Ini adalah senarai 10 Selfie Terbaik pada tahun 2016

Foto selfie nampaknya sudah menjadi kebiasaan rutin bagi pengguna telefon pintar ketika ini. Oleh itu, pengeluar telefon pintar juga mula memperhatikan kualiti kamera depan untuk merosakkan pencinta selfie.

Pelbagai inovasi kamera depan telah dikemukakan oleh banyak pengeluar telefon pintar hari ini, mulai dari kamera dengan sudut lebar hingga kamera putar. Baik untuk anda yang juga suka mengambil gambar selfie, berikut akan memberikan cadangan mengenai 10 HP selfie terbaik untuk anda.

Ini adalah senarai 10 Selfie Terbaik pada tahun 2016

1. HTC Desire Eye

Sudah tentu ada sebab-sebab tertentu mengapa HTC Desire Eye berada di tangga teratas senarai telefon bimbit selfie terbaik. HTC sangat memahami bahawa trend selfie semakin meningkat sejak kebelakangan ini. Oleh itu, telefon 4G LTE ini dilengkapi dengan dua kamera, iaitu kamera depan dan kamera belakang, dengan ukuran yang sama, 13 MP. Kedua-dua kamera ini lebih menawan kerana dilengkapi dengan LED dual-LED.

Lensa lebar dengan ukuran 22 mm memberikan sudut yang lebih luas sehingga anda dapat mengambil gambar diri sendiri dengan keluarga atau rakan dalam jumlah besar. Sekiranya anda merasakan resolusi 13 MP pada kamera sekunder telefon pintar ini terlalu besar, anda boleh mengurangkan kualiti foto sehingga ukurannya menjadi lebih kecil. Anda boleh membeli telefon pintar ini secara dalam talian di pautan ini (sila pasang aplikasi Lazada terlebih dahulu untuk membuka pautan dari telefon pintar).

2. Selfie Asus Zenfone

Selfie Asus Zenfone

Asus juga tidak mahu dikalahkan oleh HTC, vendor China ini juga mengeluarkan telefon bimbit khas untuk memenuhi keinginan gambar selfie semua orang. Asus Zenfone Selfie adalah telefon bimbit bernilai $ 2,999,000 yang dilengkapi dengan kamera utama 13 MP dan kamera sekunder 13 MP.

Ya, ukuran kamera depan dan belakang telefon pintar 4G LTE ini sama. Selain didukung dengan dual-LED Flash, kamera depan telefon pintar 5.5 inci juga dilengkapi autofokus, HDR, panorama, dan fitur animasi GIF. Sebenarnya, kamera depan ini mampu merakam video dengan resolusi [dilindungi e-mel]

3. Apple iPhone 6s

Apple iPhone 6

Jangan memandang rendah kamera iPhone 6s. Walaupun ukurannya tidak lebih besar daripada dua telefon yang kita bincangkan sebelumnya, dua kamera telefon pintar buatan Apple muncul dengan spesifikasi yang lebih baik daripada kamera iPhone 6. Sebenarnya, ukuran kamera utama iPhone 6s hanya 12 MP.

Walaupun kamera depan berukuran 5 MP, telefon bimbit ini juga pantas dilengkapkan. Kerana kamera depan diperkaya dengan fitur Retina Flash, di mana layar akan berfungsi sebagai Flash dengan memberikan kecerahan tiga kali lebih tinggi dari biasanya. Apple dengan bangga memperkenalkan ciri terbaru kamera depan ini dengan motto, " Selfies telah berubah! "

4. Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Sama dengan iPhone 6s, ukuran kamera depan yang dibawa oleh Galaxy S6 juga hanya 5 MP. Walaupun begitu, kamera depan telefon pintar ini dilengkapi dengan ciri Aperture F / 1.9 dan panggilan video berganda. Ciri Auto HDR juga menjadikan kualiti gambar kamera depan Galaxy S6 lebih mempesonakan.

Jadi, jangan memandang rendah kamera 5 MP yang tertanam di bahagian depan Galaxy S6, kerana kamera ini mampu menghasilkan selfie yang lebih bagus. Pada masa ini, Galaxy S6 yang dilengkapi dengan ROM 32GB berharga Rp 7.499.000.

5. LG G4

Mungkin anda pernah mendengar bahawa LG G4 mempunyai kualiti dan kekuatan yang sangat menonjol di sektor kamera sekunder. Ini kerana telefon ini telah dirakam dalam Guinness Book of World Records untuk " rantaian selfie relay terpanjang di dunia ". Ya, telefon bimbit ini yang membawa RAM 3GB telah mencatat rekod 746 selfie hanya dalam 2 jam.

Kamera depan 8 MP yang terdapat di LG G4 sangat berpatutan jika diklaim sebagai salah satu kamera selfie terbaik yang pernah ada. Kamera sekunder ini dilengkapi dengan Aperture F / 2.0 dan Gesture Shot. LG G4 dijual dengan harga bermula dari IDR 6,699,000.

