10 Permainan COC Serupa Luar Talian dan Dalam Talian Terbaik

Clash of Clans (COC) memang berlaku di semua pelosok dunia. Permainan yang dibuat oleh Supercell ini telah menjadi permainan yang paling banyak dimainkan pada peranti Apple, seperti iPhone dan iPad, dan Android. Oleh itu, mengapa COC menjadi permainan yang sangat popular sejak kebelakangan ini?

Di COC, pemain akan mendapat banyak cabaran yang menguji kemahiran. Anda mesti menghabiskan sumber masa dengan sebaik mungkin untuk membuat bangunan yang lebih baik dan memperkuat tentera yang anda miliki.

Sistem pertempuran di COC membolehkan pemain menghantar askar ke wilayah musuh. Sementara itu, pemain juga dapat membina pertahanan diri dengan membuat tembok dan meriam agar tidak dihancurkan oleh musuh. Di COC, anda boleh bertarung dengan pemain lain atau menggerakkan klan anda untuk bertarung dengan klan lain.

Walaupun menarik, tetapi ada juga yang tidak menyukai permainan ini kerana ia membosankan atau tidak serasi pada telefon pintar mereka. Nah, jika anda bosan dengan permainan COC, mungkin anda boleh mencuba beberapa permainan seperti COC yang boleh dimainkan secara dalam talian dan luar talian di bawah ini.

10 Permainan Serupa dengan COC Luar Talian dan Dalam Talian

Ingin bermain permainan yang serupa dengan COC  dalam talian  atau  luar talian ? Kemudian anda sampai pada artikel yang betul kerana kami akan membincangkannya di sini.

1. Pantai Boom

Pantai boom

Nah, permainan yang satu ini juga dikembangkan oleh pasukan yang sama dengan pembuat COC, iaitu Supercell. Permainan yang menyeronokkan ini dengan tema yang agak jarang berlaku. Latar belakang permainan Pantai Boom ini adalah pulau besar di kawasan tropika.

Tugas pemain adalah memimpin pasukan untuk mempertahankan dan menyerang pulau-pulau yang indah. Persiapkan diri anda untuk terlibat dengan penjenayah. Pantai Boom adalah permainan dari Supercell yang tidak lagi bergantung pada rumput dan daratan.

2. Pertembungan Istana

Pertembungan Istana

Ini adalah permainan strategi yang dapat dimainkan secara percuma pada perangkat Android atau iOS. Castle Clash berada di antara 10 permainan paling popular di Amerika Syarikat. Permainan ini juga selalu menuai ulasan positif dari pengguna.

Terdapat anggapan yang menyatakan bahawa Castle Clash sedikit serupa dengan COC. Namun, permainan ini lebih dari sekadar "klon" COC. Castle Clash mempunyai daya tarikan yang berbeza yang mampu menarik 30 juta pemain dari seluruh dunia.

Dalam permainan ini, anda boleh bermain sebagai Panglima perang untuk membina kerajaan terkuat. Anda juga boleh bergantung pada makhluk mitologi untuk memenangi pertempuran anda. Semasa istana dan tentera ditingkatkan , anda boleh bertarung dengan pemain lain di Arena.

3. VikingWars

perang viking

Berbanding dengan COC dan Castle Clash, permainan ini tidak begitu popular. Walau bagaimanapun, permainan ini cukup wajar dimainkan. Di VikingWars, anda akan mengatur pasukan tentera viking untuk memerangi penjajah dan menentang puak musuh.

Kukuhkan pangkalan pertahanan anda dengan menaik taraf menara pengawal dan meriam. Di samping itu, anda juga diminta untuk membuat strategi pertahanan taktikal untuk melawan dan menyerang pasukan musuh sehingga anda dapat memenangi pertempuran.

Pertempuran yang akan anda hadapi adalah masa nyata . Anda juga dapat menonton ulangan pertempuran untuk meningkatkan strategi anda. Walaupun VikingWars tidak lebih popular daripada COC, permainan ini diramalkan mempunyai kualiti yang lebih baik daripada COC.

4. Rimba Panas

Haba Rimba

Jungle Heat adalah permainan yang diadaptasi dari filem aksi . Permainan ini boleh dimainkan di Android, iOS, atau melalui Facebook. Di Jungle Heat, anda akan melihat watak lelaki dan wanita berotot yang membawa senjata untuk melawan musuh.

Matlamat untuk menyelesaikan permainan ini ialah pemain mesti merebut kawalan di kawasan tropika yang mempunyai banyak emas dan minyak. Namun, perniagaan itu tidak mudah kerana anda harus menghadapi perompak yang berdiri di sepanjang jalan.

