10 Aplikasi Skrin Keretakan Terbaik di Telefon Android dan iOS

Semua orang pasti tidak mahu memiliki dan menggunakan telefon bimbit dengan skrin retak. Selain mengganggu penglihatan, kemungkinan besar juga layar tidak akan berfungsi dengan baik dan tidak responsif. Bagaimana jika skrin retak bukan retak sebenar?

Android dan iOS mempunyai sejumlah aplikasi layar retak di gedung aplikasi masing-masing yang boleh dimuat turun secara percuma (ada yang mempunyai item berbayar di dalamnya). Walaupun dibuat hanya sebagai aplikasi lelucon / jenaka dan simulasi untuk hiburan, aplikasi ini menawarkan grafik yang sangat baik sehingga kelihatan nyata. Berikut adalah senarai 10 aplikasi skrin retak popular yang terdapat di Play Store dan App Store.

1. Brank Screen Brank oleh Eijoy Entertainment

Broken Screen Prank oleh Eijoy Entertainment adalah salah satu aplikasi skrin retak terbaik yang boleh anda muat turun di Play Store. Sehingga penulisan ini, aplikasi ini telah dimuat turun lebih daripada 50 juta kali dan menerima lebih daripada 600 ribu ulasan, yang kebanyakannya berpuas hati dengannya.

Aplikasi ini mempunyai sejumlah fitur menarik, termasuk wallpaper retak yang kelihatan nyata dan suara pecah kaca, memecahkan skrin dengan menyentuh skrin dan menggoncang telefon, dan ciri-ciri menghancurkan layar mudah alih dengan kesan lain seperti layar api dan elektrik.

Ingin mencuba aplikasi retak ini pada telefon pintar atau tablet anda? Mari kita muat turun aplikasi di sini (pengguna Android sahaja).

2. Crack Skrin Skrin Anda

Crack Your Screen Prank adalah aplikasi skrin retak seterusnya yang sangat popular di Android. Aplikasi ini telah dimuat turun lebih dari 10 juta kali dengan penilaian yang baik, iaitu 4.2 daripada puluhan ribu pengguna.

Dengan aplikasi ini anda dapat memecahkan layar dengan tiga kaedah yang berbeza, yaitu goyangan, sentuh, dengan pengaturan waktu. Anda boleh mengubah kaedah retak di menu Tetapan dan ada juga pengurus skrin retak di mana anda boleh memilih skrin retak yang paling realistik.

Menggunakan aplikasi sangat mudah. Cukup tekan butang "Sedia", goncangkan peranti untuk memecahkan skrin dan goncangkan lagi untuk memperbaikinya. Seronok bukan? Mari muat turun aplikasinya di sini.

4. Prank Skrin Retak

Masih untuk Android, aplikasi skrin retak terbaik berikutnya adalah Cracked Screen Prank yang dikembangkan oleh Droid-Developer. Aplikasi ini juga mendapat sambutan yang baik dari pengguna Android dengan memuat turun lebih dari 5 juta kali dan menerima puluhan ribu ulasan, yang kebanyakannya positif.

Beberapa ciri aplikasi Cracked Screen Prank termasuk wallpaper dan suara skrin pecah yang realistik, empat kesan bunyi dedas untuk dipilih, sentuhan dan goncang kesan untuk memecahkan skrin, tetapan waktu untuk retak, dan pembaikan skrin automatik ketika anda kembali ke aplikasi .

Selain layar retak, aplikasi ini juga memiliki beberapa permainan 'layar prank' lainnya di dalamnya, termasuk layar api dan menghancurkan telefon bimbit menggunakan sejumlah alat. Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turun aplikasi ini di sini.

4. Crack Skrin Skrin Mudah Alih Anda

Aplikasi lelucon skrin retak ini juga tidak kurang menariknya daripada pelbagai aplikasi lain dalam senarai ini. Dengan lebih daripada 5 juta muat turun dan penilaian di empat teratas, Crack Your Mobile Screen Prank adalah salah satu aplikasi skrin retak paling popular di Android yang boleh anda muat turun dan pasang pada telefon pintar anda.

Ciri-ciri yang dimiliki oleh aplikasi ini hampir sama dengan aplikasi skrin retak yang telah dibincangkan sebelumnya. Beberapa kelebihan aplikasi ini ialah anda dapat memilih apakah anda ingin memainkan suara retak dan dapat mengatur apakah sistem Android berfungsi atau tidak setelah kesan layar retak ditampilkan.

Selain itu aplikasi ini juga dilengkapi dengan wallpaper hidup yang dapat anda tetapkan sebagai wallpaper. Terdapat juga widget di mana anda boleh meletakkan pautan langsung ke aplikasi di layar utama (layar utama). Berminat? Segera, muat turun aplikasi di sini.

5. Brank Screen Brank oleh Prank App

Di Play Store anda masih dapat mencari aplikasi skrin retak lain yang popular, Broken Screen Prank yang dikembangkan oleh Aplikasi Prank. Aplikasi 'screen prank' ini telah dimuat turun dan dinikmati oleh lebih daripada satu juta pengguna Android. Majoriti pengguna menyukai aplikasi dengan penilaian 4.1.

