10 Bank Kuasa Murah Berkualiti 2016

Kehabisan kuasa bateri ketika anda tidak menggunakan pengecas dan soket terasa pusing. Sebabnya, anda mungkin masih memerlukan telefon pintar untuk terus hidup. Sekiranya seperti ini, kewujudan bank kuasa boleh menjadi penolong bagi anda.

Tidak semua bank kuasa berharga tinggi. Beberapa bank kuasa murah yang akan dibincangkan di sini boleh menjadi cadangan bagi anda yang ingin membeli bank kuasa dalam masa terdekat.

Powerbank berikutan harga rendah dijual dengan harga di bawah Rp 150.000. Kapasiti tidak terlalu besar, tetapi cukup berharga untuk menjadi pengecas mudah alih yang boleh mengecas peranti anda dalam keadaan kecemasan.

10 Bank Kuasa Murah Berkualiti 2016

1. IROC Powerbank Max P1 2600 mAh

Power bank dengan input DC 5V dan output DC 5V dari IROC berharga cukup murah. Hanya dengan Rp 60,000, anda sudah boleh memiliki powerbank dengan reka bentuk minimalis ini.

Bank kuasa murah IROC Powerbank Max P1 2600 mAh

Reka bentuknya ramping dan memanjang sehingga powerbank ini sangat senang dipegang. IROC Powerbank Max P1 mempunyai kapasiti 2600 mAh. Powerbank ini direka khas untuk mengecas satu peranti, sehingga biasanya akan habis dalam satu penggunaan.

2. POWERBANK Warna 5600 mAh

POWERBANK jenama POWERBANK, ada? Sudah tentu ada. POWERBANK Color 5600 adalah power bank berkualiti baik dengan harga yang berpatutan. Bentuk power bank ini adalah segi empat tepat yang tidak terlalu tebal.

POWERBANK Warna 5600 mAh

Hanya ada satu port USB yang tersedia di bank kuasa murah ini. Ini menunjukkan bahawa POWERBANK Color hanya boleh mengecas satu peranti. Pengecas bateri mudah alih ini menawarkan kapasiti 5600 mAh. Untuk mendapatkan POWERBANK 5600 mAh, anda mesti membelanjakan Rp 75.000.

3. VACHERON Powerbank 2200 mAh

Sekiranya anda memerlukan powerbank yang tidak terlalu tebal dan kapasitinya tidak begitu besar, VACHERON Powerbank 2200 mAh ini adalah penyelesaian yang tepat untuk anda. Powerbank seberat 125 gram mempunyai reka bentuk segi empat tepat dan tidak terlalu tebal.

VACHERON Powerbank 2200 mAh

Kapasiti 2200 mAh tidak terlalu besar. Walau bagaimanapun, bank kuasa ini dapat mengecas bateri peranti sebanyak satu hingga dua kali untuk peranti tertentu. VACHERON Powerbank 2200 mAh dijual pada harga Rp 85.000.

4. Aldo Powerbank 5600 mAh

Reka bentuk ergonomik dan kasual Aldo Powerbank 5600 mAh pastinya sangat mudah untuk anda bawa atau simpan powerbank ini. Sekiranya beberapa bank kuasa murah lain tidak menyediakan petunjuk LED, Aldo Powerbank ini mempunyai petunjuk LED untuk menunjukkan baki kuasa di bank kuasa ini. Sebenarnya, penunjuk LED ini boleh menjadi lampu suluh dalam keadaan kecemasan.

Powerbank ini juga mempunyai kapasiti besar 5600 mAh, sehingga aktiviti mengecas bateri telefon pintar, tablet, konsol permainan mudah alih , dan peranti lain lebih cepat. Aldo Powerbank 5600 mAh dijual pada harga hanya Rp 90.000.

5. UNEED Powerbank ECO Series 5600 mAh

Mempunyai beberapa peranti yang berbeza menyukarkan anda mencari powerbank yang serasi dengan semua peranti ini. UNEED Powerbank ECO Series 5600 mAh adalah bank kuasa yang boleh digunakan untuk pelbagai peranti, mulai dari Apple, Samsung, Nokia, BlackBerry, dan jenama peranti lain.

Dengan kapasiti 5600 mAh, Powerbank UNEED dapat digunakan untuk mengecas bateri peranti 2-3 kali. Powerbank ini juga terdapat dalam beberapa pilihan warna yang menarik. UNEED Powerbank ECO Series 5600 mAh berharga Rp 99,000.

