalah lagu dan artis dalam permainan. Di SuperStar BTS, anda hanya akan menemui lagu BTS dengan koleksi kad dengan gambar ahli BTS.

Sekarang, untuk ciri permainan, SuperStar BTS telah menyediakan 3 tahap kesukaran yang berbeza  , mudah, sederhana  dan  sukar. Juga, setiap hari akan ada bonus menarik yang dapat anda  kenali. Ingin tahu? Oleh itu, mainkan permainan SuperStar BTS.

3. JYPNATION superstar

JYPNASI Superstar

Sekiranya sebelum ini ada permainan kpop yang mengkhususkan diri dalam menyediakan lagu dari artis SM, itu berbeza dengan Superstar JYPNATION. Sekiranya anda peminat artis dari JYP, maka mencuba permainan yang satu ini adalah suatu keharusan. JYP adalah agensi terkenal dengan melancarkan berhala yang tidak kurang hebatnya daripada artis SM.

Adakah anda peminat 2PM, Miss A, Wonder Girls, GOT7, DAY6, Twice atau idola tandu JYP yang lain? Anda boleh menikmati lagu artis JYP dengan serta-merta semasa bermain permainan di JYPNATION Superstar. Kumpulkan kad terbaik dan menjadi nombor satu dalam permainan. Anda boleh memuat turun permainan ini dengan mengklik di sini.

4. SuperStar PLEDIS

PLEDIS SuperStar

Sekiranya anda seorang Carat atau peminat kumpulan NU'EST, Pristin dan kumpulan lain yang dipromosikan oleh Pledis Entertainment, anda mesti bermain permainan SuperStar PLEDIS. Sama seperti permainan SuperStar JYPNATION, berikut adalah tiga tahap kesukaran dengan kesukaran paling mudah dinamakan  senang  hingga  sukar.

Cara bermain sangat mudah, anda hanya perlu menekan butang sesuai dengan irama lagu. Nah, untuk lagu ini juga sangat pelbagai. Semua lagu dari SEVENTEEN, NU'EST, Pristin, dan kumpulan Pledis lain akan muncul dalam permainan ini. Oh ya,  selain lagu yang lengkap, permainan ini juga memaparkan kad dengan gambar berhala kegemaran anda dari Pledis. Ayuh, main permainan!

5. BeatEVO YG

BeatEVO YG

Nah, jika anda suka lagu Big Bang, BLACKPINK, 2NE1, dan artis YG yang lain, maka kami cadangkan bermain permainan BeatEVO YG. Permainan ini berbeza dengan SuperStar SMTOWN atau SuperStar BTS. Di BeatEVO YG anda harus memainkan lagu satu persatu untuk membuka lagu lain. Terdapat juga poin untuk  menaik taraf  setiap kad. Berminat untuk bermain?

6. BEAT MP3 2.0 - Permainan Irama

BEAT MP3 2.0 - Permainan Irama

Satu lagi permainan lagu K-Pop yang sangat menyeronokkan ialah BEAT MP3 2.0 - Rhythm Game. Kali ini permainan K-Pop bukan meneka lagu atau meneka penyanyi Kpop, tetapi anda akan memainkan lagu Kpop yang disesuaikan dengan rentak .

Cara bermain permainan ini sangat mudah. Anda hanya perlu menekan butang mengikut rentak . Untuk lagu, BEAT MP3 2.0 - Rhythm Game akan menyesuaikan diri dengan senarai main lagu di telefon Android anda. Sekiranya anda seorang Kpopers sudah tentu anda mesti mengumpulkan lagu Kpop bukan? Mari bermain permainan di sini.

7. Kuiz Muzik Kpop

Permainan Kuiz Muzik Kpop

Bermain dengan meneka lagu cukup menggembirakan terutamanya jika lagu kegemaran anda sering muncul dalam soalan kuiz dalam permainan. Seperti permainan Kpop yang satu ini. Permainan yang boleh dimuat turun secara percuma di PlayStore akan membawa para pemain meneka lagu-lagu pop Korea.

Pelbagai lagu Kpop termasuk dalam permainan Kuiz Muzik Kpop ini. Anda boleh mendapatkan lagu dari BTOB, Super Junior, CN-Blue, Jay Park, dan banyak lagi idol pop Korea yang hadir dalam permainan. Tidak hanya meneka lirik lagu, pemain juga akan diminta untuk meneka idola yang menyanyikan lagu-lagu tersebut. Sekiranya berminat muat turun terus di sini.

