10 Aplikasi Keselamatan Telefon Bimbit Android Terbaik

Bercakap mengenai aplikasi di Android, ternyata pengguna selalu diberikan pelbagai aplikasi yang sangat berguna di PlayStore. Pengguna Android tidak perlu risau tentang keselamatan yang ada pada Android. Sebabnya, anda pengguna Android dapat melindungi telefon bimbit anda dengan 10 versi aplikasi keselamatan HP terbaik Caris Signal.

Aplikasi ini adalah perlindungan Android dari pencuri. Bukan hanya itu, pengguna Android juga dapat memastikan keselamatan telefon bimbit canggih dengan beberapa aplikasi keselamatan Android. Adakah terdapat aplikasi keselamatan telefon bimbit Android yang hanya menggunakan cap jari? Dapatkan jawapannya dalam ulasan berikut.

10 Aplikasi Keselamatan Telefon Bimbit Android Terbaik

1. Cari Peranti Saya

Cari Peranti Saya

Ia percuma, anda boleh menggunakan aplikasi Find My Device untuk mendapatkan telefon pintar gaya Android dengan aplikasi praktikal dan percuma ini. Cari Peranti Saya adalah salah satu aplikasi keselamatan HP Android yang menjamin data peribadi anda.

Tidak perlu risau data peribadi seperti mesej dan data lain akan diambil oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Sebabnya, anda boleh menggunakan ciri Kunci untuk mengunci semua data anda dari orang lain. Anda juga dapat menikmati penghapusan atau tunjukkan ciri mesej untuk menetapkan sama ada mesej dapat dilihat atau dihapus dengan segera.

Tidak perlu takut benar-benar kehilangan telefon pintar kegemaran anda setelah ditipu. Kelebihan aplikasi Find My Device juga dapat mengesan lokasi telefon bimbit anda yang anda tahu. Jadi, aplikasi ini dikelaskan sebagai selamat kan? Muat turun aplikasi di sini.

2. AppLock

Aplikasi keselamatan HP AppLock

Mempunyai fitur yang berbeza dari aplikasi Cari Perangkat Saya, kali ini aplikasi untuk mengamankan hadir sebagai aplikasi yang akan mengunci semua folder dan data Anda dalam telefon bimbit berbasis Android lanjutan.

Bukan hanya mengunci folder dan galeri foto anda, malah AppLock dapat mengunci semua media sosial anda. Ini tentunya akan memberi keselamatan bagi pengguna Android yang memasang aplikasi AppLock di telefon bimbit mereka.

Cara bekerja dari aplikasi AppLock tanpa kerumitan dan kerumitan. Anda hanya perlu memilih aplikasi dan folder yang ingin dikunci dan membuat kata laluan. Mudah kan? Anda boleh klik di sini untuk mendapatkan aplikasi keselamatan HP, AppLock.

3. Penyemak Imbas Privasi DuckDuckGo

Penyemak Imbas Privasi DuckDuckGo

Melayari internet tanpa sejarah dan dijamin dari segala jenis privasi? Anda boleh memilih aplikasi Penyemak Imbas Privasi DuckDuckGo sebagai aplikasi privasi dan keselamatan untuk melayari. Bagaimana saya melayari dengan aplikasi Penyemak Imbas Privasi DuckDuckGo?

Sudah tentu ia mudah, anda hanya perlu melayari internet seperti membuat carian menggunakan Google, Yahoo, atau Bing. Sudah tentu, semua jenis data peribadi semasa anda melayari, kerahsiaan akan sentiasa terjamin. Mudah, praktikal dan juga percuma. Mahu? Muat turun aplikasi di sini.

4. Penyemak Imbas Privasi Ghostery

Penyemak Imbas Privasi Ghostery

Masih dengan aplikasi keselamatan HP untuk mendapatkan data peribadi semasa anda sibuk mencari maklumat di internet. Kali ini aplikasi hadir sebagai Ghostery Privacy Browser. Aplikasi ini mempunyai fungsi yang sama dengan DuckDuckGo Search & Stories.

