10 Pilihan Harga Mudah Alih 4G Terbaik 1 Juta pada tahun 2016

Masih menggunakan telefon bimbit yang hanya serasi pada rangkaian 3G? Mengapa anda tidak mempertimbangkan untuk menggunakan telefon 4G LTE? Dengan rangkaian 4G, anda tidak perlu lagi menggunakan aplikasi penggalak isyarat WiFi dan 3G. Sebabnya, rangkaian ini menawarkan kelajuan internet yang jauh lebih cepat daripada isyarat 3G.

Sebilangan orang enggan membeli HP 4G kerana bimbang harganya masih mahal. Namun, ia berjaya merangkum beberapa telefon bimbit 4G berharga 1 juta dengan kualiti yang cukup baik. Ingin tahu? Ayuh , lihat senarai berikut!

10 Pilihan Harga Mudah Alih 4G Terbaik 1 Juta pada tahun 2016

1. Smartfren Andromax E2

Mengapa Smartfren Andromax E2 boleh dimasukkan ke dalam senarai harga selular 4G 1 juta versi terbaik Caris Signal? Kerana telefon bimbit 4G ini berharga 900 ribu rupiah. Telefon skrin 4.5 inci ini dilengkapi dengan memori dalaman 8 GB dan 1 GB RAM.

Sementara itu, perkakasan telefon pintar ini cukup baik kerana diisi dengan pemproses Qualcomm MSM8909 Snapdragon v2 Snapdragon 212 dengan CPU 1.3 GH Quad Core. Dalam garis fotografi, telefon bimbit ini dengan sistem operasi Android Lollipop v5.1 mempunyai kamera utama 5 MP dengan resolusi 2592 x 1944 dan kamera sekunder 5MP. Kedua-dua kamera disertakan dengan lampu kilat LED.

2. Smartfren Andromax Ec

Smartfren Andromax Ec

Hanya dengan 1 juta rupiah, anda dapat membawa pulang telefon pintar dual-SIM yang serasi pada rangkaian 4G LTE. Ya, Smartfren Andromax Ec muncul sebagai telefon pintar mewah yang baik . Terdapat kapasiti memori dalaman 8 GB dan 1 GB RAM pada telefon bimbit yang menawarkan skrin 4 inci.

Di sektor dapur, Smartren Andromax Ec dikuasakan oleh pemproses Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Kedua-dua kamera telefon pintar Android Lollipop v5.0 ini berukuran 5MP dan masing-masing mempunyai LED Flash.

3. Smartfren Andromax Q

Smartfren Andromax Q

Dengan skrin 4.5 inci, Smartfren Andromax Q muncul sebagai telefon bimbit 4G dari pembekal Smartfren dengan reka bentuk yang cukup bagus. Untuk menyimpan fail, anda boleh menggunakan ROM 8 GB yang tersemat di telefon pintar ini.

Beralih ke perkakasan, anda akan menemui pemproses Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Pemproses ini sebenarnya tidak terlalu istimewa untuk ukuran telefon pintar yang berharga 1.3 juta rupiah seperti ini Andromax Q. Plus kamera utama telefon ini hanyalah kamera depan 5MP dan 2MP. Telefon bimbit ini sebenarnya agak mahal , tetapi kerana reka bentuknya yang sejuk, telefon pintar ini memang patut dibeli.

4. Pemenang Evercoss T

Pemenang Evercoss T

Evercoss mengeluarkan semula Winner T dalam versi 4G. Telefon bimbit 4G berharga 1 juta ini dilengkapi dengan skrin 4 inci. Selain itu, versi Evercoss Winner T 4G juga mempunyai sistem operasi Android Lollipop v5.1. Terdapat kamera utama resolusi 5MP dan kamera selfie resolusi 2MP pada telefon pintar ini.

Evercoss juga menambahkan RAM 1 GB untuk mengimbangi pemproses berkelajuan 1.5 GHz Quad Core yang terdapat dalam perkakasan telefon ini. Untuk memiliki Evercoss Winner T 4G, anda hanya perlu mengeluarkan 800 ribu rupiah.

