10 Telefon bimbit dengan Flash pada Kamera Depan Murah pada tahun 2016

Kilat pada kamera belakang mungkin biasa. Namun, bagaimana jika lampu kilat menyertai kamera depan telefon bimbit anda? Sudah tentu kewujudan flash ini sangat membantu untuk mengambil gambar selfie dengan kamera depan. Tetapi sayangnya tidak semua telefon bimbit dilengkapi dengan lampu kilat pada kamera depan. Hanya beberapa telefon bimbit yang menyediakan lampu kilat pada kamera depan.

Adakah anda berminat untuk membeli telefon bimbit yang menawarkan kilat pada kamera depan? Tenanglah, akan mengeluarkan senarai telefon bimbit dengan flash pada kamera depan yang murah dan berkualiti. Malah, beberapa telefon bimbit juga menawarkan spesifikasi khas.

10 Telefon bimbit dengan Flash pada Kamera Depan Murah pada tahun 2016

1. Samsung Galaxy J5

Membuka senarai telefon bimbit dengan lampu kilat pada kamera depan yang murah, terdapat Samsung Galaxy J5. Telefon ini mempunyai kamera depan 5MP yang dilengkapi dengan lampu kilat LED. Sebenarnya, kualiti kamera sekunder untuk telefon bimbit 2.5 juta sangat baik.

Samsung juga menambah kamera belakang 13MP pada telefon 4G 5-inci 4G ini. Terdapat dua varian memori dalaman Samsung Galaxy J5, iaitu 8 atau 16 GB. Ukuran RAM 1.5 GB sengaja disematkan untuk menyamai prestasi pemproses Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz.

2. Samsung Galaxy J7

kelebihan dan kekurangan Samsung Galaxy J7

Tidak berpuas hati dengan spesifikasi yang diberikan oleh Samsung Galaxy J5? Anda boleh membeli Samsung Galaxy J7 yang dijual pada harga 3.6 juta. Telefon pintar AMOLED 5.5 inci yang super ini juga menawarkan kamera depan 5MP dengan LED Flash. Ukuran kamera belakangnya sama dengan Galaxy J5, iaitu 13MP.

Ia hanya telefon bimbit dengan memori dalaman 16 GB, yang menawarkan perkakasan yang lebih sengit. Landasan HP 4G diisi dengan chipset Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 dengan CPU Octa Core 1.4 GHz. Telefon bimbit dwi-SIM ini juga mempunyai RAM dengan ukuran yang sama dengan Galaxy J5, iaitu 1.5 GB.

3. ASUS Zenfone Selfie

Selfie Asus Zenfone

Telefon layar 5.5 inci ini benar-benar direka khas untuk peminat selfie . Seperti namanya, ASUS Zenfone Selfie menyediakan kamera sekunder 13MP yang telah disertai dengan LED dual-LED. Di bahagian depan, 2.8 juta telefon bimbit 4G menawarkan kamera depan 13MP dengan Dwi-LED Flash.

HP yang boleh ditingkatkan ke Android Marshmallow v6.0 dikuasakan oleh pemproses Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 dengan CPU Octa Core 1.7 GHz. Sementara itu, ASUS Zenfone Selfie tersedia dalam 3 varian berbeza, iaitu RAM 2GB / 16GB RAM, 3GB RAM / 16GB RAM, dan 3GB / 32GB RAM.

4. Smartfren Andromax R

Smartfren Andromax R HP dengan Flash pada Kamera Depan yang Murah

Setelah berbincang beberapa telefon mudah alih dari pertengahan akhir kelas , kami kini berbincang telefon mudah alih dengan flash pada kamera hadapan murah yang jatuh ke dalam kategori low-end telefon . Smartfren Andromax R adalah telefon bimbit 1.5 juta yang membawa kamera depan 5MP dengan denyar LED. Di bahagian belakang telefon layar 5 inci ini, anda akan menemui kamera belakang 8MP.

Memori dalaman yang ditawarkan oleh HP 4G mempunyai kapasiti 8 GB. Smartfren Andromax R juga menyediakan RAM 1 GB untuk menyamai prestasi chipset Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Ini adalah salah satu telefon bimbit dengan lampu kilat pada kamera depan dengan harga yang berpatutan.

5. Smartfren Andromax R2

Smartfren Andromax R2 adalah versi teratas Andromax R. HP, yang dijual pada harga 1.7 juta, menawarkan kamera belakang 5MP dengan lampu kilat LED. Di bahagian belakang, anda boleh menemui kamera 13MP yang juga disertakan dengan LED Dwi-nada.