6. Changhong Powerbank iPower 6500 mAh

Sekilas pandang bentuk Changhong Powerbank iPower 6500 mAh mengingatkan kita pada tetikus komputer atau komputer riba. Reka bentuk unik ini adalah salah satu kelebihan powerbank ini menjadikannya sempurna untuk anda yang ingin berbeza.

Changhong Powerbank iPower 6500 mAh

Dengan input DC 5V / 1A dan output DC 5V / 1A, powerbank dari Changhong ini dapat mengecas satu peranti dengan cukup cepat. Kapasiti power bank ini ialah 6500 mAh. Sekiranya anda ingin membeli Changhong Powerbank iPower 6500 mAh, anda boleh membelinya dengan harga Rp 135.000.

7. ROBOT Powerbank 4400 mAh

ROBOT Powerbank 4400 mAh

Semua pakej lengkap yang anda mahukan di powerbank terdapat dalam ROBOT Powerbank 4400 mAh ini. Ya, bermula dari penunjuk LED yang boleh menjadi penanda baki status kuasa bank kuasa ini. Kemudian, power bank ini juga dilengkapi dengan LED Flash yang boleh menjadi cahaya ketika anda berada di tempat yang gelap.

Semasa membeli powerbank ini, anda akan mendapat kabel microUSB untuk mengecas peranti Android dan BlackBerry, penukar iPhone yang juga dapat digunakan pada iPad, dan penukar Nokia. Dengan kata lain, powerbank, yang dijual pada harga Rp 103.000, dapat digunakan untuk mengisi bateri berbagai peranti.

8. PAROPAROSHOP Powerbank Oil 4000 mAh

PAROPAROSHOP Powerbank Oil 4000 mAh

Bagi wanita yang mahukan powerbank sederhana dengan pilihan warna feminin, PAROPAROSHOP menyediakan powerbank yang tersedia dalam warna merah jambu atau oren. Miny Powerbank 4000 mAh menyediakan port USB untuk mengecas peranti.

Dengan kapasiti 4000 mAh, anda boleh mengecas peranti sebanyak 1-2 kali. Reka bentuk PAROPAROSHOP Powerbank Miny 4000 mAh sangat sesuai untuk anda yang hanya mahukan powerbank ringkas tanpa ciri tambahan. Dengan hanya Rp 108,000, anda dapat membawa pulang powerbank dari PAROPAROSHOP.

9. M-TECH Powerbank 6600 mAh

M-TECH 6600 mAh Powerbank

Powerbank yang dilengkapi dengan petunjuk LED mungkin sudah biasa. Jadi, bagaimana dengan power bank yang dilengkapi dengan penunjuk LED dan juga IC Protector? M-TECH Powerbank 6600 mAh adalah bank kuasa kos rendah yang dilengkapi dengan IC Protector, sebagai perlindungan untuk mengelakkan overcharge pada peranti.

Selain itu, bank kuasa murah ini juga menyediakan dua port USB yang membolehkan anda mengecas dua peranti pada masa yang sama. Harga jualan M-TECH Powerbank 6600 mAh adalah Rp 110,000.

10. Vivan Powerbank 3000 mAh

Vivan Powerbank 3000 mAh

Powerbank yang satu ini membawa motif polka-dot yang menjadikan powerbank ini kelihatan lebih mewah . Sebagai tambahan, bank kuasa ini menyediakan output DC 5V 0.8 dan DC 5V 1A. Verb's Powerbank menyediakan satu port USB untuk mengecas peranti anda.

Apa sahaja jenis peranti anda, Powerbank ini mampu serasi dengan semua peranti ini. Kapasiti Powerbank 3000 mAh boleh mengecas telefon bimbit anda sebanyak 1-2 kali. Untuk membeli Powerbank Vivan 3000 mAh ini, anda hanya perlu membelanjakan Rp 110,000.

Cadangan bank kuasa murah ini adalah penyelesaian bagi anda yang ingin memiliki powerbank dengan harga yang tidak terlalu banyak menguruskan dompet kami. Penggunaan powerbank yang betul dapat menjadikannya lebih tahan lama dan tidak mudah rosak.

Pastikan anda menyimpan powerbank pada suhu bilik yang sesuai dan cuba letakkan powerbank di tempat yang selamat supaya tidak terkena apa-apa. Sekiranya anda mahukan powerbank dengan kapasiti dan ciri yang lebih tinggi, sila lihat cadangan kami di sini.

Artikel Berkaitan