Pertarungan di Jungle Heat itu sederhana dan menyeronokkan. Bina pangkalan tentera untuk mempertahankan wilayah anda dan memerangi musuh. Tingkatkan semua kekuatan tentera untuk meningkatkan kemampuan menembak mereka. Dengan permainan ini, anda dapat merasakan keseronokan pertempuran seperti dalam filem aksi.

5. Star Wars

Siapa yang tidak tahu filem Star Wars? Filem yang cukup berjaya kini dibungkus dalam versi permainan. Sekiranya anda peminat filem dan watak Star Wars, maka permainan ini anda harus segera bermain di Android, iOS, atau Windows Phone.

Pada awal permainan, pemain akan diminta untuk memilih tempat untuk bermain, iaitu di The Rebel Alliance atau The Galantic Empire. Seterusnya, mainkan permainan mengikut apa yang terdapat dalam narasi filem. Sebenarnya, Star Wars sangat berbeza dengan COC. Perkara yang membuat kedua-duanya kelihatan serupa adalah ciri dan kelainan menarik yang mesti dihadapi dalam permainan Star Wars.

6. Grow Empire: Rom

Kembangkan Empayar Rom

Permainan yang serupa dengan CoC kali ini hadir dengan nama Grow Empire: Rome. Permainan ini boleh dimainkan di luar talian. Dalam permainan, pemain diminta untuk membuat republik dan pemain akan bertindak sebagai pemimpin republik itu.

Sudah tentu sebagai pemimpin anda harus memikirkan strategi agar republik yang anda pimpin dapat maju. Dalam permainan ini anda boleh  menaik taraf  lebih dari 1000 bangunan. Bukan hanya untuk membina pelbagai bangunan, anda juga harus memikirkan pertahanan republik ini jika ada saatnya ada serangan dari musuh. Adakah anda mahu bermain permainan ini? Muat turun terus di sini.

7. Warga kota

Penduduk bandar

Permainan ini yang dikembangkan oleh  pembangun  HandyGames juga menawarkan konsep bermain seperti CoC. Kerana, Townsmen akan meminta pemain membina kampung, bermula dari kampung kecil hingga menjadi kampung yang cukup kuat dan maju.

Dengan bermain Townsmen, pemain akan diminta untuk memikirkan kemajuan kampung, dari menyiapkan pelbagai keperluan di kampung hingga pertahanan dan keselamatan kampung. Bukan hanya itu, anda juga akan memikirkan ekonomi di Townsmen. Sudah tentu, anda juga boleh membina pelbagai bangunan mengikut keperluan kampung. Sekiranya berminat, muat turun permainan di sini.

8. Penaklukan Jumlah

Jumlah Penaklukan

Untuk tidak dikalahkan oleh  pembangun  permainan lain, Gameloft juga menawarkan permainan yang serupa dengan Clash of Clan. Permainan yang dibuat oleh Gameloft disebut Total Conquest. Dalam permainan, Total Conquest akan membuat pemain menguruskan pasukan kota dan kota.

Ya, dalam permainan ini anda bukan hanya membina bangunan kota, anda juga harus bersiap sedia untuk berperang. Pemain boleh merekrut pejuang dan melatih mereka untuk dapat maju di medan perang. Sekiranya anda merasa tentera anda sudah cukup bersedia untuk bertempur, maka anda secara langsung boleh mencabar lawan anda. Beraninya awak? Buktikan dan mainkan permainan di sini.

9. Pengepungan

Pengepungan

Nah, untuk permainan Siegefall ini, anda memerlukan sambungan internet untuk memainkannya. Di Siegefall, pemain akan diminta untuk membentuk klan. Anda juga akan diminta untuk membuat pasukan mengikut keinginan anda. Bukan itu sahaja, malah pemain juga dapat merancang strategi bersama pasukan.

Titik paling menarik dari permainan Siegefall ialah anda boleh berduel dengan pemain Siegefall yang lain dalam talian. Ya, anda boleh menggunakan ciri PvP untuk berduel dengan pemain Siegefall di seluruh dunia dalam talian. Tertarik dengan pertarungan di Siegefall? Muat turunnya secara langsung dan dapatkan permainan di sini.

