10 Permainan Berbilang pemain Terbaik melalui Bluetooth dan WiFi

Membebaskan masa semasa bermain permainan memang menyeronokkan. Walau bagaimanapun, aktiviti ini akan menjadi lebih menyeronokkan jika anda melakukannya dengan rakan atau saudara. Ayo , jemput rakan untuk bermain permainan berbilang pemain berikut yang terbaik bersama-sama!

Anda tidak memerlukan PC atau komputer riba untuk bermain permainan berbilang pemain melalui Bluetooth atau Wi-Fi. Cukup gunakan telefon pintar atau tablet, kemudian hidupkan Bluetooth atau Wi-Fi untuk dapat bermain permainan berbilang pemain dengan rakan. Pastikan rakan anda juga melakukan perkara yang sama, iaitu menghidupkan Bluetooth atau Wi-Fi melalui peranti mereka.

Beberapa permainan mudah alih tidak memberikan kawalan yang baik seperti permainan konsol atau PC. Sebilangan besar permainan berbilang pemain di telefon pintar dan tablet tidak ditangani secara serius oleh pemaju sehingga cukup membosankan ketika dimainkan. Nasib baik, masih ada sebilangan permainan berbilang pemain melalui Bluetooth yang cukup menyeronokkan untuk dimainkan dengan orang yang berdekatan.

10 Permainan Berbilang pemain Terbaik

Sekiranya anda memerlukan permainan berbilang pemain yang tidak membosankan di Android dan iOS, berikut adalah 10 permainan terbaik kami.

1. HAGO

hago

Untuk permainan yang satu ini, anda memerlukan sambungan internet untuk bermain dengan rakan. Anda boleh menyambungkan WiFi dan  menjemput  rakan anda ke dalam permainan ini. Di HAGO, anda tidak hanya bermain satu permainan, kerana masih banyak permainan menarik yang boleh dipilih.

Permainan yang tersedia adalah seperti Sheep Fight, Fun Link, Knife Hit, untuk pertengkaran sains dengan rakan anda. Nah, selain mempunyai banyak pilihan permainan, HAGO juga menyediakan fitur  sembang. Dengan ciri-ciri ini, anda boleh berbual dengan rakan semasa bermain. Menarik,  bukan? 

2. Ludo King ™

Ludo King ™

Sekiranya anda ingin bermain permainan menarik dengan rakan, anda boleh memilih Ludo King ™. Permainan ini mempunyai konsep bermain seperti Ludo sekolah lama pada amnya. Ia hanya satu permainan yang lebih moden di samping bermain  offline  atau  o nline.

Dalam mod  luar talian,  anda boleh menjemput hingga 6 pemain untuk bermain bersama. Tetapi, jika mod  dalam talian  , anda boleh bermain dengan 9 pemain sekaligus dalam satu  bilik. Ingin mencuba bermain?

3. Gaple

curang

Sekiranya anda peminat permainan kad gaple, kini anda boleh memainkannya di Android. Oleh itu, anda tidak perlu lagi bersusah payah membawa kad gaple ke mana sahaja, sambungkan sahaja ke WiFi dan mainkan kad dengan rakan. Jangan bimbang tentang peraturan permainan, kerana di Gaple, semua konsep dan kaedah bermain sama dengan gaple pada umumnya .

4. BombSquad

Skuad bom

BombSquad adalah permainan mini berbilang pemain yang sangat menarik untuk dimainkan dengan rakan-rakan. Permainan ini mudah tetapi membuat pemain ketagih. Anda diminta melemparkan bom ke arah lawan anda. Anda boleh menjemput rakan untuk menjadi lawan anda.

Tidak perlu risau untuk menghabiskan kuota internet, artikel itu boleh dimainkan berbilang pemain menggunakan WiFi sahaja. Anda boleh bermain dengan 8 rakan anda dalam satu permainan. Bukan hanya itu, BombSquad mempunyai watak unik seperti Ninja, lanun, chef gila, dan banyak lagi. Menarik kan? Main permainan di sini.

5. Terraria

Terraria

Selain menjadi salah satu permainan pengembaraan yang menarik, Teraria juga termasuk dalam barisan permainan berbilang pemain terbaik. Seperti disebutkan sebelumnya Terraria adalah permainan pengembaraan dengan persembahan yang cukup unik. Dalam permainan yang telah dimuat turun lebih dari 600,000 kali pengunduh menyiapkan pelbagai musuh yang siap ditaklukkan oleh pemain.