8. Permainan muzik Kpop

Permainan muzik Kpop

Pilihan permainan yang berkaitan dengan Kpop, anda boleh memilih permainan muzik Kpop. Seperti namanya, permainan konsep bertema Kpop ini menyajikan permainan yang menarik untuk dimainkan. Anda boleh memilih pelbagai ciri permainan yang ada di permainan muzik Kpop.

Salah satu permainan dalam permainan muzik Kpop adalah meneka lagu. Lagu Guess Kpop menjadi sangat menarik dengan bermain permainan muzik Kpop. Selain muzik, anda juga dapat bermain permainan teka-teki dalam permainan ini. Tidak membosankan kan? Mari bermain permainan di sini.

9. Kuiz Idola Kpop 2018

Kuiz Idola Kpop 2018

Sesuai dengan nama permainannya, Kpop Idol Quiz 2018 ini meminta pemain meneka soalan kuiz. Sudah tentu persoalan yang akan timbul mengenai artis idola KPOP. Apa yang menarik mengenai permainan ini, anda tidak memerlukan sambungan internet kerana Kpop Idol Quiz 2018 dimainkan di  luar talian. Di samping itu, anda boleh memuat turun permainan ini secara percuma di sini.

10. Guitar Hero Edisi K-POP

Guitar Hero Edisi K-POP

Sekiranya anda mengetahui permainan Guitar Hero yang popular di PS, maka permainan Guitar Hero kini hadir dalam permainan Android dengan tema K-pop. Ya, dalam Guitar Hero K-POP Edition, anda akan merasa bermain gitar dengan lagu-lagu Kpop. Bukan hanya lagu BTS, malah ada lagu lain seperti lagu dari SNSD, EXO dan banyak lagi. Ingin mengetahui keseronokan? Main permainan di sini.

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan yang disebutkan di atas, kami juga mempunyai sejumlah cadangan permainan menarik lainnya untuk Kpopers. Malangnya, permainan yang kami cadangkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Kuiz Muzik

Kuiz Muzik

Buktikan jika anda seorang KPopers sejati. Sudah tentu peminat kpopers atau Pop Korea dapat menghafal setiap lagu dari rangkaian artis idola. Untuk membuktikan kemahiran anda dalam menghafal lagu dan muzik Kpop, cubalah bermain permainan Kuiz Muzik Kpop ini.

Sebelum anda menguji kemahiran anda dalam menghafal lagu Kpop, anda akan diminta memilih genre muzik terlebih dahulu dan memilih K-Pop. Setelah memilih kategori K-Pop, maka anda sudah bersedia untuk bermain meneka lagu K-Pop dan juga meneka idola yang menyanyikan lagu K-Pop. Bagi anda, YG Stan, anda boleh memilih permainan ini

12. Permainan Piano KPOP

Permainan Piano KPOP

Anda mungkin biasa dengan permainan piano seperti Piano Tiles. Baiklah, kali ini permainan KPOP Piano Game membawa konsep seperti Piano Tiles. Cuma ada perbedaan dalam KPOP Piano Game adalah lagu yang disediakan oleh permainan.

Jika di Piano Tiles anda dapat mendengarkan musik piano klasik, maka di KPOP Piano Game para pemain akan dimanjakan dengan mendengarkan musik K-pop. Permainan ini juga sesuai untuk anda yang sangat menggemari KPop. Sebabnya, permainan ini agak ketagihan dan menyeronokkan untuk dimainkan pada masa lapang.

13. Garisan Menari KPOP

Garisan Menari KPOP

Seterusnya adalah permainan KPOP Dancing Line yang membawa  permainan irama. Dalam permainan itu, KPOP Dancing Line mengajak pemain untuk memadankan irama lagu dengan titik-titik yang muncul. Dengan hanya satu jari, anda seharusnya dapat mengikuti irama lagu dengan tepat.

Selain dari cara bermain yang mudah, permainan ini juga mempunyai banyak lagu KPOP yang sedang  digemari  sekarang. Beberapa lagu KPOP yang paling banyak dimainkan adalah BTS, MOMOLAND, TWICE, EXO, dan banyak lagi.

Nah, itulah permainan Kpop kesepuluh yang paling menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan lebih-lebih lagi jika anda adalah Kpopers. Pasti, anda tidak mahu ketinggalan semua permainan ini? Sudahkah anda menentukan permainan yang ingin anda mainkan?