10 Telefon Samsung Murah Di Bawah 2 Juta Terbaik 2017

Pada zaman teknologi serba boleh seperti ini tentunya sangat mudah untuk mendapatkan telefon bimbit yang canggih dengan harga yang rendah. Sebenarnya, anda boleh mendapatkan telefon pintar pengeluaran Samsung dengan anggaran terhad, anda tahu . Sekiranya anda merasakan bahawa telefon bimbit Samsung di bawah 3 juta masih terlalu mahal untuk anda, maka pertimbangkan untuk mencari telefon bimbit Samsung yang murah di bawah 2 juta.

Setiap tahun telefon bimbit baru selalu muncul. Kali ini, ia akan mengeluarkan senarai telefon Samsung murah di bawah 2 juta yang terbaik di 2017. Jadi, anda boleh mendapatkan telefon bimbit Samsung berkualiti murah walaupun dana yang ada sangat minimum.

10 Telefon Samsung Murah Di Bawah 2 Juta Terbaik 2017

1. Samsung Galaxy J2 Prime

Membuka senarai telefon Samsung murah di bawah 2 juta yang bagus pada tahun 2017, terdapat Samsung Galaxy J2 Prime yang harganya sekitar 1.7 - 1.8 juta. Telefon yang sudah serasi pada rangkaian 4G menawarkan skrin 5 inci. Beralih ke memori, anda akan menemui 1.5 GB RAM dan 8 GB memori dalaman.

Perkakasan Galaxy J2 Prime diperkukuhkan dengan kehadiran chipset MediaTek MT6737T dengan CPU Quad Core 1.4 GHz. Telefon bimbit ini, yang berjalan pada Android Marshmallow v6.0.1, mempunyai kamera utama 8 MP dan kamera sekunder 5 MP. Dapatkan Samsung Galaxy J2 Prime dengan harga terbaik di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

2. Samsung Galaxy J2

Samsung Galaxy J2 Telefon Samsung Murah Di Bawah 2 Juta

Telefon ini dijual dengan harga lebih murah daripada J2 Prime, iaitu sekitar 1.7 juta. Walau bagaimanapun, anda akan mendapat jenis skrin Super AMOLED berukuran 4.7 inci jika anda membeli telefon pintar ini. Malangnya, saiz RAM 4G HP lebih kecil, iaitu 1 GB. Terdapat ROM 8GB yang boleh digunakan untuk menyimpan fail peribadi anda.

Telefon pintar, yang masih menggunakan OS Android Lollipop v5.1.1, dikuasakan oleh pemproses Exynos 3475 dengan kelajuan 1.3 GHz. Kamera Galaxy J2 juga tidak lebih baik daripada J2 Prime kerana hanya berukuran 5 MP di belakang dan 2 MP di bahagian depan. Telefon bimbit ini boleh didapati di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

3. Samsung Galaxy J1 Ace

kelebihan dan kekurangan Samsung Galaxy J1 Ace Duos

Hanya berbelanja 1.3 juta, anda boleh mendapatkan telefon bimbit Samsung 4G yang dikuasakan oleh pemproses Marvel Armada PXA1908 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Tidak bersemangat, Samsung Galaxy J1 Ace juga menawarkan skrin Super AMOLED 4.3 inci.

Untuk memori, anda boleh memilih kapasiti memori dalaman anda sendiri 4 atau 8 GB. Kamera yang dimiliki oleh Galaxy J1 Ace juga cukup lumayan, iaitu kamera depan 2 MP dan kamera belakang 5 MP. Ingin memiliki telefon pintar murah ini? Cukup beli dalam talian di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

4. Samsung Galaxy J1 2016

Samsung Galaxy J1 2016 HP Samsung 4G Di Bawah 2 Juta

Telefon Samsung murah di bawah 2 juta juga harus dipertimbangkan. Adakah Samsung Galaxy J1 2016 yang hadir dengan skrin Super AMOLED dengan saiz yang sedikit lebih besar, iaitu 4.5 inci. Di sektor memori, anda akan menemui ROM 4GB dan RAM 1GB.

Enjin Galaxy J1 2016 didorong oleh kehadiran chipset Exynos 3475 dan CPU Quad Core 1.3 GHz. Untuk mengambil gambar, telefon pintar yang masih menggunakan sistem operasi Android Lollipop v5.1.1 menyediakan kamera utama 5 MP dengan lampu kilat LED dan kamera sekunder 2 MP. Harga Samsung Galaxy J1 2016 adalah sekitar 1.4 juta dan anda boleh membelinya secara dalam talian melalui Lazada di pautan ini atau Blibli di pautan ini.

