10 Aplikasi Lampu LED untuk Pemberitahuan Terbaik di Android

Adakah anda memerlukan pemberitahuan yang akan memaparkan lampu LED seperti BlackBerry? Atau mungkin anda mahukan pemberitahuan dengan lampu LED berwarna seperti di disko? Anda mungkin dapat mencari penyelesaian di antara 10 aplikasi lampu LED untuk pemberitahuan terbaik di Android kali ini.

Kerana pemberitahuan itu memang sangat penting. Terutama apabila ada mesej penting yang mesti dibaca dan dibalas tetapi tidak dapat dibaca kerana tidak ada pemberitahuan. Ini akan sangat mengecewakan bukan? Oleh itu dari masa ini ia akan membincangkan aplikasi lampu LED untuk pemberitahuan pada telefon pintar Android. Adakah anda fikir terdapat lampu LED Android?

10 Aplikasi Lampu LED untuk Pemberitahuan

1. Pemberitahuan Kilat

Aplikasi lampu kilat Pemberitahuan Kilat

Dimuat turun lebih dari 83,000 pengguna PlayStore Android, aplikasi lampu LED ini dipanggil atau dikenali sebagai aplikasi Flash Notification. Dalam aplikasinya, Pemberitahuan Kilat menyokong pelbagai fitur untuk memudahkan pengguna mendapatkan pemberitahuan denyar LED.

Apabila telefon bimbit anda mendapat panggilan telefon, Pemberitahuan Kilat akan memberi Anda pemberitahuan dalam bentuk lampu kilat disertai dengan suara atau nada dering. Juga, apabila anda menerima pesan atau SMS, Pemberitahuan Kilat akan memaparkan denyar yang disertai dengan nada dering.

Anda juga boleh menyahaktifkan nada dering dan Pemberitahuan Kilat hanya akan menyediakan lampu kilat LED. Pengguna aplikasi Pemberitahuan Kilat dapat mengatur kecepatan berkedip pada pemberitahuan lampu pada HP Android. Anda berminat? Anda boleh klik di sini untuk mendapatkan permohonan.

2. Pengurus Cahaya

Pengurus Cahaya

MC Koo adalah orang yang membawa dan mencipta aplikasi lampu LED yang disebut Light Manager. Aplikasi ini mempunyai tiga mod utama iaitu Normal Mode, Alternating Mode, dan Mode Mode. Sekiranya anda memilih Normal Mode, aplikasi Light Manager akan memberikan pemberitahuan sekali sahaja walaupun banyak sembang masuk. Pemberitahuan tersebut berupa lampu kilat LED di telefon Android anda.

Bagi Mode Alternatif, pengguna akan diberi pemberitahuan kilat berulang kali yang akan disesuaikan dengan pesan atau telefon yang memasuki telefon bimbit anda. Dan unik, pengguna Light Manager juga dapat menikmati fitur Mode Skrin di mana pemberitahuan semua pesan dan telefon akan diberikan pada layar Android anda. Menarik? Muat turun di sini dan dapatkan permohonannya.

3. Panggilan Makluman Lampu Kilat Warna!

Panggilan Makluman Lampu Kilat Warna!

Panggilan Makluman Lampu Kilat Warna! salah satu dari 10 aplikasi lampu pemberitahuan LED yang dapat anda gunakan untuk keperluan pengguna telefon pintar Android. Aplikasi yang dibawa oleh pembangun TOPAPP memberikan pemberitahuan yang akan memunculkan lampu LED berwarna-warni.

Oleh itu, pengguna Panggilan Peringatan Lampu Kilat Warna! Boleh memilih warna pemberitahuan yang sesuai dengan warna kegemaran mereka dan kemudian menggunakannya untuk pemberitahuan. Lima pilihan warna siap dinikmati oleh pengguna aplikasi iaitu lampu Merah, biru, kuning, putih dan hijau. Berminat untuk menggunakan warna dari aplikasi ini? Klik terus di sini dan muat turun aplikasinya.

