10 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik & Paling Popular untuk iPhone

"Untuk apa aplikasi penyuntingan foto itu? Tidakkah kamera iPhone cukup bagus untuk mengambil gambar? " Soalan ini sering dilontarkan dari pengguna iPhone yang sudah berpuas hati dengan kamera peranti. Sebenarnya, aplikasi penyuntingan foto dapat membantu pengguna iPhone mendapatkan foto yang lebih baik.

Selain itu, aplikasi ini juga memberikan 'warna' baru untuk menjadikan gambar dan gambar kelihatan lebih menarik. Walaupun dengan sentuhan yang tepat, foto yang anda ambil tidak akan jauh berbeza dengan gambar yang diambil oleh jurugambar profesional.

Nah, jika anda ingin memasang aplikasi tambahan untuk mengedit foto pada iPhone, iPad atau peranti iOS anda yang lain, berikut adalah 10 aplikasi penyuntingan foto iPhone paling popular yang kami cadangkan untuk anda.

10 Aplikasi Penyuntingan Foto iPhone Terbaik

1. Mencerahkan

Mencerahkan

Penyuntingan gambar dengan hasil yang luar biasa, mengapa tidak? Enlight menawarkan ciri penyuntingan gambar atau foto dengan kawalan terperinci yang memudahkan kerja penyuntingan anda. Anda juga boleh menggunakan beberapa penapis dan menggantinya dengan mudah.

Terdapat beberapa ciri canggih lain dalam aplikasi yang satu ini, seperti keluk nada , hadiah khas , dan beberapa penapis yang sangat cantik. Enlight boleh dimuat turun melalui iTunes atau App Store dengan harga $ 3,99 sahaja.

2. Petang Akhir 2

Petang Petang 2

Terkenal dengan penampilan versi pertama aplikasi Afterlight, tetapi tidak lama kemudian mereka menggantinya dengan versi yang lebih menarik dengan memanggilnya Afterlight 2. Sudah tentu pada versi kedua lebih menarik dengan pelbagai  alat canggih  yang membolehkan anda mengedit foto dengan lebih estetik.

Tidak ketinggalan, Afterlight 2 juga menampilkan Penapis, Karya Seni & Teks, Paparan Berganda, Lapisan Kebocoran Debu & Cahaya, dan banyak lagi ciri lain. Bagi pengguna iPhone yang ingin mencuba aplikasi ini, anda boleh membelinya terus di iTunes dengan harga $ 2.99.

3. Gambar

Gambar

Dalam aplikasi ini, anda boleh menemui sebilangan penapis klasik yang mungkin tidak anda dapati dalam aplikasi serupa yang lain. Anda boleh menjadi kreatif untuk mengedit foto anda sendiri dengan kemampuan yang anda miliki. Aplikasi ini juga membantu anda mendapatkan kesan yang sesuai untuk foto yang sedang diedit. Gambar yang boleh anda dapatkan di App Store secara percuma!

4. Snapseed

Tersentak

Ini adalah aplikasi penyuntingan yang sangat pantas dengan semua kemungkinan tanpa had. Snapseed membolehkan anda menyesuaikan setiap bahagian gambar yang sedang diedit. Dengan aplikasi ini, Anda juga dapat menambahkan penapis, menyesuaikan fokus, dan menerapkan perubahan lain.

Ini mudah untuk digunakan permohonan adalah salah satu yang terbaik aplikasi editing iPhone photo lamanya. Sekiranya beberapa aplikasi penyuntingan foto lain menghendaki anda membayar yuran, Snapseed dapat dimuat secara percuma melalui iPhone anda.

5. VSCO

VSCO

VSCO adalah salah satu aplikasi penyuntingan foto yang paling popular di Android dan iPhone. Tidak hanya dapat mengedit foto, aplikasi ini akan mengubah kamera perangkat Anda menjadi lebih baik sehingga Anda dapat mengambil foto seperti jurugambar yang dapat dipercayai.

