10 Tetikus Permainan Terbaik di Dunia pada tahun 2016

Setelah membincangkan tetikus permainan kos rendah berkualiti, tidak lengkap jika kita tidak mengambil bahagian dalam membincangkan tetikus permainan terbaik di dunia. Mengapa senarai tetikus ini dianggap yang terbaik di dunia? Kerana tetikus ini mempunyai kepekaan tahap tinggi dan pelbagai spesifikasi lain yang menjadikan beberapa tikus permainan berikut sangat serasi untuk permainan FPS atau permainan berbilang pemain lain.

Bagi pemain , menggunakan tetikus permainan khas tentunya akan menyokong aktiviti permainan mereka. Oleh itu, ia akan mengeluarkan senarai tikus permainan terbaik di dunia yang boleh anda gunakan sebagai rujukan semasa membeli tetikus.

10 Tetikus Permainan Terbaik di Dunia pada tahun 2016

1. Logitech G502 Proteus Spectrum

Dengan bentuk yang sangat selesa ketika dipegang dengan tangan, Logitech G502 Proteus Spectrum juga dilengkapi dengan 11 butang program yang dapat anda gunakan ketika bermain permainan. Tetikus yang membawa DPI 200-12,000 sesuai untuk titik kosong, kerana pada dasarnya tetikus Logitech sangat serasi untuk bermain FPS, RTS, MMO, dan jenis permainan lain.

Tetikus ini dapat dijalankan dengan perisian Logitech Gaming, perisian akan menggerakkan PC anda untuk tujuan permainan dan secara automatik akan membuat profil dan menyesuaikan pencahayaan tetikus dengan Lampu latar RGB Penuh.

2. Kroma Epik Razer Naga

Razer Naga Epic Chroma tetikus permainan terbaik di dunia

Tetikus dengan tahap kepekaan 200 - 8.200 DPI sangat sesuai untuk bermain permainan MMO, seperti World of Warcraft. Tetikus ini menyediakan 12 kekunci tambahan, jadi anda dapat mengganti fungsi beberapa kekunci papan kekunci dengan butang tambahan yang menyertai tetikus ini.

Mengendalikan avatar lebih mudah dengan Razer Naga Epic Chroma. Uniknya, tetikus ini boleh berfungsi secara berwayar atau tanpa wayar. Anda juga boleh memilih skema warna anda sendiri menggunakan tetikus permainan berkualiti dari Razer.

3. Corsair Vengeance M65

Corsair Vengeance M65

Corsair Vengeance M65 diklaim sebagai tetikus terbaik untuk permainan FPS. Dengan kata lain, peranti ini boleh digunakan untuk bermain Counter Strike, Point Blank, dan permainan FPS lain. Sensitiviti tetikus ini berkisar antara 50 - 8.200 DPI. Kerana tetikus ini dirancang untuk bermain permainan FPS, ia tidak mempunyai banyak butang tambahan.

Corsair Vengeance M65 hanya dilengkapi dengan 8 butang, kerana untuk pemain FPS permainan butang pada tetikus tidak begitu penting, mereka memerlukan lebih banyak keselesaan dan ketepatan. Selain dapat menyesuaikan DPI tetikus ini, anda juga dapat menyesuaikan berat tetikus ini untuk menjadikan aktiviti permainan anda lebih tegang.

4. Edisi Kejohanan Razer Mamba

Edisi Kejohanan Razer Mamba

Tahap kepekaan yang ditawarkan oleh Razer Mamba Tournament Edition agak besar, iaitu 200 - 16,000 DPI. Tetikus ini sesuai untuk permainan strategi, kerana terdapat sensor berkualiti dan beberapa butang tambahan pada Razer Mamba Tournament Edition.

Salah satu tikus permainan terbaik di dunia boleh diatur melalui perisian Razer Synapse 2.0. Melalui perisian ini, anda dapat menyesuaikan butang tetikus untuk menjalankan program tertentu dan apa sahaja makro yang anda perlukan untuk memenangi permainan. Bagi anda yang menginginkan tetikus permainan tanpa wayar untuk memainkan permainan RTS, Razer Mamba Tournament Edition adalah pilihan yang tepat.

5. Logitech G302 Daedalus Prime

Untuk permainan DOTA dan Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) lain, nampaknya Logitech G302 Daedalus Prime adalah pilihan yang paling ideal. Permainan MOBA tidak memerlukan tetikus yang dilengkapi dengan begitu banyak butang tambahan. Itulah sebabnya Logitech G302 Daedalus Prime hanya dilengkapi dengan 6 butang.

