10 Aplikasi Android untuk Rakan untuk Menonton Piala AFF 2016

Piala AFF adalah kejuaraan bola sepak ASEAN. Melalui kejuaraan ini, kita akan menyaksikan Indonesia bersaing bola sepak dengan negara-negara lain di ASEAN, seperti Thailand, Filipina, Singapura, Vietnam, Malaysia, dan Kemboja. Sudah tentu Piala AFF ini adalah kejuaraan yang telah dinantikan oleh para pencinta bola sepak di negara ini.

Nah, Piala AFF 2016 terletak hanya satu minit lagi. Adakah anda mempunyai aplikasi untuk menonton dan memantau semua pertandingan di Piala AFF tahun ini? Sekiranya tidak, mari pasang 10 aplikasi Android yang disyorkan dari Caris Signal yang akan menemani anda untuk menonton dan mengikuti perkembangan Piala AFF 2016.

10 Aplikasi Android untuk Rakan untuk Menonton Piala AFF 2016

1. Markah Langsung untuk Piala AFF 2016

Tidak sempat menonton trofi AFF? Terus dapatkan hasil skor semua perlawanan di Piala AFF 2016 melalui aplikasi Skor Langsung untuk Piala AFF 2016 yang boleh anda pasang di Play Store sekarang.

Ini adalah aplikasi yang sangat membantu anda mengetahui skor dalam pertandingan Piala AFF. Sebabnya, kemas kini keputusan perlawanan dalam aplikasi ini sangat pantas. Oleh itu, anda tidak akan terlepas keputusan setiap permainan dalam trofi AFF berkat aplikasi Skor Langsung untuk Piala AFF 2016 ini.

2. Markah Langsung Matlamat

Piala AFF Markah Langsung 2016

Tidak hanya memberikan maklumat mengenai perlawanan di Piala AFF 2016, Goal Live Scores adalah aplikasi yang siap memberikan laporan mengenai pertandingan bola sepak di seluruh dunia, seperti Liga Perdana Inggeris, Euro, La Liga, Liga Champions, dan banyak lagi.

Tidak hanya memberikan skor akhir, Skor Live Goal akan memberikan maklumat dari awal hingga akhir pertandingan. Sebagai contoh, aplikasi ini akan melaporkan komposisi pemain, acara utama, penggantian, dan jumlah kad kuning yang dikeluarkan semasa pertandingan berlangsung. Skor Langsung Matlamat benar-benar memberikan maklumat mengenai semua perlawanan bola sepak langsung !

3. Markah Langsung

Markah Langsung

LiveScore dikenali sebagai pelopor maklumat skor permainan bola sepak digital sejak tahun 1998. Sudah tentu keberadaan aplikasi ini sangat membantu anda untuk memantau perjalanan perlawanan bola sepak dari pasukan kegemaran anda apabila keadaan tidak mungkin untuk menyaksikan perlawanan tersebut.

Hampir sama dengan Goal Live Scores, aplikasi yang dibangunkan oleh LiveScore Ltd. Ia juga melaporkan nama pemain, jumlah kad kuning yang diperoleh pemain, dan juga kemas kini skor yang sangat cepat. Pastikan anda tidak terlepas semua perlawanan Piala AFF 2016 melalui LiveScore.

4. FlashScore

FlashScore

Tidak bolehkah anda menonton Piala AFF kerana anda mesti bekerja? Tidak perlu kecewa kerana anda boleh memasang FlashScore. Ini adalah aplikasi untuk memantau skor dan perlawanan keseluruhan pasukan kegemaran anda. Tidak hanya melaporkan skor perlawanan bola sepak, FlashScore juga memberikan maklumat mengenai pertandingan 30 sukan lain.

Aplikasi ini akan melaporkan permainan secara terperinci, bermula dari gol hingga skor, kad merah, dan baki masa pertandingan. Sudah tentu anda juga dapat memantau skor permainan bola sepak dari aplikasi yang sangat berguna ini.

5. Matlamat.com

Apabila anda tidak menonton perlawanan bola sepak secara langsung, sudah tentu anda tidak mengetahui skor akhir, acara semasa perlawanan, dan maklumat lain mengenai perlawanan yang tidak anda tonton. Namun, anda tidak perlu risau kerana saat ini ada Goal.com.