4. Aliran Cahaya

Aliran Cahaya

Masih dengan aplikasi lampu pemberitahuan LED yang dapat mengubah warna pemberitahuan yang akan ditampilkan. Kali ini Light Flow yang membawa aplikasi lengkap dengan ciri-ciri menarik di dalamnya. Light Flow menawarkan pelbagai warna yang dapat digunakan oleh pengguna untuk lampu LED pemberitahuan.

Selain mengatur warna pemberitahuan, Light Flow juga dapat menyesuaikan suara dan getaran yang akan dihasilkan ketika pesan atau telepon masuk ke dalam ponsel Anda. Malah, Light Flow juga dilengkapi dengan fitur Sleep Times juga. mahu menggunakan aplikasi ini? Klik di sini dan muat turun aplikasinya dengan segera.

5. Pemberitahuan Kilat 2

Pemberitahuan Kilat 2

Hadir sebagai aplikasi flash pemberitahuan LED untuk telefon Android, Pemberitahuan Flash 2 memberikan kelebihan bukan hanya dapat memberikan pemberitahuan dalam bentuk lampu kilat LED di telefon bimbit anda. Pemberitahuan Kilat 2 akan memberikan denyar yang berbeza untuk setiap pemberitahuan yang berbeza pada telefon pintar anda.

Jadi, anda tidak perlu bingung untuk menentukan mesej yang masuk, dari WA, LINE, atau mesej lain. Kerana setiap mesej yang masuk akan diberi kilat yang berbeza. Pemberitahuan Kilat 2 juga menawarkan fitur layar kilat yang dapat digunakan oleh anda. Bagaimana anda berminat? Muat turun aplikasi di sini.

6. Pemberitahuan Blinker LED Lite

Pemberitahuan Blinker LED Lite

Aplikasi flash pemberitahuan LED lain kini hadir dengan nama LED Blinker Notifications Lite. Tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya, LED Blinker Notifications Lite juga menawarkan pemberitahuan dalam bentuk LED Blinker. Bagi anda yang tidak mempunyai telefon bimbit dengan perkakasan LED, tidak perlu risau.

Sebabnya, anda masih boleh menggunakan aplikasi pemberitahuan ini dengan menggunakan skrin telefon bimbit anda. Dalam aplikasinya, LED Blinker Notifications Lite memberikan kebebasan kepada pengguna untuk mengatur semua pemberitahuan yang diperlukan. Bermula dari tahap kecerahan pemberitahuan LED, getaran, juga nada dering yang digunakan. Adakah anda ingin mencuba aplikasi ini? Klik di sini dan muat turun aplikasinya.

7. Amaran Kilat LED pada Panggilan & SMS

Makluman Kilat LED

Mempersembahkan lampu LED yang berkelip-kelip ketika ada pemberitahuan pesan dan telefon, aplikasi Flash Alerts on Call & SMS juga serupa tetapi tidak sama dengan aplikasi sebelumnya. Aplikasi LED Flash Alert on Call & SMS akan memberikan sekelip mata apabila mesej atau telefon muncul.

Berkedip yang akan muncul dapat disesuaikan atau disesuaikan mengikut keperluan anda. Pengguna aplikasi LED Flash Alert on Call & SMS boleh melakukan ON / OFF untuk pemberitahuan dalam bentuk flash. Tidak hanya itu, pengguna juga dapat menyesuaikan getaran pemberitahuan dan suara pemberitahuan yang digunakan. Berminat? Muat turun aplikasi LED Flash Alert on Call & SMS di sini.

8. Pemberitahuan Kilat - Z Mudah Alih

Pemberitahuan Kilat - Z Mudah Alih

Tidak jauh berbeza dengan aplikasi Pemberitahuan Kilat sebelumnya. Aplikasi ini dibangunkan oleh pembangun bernama Z Mobile. Tidak hanya sebagai pemberitahuan untuk pesan dan telepon, Pemberitahuan Kilat memberikan pemberitahuan dalam bentuk lampu kilat LED selama berjam-jam juga ketika bateri HP anda rendah.