10. Lords Mudah Alih

Lords Mudah Alih

Sekiranya anda ingin bermain permainan yang serupa dengan COC, maka anda boleh memainkan permainan Lords Mobile. Dalam permainan ini, mempunyai konsep MMORPG di mana pemain harus membuat empayar  mereka  sendiri. Setiap kerajaan yang anda buat mesti dijaga dengan baik dan jangan biarkan pemain lain mengambil kerajaan anda. Untuk mempertahankan kerajaan, anda dapat merekrut pahlawan yang pandai berperang. Ingin mengetahui wira dalam permainan ini? Main di sini.

Cadangan Permainan Lain

Masih tidak berpuas hati dengan 10 permainan seperti COC di atas? santai sahaja, Kami masih mempunyai cadangan permainan lain yang mempunyai konsep bermain seperti COC. Cadangan permainan berikut boleh dimainkan pada peranti Android di luar talian dan juga dalam talian. Mari lihat cadangannya.

1. Pocket Fort

Pocket Fort

Pocker Fort adalah permainan menara pertahanan yang digemari oleh ramai peminat permainan kasual di seluruh dunia. Permainan seperti COC luar talian ini sama dengan permainan serupa lainnya, di mana permainan bermula dengan membina, menghabiskan sumber daya untuk mengembangkan struktur, dan melatih pasukan anda.

Untuk menguji sejauh mana anda bersedia melawan pemain lain, anda boleh menggunakan mod pemain tunggal terlebih dahulu dengan memerangi lanun. Sekiranya anda sudah merasa bersedia, maka anda boleh terus berjuang untuk menakluki istana pemain lain.

2. Kebangkitan Kerajaan

Kebangkitan Kerajaan

Seterusnya kami mengesyorkan Rise of Kingdoms. Dalam permainan ini, terdapat 11 peradaban dengan 34 pahlawan yang dapat anda kumpulkan. Selain memiliki banyak pahlawan yang baik, Rise of Kingdoms juga memiliki alur cerita yang membuat anda merasa senang bermain.

Kemudian, ciri-ciri dalam Rise of Kingdoms juga cukup lengkap. Beberapa ciri yang ditawarkan adalah  pertempuran masa nyata, peta dunia tanpa laut, sebelas peradaban unik, penerokaan & penyelidikan, sistem perikatan,  dan banyak lagi. Ayuh, segera bermain permainan di sini!

3. Pertembungan Lords 2

Pertembungan Lords 2

Tahukah anda bahawa Clash of Lords 2 adalah permainan yang telah dimainkan oleh 500 ribu pengguna peranti Android? Ini adalah salah satu permainan paling digemari mirip dengan COC. Kelebihan Clash of Lords 2 adalah kesederhanaannya dengan antara muka yang cukup mudah.

Tidak perlu berlatih secara khusus untuk bermain permainan ini. Sertailah rakan anda yang lain untuk bermain permainan popular ini. Semasa bermain dengan rakan-rakan, pengembaraan di Clahs of Lords 2 akan menjadi lebih menarik.

4. Dunia di Senjata

Dunia di Senjata

Jika dilihat dari penampilannya, World at Arms memang tidak serupa dengan COC. Namun, permainan strategi ini mempunyai struktur permainan yang hampir sama dengan permainan legenda. World at Arms menyajikan pertempuran di era moden.

Dua puak dimainkan dengan kenderaan realistik yang dilengkapi dengan senjata berat, seperti puluhan senjata api dan penyesuaian. Di sini, tugas anda adalah memimpin pasukan anda menuju kemenangan melawan musuh. Paparan grafik yang sangat realistik adalah nilai tambah yang cuba ditawarkan permainan ini. Sekiranya berminat, sila muat turun World at Arms di sini.

5. Raja Avalon

Raja Avalon

Sama seperti permainan lain, King of Avalon juga mempunyai banyak ciri yang menjadikan permainan lebih menarik. Ciri-ciri yang boleh anda nikmati adalah  perang! Dengan  perang! maka anda boleh mengundang pemain lain untuk berperang dan merebut kuasa. Tetapi sebelum itu, anda juga boleh mengundang pemain lain sebagai pakatan agar kekuatan pasukan tidak terkalahkan.

Terdapat juga ciri-ciri  naga,  di mana anda boleh mengumpulkan pelbagai senjata unik dan  langka. Dengan senjata yang jarang berlaku , anda dapat melawan musuh dengan lebih mudah. Ingin mencuba bermain permainan? Boleh dimuat turun di sini.

Permainan seperti COC yang disyorkan yang boleh anda mainkan apabila anda bosan bermain COC atau permainan lain. Sebilangan besar permainan ini boleh dimuat turun secara percuma, anda tahu. Permainan mana yang akan anda muat turun sekarang?