VSCO dapat menyegerakkan semua foto dengan lebih mudah. Anda juga boleh mengintegrasikan aplikasi ini pada peranti lain selain iPhone. Antara muka yang dimiliki aplikasi ini juga sangat mesra . Sekarang, yang lebih penting, VSCO boleh dimuat turun secara percuma atau percuma.

6. Penapis

Penapis

Seperti namanya, terdapat lebih dari 500 penapis dalam aplikasi Penapis ini. Anda boleh menggunakan pelbagai penapis ini untuk meningkatkan foto anda. Selain itu, anda juga dapat menambahkan lapisan dan menggunakan alat penyesuaian lain ketika mengedit foto dengan aplikasi ini.

Sama seperti Foto, Penapis juga membolehkan anda menyimpan kombinasi penyuntingan kegemaran anda, jadi ketika anda ingin mengedit foto berikutnya anda tidak perlu melakukan penyuntingan lagi dari awal. Penapis yang anda dapat dengan hanya membayar $ 1,99.

7. PhotoToaster

PhotoToaster

Bingkai, kesan, dan banyak penyesuaian lain menjadi andalan PhotoToaster. Ya, aplikasi ini memang menawarkan sejumlah kesan, penapis, bingkai, dan banyak penyesuaian sederhana lain untuk meningkatkan foto anda.

Untuk menambahkan kesan teks atau gambar, gunakan berus berwarna yang juga disediakan oleh aplikasi ini. Dengan hanya membayar $ 2.99, anda boleh memuat turun PhotoToaster melalui App Store.

8. Tona Muka

aspek

Aplikasi ini sangat berguna untuk menjadikan gambar selfie anda kelihatan lebih menarik. Kerana, Face Tune dapat memutihkan gigi, menutup jerawat, dan menyingkirkan perkara lain yang merosakkan penampilan anda, termasuk uban pada rambut. Face Tune akan menjadikan gambar diri anda kelihatan lebih baik hanya dalam beberapa saat.

Jadi, aplikasi ringkas ini sangat mudah digunakan untuk mengedit foto wajah anda. Ayuh , cuba muat turun aplikasi Face Tune pada iPhone anda. Sebelum memuat turun aplikasi ini, anda mesti membelinya terlebih dahulu dengan harga $ 3.99.

9. Colorburn

Colorburn

Tambahan lagi, ada aplikasi penyuntingan foto yang sangat menyeronokkan. Seperti namanya, Colorburn menawarkan penapis berwarna yang dapat dipilih untuk mengedit foto anda. Aplikasi ini membantu anda bersenang-senang semasa mengedit foto.

Nah, sesuaikan foto yang diedit dengan pelbagai pilihan penapis berwarna yang terdapat dalam aplikasi ini. Untuk memuat turun Colorburn melalui iPhone, anda harus membeli aplikasi $ 0.99 ini melalui iTunes atau App Store.

10. Adobe Lightroom CC

Aplikasi penyuntingan gambar Adobe Lightroom CC iPhone

Tidak ada alasan untuk tidak mempunyai Adobe Lightroom CC pada iPhone anda. Aplikasi penyuntingan foto ini cukup bagus dan berkualiti tinggi. Hasil penyuntingan foto melalui aplikasi ini sentiasa memuaskan. Aplikasi ini adalah pakej minimalis dari Adobe Photoshop yang biasanya dipasang pada PC atau komputer riba. Menariknya, Adobe Lightroom CC cukup popular yang boleh anda dapatkan secara percuma di App Store.

Sekarang, itu adalah 10 aplikasi penyuntingan foto iPhone terbaik dari Caris Signal. Aplikasi mana yang akan anda pasang pada iPhone anda? Pastikan aplikasi yang anda pilih memenuhi keperluan anda untuk mengedit foto atau gambar.