Sedikit maklumat, ini adalah aplikasi berita bola sepak yang akan selalu melaporkan setiap kejadian di pertandingan bola sepak terkenal, misalnya Piala AFF 2016. Baca berita di sini seperti menonton pertandingan langsung . Goal.com juga memberikan maklumat mengenai pelbagai pertandingan bola sepak bertaraf dunia, seperti Liga Juara-Juara, Liga Perdana Inggeris, La Liga, dan banyak lagi.

6. Bola Sepak Pandit

Mencari aplikasi berita bola sepak di Indonesia? Cuba pasang Pandit Football. Ini adalah aplikasi berita bola sepak yang sangat disukai oleh pengguna Android di Indonesia. Pandit Football akan menganalisis perlawanan, taktik, strategi, statistik dan liga.

Dengan kata lain, Pandit Football akan sangat membantu anda untuk memantau perkembangan perlawanan bola sepak, seperti Piala AFF tanpa perlu menyaksikan perlawanan secara langsung. Keberadaan aplikasi Pandit Football jenis ini membantu pencinta bola sepak Indonesia untuk memantau perlawanan pasukan kegemaran mereka walaupun mereka tidak menonton secara langsung .

7. GGIntersport

GGIntersport

Kemas kini berita bola sepak melalui GGIntersport. Aplikasi terbaru ini memberikan maklumat lengkap mengenai perlawanan yang sedang berlangsung. Dalam aplikasi ini ada fitur skor langsung untuk mencari maklumat mengenai hasil skor pertandingan dari pasukan kegemaran anda.

Bukan hanya itu, GGIntersport memberikan maklumat mengenai pertukaran bola sepak kebangsaan, antarabangsa, dan pemain. Dengan memasang GGIntersport, anda tidak akan ketinggalan mengikuti kemas kini pertandingan kegemaran anda. Sudah tentu anda boleh mendapatkan maklumat lengkap mengenai perlawanan di Piala AFF 2016 melalui GGIntersport.

8. Mivo

Mivo

Bagaimana anda menonton TV dalam talian secara percuma di Android? Kerana perlawanan Piala AFF pasti disiarkan di stesen televisyen nasional. Ya, senang! Anda boleh memasang Mivo, aplikasi streaming TV yang sangat popular. Aplikasi ini menyediakan siaran TV dari kebanyakan stesen TV nasional.

Jadi, anda boleh menonton perlawanan Piala AFF di mana sahaja dengan bergantung pada aplikasi ini. Namun, pastikan telefon atau tablet anda mempunyai sambungan internet untuk dapat menikmati perkhidmatan streaming TV percuma dari Mivo.

9. YouTube

Youtube

Sekiranya telefon atau tablet Android anda belum di- root , sudah tentu anda dapat mencari aplikasi YouTube di telefon bimbit anda. Ini kerana YouTube adalah salah satu perkhidmatan streaming video yang diterbitkan oleh Google.

Nah, bolehkah aplikasi YouTube ini digunakan untuk menonton Piala AFF? Boleh. Setelah anda log masuk ke YouTube, cari terus saluran Piala AFF 2016 untuk menyaksikan perlawanan secara langsung . Sudah tentu anda boleh menonton perlawanan Piala AFF 2016 ini secara percuma dan hanya memerlukan sambungan internet.

10. Pasukan kebangsaan Garuda Soccer Games

Pasukan kebangsaan Garuda Soccer Games

Menjelang Piala AFF tidak ada salahnya jika anda bermain permainan bola sepak yang melibatkan pasukan kebangsaan Garuda dari Indonesia. Ya, permainan ini adalah pasukan kebangsaan Garuda Soccer Games. Dalam permainan ini, anda akan bertanding sebagai pasukan bola sepak dari Indonesia yang bertanding di Piala AFF hingga piala dunia.

Skor sebanyak mungkin gol dan jadilah pemenang dalam permainan ini. Permainan ini adalah hiburan untuk merawat kerinduan peminat bola sepak di negara ini atas pencapaian pasukan kebangsaan Indonesia.

Itulah aplikasi mengenai Piala AFF 2016 yang boleh anda pasang pada telefon atau tablet Android anda. Bagi anda peminat bola sepak tanah air, aplikasi ini pastinya akan menggembirakan anda. Sekiranya anda mempunyai cadangan mengenai aplikasi Piala AFF lain yang terdapat di Play Store, tulis nama aplikasi tersebut di ruangan komen.