10 Telefon Bimbit 4G dengan RAM 2GB Di Bawah 2 Juta Terbaik 2016

Kini, semakin banyak telefon bimbit berharga di bawah 2 juta rupiah. Namun, tidak semua telefon ini menawarkan spesifikasi yang berkualiti. Oleh itu, anda mesti berhati-hati dalam memilih telefon pintar berkualiti rendah. Salah satu aspek penting yang mesti dipertimbangkan dalam memilih telefon bimbit adalah RAM. Kerana kapasiti RAM akan menentukan prestasi telefon pintar.

Telefon pintar dengan RAM 1GB mungkin menjadi kebiasaan. Tetapi sekarang, ramai yang rendah-akhir telefon dilengkapi dengan 2GB RAM. RAM adalah yang menjadikan telefon berfungsi dengan baik tanpa ketinggalan . Berminat memiliki telefon bimbit dengan RAM 2GB? Lihat senarai telefon bimbit 4G dengan RAM 2GB di bawah 2 juta versi di bawah.

10 Telefon Bimbit 4G dengan RAM 2GB Di Bawah 2 Juta Terbaik 2016

1. Infinix Hot 3 4G

Walaupun Infinix Hot 3 4G termasuk dalam rendah akhir kategori telefon pintar , telefon ini dilengkapi dengan rangkaian 4G dan 2GB RAM. Tidak salah jika telefon bimbit 5.5 inci ini termasuk dalam senarai HP 4G dengan RAM 2GB di bawah 2 juta. Telefon yang membawa memori dalaman 16GB ditawarkan dengan harga 1.6 juta.

Di sektor perkakasan, Infinix Hote 3 4G dikuasakan oleh pemproses Qualcomm MSM8929 Snapdragon 415 dengan Octa Core 1.4 GHz. Telefon pintar yang berjalan pada OS Android Lollipop v5.1 juga menawarkan kamera belakang 8MP dan kamera depan 5MP.

2. ZTE Blade V7 Lite

ZTE Blade V7 Lite, HP 4G dengan RAM 2GB, Di Bawah 2 Juta

Tidak kurang dari ZTE Blade V7 Lite. 1.5 juta telefon bimbit ini adalah telefon bimbit yang mempunyai lampu kilat pada kamera depannya. Telefon pintar dengan sistem operasi Android Marshmallow v6.0 menawarkan kamera depan dan belakang yang berukuran 8MP.

RAM 2GB sengaja disematkan untuk mengimbangi prestasi pemproses MediaTek MT6735P dengan CPU Quad Core 1 GHz pada telefon bimbit ini. Untuk menyimpan fail peribadi, telefon pintar yang mempunyai ciri sensor cap jari menyediakan memori dalaman 16 GB.

3. Catatan Infinix 2

Nota Infinix 2

Hanya dengan anggaran 1.8 juta, anda dapat membawa pulang telefon bimbit dengan skrin yang sangat luas, berukuran 5,9 inci, yang dilengkapi dengan RAM 2GB dan serasi pada rangkaian 4G. Telefonnya adalah Infinix Note 2, di mana telefon ini juga memiliki kamera yang cukup bagus, kamera depan 2MP dan kamera belakang 13MP dengan LED Flash dua nada.

Perkakasan Infinix Note 2 dilengkapi dengan chipset MediaTek MT6753, CPU Octa Core 1.3 GHz, dan GPU MP3 Mali-T720. Terdapat ciri pengecasan cepat untuk mengecas bateri dengan lebih cepat pada telefon pintar yang menyediakan memori dalaman 16GB.

4. Xiaomi Redmi 3

Xiaomi Redmi 3

Salah satu daripada telefon mudah alih 4G dengan 2GB RAM di bawah 2 juta adalah yang paling laris produk dari Xiaomi. Ya, Xiaomi Redmi 3 adalah telefon pintar 5 inci dengan spesifikasi yang berkelayakan. Mudah alih dengan ROM 16GB dijual pada harga 1.6 juta rupiah. Di garis fotografi, Xiaomi menyematkan kamera depan 5MP dan kamera belakang 13MP dengan kualiti yang baik.

Sementara itu, HP dengan sistem operasi Android Lollipop v5.1 juga membawa pemproses Qualcomm MSM8939 v2 Snapdragon 616 dengan CPU Octa Core 1.5 GHz. Xiaomi Redmi 3 juga mempunyai ciri pengecasan pantas untuk mengecas bateri dengan lebih pantas.

5. Nota Polytron Zap 6

Dilengkapi dengan RAM 2GB, Polytron Zap 6 Note juga merupakan salah satu telefon 4G yang perlu dipertimbangkan. Polytron melekatkan skrin 5.5 inci di bahagian depan telefon dwi-SIM ini. Untuk masalah perkakasan, Polytron mempercayakan chipset Zap 6 Note kepada MediaTek MT6735 dengan CPU Quad Core 1.3 GHz.