Andromax R2 unggul dalam saiz memori kerana ia menawarkan ROM 16GB dan RAM 2GB. Perkakasan mudah alih 4G ini diperkuat dengan kehadiran chipset Qualcomm MSM8929 Snapdragon 415 dengan CPU Octa Core 1.4 GHz. Sebenarnya, telefon bimbit dwi-SIM ini sudah menyokong USB semasa dalam perjalanan.

6. Sony Xperia C3

Dijual pada harga 3 juta, Sony Xperia C3 mempunyai kamera depan 5MP dengan LED Flash. Sementara itu, kamera utama yang terletak di bahagian belakang telefon layar 5.5 inci mempunyai ukuran 8MP.

Sony telah melengkapkan Xperia C3 dengan chipset Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Untuk menyimpan aplikasi dan fail peribadi, Sony Xperia C3 mempunyai kapasiti memori dalaman 8 GB dan slot microSD hingga 32 GB. HP dengan RAM 1 GB juga dilengkapi dengan sambungan NFC.

7. Advan Barca S4X

Advan Barca S4X

Tidak semua telefon bimbit yang mempunyai lampu kilat pada kamera depan dijual pada harga melebihi 2 juta. Advan Barca S4X hadir kerana telefon bimbit dengan lampu kilat pada kamera depannya murah kerana harganya hanya 800 ribu. Telefon pintar ini mempunyai dua kamera yang berukuran 5MP, kamera depan dan belakang juga dilengkapi dengan LED flash.

Telefon bimbit dwi-SIM 4 inci ini menawarkan memori dalaman 8GB dan RAM 1GB. Landasan Advan Barca S4X diperkuat dengan adanya CPU Quad Core 1.2 GHz.

8. Mito Fantasy U A60

Mito Fantasy U A60

Siapkan anggaran 1 juta untuk membawa pulang Mito Fantasy U A60. Telefon bimbit ini mempunyai kamera belakang 13MP dan kamera depan 5MP yang dilengkapi dengan flash LED. Skrin HP dual-SIM 5 inci juga dilindungi oleh Corning Gorilla Glass.

Mito Fantasy U A60 berjalan dengan pemproses Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400 dengan 1.2 GHz Quad Core CPU. Untuk saiz yang rendah-akhir telefon pintar , Mito Fantasy U A60 telah menawarkan kamera dengan kualiti yang baik. Sebenarnya, Mito menambahkan ROM 8GB dan RAM 1GB untuk telefon pintar ini.

9. Alcatel Flash 2

kelebihan dan kekurangan Alcatel Flash 2

2 juta telefon bimbit ini serasi pada rangkaian 4G dan menawarkan spesifikasi yang baik. Alcatel Flash 2 dikuasakan oleh pemproses MediaTek MT6753 dengan CPU Octa Cpre 1.3 GHz. Di sektor memori, Alcatel melengkapkan telefon bimbit 5 inci ini dengan memori dalaman 16 GB dan RAM 2 GB.

Alcatel Flash 2 menawarkan kamera depan 5MP dan kamera belakang 13MP. Setiap kamera dilengkapi dengan Dwi-LED Flash untuk memberikan hasil foto yang lebih baik.

10. Alcatel Flash Plush 2

Alcatel Flash Plus 2

Murah tetapi tidak murah, itulah keterangan Alcatel Flash Plus 2. 2.1 juta HP ini boleh didapati dalam 2 varian, iaitu 16GB ROM / 2GB RAM dan 32GB / 3GB RAM. Telefon bimbit 5.5 inci ini juga menawarkan sensor cap jari .

Perkakasan Alcatel Flash Plus 2 diperkuat dengan chipset MediaTek MT6755 Helio P10 dengan CPU Octa Core 1.8 GHz. Telefon pintar ini, yang berjalan pada sistem operasi Android Marshmallow v6.0, menyediakan kamera depan 5MP dengan flash LED, dan kamera belakang 13 MP.

10 pilihan telefon bimbit dengan lampu kilat pada kamera depan yang murah ini nampaknya sangat sesuai untuk peminat selfie . Telefon bimbit ini membolehkan anda mengambil gambar selfie dalam keadaan cahaya rendah. Adakah terdapat satu daripada sepuluh telefon pintar ini yang menarik perhatian anda?

Artikel Berkaitan