Cara Membuat Talian Akaun Rasmi dengan Mudah

Adakah anda tahu aplikasi terbaru dari Line yang dipanggil [dilindungi e-mel]? [dilindungi e-mel] adalah aplikasi khas untuk membuat akaun rasmi. Aplikasi ini dilancarkan setahun yang lalu dan telah mendapat banyak respons positif dari netizen, terutama pengusaha kedai dalam talian.

Akaun rasmi boleh digunakan untuk kedai dalam talian yang ingin berkomunikasi dengan lebih mudah dengan pelanggan mereka, komuniti tertentu, dan banyak lagi. Anda boleh mempunyai lebih daripada 1 akaun rasmi [dilindungi e-mel] dalam satu aplikasi.

Ini jelas berbeza dari terma dan syarat aplikasi Line standard yang hanya menyediakan 1 akaun untuk setiap peranti. Dengan kata lain, anda tidak boleh mempunyai 2 akaun Line dalam satu peranti Android dalam aplikasi lama.

Cara Membuat Talian Akaun Rasmi

cara membuat barisan akaun rasmi

Nah, bagi anda yang kini mempunyai kedai dalam talian tetapi masih keliru tentang cara membuat akaun Talian rasmi, kali ini tinjau untuk anda. Ikuti langkah di bawah:

Muat turun aplikasi [dilindungi e-mel] mengikut jenis peranti anda. Muat turun [dilindungi e-mel] di iPhone atau iPad anda melalui App Store. Sementara itu, pengguna Android dapat memuat turun aplikasi ini di Google Play Store.

1. Setelah dipasang pada peranti anda, segera buka aplikasi [dilindungi e-mel], kemudian klik "Mula [dilindungi e-mel]" untuk membuat akaun rasmi anda.

Cara Membuat Talian Akaun Rasmi 1

2. Anda boleh membuat akaun Talian Rasmi ini dengan menggunakan akaun Talian. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Line, klik "Mulakan dengan LINE."

Cara Membuat Talian Akaun Rasmi 2

3. Sila klik "Benarkan."

Cara membuat Talian Akaun Rasmi 3

4. Kemudian, anda boleh mengklik "Buat Akaun."

Cara membuat Talian Akaun Rasmi 4

5. Kemudian, anda boleh menulis nama akaun Talian Rasmi. Bukan hanya itu, anda juga dapat menentukan bentuk perniagaan dan semua butiran mengenai akaun [dilindungi e-mel] yang ingin anda buat. Jangan lupa untuk melampirkan gambar juga. Setelah selesai, klik "Daftar."

Cara membuat Talian Akaun Rasmi 5

6. Sekiranya selesai, langkah seterusnya adalah memeriksa semua  terma dan syarat. Kemudian, anda boleh mengklik "SETERUSNYA".

Cara membuat barisan akaun rasmi 6

Nah, sekarang anda mempunyai Akaun Talian Rasmi. Anda boleh menyesuaikan penampilan dan tetapan akaun anda di menu 'Urus'. Pastikan tetapan yang anda buat sesuai dengan keinginan anda. Setelah mengaplikasikan cara membuat akaun Line rasmi, mungkin anda masih keliru menggunakan aplikasi ini. Anda boleh memasukkan menu 'Bantuan' untuk membaca arahan penggunaan [dilindungi e-mel]

barisan akaun rasmi

Dalam aplikasi ini anda dapat membuat pesan ucapan untuk menyambut pengguna LINE yang baru saja menambahkan akaun anda sebagai teman. Mesej yang anda buat boleh menjadi bentuk sambutan, terima kasih, dan sebagainya.

Untuk membuatnya, anda hanya perlu memasuki menu "Balas Mode" - "Mesej Ucapan". Di sana, sila hapuskan mesej lalai dan gantikannya dengan mesej yang ingin anda sampaikan. Pastikan mesej anda pendek, ringkas, dan jelas.

Sekiranya anda tidak mempunyai banyak waktu untuk membalas sembang masuk, anda juga dapat membalas secara automatik dengan ciri mesej balasan automatik . Caranya adalah dengan membuka menu "Balas Mode" - "Auto Balas Mesej" kemudian tulis pelbagai balasan mesej.

Cara Membuat ID Talian

Cara Membuat ID Talian

Setelah memuat turun aplikasi ini pada peranti Android atau iOS dan anda telah menyelesaikan proses pendaftaran, anda kemudian akan mendapat ID yang berfungsi serupa dengan pin BBM. Orang lain yang ingin mengikuti akaun anda boleh melabur secara langsung dalam ID anda.

Malangnya, ID asal [dilindungi e-mel] umumnya dalam bentuk gabungan huruf dan nombor secara rawak sehingga sangat sukar untuk diingat dan tidak bagus untuk promosi. Tetapi anda juga boleh membuat ID anda sendiri mengikut keinginan anda.

Untuk menyesuaikan ID dari [dilindungi e-mel], anda mesti melanggan ID Premium dan Pelan Bulanan di menu 'Kedai Perniagaan'. Anda akan dikenakan bayaran $ 12. Pembayaran boleh dilakukan melalui Line Pay yang boleh dimuat turun di Google Play Store.

Buat masa ini, Line Pay hanya dapat digunakan oleh pemegang kad kredit VISA / Mastercard. Ini sangat berbeza dengan cara pembayaran dilakukan pada aplikasi LINE, yang menyediakan kaedah pembayaran melalui kad debit dan kredit.

Setelah anda mendapatkan ID, baik ID awal atau premium, anda boleh segera mempromosikan ID tersebut di rangkaian sosial yang lain. Semakin banyak anda mempromosikan, semakin banyak pengikut di akaun [dilindungi e-mel] anda.

Petua Menggunakan Aplikasi [dilindungi e-mel]

aplikasi lineat

Pada masa kini, terdapat banyak kedai dalam talian yang menggunakan aplikasi [dilindungi e-mel] ini. Ini sangat berguna untuk membezakan akaun Talian untuk keperluan perniagaan dan komuniti dengan akaun Talian peribadi yang digunakan untuk berbual dan panggilan video dengan orang yang paling dekat dengan anda. Terdapat sebilangan petua berjaya untuk menjual melalui akaun [dilindungi e-mel], termasuk:

  • Isi data dan gunakan foto yang sesuai dengan jenis perniagaan anda. Elakkan mengosongkan foto dan data kerana membuat calon pembeli merasa tidak yakin
  • Jangan sembarangan membuat promosi baucar di [dilindungi e-mel], kerana Line akan menyiasat kesahihan baucar percuma atau diskaun yang tersebar luas di akaun Line
  • Cuba balas mesej dari calon pembeli dengan cepat, jika anda tidak memegang telefon pintar, anda boleh menyesuaikan tetapan dalam Sembang Waktu 1-ke-1 yang Tersedia

Perkembangan era yang semakin maju menjadikan usahawan perniagaan dalam talian mesti mengikuti trend yang ada. Perniagaan dalam talian mesti menyediakan beberapa pilihan hubungan untuk memudahkan pelanggan menghubungi mereka.

Oleh itu, cara membuat akaun rasmi Line sangat berguna bagi anda yang ingin mengembangkan perniagaan dalam talian atau komuniti tertentu. Terus berusaha dan semoga berjaya!