Tercatat lebih daripada 450 varian musuh yang siap bertempur dengan anda. Bukan itu sahaja, malah pemain juga akan berhadapan dengan lebih daripada 20 bos yang kuat. Untuk memainkannya, anda boleh bermain sendiri atau dengan rakan. Sekiranya anda ingin mengajak rakan bermain, ia sangat mudah. Anda hanya perlu menyambungkan WiFi dengan permainan Terraria ini. Klik di sini untuk memuat turun permainan.

6. Catur

Catur

Sekiranya anda suka bermain catur, maka jangan terlepas permainan Catur. Ini adalah permainan catur yang menyeronokkan dan cukup mencabar. Selain dapat dimainkan sebagai  pemain tunggal  (bermain melawan AI), anda juga boleh mengajak rakan atau saudara untuk menjadi lawan dalam permainan Catur. Perkara yang baik sekali lagi, permainan ini tidak memerlukan sambungan internet semasa bermain! Mahu? Muat turun di sini.

7. JAM NBA

permainan berbilang pemain terbaik nba jam

Dari namanya sahaja anda akan dapat meneka bahawa ini adalah permainan bertema bola keranjang. Walaupun sekolah lama , permainan arcade yang satu ini dapat membuat pemain merasa panik. Permainan ini mempunyai penampilan visual yang cukup lucu. Anda diminta memberi tumpuan kepada perlawanan 2 pemain ketika bermain NBA CLOCK.

Ia memerlukan sejumlah lemparan dan gerakan yang agak konyol untuk memenangi permainan ini. Permainan yang cukup menyeronokkan ini boleh dimuat turun pada peranti iOS dengan harga $ 4,99 dan Android dengan harga Rp75 ribu.

8. Minecraft

Minecraft

Pada mulanya, Minecraft hanyalah permainan indie yang dikembangkan menjadi permainan mudah alih yang luar biasa. Terdapat 2 cara untuk bermain permainan ini, yang pertama adalah Survival Mode, yang menempatkan anda di tengah pulau. Anda harus menggunakan akal anda untuk keluar dari pulau, menghabiskan satu malam di sana, dan melewati beberapa raksasa.

Cara kedua adalah memilih Mod Kreatif, di mana anda harus menyingkirkan zombie yang kelaparan untuk dapat berkeliaran dengan bebas dalam permainan ini. Pemain dalam bentuk LEGO adalah nilai tambah untuk permainan ini. Nah, anda boleh memuat turun permainan ini melalui peranti Android dengan harga Rp99 ribu dan iOS dengan membayar $ 6.99 sahaja.

9. Asfalt 8: Tulang Udara

asfalt udara 8

Seterusnya, ada permainan berbilang pemain terbaik yang sudah terkenal. Ini adalah permainan berbilang pemain bertema perlumbaan kereta yang boleh anda mainkan pada peranti Android. Untuk memainkan permainan ini dalam berbilang pemain, anda boleh bergantung pada sambungan Wi-Fi.

Permainan yang dibuat oleh Gameloft dilengkapi dengan paparan grafik yang lebih berkualiti. Asphalt 8: Airbone adalah permainan yang membuat anda ingin terus bersaing. Dalam permainan ini, anda akan diminta untuk memandu kereta dan menjadi yang terpantas. Permainan ini, yang telah dipasang 50 juta kali, boleh dimuat turun secara percuma melalui Google Play Store.

10. Pool Break Pro

Pool Break Pro

Ingin berehat dengan bermain permainan berbilang pemain ringan yang tidak terlalu banyak otak anda? Pool Break Pro boleh menjadi pilihan yang paling sesuai. Sebabnya, permainan ini menghendaki anda bermain biliar. Mengapa permainan ini begitu istimewa? Kerana Pool Break Pro membawakan grafik 3D yang menakjubkan.

Ciri berbilang pemain yang ditawarkan oleh permainan ini membolehkan anda bersaing dengan rakan anda dalam bermain biliar. Permainan ini senang dimainkan dan sesuai untuk semua peringkat umur. Ramai pengguna Google Play Store memuji kecanggihan grafik Pool Break Pro. Permainan berbilang pemain terbaik yang boleh anda muat turun di Google Play Store dengan membelinya terlebih dahulu dengan harga Rp14 ribu.