5. Samsung Galaxy J3 2016

Boleh dikatakan jika Samsung Galaxy J3 2016 adalah telefon pintar Samsung di bawah 2 juta dengan spesifikasi terbaik dalam senarai ini. Bahagian depan telefon bimbit 4G mempunyai skrin Super AMOLED 5 inci dengan perlindungan Asahi Dragontrail Glass. Selain menyediakan RAM 1.5 GB, Samsung juga menawarkan dua varian ROM, iaitu 8 atau 16 GB.

Membongkar perkakasan telefon pintar ini, anda akan menemui pemproses yang cukup garang, iaitu Spreadtrum SC9830 Exynos 3475 Quad dengan 1.5 GHz Quad Core CPU. Dalam garis fotografi, Galaxy J3 2016 mempunyai kamera belakang 8 MP dan kamera depan 5 MP. Telefon pintar ini boleh diperoleh di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini dengan harga 1.9 - 2 juta.

6. Samsung Galaxy J1

Bagi anda yang menginginkan telefon pintar Samsung murah yang sudah serasi pada rangkaian 4G, Samsung Galaxy J1 adalah penyelesaian yang tepat untuk anda. Kerana telefon yang membawa kamera belakang 5 MP dan kamera depan 2 MP berharga mulai 1.7 juta rupiah.

Perkakasan Galaxy J1 mengandungi chipset Marvell ARMADA PXA1908, CPU Quad Core 1.2 GHz, dan GPU Vivante GC7000UL. Sementara itu, Samsung juga menyediakan RAM 1 GB dan memori dalaman 4 GB untuk telefon bimbit ini. Samsung Galaxy J1 dijual dalam talian dan anda boleh membeli melalui Lazada dengan mengklik pautan ini atau Blibli pada pautan ini.

7. Samsung Galaxy Grand Prime

Samsung Galaxy Grand Prime

Walaupun agak jarang terdapat di pasaran, Samsung Galaxy Grand Prime tetap menjadi sasaran pengguna telefon bimbit Samsung yang murah. HP ini dijual dengan harga 2 juta dan ke bawah, bahkan versi kedua boleh mencapai 1.5 juta. Telefon pintar ini dengan skrin 5 inci membawa RAM 1 GB dan ROM 8 GB.

Di sektor dapur pacu, Galaxy Grand Prime bergantung pada pemproses Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Kamera telefon pintar berukuran 8 MP di belakang dan 2 MP di bahagian depan.

8. Samsung Galaxy Mega 5.8

Samsung Galaxy Mega 5.8

Telefon Samsung murah di bawah 2 juta juga sudah agak jarang. Anda boleh membeli Samsung Galaxy Mega 5.8 saat hanya 1.5 juta. Seperti namanya, telefon pintar ini mempunyai ukuran layar 5.8 inci, sesuai untuk anda yang gemar telefon layar besar.

Memori mudah alih ini dilengkapi dengan RAM 1.5 GB dan ROM 8 GB. Tidak cukup di sana, Samsung Galaxy Mega 5.8 mempunyai kamera yang cukup baik, iaitu kamera utama 8 MP dan kamera selfie 1.9 MP.

9. Samsung Galaxy J1 Mini

Samsung Galaxy J1 Mini

Walaupun belum serasi pada rangkaian 4G, Samsung Galaxy J1 Mini tetap menjadi impian bagi pemburu telefon bimbit yang murah. Telefon bimbit yang mempunyai skrin 4 inci menyediakan memori dalaman 8 GB dengan pilihan 768 MB RAM atau 1 GB.

Telefon pintar ini dikuasakan oleh chipset Spreadtrum SC8830 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Selain itu, Galaxy J1 Mini dilengkapi dengan kamera belakang 5 MP dan kamera depan VGA. Harga Samsung Galaxy J1 Mini hanya sekitar 1.1 juta dan anda boleh membelinya di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

10. Samsung Galaxy V2

Samsung Galaxy V2

Dijual dengan harga 1 juta rupiah, Samsung Galaxy V2 adalah telefon bimbit yang sesuai untuk memenuhi keperluan telekomunikasi harian anda. Telefon pintar dual-SIM ini menawarkan skrin 4-inci dan sudah berjalan pada sistem operasi Android Marshmallow v6.0.

RAM 1GB yang disertakan dalam telefon ini ditugaskan untuk mengimbangi prestasi pemproses SC9830 Spreadtrum dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Dalam garis fotografi, telefon bimbit ini dengan memori dalaman 8 GB menyediakan kamera depan VGA dan kamera belakang 5 MP. Dapatkan harga terbaik untuk Galaxy V2 ini di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

Senarai telefon Samsung murah di bawah 2 juta boleh menjadi rujukan bagi anda yang mencari telefon pintar murah. Telefon pintar tidak ketinggalan zaman tidak harus mahal anyway !

Artikel Berkaitan