Oleh itu, pengguna Pemberitahuan Kilat tidak akan bersusah payah mengetahui bahawa bateri telah habis. Kerana, Pemberitahuan Kilat akan mengingatkan Anda dengan menghadirkan lampu LED dalam bentuk lampu kilat yang akan segera menghidupkan telepon Android Anda. Cukup menarik bukan? Sekiranya anda berminat, anda boleh mendapatkan permohonan dengan mengklik di sini.

9. Makluman Kilat Terunggul

Makluman Kilat Terunggul

Telah digunakan dan dimuat turun oleh lebih daripada 40,000 pengguna Android. Ultimate Flash Alerts hadir sebagai salah satu daripada 10 aplikasi lampu pemberitahuan LED terbaik yang boleh anda gunakan pada telefon pintar anda. Aplikasi ini akan memberikan pemberitahuan dalam bentuk lampu kilat LED untuk mesej masuk, telefon, bahkan untuk semua media sosial yang Anda miliki.

Dalam aplikasi apa pun, Alert Flash Ultimate akan memberikan fleksibilitas bagi penggunanya untuk menyesuaikan tingkat cahaya pemberitahuan, nada dering, dan getaran ketika ada pemberitahuan yang masuk ke dalam ponsel Android Anda. Bagaimana aplikasi ini sesuai untuk anda? Sekiranya sesuai, anda boleh terus klik di sini dan memuat turun aplikasinya.

10. Makluman Kilat Warna

Makluman Kilat Warna

Melihat nama aplikasi, mungkin beberapa orang dapat langsung menebak bahwa aplikasi lampu LED kali ini akan menghadirkan fitur di mana pengguna dapat memilih warna untuk pemberitahuan LED. Aplikasi Color Flash Alert memberikan warna yang disesuaikan untuk Anda gunakan sebagai pemberitahuan LED.

Dalam aplikasi tersebut juga terdapat fitur flash berkedip dan juga alert flash. Pengguna aplikasi Color Flash Alert juga diberi kebebasan dan fleksibiliti dalam memilih warna yang diinginkan juga disesuaikan dengan selera setiap pengguna. Berminat? Anda boleh klik di sini untuk mendapatkan permohonan.

11. Warna Pemberitahuan Makluman Kilat

Warna Pemberitahuan Makluman Kilat

Dalam aplikasi Warna Pemberitahuan Kilat , ponsel Anda akan menampilkan  lampu kilat  ketika ada pemberitahuan, baik itu pemberitahuan dari SMS, telepon, atau aplikasi media sosial Anda. Sekiranya anda tidak mahu menggunakan  denyar,  maka ada pilihan  berkelip kilat  yang hanya akan berkelip.

Yang baik, anda juga dapat memilih warna  kilat  yang akan muncul ketika ada pemberitahuan. Nah, anda boleh  deh  warna kegemaran haus, jadi apabila anda mendapat pemberitahuan yang  flash  akan menyala warna yang sesuai yang anda pilih. Jangan bimbang tentang kapasiti, kerana Warna Pemberitahuan Makluman Kilat hanya akan memenuhi ruang 4.8MB.

12. Lampu suluh warna

Lampu suluh warna

Seperti namanya, Color Flashlight juga menghadirkan lampu kilat LED untuk pemberitahuan dengan varian warna yang menarik. Anda boleh menukar warna bila-bila masa yang anda mahukan. Di samping itu, aplikasi ini tidak akan menggunakan terlalu banyak tenaga mudah alih, jadi anda boleh mengatakan bahawa Lampu Sorot Warna sangat cekap bateri. Seronok, anda hanya memerlukan ruang 4.3MB untuk memuat turun Lampu suluh Warna.

Berikut ini adalah tinjauan versi terbaik aplikasi lampu pemberitahuan LED yang boleh anda gunakan pada telefon Android anda. Aplikasi mana yang menjadi kegemaran anda?