WonderFox HD Video Converter Multifungsi Video Converter Factory Pro 18.1

Perkembangan teknologi yang pesat juga membawa perkembangan kepada munculnya pelbagai jenis video digital. Video digital beredar dan sebelumnya diketahui oleh orang ramai, kini telah berubah dari satu format MP4 ke format lain, format yang lebih maju.

Perkembangan format video ini pastinya menjadikan orang dapat menikmati video dengan kualiti yang lebih tinggi. Tetapi pada masa yang sama, perubahan format video ini juga menimbulkan sejumlah masalah di mana pemutar video yang sebelumnya digunakan, sekarang tidak dapat digunakan lagi untuk memutar video dengan format terkini .

Oleh itu, perkara berikut akan membantu anda menyelesaikan masalah dengan mengesyorkan WonderFox HD Video Converter Factory Pro 18.1.

Apa itu WonderFox HD Video Converter Factory Pro?

WonderFox HD Video Converter Factory Pro adalah program kumpulan pertama yang menyokong penukaran video HD. Dikuasakan oleh teknologi pengekodan video eksklusif WonderFox, HD Video Converter Factory Pro tidak hanya dapat mengubah format apa pun menjadi MP4, tetapi juga menghasilkan output yang lebih berkualiti.

Selain itu, HD Video Converter Factory Pro juga menyokong perkakasan mempercepat perkakasan NVIDIA® NVENC, CUDA dan Intel® HD Graphics. Oleh itu anda boleh menukar video dengan cepat.

Bagaimana nak guna?

Perkara pertama yang mesti anda lakukan ialah memuat turun dan memasang WonderFox HD Video Converter Factory Pro. Kemudian, cuba jalankan HD Video Converter Factory Pro dengan mengklik "Converter" di tetingkap permulaan.

Penukar

Antara Muka Pop timbul

Selepas anda mengklik " Converter" , antara muka pop timbul baru akan muncul. Di antara muka baru, klik pada "Tambah fail / Tambah folder video" atau di kotak putus-putus di tengah untuk menambahkan video untuk ditukar. Sekiranya anda mempunyai banyak video yang perlu ditukar ke format yang sama, maka anda dapat menambahkannya sekaligus, kerana perisian ini menyokong hingga 10 penukaran video secara serentak.

Setelah menambahkan video, anda dapat memilih format output video atau menyesuaikan parameter dalam pengaturan di sebelah kanan. Perisian ini menyokong lebih daripada 300 format audio dan video. Jadi, anda tidak perlu risau sekiranya video yang ditukar tidak dapat dimainkan oleh pemain video yang anda miliki.

Satu perkara lagi yang perlu anda perhatikan adalah jangan lupa mengklik ikon segitiga terbalik di bahagian bawah, untuk menetapkan lokasi video yang berjaya ditukarkan. Selepas itu, klik " Jalankan" untuk memulakan penukaran.

WonderFox HD Video Converter Factory Pro bukan sahaja mempunyai keupayaan penukaran yang sangat baik. Aplikasi ini juga menyokong memuat turun video dalam talian. Bagaimana anda memuat turun video di web? Inilah tutorial penuh.

Sebagai contoh, andaikan anda ingin memuat turun video BBC di BERITA BBC. Klik butang "Muat turun" di skrin utama, sehingga tab baru akan muncul untuk memuat turun. Klik "Muat turun Baru" , kemudian tampal pautan video yang disalin di tetingkap pop timbul baru, tepat di kotak untuk menampal pautan (Tampal URL) , kemudian klik butang "Analisis".

Sebagai alternatif, anda boleh klik "Tampal dan Analisis" s ecara langsung, maka perisian dengan segera akan menampal pautan dan menganalisisnya. Tidak kira dengan cara mana anda memilih untuk menampal pautan, selagi yang paling penting ialah anda harus menyalin pautan video yang diperlukan untuk memuat turunnya terlebih dahulu.

Penukar

Sekiranya analisis berjaya, perincian video akan segera dipaparkan. Anda boleh memilih format video yang dimuat turun secara manual dalam paparan ini. Sekiranya anda tidak memilih, perisian akan memuat turun video dalam format lalai. Kemudian, klik butang "OK" dan klik ikon segitiga terbalik di bahagian bawah untuk menetapkan lokasi penyimpanan video yang dimuat turun. Langkah terakhir, klik "Muat turun Semua" , dan video akan dimuat turun.

Fungsi muat turun dalam talian dari WonderFox HD Video Converter Factory Pro telah menjadi penyelesaian bagi pengguna yang tidak dapat memuat turun video setelah menyemak imbas. Kemudian, adakah perisian ini hanya mempunyai dua fungsi ini? Sudah tentu tidak! Masih ada fungsi lain yang layak iaitu rakaman skrin.

Sekiranya anda sering melakukan tutorial video, ciri ini pasti sesuai untuk anda. Apabila anda menonton video dan ingin membagikannya dengan rakan tetapi dibatasi oleh ciri perkongsian video yang sering bermasalah, maka fungsi GIF Maker dalam aplikasi ini sangat disarankan. Fungsi ini membolehkan anda membuat video menjadi GIF animasi.

Di samping itu, di Kotak Alat anda juga dapat membuat nada dering atau nada dering anda sendiri, baik untuk pengguna Android dan Apple. Anda juga tidak perlu risau jika nada dering ini tidak akan menyokong peranti anda selepas pengeluaran.

Penukar Video

Sesungguhnya aplikasi harus menyokong pelbagai bahasa! Atas sebab ini, WonderFox HD Video Converter Factory Pro telah dilengkapi dengan beberapa bahasa seperti Inggeris, Perancis, Jerman, Sepanyol, Cina, dll. Dengan mempertimbangkan jumlah pengguna dari seluruh dunia, diharapkan untuk kemas kini seterusnya lebih banyak bahasa akan ditambahkan.

Kesimpulannya

WonderFox HD Video Converter Factory Pro adalah perisian penukaran video serba boleh yang tidak hanya dapat memenuhi keperluan anda untuk format video, tetapi juga menyediakan pelbagai ciri berguna lain hanya dalam satu perisian. Untuk perisian canggih ini, jangan ragu untuk memuat turun dan menggunakan WonderFox HD Video Converter Factory Pro!