5. Pemenang Evercoss T3

Mahukan HP 4G dengan pemproses yang cukup hebat, tetapi bajet terhad? Evercoss Winner T3 boleh menjadi penyelesaian untuk anda. Kerana telefon pintar seharga 1 juta rupiah dikuasakan oleh pemproses MediaTek MT6735P dengan CPU Quad Core 1 GHz. Memori dalaman Evercoss Winner T3 ialah 8 GB.

Telefon dengan sistem operasi Android Lollipop v5.1 juga menyediakan RAM 1 GB. Dalam sektor fotografi, telefon 4G ini dilengkapi dengan kamera belakang 5MP dengan LED Flash dan kamera depan 2 MP. Telefon bimbit dwi-SIM 4-inci ini terdapat dalam warna hitam dan putih.

6. Bolt Powerphone E1

Disokong oleh penyedia 4G, Bolt, E1 Powerphone tentunya termasuk dalam barisan HP 4G dengan harga 1 juta berkualiti. Telefon bimbit 4,5 inci ini bergantung pada pemproses Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz.

Bukan itu sahaja, telefon yang berjalan dalam sistem operasi Android Lollipop v5.0 juga dilengkapi dengan ROM 8GB dan RAM 1GB. Untuk mengambil gambar, anda boleh menggunakan kamera depan dan belakang yang masing-masing berukuran 5MP.

7. Zon Polytron 5

Polytron Zap 5 HP 4G Harga 1 Juta

Di tempat ke-7 adalah telefon bimbit 4G dengan skrin 4.5 inci yang dijual dengan harga hanya 1.1 juta rupiah. Telefon bimbitnya adalah Polytron Zap 5. Di mana telefon bimbit ini menyediakan memori dalaman dengan kapasiti 8 GB untuk menyimpan fail anda.

Polytron juga menyediakan RAM 1 GB untuk mengimbangi prestasi pemproses Snapdragon Qualcomm MSM8916 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz pada HP. Di Polytron Zap 5, anda akan menemui kamera belakang 5MP dengan resolusi 2592 x 1944 piksel, tetapi sayangnya kamera depan telefon pintar ini masih jenis VGA.

8. Advan i45

Advan i45

Cukup berikan 1 juta rupiah untuk dapat memiliki telefon pintar dengan kamera yang cukup bagus. Ya, Advan i45 menawarkan kamera 5MP berkualiti baik di bahagian belakang dan depan telefon pintar.

Telefon bimbit 4G berharga 1 juta ini juga terasa lengkap dengan ROM 8GB dan RAM 1GB. Tidak ketinggalan juga terdapat pemproses Quad Core yang mempunyai kelajuan 1 GHz. HP mewah dengan skrin 4.5 inci juga kelihatan bergaya dengan reka bentuk yang serupa dengan beberapa telefon pintar Samsung Galaxy.

9. Advan i4a

Advan i4a

Masih membincangkan mudah alih 4G murah dari Advan, kali ini ada Advan i4a. Telefon 4G ini kelihatan istimewa kerana dilengkapi dengan RAM 4 GB. Telefon pintar ini telah menggunakan pemproses ARM Cortex-A53 Quad Core 64-bit dengan kelajuan 1 GHz.

Berbanding dengan telefon bimbit yang telah kita bincangkan sebelumnya, Advan i4a mempunyai kamera berkualiti tinggi. Terdapat kamera 8MP dengan lampu kilat LED di bahagian belakang dan kamera 5MP di bahagian depan telefon bimbit 1 juta ini.

10. Axioo Picophone M4U +

Axioo Picophone M4U +

Akhirnya, terdapat Axioo Picophone M4U + yang menawarkan kelajuan internet di rangkaian 4G LTE. Telefon skrin 5-inci ini menawarkan RAM 1GB dan memori dalaman 8GB untuk menyimpan pelbagai fail anda.

Di sektor perkakasan, telefon pintar ini dimulakan oleh pemproses Quad Core Cortex-A7 dengan kelajuan 1.3 GHz. Kualiti kamera Axioo Picophone M4U + juga tidak mengecewakan. Kerana 1.1 juta telefon pintar mempunyai kamera belakang 8MP dan kamera depan 2MP.

Ini adalah cadangan harga HP 4G 1 juta dari Caris Signal. Adakah anda mempunyai cadangan mudah alih 4G lain yang murah? Ayuh , kongsi dengan kami dengan menulis jenama HP yang anda cadangkan di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan