10 Papan Kekunci Permainan Terbaik di Dunia pada tahun 2016

Ingin merasakan sensasi bermain permainan dengan papan kekunci permainan terbaik? Kerana papan kekunci permainan mempunyai prestasi dan prestasi yang berbeza dari papan kekunci biasa. Sebenarnya, pada beberapa papan kekunci permainan ada butang tambahan yang pastinya dapat menyokong aktiviti anda semasa bermain permainan.

Adakah anda peminat permainan FPS, MOBA atau MMO? Sekiranya demikian, anda harus menggunakan papan kekunci permainan berkualiti untuk memainkan permainan ini. Sebagai rujukan, akan ada senarai papan kekunci permainan terbaik di dunia. Mari , lihat senarai berikut.

10 Papan Kekunci Permainan Terbaik di Dunia pada tahun 2016

1. Corsair Strafe RGB Senyap

Yang pertama ialah papan kekunci berwayar yang dilengkapi dengan lampu latar LED pada setiap kekunci. Corsair Strafe RGB Silent menyediakan beberapa butang yang diprogramkan. Ini adalah papan kekunci mekanikal pertama yang menyediakan Cherry MX Key Switches.

Butang yang dimiliki oleh papan kekunci ini juga tidak akan mengeluarkan suara ketika ditekan. Papan kekunci ini membawa 100% anti-hantu dengan 104 kekunci guling. Terdapat alas untuk meletakkan pergelangan tangan anda supaya anda tidak terlalu letih ketika menggunakan papan kekunci ini. Corsair Strafe RGB Silent berharga USD $ 187.00.

2. Razer DeathStalker Ultimate

Razer DeathStalker Ultimate adalah papan kekunci permainan terbaik

Daya tarikan Razer DeathStalker Ultimate memang sukar ditolak. Bagaimana tidak, Razer DeathStalker Ultimate menyediakan Skrin Sensitif LED Sentuh yang mungkin tidak anda temui di kebanyakan papan kekunci permainan lain.

Papan kekunci ini juga menyediakan 10 butang sentuh yang diprogramkan dan terletak di bahagian atas Skrin Sensitif LED Sentuh. Secara keseluruhan , Razer DeathStalker Ultimate adalah salah satu papan kekunci permainan paling mewah di dunia. Untuk membawa pulang papan kekunci yang sangat canggih ini, anda harus membelanjakan USD $ 299.99.

3. Razer BlackWidow Chroma

Razer BlackWidow Chroma

Cantik, itulah kesan pertama yang kami dapat ketika melihat Razer BlackWidow Chroma. Razer nampaknya sangat mementingkan reka bentuk papan kekunci ini. Anda dapat melihat bahawa kekunci pada papan kekunci ini mempunyai 5 jenis warna. Belum lagi lampu LED tambahan yang boleh menjadikan butang pada papan kekunci ini kelihatan cerah walaupun anda berada di dalam bilik yang gelap.

Razer juga menambah 10 butang rollover dan 5 butang makro pada papan kekunci ini. Sekiranya anda ingin memiliki Razer BlackWidow Chroma, harga papan kekunci ini tidak semahal Razer DeathStalker Ultimate. Razer BlackWidow Chroma boleh dibeli dengan harga USD $ 103.99.

4. Logitech G910 Orion Spark

Logitech G910 Orion Spark

Sekiranya anda seorang peminat permainan fanatik dengan peranti dari Logitech, sudah tentu anda tidak akan terlepas ulasan papan kekunci Logitech ini . Logitech G910 Orion Spark adalah papan kekunci yang mempunyai 113 kekunci anti-hantu.

Logitech juga menambah 9 butang yang telah diprogramkan pada papan kekunci ini. Tidak perlu risau ketika bermain permainan di ruangan dengan pencahayaan minimum, kerana salah satu papan kekunci permainan terbaik menyediakan lampu latar yang menjadikan butang papan kekunci kelihatan cerah. Harga jualan Logitech G910 Orion Spark adalah USD $ 149.99.

5. Bahagian Zero X40

Mencari papan kekunci permainan pro? Division Zero X40 adalah pilihan paling ideal. Papan kekunci ini, yang dilengkapi dengan lampu latar LED merah, menyediakan 5 kekunci yang diprogramkan untuk menjadikan aktiviti permainan anda lebih menarik.

Terdapat lubang bicu untuk menyambungkan fon kepala atau mikrofon ke papan kekunci ini. Division Zero X40 juga menyediakan 5 butang makro yang juga diprogramkan. Ciri Alpha Zulu Switch pada papan kekunci ini kelihatan sama dengan ciri Kekunci Merah Cherry MX. Division Zero X40 adalah papan kekunci permainan yang dibalut dengan panel aluminium berkualiti tinggi.