6. Sony Xperia C4

Jauh sebelum Xperia C4 dinobatkan sebagai salah satu telefon bimbit selfie terbaik, Sony pertama kali memperkenalkan telefon bimbit ini sebagai Selfie Camera, aka telefon pintar dengan kamera depan yang luar biasa untuk mengambil gambar selfie . Walaupun telefon pintar ini hanya mempunyai satu LED Flash, tetapi Flash mampu memberikan pencahayaan yang cukup baik ketika anda mengambil gambar dengan kamera depan di tempat yang gelap.

Sony juga melengkapkan Xperia C4 dengan aplikasi Smart Selfies . Untuk kamera belakang, Sony mempunyai kamera 13 MP yang membawa pelbagai ciri menarik, seperti HDR, pengurangan mata merah, panorama, zoom digital, dan autofokus.

7. Samsung Galaxy E7

Kamera Samsung Galaxy E7 5 hp dengan kamera depan

Lensa lebar 120 darjah pada kamera depan Galaxy E7 membolehkan anda mendapatkan ruang selfie yang lebih besar. Samsung memberikan inovasi baru dalam bentuk ciri yang sangat menarik pada kamera depan 5 MP ini. Ciri-ciri ini merangkumi kawalan arahan suara dan kawalan isyarat .

Satu perkara yang memudahkan anda ketika ingin mengambil gambar diri sendiri adalah ukuran skrin telefon pintar yang sangat besar, iaitu 5.5 inci. Anda juga dapat melihat gambar selfie yang akan diambil dengan lebih bebas. Telefon pintar ini, dengan harga Rp 3.799.000, juga menawarkan kamera utama 13 MP yang diperkaya dengan lampu kilat LED dan pelbagai ciri yang boleh dipercayai.

8. HTC Desire 826

Selfie HTC Desire 826 hp terbaik

HTC kembali dengan kamera berkualiti tinggi untuk mengambil gambar selfie melalui siri Desire 826. Telefon bimbit ini membawa kamera depan 4 MP dengan Sensor CMOS BSI. Jangan pandang rendah terlebih dahulu, kerana kamera depan ini mempunyai kualiti yang tidak kalah dengan kamera utama telefon pintar ini yang berukuran 13 MP.

HTC mendakwa bahawa kamera depan Desire 826 dapat menangkap 300% lebih banyak cahaya daripada kamera telefon pintar lain. Jadi, berselfie di tempat dengan pencahayaan minimum tidak akan menjadi masalah. Telefon pintar ini, yang dilengkapi dengan RAM 2 GB dan ROM 16 GB, dijual pada harga Rp 4.999.000.

9. Xiaomi Mi 4i

Xiaomi Mi 4i

Telefon pintar yang termasuk dalam kelas pertengahan dilengkapi dengan kamera utama 13 MP dan kamera depan 5 MP. Walaupun hanya 5 MP, anda tidak boleh memandang rendah kualiti kamera sekunder telefon pintar ini. Kamera depan Xiaomi Mi 4i mampu menghasilkan gambar yang jelas, berwarna dan bagus. Sebenarnya, kamera belakang telefon bimbit ini mempunyai kualiti yang sama dengan kamera telefon pintar Sony dan Samsung.

Xiaomi juga menanamkan dual-LED Flash pada telefon pintar ini. Foto selfie ketika berada di tempat yang gelap tidak akan menjadi masalah jika anda menggunakan kamera depan Mi 4i. Kerana anda dapat memanfaatkan ciri-ciri LED berkembar LED yang ada.

10. Huawei Honor 6

Di kedudukan terakhir senarai telefon bimbit selfie terbaik, cadangkan Huawei Honor 6. Telefon pintar ini dilengkapi dengan kamera utama 13 MP dan kamera selfie 5 MP. Kamera depan Honor 6 seimbang dengan Aperture F / 2.8. Selain menghasilkan selfie yang menakjubkan, anda juga dapat menggunakan kamera depan telefon pintar ini untuk merakam video dengan resolusi [dilindungi e-mel]

Honor 3 membawa RAM 3 GB. Dua pilihan memori dalaman, 16 atau 32 GB, juga tersedia untuk menyediakan kapasiti penyimpanan untuk selfie anda. Telefon pintar terbaik dari Huawei dipasarkan pada harga Rp 4,999,000 dan anda boleh membelinya secara dalam talian di pautan ini.

Sekarang itulah senarai telefon bimbit selfie terbaik yang boleh anda pilih pada tahun 2016. Dengan pelbagai jenis telefon bimbit, anda juga boleh bergambar bergolek tanpa bantuan tongsis. Sekiranya anda juga ingin memiliki telefon bimbit dengan kamera belakang yang bagus, lihat ulasan kami dalam artikel ini.

Artikel Berkaitan