Berikut adalah 10 Ciri PlayStation 4 yang Unik Dan Canggih

Siapa yang tidak mengenali PlayStation atau orang yang biasa memanggil PS? Hampir semua orang tahu mengenai Game Console, bermula dari PS1, PS2, PS3, dan yang terbaru sekarang adalah PS4.

PlayStation atau apa yang disebut PS dihasilkan oleh syarikat Jepun, SONY. Pada tahun 2013, mereka mengeluarkan terobosan terbaru untuk konsol permainan, PS4. Namun, adakah anda mengetahui bahawa PS4 mempunyai pelbagai ciri unik?

Tidak seperti PS sebelumnya, PS4 mempunyai banyak ciri menarik dan bermanfaat untuk pemain. Selain itu, pengawal yang digunakan pada PS4 juga berbeza dengan pengawal sebelumnya. Adakah anda ingin tahu? Nah, berikut adalah 10 ciri menarik dari PlayStation 4.

Berikut adalah 10 Ciri PlayStation 4 yang Unik Dan Canggih

1. Kapasiti Cakera 1TB / HD

Ketika PS4 pertama kali dilancarkan, kapasiti HD PS4 hanya 500GB, tetapi pesaingnya, Microsoft, mengeluarkan Xboxe One dengan kapasiti 1TB. SONY tidak mahu kalah dan pada akhirnya, Sony mengeluarkan PS4 terbaru dengan kapasiti 1TB. Anda boleh menyimpan banyak data di PS4 bukan?

2. Butang Kongsi

butang bahagian playstation 4

Anda tidak perlu repot lagi jika anda ingin berkongsi foto atau video yang sedang anda mainkan. Anda tidak perlu mengambil gambar secara manual melalui telefon pintar atau kamera digital anda untuk mengambil gambar semasa bermain PS. Sony tahu jika sangat senang untuk berkongsi sesuatu di media sosial. Sony tidak mahu mensia-siakan peluang itu, jadi ciri ini dilepaskan.

Dengan ciri ini, anda dapat merakam permainan video anda semasa bermain, selain itu anda juga dapat mengambil tangkapan skrin gambar dari PS4. Anda boleh berkongsi video dan gambar melalui media sosial anda seperti Twitter, Facebook, Youtube dan Dailymotion.

3. Muncul di luar talian

muncul di luar talian

Terdapat pilihan terkini dalam menu tab di PS4. Sekiranya anda mengklik pada butang menu Pantas dan Skrin Masuk, anda dapat melihat pilihan baru yang mengatakan "status dalam talian" dengan kata lain. Anda dapat mengubah status menjadi luar talian dengan memilih status "muncul di luar talian" yang bermaksud anda tidak bermain. Fungsi ini wujud kerana PS4 mempunyai ciri "main bersama".

4. Bermain bersama

Tidak pelik dan biasa bagi pemain untuk bermain bersama atau dipanggil pesta. PlayStation 4 juga menyediakan ciri untuk bermain bersama sekiranya pemain permainan dalam talian.

5. Acara Jadual Pengguna

peristiwa

Adakah anda ingin membuat acara dengan rakan semasa bermain PlayStation 4? Anda tidak perlu repot lagi, kerana SONY melancarkan satu lagi ciri unik, acara menjadualkan pengguna, yang memudahkan anda menghantar sesi permainan berjadual dengan rakan anda.

Anda hanya perlu menekan pilihan buat acara dan anda boleh menjadualkan sesi permainan, membuat jemputan kepada rakan anda. Anda boleh mencampuradukkan hari, waktu, permainan, dan mengirim kepada rakan anda melalui kumpulan.

6. Main Jauh

Bimbang anda tidak boleh bermain di Mac atau PC anda ??? Tidak perlu risau, dengan terobosan unik dari SONY, PS4 menyediakan ciri permainan jarak jauh untuk para pemain untuk mempermudah bermain PS4 tanpa perlu melalui televisyen lagi. Anda hanya perlu memasang perisian "main jauh" ini pada PC atau Mac anda.

Untuk mengaktifkannya juga sangat mudah. Setelah perisian ini dipasang, anda hanya perlu mengklik bahagian tetapan dan memilih tetapan sambungan main jauh, dan anda mengklik aktifkan permainan jauh. Lalu? Anda hanya pasangkan pengawal PS4 ke PC atau Mac anda melalui port USB dan anda tidak lupa untuk membuka program main jarak jauh. Kini anda boleh memainkan PS4 melalui PC atau Mac anda. Menarik kan?

7. Matikan PS4 Automatik

Adakah anda mempunyai kebiasaan buruk untuk meninggalkan konsol anda selama berjam-jam dan lupa untuk mematikannya? Itu menjadikan konsol anda panas bukan? Bimbang dengan kerosakan? PlayStation 4 tidak direka untuk perkara seperti itu. Sekarang anda boleh menetapkan bila PS4 anda akan mati. Terdapat menu yang dipanggil jimat kuasa. Di sana anda dapat melihat pelbagai pilihan seperti tetapan siap sedia dan PS4 secara automatik.

Sekiranya terdapat ciri-ciri menarik dari PS4 maka bagaimana dengan pengawal PS4 itu sendiri ??? Adakah ia sama dengan pengawal PS sebelumnya? Jawapan KURSUS TIDAK! Sony tidak menginginkan ciri uniknya hanya pada PS, tetapi Sony juga menyediakan ciri unik pada pengawalnya. Apakah mereka?

8. Pengawal Tanpa Wayar

Pengawal Playstation 4

Pengawal PS4 tidak memerlukan kabel semasa bermain. Walau bagaimanapun, pengawal ini juga mesti diisi dengan tenaga, dengan kata lain ia mesti dicas. Tetapi anda tidak perlu risau kerana perlu mengecas tenaga tersebut dengan kerap, kerana pengawal PS4 cukup tahan lama jika digunakan untuk waktu yang sangat lama.

9. Laraskan Kecerahan LED

Sebelum menerangkan cara menyesuaikan tahap kecerahan LED, anda perlu mengetahui bahawa pengawal PS4 adalah pengawal tanpa wayar dengan dua kejutan 4. Untuk menyesuaikan kecerahan LED, anda hanya boleh menahan butang "rumah" pada dua kejutan 4 untuk memunculkan menu "sesuaikan suara dan peranti". Nah .. sekarang anda hanya menetapkannya mengikut keinginan anda.

10. Pengawal Menjadi Papan Kekunci

Adakah anda ingin menulis sesuatu semasa bermain PS4? Menaip tetapi tiada papan kekunci? Tidak perlu risau. Pengawal PS4 sememangnya serba boleh. Sekiranya anda mengoptimumkan ciri akselerometer yang terdapat dalam pengawal dual shock 4, anda boleh menaip melalui pengawal.

Fungsi ini memudahkan para pemain yang bermain PS4 untuk mencari video melalui YouTube, ingat anda boleh mengakses YouTube melalui PS4. Apabila papan kekunci maya muncul, anda hanya menekan butang R3 dan menggerakkan pengawal ke arah huruf yang anda mahukan.

Dengan begitu banyak ciri unik di dalamnya atau pada pengawal SONY menetapkan harga PlayStation 4 sekitar 6 juta rupiah. Bagaimana? Anda berminat?

Artikel Berkaitan