Sensitiviti tetikus ini adalah 240-4,000 DPI. Tetikus minimalis ini sangat selesa di tangan. Butang yang terdapat pada tetikus ini juga cukup responsif sehingga anda dapat bermain permainan dengan lancar.

6. Penyu Pantai Penyu 300

Apa yang kita dapat dari Turtle Beach Grip 300? Tetikus permainan ini mempunyai reka bentuk ergonomik, butang tambahan yang sangat berguna, dan tiga tetapan DPI. Sebenarnya, tetikus ini juga tidak bergantung pada perisian yang rumit.

Tetikus sederhana ini membawa reka bentuk yang elegan dan menarik. Tetikus ini dengan 6 butang tambahan boleh digunakan untuk bermain FPS, RTS dan jenis permainan lain. DPI yang ditawarkan oleh tetikus relatif rendah, iaitu hanya 240-4.000. Walau bagaimanapun, tetikus ini cukup bernilai untuk menyokong aktiviti permainan harian anda.

7. Roccat Kova

Roccat Kova

Roccat Kova nampaknya tetikus yang dirancang untuk digunakan oleh orang kidal. Reka bentuk tetikus ini sangat simetris, ditambah dengan butang yang terletak di dekat ibu jari kita, butang untuk ibu jari berada di kedua sisi tetikus. Jadi, walaupun pemain kidal masih boleh menggunakan tetikus ini.

Jumlah butang yang terdapat pada Roccat Kova ini adalah 10. Tahap kepekaan yang cuba ditawarkan oleh peranti ini ialah 200 - 7,000 DPI. Anda boleh membuat 5 profil yang berbeza dengan perisian yang disambungkan secara langsung ke tetikus ini. Dengan kata lain, anda tidak perlu menetapkan semula tetapan tetikus ini jika anda ingin menukar PC atau notebook.

8. Tetikus Gaming PC Razer Taipan Ambidextrous

Tetikus Gim PC Razer Taipan Ambidextrous

Tidak semua tikus dapat berfungsi dengan optimum pada notebook PC atau Mac. Walau bagaimanapun, Raizer Taipan Ambidextrous PC Gaming Mouse boleh berfungsi dengan baik pada peranti Mac. Jadi, anda boleh bermain permainan pada peranti Mac menggunakan tetikus ini.

Razer menyediakan salah satu produk tetikus permainan terbaik di dunia dengan 9 butang tambahan. Sensitiviti tetikus ini adalah 100 - 8,200 DPI. Selesaikan aktiviti permainan anda pada peranti Mac dengan Tetikus Gaming PC Razer Taipan Ambidextrous ini.

9. SteelSeries Sensei Tanpa Wayar

SteelSeries Sensei Tanpa Wayar

Tetikus permainan tanpa wayar, mengapa tidak? Anda boleh membeli SteelSeries Sensei Wireless. Sebabnya, tetikus permainan ini mempunyai tahap kepekaan yang sangat tinggi, iaitu 50 - 16,400 DPI. Sudah tentu anda dapat membayangkan betapa seronoknya bermain permainan dengan tetikus ini, bukan ?

Pada pandangan pertama, tetikus ini membawa reka bentuk minimalis sehingga kelihatan serupa dengan tetikus biasa. Tetikus pintar ini menyediakan 8 butang tambahan untuk menyokong aktiviti anda dalam bermain permainan.

10. Mad Catz RAT Pro X

Semasa menyertai kejohanan permainan, pemain tidak hanya memerlukan monitor atau papan kekunci yang dapat berfungsi dengan optimum, tetapi juga tetikus permainan terbaik. Mad Catz RAT Pro X adalah tetikus terbaik untuk kejohanan permainan anda.

Terdapat banyak pilihan penyesuaian yang dapat ditetapkan menggunakan perisian khas. Tetikus dengan reka bentuk yang sangat sejuk menyediakan 6 butang tambahan. Sementara itu, sensitiviti Mad Catz RAT Pro X adalah 100 - 8,200 DPI.

Semua tikus permainan terbaik di dunia yang kita bincangkan di sini berharga dari USD $ 30 hingga di atas USD $ 100, atau sekitar 400 hingga 1.3 juta rupiah. Anda berminat untuk mempunyai salah satu daripada sepuluh tikus permainan di atas?

Artikel Berkaitan