10 telefon LG paling canggih di bawah 2 juta pada tahun 2017

Siapa yang tidak mahu memiliki telefon pintar yang canggih? Semua orang pasti mahu memiliki telefon bimbit yang canggih. Namun, jika dana yang ada hanya sekitar 2 juta, adakah telefon bimbit canggih yang harganya di bawah 2 juta?

Beberapa ketika yang lalu, kami berpeluang memberikan ulasan mengenai telefon bimbit LG dengan harga di bawah 1 juta. Walau bagaimanapun, jika anda merasakan bahawa senarai telefon pintar masih kurang canggih, maka anda boleh melihat senarai telefon LG di bawah 2 juta versi paling canggih di bawah.

10 telefon LG paling canggih di bawah 2 juta pada tahun 2017

1. LG K10

LG K10 LG LG Di Bawah 2 Juta

LG K10 menempati senarai telefon LG di bawah 2 juta versi Caris Signal. Kerana HP 4G benar-benar dijual dengan harga hanya 2 juta. Telefon bimbit ini menyajikan skrin 5,3 inci yang dilindungi oleh Corning Gorilla Glass 3. Di sektor memori, LG menawarkan dua varian ROM, 8GB dan 16GB, serta tiga pilihan RAM, mulai dari 1GB, 1.5GB, dan 2GB.

Telefon pintar ini dikuasakan oleh pemproses MediaTek MT6753 dengan CPU Octa Core 1.14 GHz. Telefon Android Lollipop v5.1 ini menyediakan kamera utama 13 MP dan kamera depan 8 MP. LG K10 boleh dibeli di Lazada di pautan ini atau Blibli di pautan ini.

2. LG K8

LG K8

Pada usia internet 4G, sudah tentu anda juga ingin memiliki telefon pintar yang serasi pada rangkaian 4G. LG K8 boleh menjadi penyelesaian untuk memenuhi keinginan anda. Kerana HP dijual dengan harga 1.5 juta sudah dapat 4G. Telefon layar 5 inci ini dilengkapi dengan 1.5GB RAM dan memori dalaman 8GB.

Di sektor dapur pacu, LG K8 dimulakan oleh chipset MediaTek MT6735 dengan CPU Quad Core 1.3 GHz. Telefon bimbit dengan sistem operasi Android Marshmallow v6.0 juga menyediakan kamera belakang dengan resolusi kamera depan 8 MP dan 5 MP. Beli LG K8 sekarang di Lazada melalui pautan ini atau Blibli melalui pautan ini.

3. LG K4

LG K4

Mahukan telefon bimbit yang canggih tetapi murah? Beli LG K4 sahaja. Telefon pintar yang dilengkapi dengan skrin 4.5 inci sudah boleh digunakan pada rangkaian 4G. Selain itu, LG membantu melengkapkan telefon ini dengan memori dalaman 8GB. RAM 1GB sengaja disematkan untuk menyamai prestasi pemproses MediaTek MT6735M dengan CPU Quad Core 1 GHz yang digunakan oleh telefon ini.

LG K4 berjalan pada sistem operasi Android Lollipop v5.1.1. Anda juga boleh menggunakan kamera belakang 5 MP dan kamera depan 2 MP untuk mengambil gambar. Dapatkan LG K4 dengan harga 1.3 - 1.4 juta hanya pada Lazada melalui pautan ini atau Blibli melalui pautan ini.

4. Pukul LG G3

Pukul LG G3

Telefon bimbit LG di bawah 2 juta ini memang yang paling canggih dan paling laris. LG G3 Beat adalah telefon pintar dengan skrin lebar 5 inci. Telefon pintar ini pastinya boleh digunakan pada rangkaian 4G. Selain itu, LG juga menambahkan RAM 1GB dan ROM 8GB pada peranti ini.

Perkakasan LG G3 Beat diperkuat dengan adanya chipset Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Malangnya, kamera depan telefon ini hanya 1.3 MP dan kamera belakang menawarkan resolusi 8 MP. Untuk membeli telefon bimbit yang dijual dari 1.2 hingga 1.6 juta, anda boleh terus ke Lazada dengan mengklik di sini atau Blibli mengklik di sini.

5. LG Leon

LG Leon

Satu lagi telefon bimbit LG di bawah 2 juta yang tidak boleh dilepaskan. Ya, LG Leon memang menawarkan spesifikasi minimalis yang cukup canggih di kelasnya. Telefon bimbit yang membawa skrin 4.5 inci nampaknya sudah serasi pada rangkaian 4G. LG melengkapkan sektor memori telefon pintar ini dengan RAM 1GB dan ROM 8GB.