Selain 2GB RAM, di sektor memori anda boleh menemui memori dalaman yang cukup besar, iaitu 32GB. Untuk mengambil gambar, anda boleh menggunakan kamera belakang 8MP dengan lampu kilat LED dan kamera depan 5MP.

6. Smartfren Andromax E2 +

Siapa sangka bahawa dengan hanya 1.2 juta dana, anda sudah boleh mendapatkan telefon bimbit 4G dengan RAM 2GB? Semua itu mungkin berlaku jika anda membeli Smartfren Andromax E2 +. Telefon pintar ini juga mempunyai kamera depan dan belakang dengan resolusi yang sama, iaitu 5MP, dan keduanya mempunyai lampu kilat LED. Dalam Smartfren Andromax E2 + ini, anda boleh menggunakan memori dalaman 16GB untuk menyimpan foto, muzik, video dan aplikasi.

Di sektor dapur, Smartfren Andromax E2 + dimulakan oleh chipset Qualcomm MSM8909 v2 Snapdragon 212 dengan CPU Quad Core 1.3 GHz. Telefon murah ini boleh menjadi penyelesaian bagi anda yang ingin memiliki HP 4G dengan RAM 2GB tanpa mengeluarkan anggaran yang besar.

7. Smartfren Andromax R2

Andromax R2

Murah tapi tidak murah, itu Smartfren Andromax R2. Telefon bimbit ini, berharga 1.6 juta, menyediakan RAM 2GB dan serasi dengan rangkaian 4G LTE. Telefon ini juga termasuk dalam senarai telefon bimbit dengan lampu kilat pada kamera depan kerana kamera sekunder 5MP pada telefon ini sememangnya disertakan dengan lampu kilat LED.

Layar telefon pintar 5 inci ini juga menyediakan memori dalaman 16GB. Bukan hanya itu, perkakasan telefon bimbit dua SIM ini juga diisi dengan komponen berkualiti yang cukup, iaitu pemproses Qualcomm MSM8929 Snapdragon 415 dengan CPU Octa Core 1.4 GHz.

8. Alcatel Flash 2

kelebihan dan kekurangan Alcatel Flash 2

Alcatel Flash adalah HP 4G dengan RAM 2GB di bawah 2 juta yang unggul dalam sektor kamera. Telefon bimbit 5 inci ini menyediakan kamera belakang 13 MP dengan kualiti yang baik, dan kamera depan 5 MP dengan kualiti yang cukup baik.

Sistem operasi yang digunakan oleh telefon bimbit dual SIM masih Android Lollipop v5.1. Di sektor dapur pacu, Alcatel Flash 2 dikuasakan oleh pemproses MediaTek MT6735 dengan CPU Octa Core 1.3 GHz. Alcatel juga menyediakan 16GB RAM untuk menyimpan fail peribadi anda.

9. AccessGo Gotune 5

AccessGo Gotune 5

Dengan harga 1.8 juta, AccessGo Gotune 5 muncul sebagai HP 4G yang juga dilengkapi dengan RAM 2GB. RAM ini ditugaskan untuk menyamai prestasi pemproses MediaTek MT6735 dengan CPU Octa Core 1.3 GHz pada telefon bimbit yang mempunyai ROM 16GB ini. Untuk mengambil gambar, anda boleh menggunakan kamera utama 13MP atau kamera sekunder 5MP. AccessGo Gotune 5 adalah telefon bimbit ekonomi dengan spesifikasi yang cukup baik.

10. Advan i5A

Advan i5A

Spesifikasi yang ditawarkan oleh Advan i5A hampir sama dengan telefon bimbit lain yang dibincangkan sebelumnya. Telefon 4G ini mempunyai skrin sentuh 5 inci. Selain itu, Advan i5A juga mempunyai ROM 16GB dan RAM 2GB di sektor memori.

Beralih ke perkakasan, anda akan menemui chipset MediaTek MT6735P dengan CPU Quad Core 1 GHz. Dalam barisan fotografi, Advan telah membenamkan kamera selfie 5MP dan kamera utama 13MP. Advan i5A boleh diperoleh dengan harga 2 juta.

Rangkaian telefon bimbit 4G dengan RAM 2GB di bawah 2 juta boleh menjadi rujukan untuk anda. Adakah anda mempunyai cadangan untuk telefon bimbit 4G lain dengan RAM 2GB yang dijual dengan harga di bawah 2 juta? Ayuh , tulis cadangan anda di ruangan komen.

Artikel Berkaitan