Ciri-ciri yang dibawa oleh aplikasi ini juga tidak jauh berbeza dengan dua aplikasi yang telah dibincangkan. Di dalamnya anda akan dilayan dengan kertas dinding retak yang realistik dan bunyi kaca pecah, ciri-ciri memecahkan skrin HP dengan menyentuh dan menggoyangkan, kesan lain pada skrin seperti skrin api dan skrin elektrik, dan lain-lain. Anda boleh memuat turun aplikasi pada bulan Ogos 2017 di sini.

6. Broken Screen Prank - Aplikasi Pranks Skrin Retak

Selain menawarkan prank layar retak, Broken Screen Prank - Cracked Screen Pranks App juga menawarkan fitur hiburan tambahan seperti Snake on Screen dan Electric Hair Clipper , yang kedua-duanya dapat membuat orang takut dan menjerit.

Aplikasi Broken Screen Prank - Aplikasi Cracked Screen Pranks cukup popular di Play Store. Sehingga penulisan ini, aplikasi ini telah dimuat turun dan dicuba oleh lebih daripada 500 ribu pengguna. Sebilangan besar ulasan yang masuk adalah positif sehingga penilaiannya tinggi, iaitu 4.5. Berminat? Segera, muat turun aplikasi di sini.

7. Broken Screen Prank oleh OnePixel Studio

Aplikasi skrin retak yang popular seterusnya adalah Broken Screen Prank yang dikembangkan oleh pemaju OnePixel Studio dan dilancarkan pada bulan November 2017. Aplikasi ini telah mendapat sambutan yang cukup baik dengan lebih dari 100 ribu muat turun di Play Store dan penilaian 4.1 dari lebih 300 pengulas .

Dengan aplikasi Broken Screen Prank oleh OnePixel Studio, anda dapat memecahkan skrin mudah alih anda dengan tiga kaedah yang berbeza, iaitu dengan menggoyangkan, menyentuh, dan pemasa. Untuk menghilangkan kesan retak pada layar, Anda hanya perlu membuka semula aplikasi atau periksa pilihan "Goyang untuk diperbaiki" di menu tetapan.

Berminat dengan aplikasi ini? Cukup muat turun di sini (Android sahaja) dan pasangkannya di telefon pintar anda.

8. Latar Belakang Skrin Pecah

Broken Screen Wallpaper adalah aplikasi yang mengandungi koleksi wallpaper layar retak yang sangat menarik. Kertas dinding ini kelihatan sangat asli sehingga apabila digunakan orang dapat berfikir bahawa peranti yang anda gunakan sudah rosak. Sekiranya anda merasa bosan dengan satu kertas dinding, anda hanya boleh menggantinya dengan kertas dinding yang lain dengan mudah.

Untuk mendapatkan kertas dinding skrin retak dalam aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya dengan selamat terlebih dahulu dan menyimpannya pada peranti anda. Kerana ia hanya dipasang tanpa memindahkan gambar dan tidak memerlukan sambungan internet, kertas dinding ini tidak menghabiskan bateri telefon bimbit atau tablet anda.

Sekiranya anda berminat dengan aplikasi Broken Screen Wallpaper, anda boleh memuat turunnya di sini (untuk Android) dan di sini (untuk iOS).

9. Pecah & Pecah!

Aplikasi skrin retak seterusnya yang boleh anda pasang di Android atau iOS adalah Crack & Break It !. Grafik skrin retak dan patah yang ditawarkan oleh aplikasi ini juga kelihatan luar biasa dengan kesan bunyi yang realistik. Di samping itu, aplikasi ini juga menyokong multi-touch di mana anda boleh memecahkan skrin dengan sentuhan pada banyak titik.

Dalam aplikasi ini terdapat sejumlah kategori hiburan kecil yang cukup menggembirakan, seperti balok kaca dan lampu yang boleh anda cuba selesaikan. Walaupun dalam versi premium, anda boleh mendapatkan lebih banyak item untuk dihancurkan. Tidak sabar untuk mencubanya? Cukup muat turun di sini (Android) dan di sini (iOS).

10. Latar Belakang Skrin Pecah Prank-Cracked Break

Aplikasi lain yang mengandungi wallpaper yang mensimulasikan skrin retak adalah Broken Screen Wallpaper Prank-Cracked Break. Aplikasi ini hanya boleh dimuat turun oleh pengguna iPhone, iPad dan iPod touch (iOS 8.0 ke atas).

Selain wallpaper layar retak, dalam aplikasi ini juga terdapat berbagai jenis wallpaper lain, seperti wallpaper dengan lubang peluru, gelembung sabun, garis berwarna seperti layar pecah, dan lain-lain.

Terdapat juga ciri untuk mematikan bola lampu, siren polis, lukisan jari berwarna-warni yang semuanya senang dicuba. Ingin memulakan dengan segera? Mari dapatkan permohonannya di sini.

Nah, itulah senarai 10 aplikasi skrin retak popular yang boleh anda muat turun di Play Store dan App Store dan pasangkannya pada peranti masing-masing. Ingat, aplikasi di atas hanya terhad untuk hiburan. Sekiranya anda ingin mengerjakan rakan dengan membalikkan skrin PC mereka, ikuti panduan dalam artikel ini.