Sementara itu, telefon ini berjalan dengan chipset Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Di garis fotografi, LG Leon menghadirkan kamera selfie jenis VGA dan kamera belakang beresolusi 8 MP. Anda boleh mendapatkan LG Leon dengan harga 1.3 juta di Blibli dengan mengklik pautan ini.

6. LG L90

LG L90

Walaupun belum dapat digunakan pada rangkaian 4G, LG L90 menawarkan spesifikasi yang cukup baik. Bermula dengan skrin sentuh 4.7 inci yang telah dilindungi oleh Corning Gorilla Glass 4. Kemudian, terdapat 1GB RAM dan 8GB ROM yang boleh anda gunakan untuk menyimpan fail dan aplikasi.

Pemproses yang digunakan oleh peranti ini adalah Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz yang cukup baik. LG L90 juga mempunyai kamera utama 8 MP dan kamera sekunder 1.3 MP. Telefon pintar dengan harga 1.3 - 1.4 juta, anda boleh dapatkan di Lazada melalui pautan ini atau Blibli pada pautan ini.

7. LG Magna

LG Magna

Dijual dengan harga 1.5 juta, LG Magna hadir dengan skrin selebar 5 inci dan keserasian pada rangkaian 4G. LG juga menyematkan RAM 1GB dan memori dalaman 8GB di telefon ini. Di sektor perkakasan, LG Magna menggunakan chipset Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz.

Sekiranya anda ingin mengambil gambar, anda boleh menggunakan kamera belakang 8 MP dan kamera depan 5 MP di telefon ini. LG Magna juga menyajikan bateri berkapasiti 2,540 mAh yang mempunyai masa bercakap 10 jam. Telefon bimbit ini boleh dibeli di Lazada melalui pautan ini atau Blibli melalui pautan ini.

8. LG L Bello

LG L Bello

Mencari telefon bimbit LG di bawah 2 juta yang canggih? Mungkin anda mungkin mempertimbangkan untuk membeli LG L Bello. Telefon bimbit yang membawa skrin 5 inci dilengkapi dengan RAM 1GB dan ROM 8 GB. Masalah perkakasan, LG mempercayakan chipset MediaTek MT6582 dengan CPU Quad Core 1.3 GHz untuk telefon bimbit ini.

Dalam sektor fotografi, LG L Bello menawarkan kamera utama 8 MP dan kamera sekunder yang hanya bersaiz 1 MP. Telefon bimbit yang tidak dapat disambungkan ke rangkaian 4G dijual dengan harga 1.4 juta dan boleh dibeli di Blibli di pautan ini atau MatahariMall pada pautan ini.

9. LG L Fino

LG L Fino

Adakah anda percaya bahawa dengan dana dari 1 - 1,1 juta anda sudah boleh memiliki telefon bimbit 4G dari LG? Melalui LG L Fino tidak ada yang mustahil. Telefon bimbit 4G ini membawa skrin 4.5 inci dengan perlindungan dari Corning Gorilla Glass 3. Landasan LG L Fino dikuasakan oleh pemproses Qualcomm MSM8212 Snapdragon 200 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz.

Sementara itu, sektor memori telefon pintar ini mengandungi RAM 1GB dan ROM 4GB. Kamera pada telefon ini berukuran 8 MP di belakang dan VGA di bahagian depan. Sekarang, anda boleh membeli LG L Fino secara dalam talian melalui Lazada di pautan ini atau Blibli di pautan ini.

10. LG L70

LG L70

LG L70 adalah telefon pintar paling murah dalam senarai ini. Hanya dengan anggaran 900 ribu, anda boleh membawa pulang telefon bimbit berlayar 4.5 inci yang dilengkapi dengan RAM 1GB dan memori dalaman 4GB.

Perkakasan LG L70 dilengkapi pemproses Qualcomm MSM8210 Snapdragon 200 dengan CPU Dual Core 1.2 GHz. Terdapat juga kamera depan VGA dan kamera belakang 5 MP pada peranti ini. Dapatkan LG L70 sekarang di Lazada dengan mengklik di sini atau Blibli klik di sini.

Dari senarai telefon bimbit LG di bawah 2 juta yang kami cadangkan, mana yang paling sesuai dengan kriteria anda? Baris telefon pintar LG ini sesuai untuk anda yang ingin memiliki telefon bimbit murah dan canggih dari pengeluar mudah alih terkenal.

Artikel Berkaitan