Cara Dapatkan Duit Syiling Percuma Secara Mudah

Apakah duit syiling percuma di Talian? Apakah fungsi duit syiling? Sekarang, jika anda pengguna Line, anda boleh menjawab soalan itu dengan mudah. Namun, sebelum kita berkongsi cara mendapatkan duit syiling percuma di Talian, izinkan kami untuk menerangkan terlebih dahulu mengenai syiling percuma dan fungsinya.

Line adalah aplikasi pertukaran mesej percuma yang boleh dimuat turun dan digunakan melalui peranti Android, BlackBerry, iPhone dan Windows Phone. Malah aplikasi ini kini boleh digunakan di komputer tanpa bantuan emulator atau seumpamanya.

Tidak dapat dinafikan bahawa aplikasi messenger ini sangat popular. Sebenarnya, populariti Line kini mengungguli pesaingnya yang terkenal, seperti BlackBerry Messenger (BBM) dan Cocoa Talk. Jadi, apa yang membuat Line berbeza dari aplikasi serupa yang lain?

Line dianggap berbeza dan menarik kerana mempunyai antara muka yang sangat menarik . Sekiranya aplikasi serupa lain mempunyai tampilan yang monoton, Line mempunyai tampilan yang lebih bervariasi, kerana aplikasi ini menyediakan  Tema (Tema) yang dapat diubah sesuai dengan keinginan pengguna.

Selain itu, semasa menghantar mesej, kita juga boleh menggunakan pelekat comel yang ada. Pelekat ini mengandungi watak utama Line, seperti Brown, Cony, James, dan Moon. Namun, anda juga boleh memuat turun pelekat dengan watak Line lain, seperti Sally the bird, Edward the ulat, dan Leonard si katak.

Selain pelekat dengan watak buatan Line, terdapat juga beberapa pelekat lain yang diadaptasi dari kartun Disney dan pelekat yang dibuat oleh pencipta . Malangnya, tidak semua pelekat dan tema boleh dimuat turun secara percuma. Kami memerlukan duit syiling Line untuk membeli pelekat atau tema tertentu.

Apa itu Coin Line?

cara mendapatkan duit syiling secara dalam talian

Line Coins adalah mata wang maya yang digunakan oleh aplikasi penghantaran mesej Naver. Secara amnya, pelekat dan tema berharga dengan harga syiling yang berbeza, bermula dari 50 syiling, 100 syiling, hingga 150 syiling.

Anda boleh membeli syiling Line dengan pembayaran melalui kad kredit atau debit. Koin 50 baris berharga Rp 12,000, 100 syiling berharga Rp 23,000, dan untuk membeli 150 syiling anda harus membayar Rp 35,000. Nampaknya, semakin banyak duit syiling yang anda beli, semakin sedikit kepingan yang anda dapat dari Line.

Cara Dapatkan Syiling Baris Percuma

1. Manfaatkan Syiling Percuma

cara mendapatkan duit syiling percuma secara dalam talian

Selain membeli duit syiling dengan pembayaran melalui kad kredit atau debit, anda juga boleh menggunakan cara mendapatkan duit syiling percuma di Talian. Kaedah ini boleh dilakukan dengan mudah tanpa root, anda tahu ! Inilah cara mendapatkan duit syiling secara percuma di Talian:

  1. Muat turun aplikasi Line pada peranti Android anda melalui Google Play Store
  2. Pilih tab 'Lagi', kemudian pilih menu 'Koin Percuma' dengan ikon dengan gambar duit syiling
  3. Dalam menu 'Koin Percuma', sejumlah aplikasi yang boleh anda muat turun untuk mendapatkan syiling secara percuma akan dipaparkan. Di bawah aplikasi yang dipaparkan ada sejumlah duit syiling yang dapat anda perolehi semasa anda memuat turun aplikasi tersebut.
  4. Klik pada aplikasi yang anda inginkan, maka anda akan diarahkan ke Google Play Store untuk menyelesaikan proses muat turun
  5. Setelah berjaya memasang aplikasi pada peranti, kembali ke menu 'Koin Percuma', periksa jumlah syiling anda di 'Koin Saya', maka anda dapat mengetahui jumlah syiling yang dimiliki

Secara amnya, jika anda menggunakan 'Syiling Percuma' untuk pertama kalinya, anda akan mendapat 10 syiling Baris secara percuma. Oleh itu, jika anda ingin terus mendapatkan duit syiling percuma di talian, cuba dapatkan tawaran yang tersedia di Coins Percuma.

Biasanya Koin Percuma akan menawarkan aplikasi dan permainan baru dari Line untuk anda muat turun secara percuma. Wang syiling percuma juga boleh diperoleh dengan menonton video promosi atau menambah rakan yang disyorkan oleh LINE.