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan berbilang pemain terbaik yang telah dijelaskan dalam perenggan sebelumnya, kami juga mengesyorkan permainan lain yang tidak kurang menarik dan menarik untuk dimainkan.

1. SimCity Buildit

SimCity Buildit

Jadilah gabenor dengan membina bandar impian anda sendiri dalam permainan berbilang pemain SimCity Buildit. Dalam permainan ini, anda harus merombak sebuah kota yang nampaknya sepi menjadi kota megapolitan yang sangat megah.

Pertama, anda mesti menyediakan perumahan yang telah dilengkapi dengan pemasangan elektrik dan air. Kemudian, anda juga harus menyediakan taman bandar, bomba, dan kilang rawatan air kotor.

Di SimCiy Buildit, anda akan berasa seperti anda memiliki sebuah bandar. Permainan ini pastinya dapat membuat anda ketagih. Grafik yang baik menjadikan SimCity Buildit permainan Android terlaris yang telah dimuat turun lebih dari 10 juta kali.

2. Cacing 2: Armageddon

Cacing 2 Armageddon

Worms tidak asing bagi peminat permainan mudah alih . Worms 2 kembali dengan paparan grafik yang lebih baik daripada pendahulunya. Anda diminta untuk mengawal cacing musuh yang akan terus tumbuh besar jika tidak musnah dengan segera.

Cara membasmi cacing ini boleh dilakukan dengan bazooka. Nah, bazooka ini juga boleh digunakan untuk mengumpulkan mata sepanjang anda bermain permainan ini.

Worms2: Armageddon boleh dimainkan oleh 4 pemain . Oleh itu, anda bersama 3 rakan dapat bersama-sama memainkan permainan ini hanya dengan mengaktifkan Bluetooth dari setiap peranti. Walau bagaimanapun, semua pemain mesti mempunyai permainan ini pada peranti mereka. Muat turun Worm 2: Armageddon melalui telefon pintar dan tablet berasaskan iOS dengan harga $ 4,99 atau Android dengan hanya membayar Rp 78 ribu.

3. Tinju Monyet

Tinju Monyet

Pernahkah anda membayangkan monyet bertarung dengan gaya pemain  tinju? Nah, itulah yang dipersembahkan oleh permainan Monkey Boxing ini. Dalam permainan unik ini, anda akan bertindak sebagai petinju dengan watak monyet. Jangan memandang rendah watak, artikel yang anda boleh menjadi peninju dipercayai anda tahu.

Bukan hanya menawarkan permainan yang unik dan menarik, Monkey Boxing juga menawarkan grafik 3D moden. Anda juga boleh bermain dengan rakan anda dengan menggunakan ciri Berbilang pemain WiFi. Oleh itu, anda boleh menyambungkan Tinju Monyet ini dengan WiFi dan menjemput rakan anda untuk bertinju dalam Tinju Monyet. Mari bermain permainan dengan mengklik di sini.

4. Kesatria Muffin

Muffin Knight

Penampilan visual permainan ini sedikit sebanyak mengingatkan Angry Bird dan Super Mario Bros. Namun, Muffin Knight mempunyai paparan grafik yang lebih baik daripada kedua-dua permainan tersebut. Ya, permainan ini memang mempunyai tema yang berwarna - warni . Namun, jangan tertipu dengan penampilan manis yang disajikan. Kerana permainan arcade yang satu ini tidak dapat dimaafkan dan cukup membuat pemain panik.

Semasa bermain Muffin Knight dalam berbilang pemain, anda boleh bekerjasama dengan rakan untuk melakukan beberapa tindakan Co-Op. Manakala dalam Mode Versus, anda dan rakan anda dapat bersaing untuk mendapatkan kek terlebih dahulu.

Wah, sungguh mengasyikkan! Muffin Knight boleh dimuat turun pada peranti Android dan iOS, tetapi permainan ini tidak percuma atau berbayar. Anda harus membayar $ 0,99 untuk iOS dan Rp 14 ribu di PlayStore.

Itulah senarai permainan berbilang pemain terbaik yang biasanya anda mainkan pada peranti Android dan iOS melalui Bluetooth atau WiFi. Sebilangan permainan dibayar, tetapi ada juga yang boleh dimuat turun secara percuma, anda tahu ! Selamat bermain!