6. Roccat RYOS MK Pro

Reka bentuk Roccat RYOS MK Pro mungkin tidak kelihatan istimewa. Walau bagaimanapun, papan kekunci ini mempunyai prestasi yang sangat unggul. Papan kekunci ini direka dengan dua pemproses 32-bit di dalamnya. Dengan papan kekunci ini, anda dapat merakam dan melepaskan 500 makro dengan cepat, terutamanya semasa anda bermain permainan MMO atau MOBA.

Beberapa ciri tambahan yang disediakan oleh Roccat RYOS MK Pro menjadikan papan kekunci ini kelihatan mengagumkan. Ciri tambahan yang dibawa oleh papan kekunci ini termasuk pad tangan, port USB, dan bicu audio terbina dalam . Harga Roccat RYOS MK Pro ialah USD $ 138.84.

7. Roccat RYOS TKL Pro

Roccat RYOS TKL Pro

Sekiranya anda tidak memerlukan ciri tambahan pada papan kekunci permainan, maka anda boleh memilih Roccat RYOS TKL Pro. Harga papan kekunci ini tentunya lebih murah daripada Roccat RYOS MK Pro. Papan kekunci ini berharga USD 79.99.

Tidak ada port USB atau bicu audio bawaan pada papan kekunci permainan ini. Walau bagaimanapun, terdapat konfigurasi Easy-Shift Key dan LED Backlighting pada papan kekunci ini. Roccat RYOS TKL Pro sangat sesuai untuk bermain permainan FPS, MOBA, dan MMO.

8. Cougar Attack X 3

Cougar Attack X 3

Dengan bahan aluminium berkualiti, Cougar Attack X 3 juga menyediakan beberapa ciri seperti Cherry MX Switches, N-Key Rovoller dalam mod USB, Cougar UIX System, dan memori On-board. Cherry MX Switches tersedia dalam warna biru, merah, coklat, atau hitam yang boleh dipilih mengikut kehendak anda.

Papan kekunci yang dilengkapi lampu latar LED yang boleh menjadikan kekunci kelihatan terang juga dilengkapi dengan kaki getah anti-slip sehingga papan kekunci tidak mudah tergelincir ketika berada di semua jenis permukaan. Butang papan kekunci ini cukup responsif dan pantas.

9. Kesan Pantai Penyu 700

Kesan Pantai Penyu 700

Papan kekunci berkualiti premium seterusnya berasal dari Turtle Beach Impact 700. Salah satu papan kekunci permainan terbaik yang membawa kekunci Cherry MX Brown. Terdapat 6 kunci anti-hantu di Turtle Beach Impact 700. Terdapat juga lampu latar yang menjadikan papan kekunci ini kelihatan lebih cerah dan berwarna.

Malangnya, papan kekunci ini tidak menyediakan kekunci yang diprogramkan. Walau bagaimanapun, anda boleh menikmati ciri-ciri tambahan seperti yang 2.0 USB port dan terbina dalam bicu audio pada papan kekunci ini. Anda boleh membeli Turtle Beach Impact 700 dengan harga USD $ 195.75.

10. Mad Catz STRIKE M

Tidak ada yang lebih sempurna daripada papan kekunci permainan tanpa wayar berkualiti tinggi seperti Mad Catz STRIKE M. ini. Ini papan kekunci tanpa kord mempunyai terbina dalam sensor optik dengan butang yang berfungsi sebagai tetikus.

Anda boleh menyambungkan papan kekunci ini ke peranti menggunakan Bluetooth. Sebenarnya, anda boleh menggunakan papan kekunci ini untuk disambungkan ke peranti Android. Tidak ada kekunci yang diprogramkan yang menyertai papan kekunci ini, tetapi ada lampu latar yang memberi cahaya pada setiap kekunci papan kekunci ini. Mad Catz STRIKE M hanya dijual pada harga USD 49.99 sahaja.

Senarai papan kekunci permainan terbaik di dunia boleh menjadi rujukan bagi anda yang ingin mempunyai papan kekunci permainan berkualiti tinggi. Harga papan kekunci ini dapat disesuaikan dengan dana yang anda miliki, walaupun harganya tentu lebih mahal daripada papan kekunci permainan murah yang telah kita bincangkan sebelumnya. Nah, apakah papan kekunci permainan terbaik yang menjadi kegemaran anda? Kongsi dengan kami di ruangan komen, ya!

Artikel Berkaitan