Setelah aplikasi atau permainan dipasang di peranti anda, duit syiling bonus percuma akan ditambahkan secara langsung ke Koin Saya dalam masa 24 jam. Pastikan anda segera menuntut duit syiling itu agar tidak terbakar.

Untuk rekod, anda hanya boleh mengikuti setiap tawaran sekali sahaja. Selain itu, jika aplikasi dan permainan yang anda tawarkan sudah ada, maka anda tidak dapat berpartisipasi dan mendapatkan duit syiling percuma.

Dengan duit syiling percuma, anda boleh membeli pelekat atau tema yang anda mahukan. Pelekat biasanya dijual pada harga 50-200 syiling. Sementara itu, harga tema antara 100 - 150 syiling. Walaupun terdapat banyak kedai dalam talian yang menjual duit syiling Line, tetapi tidak lebih menggembirakan jika kita dapat duit syiling Line secara percuma?

2. Manfaatkan Mata LINE

Selain LINE menyediakan duit syiling percuma, anda juga boleh menggunakan Mata LINE untuk menukarnya dengan duit syiling LINE. Sebelum memasuki tahap tutorial untuk mendapatkan Poin LINE, anda juga perlu mengetahui bahawa Poin LINE hanya dapat digunakan untuk versi LINE terkini. Inilah caranya untuk mendapatkannya:

1. Masukkan aplikasi LINE, maka anda boleh mengklik simbol "dot" yang ada di sebelah kanan. Selepas itu, anda akan melihat beberapa paparan seperti  menambah rakan, pelekat, kedai  dan lain-lain. Anda memilih LINE Points.

12. Sekiranya anda telah memasuki ciri LINE Points, maka ada beberapa pilihan untuk mendapatkan poin dibantu. Di sini kita akan mengambil contoh dengan memasang aplikasi LINE PLAY. Ia mengatakan bahawa jika anda memasang aplikasi LINE PLAY, anda akan mendapat 3000 mata. Baiklah, sila muat turun dan secara automatik anda akan dikawal ke PlayStore.

23. Langkah seterusnya adalah mendapatkan mata. Nah, untuk mendapatkan mata biasanya LINE memberikan beberapa syarat. Seperti memuat turun LINE PLAY, anda hanya akan mendapat mata setelah 24 jam mempunyai aplikasi, maka anda boleh mendapatkan poin.

3

Cara Pertukaran Duit Syiling

Tidak mudah mendapatkan mata melalui Poin LINE? Baiklah, kali ini kami akan memberikan petua dan cara untuk menukar mata untuk membeli pelekat, tema dan banyak lagi. Kaedahnya sangat mudah, anda boleh mengikuti langkah berikut:

1. Masukkan aplikasi LINE, kemudian pilih simbol "titik" di sebelah kanan. Seterusnya, anda boleh mengklik LINE Points.

2. Jika anda telah memasuki fitur LINE Points, maka langkah selanjutnya adalah memilih menu "Use" di sebelah "Earn."

43. Di bahagian ini, anda dapat melihat bahawa mata yang diperoleh dapat ditukar dengan kredit dan juga membeli pelekat atau tema LINE. Baiklah, bagi anda yang ingin membeli pelekat atau tema, pilih LINE STORE.

5

4. Seterusnya anda akan dibawa ke laman web LINE STORE dan segera memaparkan pelbagai stiker yang boleh anda beli. Cukup klik pada pelekat yang ingin anda beli dan  beli dengan  menggunakan LINE Points. Mudah kan?

Selain membeli pelekat atau tema untuk peranti peribadi, anda juga boleh menggunakan duit syiling Talian untuk menghantar pelekat / tema ke kenalan Talian anda. Kaedahnya hampir sama dengan membeli pelekat / tema untuk peranti peribadi. Namun, pada langkah keempat (memilih 'Pembelian'), anda mesti memilih 'Kirim sebagai Hadiah'. Kemudian, pilih kenalan untuk menghantar pelekat / tema.

Mesej dengan Talian sangat menyeronokkan. Anda boleh menggunakan pelekat yang tersedia untuk menggambarkan ekspresi dan perasaan semasa anda. Sekarang, selain berbual , Line juga dapat digunakan untuk membuat panggilan video, anda tahu !

Ayuh , kongsi cara mendapatkan duit syiling percuma di Talian ini kepada rakan anda. Bukankah lebih menggembirakan jika anda dan rakan bertukar mesej dengan pelekat menarik yang dibeli dengan duit syiling percuma? Semoga berjaya!