Selain mengamankan data peribadi di internet, Ghostery Privacy Browser juga akan menjamin anda mempercepat sambungan internet anda juga . Dan yang lebih menyeronokkan ialah ketersediaan ciri pelacak. Di sini aplikasi Ghostery Privacy Browser menghadirkan lebih dari 2,200 tracker dengan lebih dari 4,500 skrip. Anda berminat untuk mencuba aplikasi ini? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

5. Kaca Kaca

Kaca Kaca

Nah, jika perbincangan sebelumnya mengenai aplikasi keselamatan HP untuk galeri, folder, juga mengamankan data peribadi di internet adalah perkara lain dengan GlassWire. Aplikasi ini menyediakan perkhidmatan di mana anda dapat mengetahui berapa banyak penggunaan paket data yang digunakan untuk setiap aplikasi.

GlassWire akan memberikan graf yang komprehensif dan terperinci. Tidak hanya itu, GlassWire siap memberikan pemberitahuan apabila ada aplikasi yang menggunakan paket data Anda atau menggunakan paket data yang berlebihan. Dan tentu saja anda dapat mengawal aplikasi mana yang dapat menggunakan Wi-Fi. Ingin mencuba? Muat turun aplikasi di sini.

6. Pengurus Kata Laluan LastPass

Pengurus Kata Laluan LastPass

Aplikasi keselamatan HP yang satu ini akan menjamin keselamatan kata laluan anda. LastPass Password Manager dirancang untuk memudahkan dan memberikan rasa aman bagi penggunanya apabila mereka mempunyai kata laluan yang baik untuk membuat akaun media sosial, akaun e-mel, atau aplikasi lain yang memerlukan kata laluan.

Oleh itu, apabila anda membuat akaun yang memerlukan kata laluan, menggunakan aplikasi LastPass Password Manager, anda tidak perlu membuat banyak kata laluan. Tinggalkan semuanya pada satu kata laluan dalam aplikasi LastPass Password Manager. Dijamin selamat, mudah, praktikal juga tersedia secara percuma. Berminat? Cukup klik di sini dan dapatkan permohonannya.

7. Penyegerakan Resilio

Penyegerakan Resilio

Adakah anda mempunyai banyak data dan mahu menggunakan storan tanpa had untuk semua data untuk mengelakkan pencurian data dengan selamat? Anda boleh menggunakan aplikasi Resilio Sync ini. Tidak seperti aplikasi sebelumnya, Resilio Sync akan melindungi semua data.

Resilio Sync menyediakan simpanan di mana anda boleh menyimpan semua data anda, tentunya keselamatan terjamin. Ini kerana aplikasi Resilio Sync tidak menyimpan data anda di pelayan, tentu semua data anda hanya dapat diakses oleh anda. Privasi anda akan terjamin dengan aplikasi Resilio Sync. Bagaimana, berminat dengan aplikasi Resilio Sync? Muat turun aplikasi di sini.

8. Signal Private Messenger

Utusan Peribadi Isyarat

Pengguna Whatsapp atau media sosial seperti Telegram tidak perlu lagi risau untuk berkongsi fail penting di media sosial. Tidak perlu merasa tidak selamat kerana semua data peribadi akan memasuki pelayan. Dengan hanya menggunakan aplikasi Signal Private Messenger, anda dapat merasakan privasi anda lebih terjamin dan terjamin.

Signal Private Messenger adalah aplikasi yang menawarkan untuk menyimpan semua jenis fail dan data yang biasanya dikongsi melalui WA atau sembang media sosial yang lain. Bukan hanya itu, Signal Private Messenger juga menawarkan keselamatan untuk setiap sembang yang anda lakukan kerana aplikasi Signal tidak akan memasukkannya ke dalam pelayan. Mahu? Muat turun aplikasi Isyarat di sini.

9. Orbot

Orbot

Keselamatan dalam melayari internet juga disediakan oleh tiga aplikasi yang dibawa oleh Tor. Orbot, aplikasi yang tentunya akan memberikan privasi dan privasi data peribadi anda ketika mencari maklumat di internet.