Aplikasi yang Disyorkan Lain

Sebagai tambahan kepada sepuluh aplikasi di atas, kami juga masih mempunyai beberapa cadangan untuk mengedit foto di iPhone. Tetapi sayangnya, ada aplikasi yang tidak lagi tersedia di iTunes atau Appstore. Ingin tahu apa aplikasinya? Penjelasan mengenai aplikasi berikut.

11. SentuhRetouch

SentuhRetouch

Akan sangat menjengkelkan apabila anda mempunyai gaya dengan baik tetapi di  latar  foto terdapat objek yang mengambil bahagian dalam foto secara tidak sengaja, sama ada wayar telefon, tong sampah, atau objek lain yang sebenarnya akan mengganggu estetika foto anda.

Sekarang, untuk mengatasi dan menghilangkan objek yang tidak diingini dalam foto, TouchRetouch hadir sebagai penyelesaian terbaik. Dengan TouchRetouch, anda boleh memindahkan atau menghapus objek yang tidak diingini dengan mudah. Sangat bagus,  bukan ? Sekiranya anda berminat dengan aplikasi ini, anda boleh membelinya secara langsung di iTunes dengan harga $ 1.99.

12. Superimpose X

Lebihkan X

Walaupun aplikasi ini agak mahal, tetapi anda tidak akan kecewa kerana membeli Superimpose X. Sebabnya, aplikasi ini menawarkan pelbagai ciri penyuntingan foto yang sangat menarik dan sangat lengkap untuk pengguna iPhone.

Terdapat banyak ciri yang boleh dipercayai termasuk Filter, Blur, Shadow, Double Exposure, dan juga  alat  untuk menggabungkan dua foto sekaligus. Sekiranya anda ingin memuat turun aplikasi ini, sila muat turun Superimpose X dengan membayar $ 4,99 di iTunes.

13. Penyelewengan Lensa

Penyelewengan Lensa

Sekiranya anda merasa mahal dengan aplikasi Superimpose X tetapi ingin terus mengedit foto estetik, cubalah memuat turun Lens Distortions. Aplikasi ini percuma di mana anda boleh membuat gambar kerana terdapat kesan cahaya yang sangat  instagram. Selain menambahkan kesan cahaya, ada juga pengaturan untuk  kelegapan, kecerahan,  dan  warna. Jadi tunggu apa lagi? Muat turun aplikasi percuma ini dengan segera!

14. Campuran

Campuran

Terdapat satu lagi aplikasi hebat untuk mengedit foto pada peranti iPhone dan iPad, Mextures. Ini adalah aplikasi berbayar yang mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang menarik daripada aplikasi lain. Dengan Mextures, anda dapat mengedit foto bergantung pada  lapisan yang  tidak terhingga. Sebenarnya, pilihan dan kesan penapis sangat lengkap. Bagi anda yang menginginkan aplikasi ini, anda boleh membelinya dengan harga $ 1.99.

15. Petang

waktu petang

Afterlight menawarkan pelbagai penapis berkualiti tinggi. Terdapat banyak ciri penyesuaian gambar, pemangkasan , dan alat transformasi penyuntingan gambar lain yang anda dapati dalam aplikasi ini yang cukup popular untuk pengguna iPhone.

Sekiranya anda ingin mengedit foto dengan cepat dan mudah, Afterlight adalah pilihan aplikasi penyuntingan yang paling tepat. Untuk hasil yang lebih baik, anda boleh menggabungkan Afterlight dengan Enlight. Malangnya, Afterlight tidak lagi tersedia di iTunes atau Appstore.

Kualiti kamera iPhone sememangnya tidak diragukan. Dengan aplikasi di atas, foto yang anda ambil dari kamera iPhone anda akan menjadi lebih menarik dan berkualiti. Sekiranya terdapat aplikasi kegemaran lain yang belum ditinjau di sini, sila cadangkan melalui ruangan komen di bawah.