Mempunyai fungsi yang sama dengan aplikasi DuckDuckGo Search & Stories, Orbot juga menawarkan keselamatan anda semasa melayari. Orbot mendakwa aplikasi paling selamat kerana tidak akan menyimpan semua yang ada di pelayan. Adakah anda ingin menggunakan aplikasi keselamatan internet dari Tor? Anda boleh terus klik di sini untuk memuat turun aplikasi secara langsung.

10. TunnelBear VPN

VPN TunnelBear

TunnelBear VPN akan menyahsekat sebarang laman web yang disekat. Bukan hanya itu, aplikasi ini juga akan memberi keselamatan semasa anda menjelajah ruang siber dan internet. Uniknya, TunnelBear VPN akan menjadikan alamat IP anda tidak dikenali atau tidak dapat dikesan oleh sesiapa pun.

Tidak perlu risau untuk menggunakan WiFi di tempat awam, TunnelBear VPN secara automatik akan memberikan akses selamat tanpa pencuri yang tidak bertanggungjawab ketika cuba mengambil data peribadi anda. Anda mahu menggunakan aplikasi TunnelBear VPN? Muat turun aplikasi dengan mengklik di sini.

Cadangan Permohonan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi di atas, masih terdapat sejumlah aplikasi lain untuk mengamankan HP Adroid anda, dan telah diringkaskan untuk anda. Apa benda itu? Berikut adalah senarai lengkap:

11. InBrowser

DalamBrowser

Aplikasi ini berfungsi seperti membuka Penyamaran Penyamaran pada PC. Apa sahaja yang anda lakukan di penyemak imbas, sama ada menonton video atau melayari laman web, semuanya akan dihapuskan dengan segera semasa anda menutup aplikasi InBrowser. Aplikasi ini menjamin keselamatan  sejarah  yang tidak akan ditinggalkan semasa anda melayari di dunia maya.

Bukan itu sahaja, bahkan InBrowser juga mempunyai fitur TOR (The Onion Router) di mana teknologi ini akan membuat anda  melayari  dengan identiti  tanpa nama.  Kelebihan lain ialah InBrowser dapat disatukan dengan aplikasi LastPass  juga. Anda juga boleh  melayari  melalui DuckDuckGo, StartPage (Ixquick), Bing, Google dan Yahoo.

12. Privasi DU

Privasi DU

Sekiranya anda merasa mempunyai banyak privasi pada aplikasi HP Android, maka kami sangat mengesyorkan memuat turun DU Privacy. Dengan aplikasi ini, anda dapat menyembunyikan setiap aplikasi yang ada di telefon bimbit Android anda, sama ada galeri foto, SMS, fail penting, dan lain-lain.

Dalam DU Privacy, pengguna dapat mengunci setiap aplikasi menggunakan  kod laluan  dan hanya anda yang dapat membukanya. Tenang, orang lain tidak boleh melakukan penyahpasangan  Privasi DU di HP, kerana aplikasi ini mempunyai ciri bagus di mana anda dapat mengunci aplikasi Privasi DU yang tidak dapat dinyahpasang oleh orang lain.

13. Ruang Selari

Ruang Selari

Untuk menjamin privasi di telefon bimbit, mungkin ada di antara anda yang memerlukan aplikasi yang sama dengan dua identiti yang berbeza. Sekiranya anda memerlukan sesuatu seperti itu, anda boleh memuat turun Parallel Space. Aplikasi ini berfungsi untuk mengklon aplikasi yang mungkin anda perlukan.

Jadi, Parallel Space akan mengklon aplikasi dengan mudah, kemudian anda menggunakannya di telefon bimbit yang sama. Dan yang baik, setiap aplikasi yang diklon boleh log masuk dengan dua akaun yang berbeza. Berminat? Boleh memuat turun di sini dan mendapatkan aplikasi Parallel Space secara percuma.

Nah, itu semua adalah koleksi aplikasi keselamatan telefon bimbit Android yang merupakan versi terbaik Caris Signal. Anda boleh memuat turun aplikasi di PlayStore mengikut keperluan anda. Aplikasi mana yang anda fikir paling baik?