Cara Menukar Nama COC dengan Mudah

Anda pasti biasa dengan permainan terkenal yang telah banyak kali dimuat turun melalui peranti Android dan iOS? Ya, permainan ini adalah Clash of Clans. Baru-baru ini, Supercell, pembangun Clash of Clans, mengemas kini permainan dan menyediakan banyak ciri baru.

Sejak permainan ini diluncurkan secara resmi, pengguna sering bertanya: "Bagaimana Anda mengubah nama COC?" Baiklah, sekarang akan menerangkannya kepada anda. Supercell mengeluarkan kemas kini utama untuk permainan Clash of Clans pada telefon pintar Android dan iOS yang disebut Air Sweeper Update .

Kemas kini ini dilakukan untuk menyeimbangkan permainan, meningkatkan beberapa fitur, dan mempermudah pengguna menetapkan pilihan. Salah satu ciri yang terdapat dalam kemas kini ini adalah ciri untuk menukar nama di COC.

Pada masa lalu, pengguna salah satu permainan strategi terbaik sering mengirim e-mel kepada Supercell untuk memohon pertukaran nama. Malangnya, e-mel ini tidak mendapat sambutan positif daripada pembangun.

Sebenarnya, pada awal permainan pengguna diberi peringatan yang tidak boleh menukar nama ketika didaftarkan. Nasib baik melalui kemas kini terbaru ini, menukar nama dalam COC dapat dilakukan semudah membalikkan telapak tangan.

clash of clans permainan android terlaris

Sebelum membincangkan cara menukar nama COC, kita akan membincangkan sedikit mengenai kemas kini COC terbaru, Air Sweeper Update . Dalam kemas kini ini pengguna dapat menggunakan pukulan udara dan melambatkan serangan udara untuk pengguna yang menyerang dengan belon dan minion . Namun, dalam kemas kini ini pengguna tidak dapat memperbaiki kerosakan, tetapi dapat memperlambat serangan dari LavaLoon.

Seperti yang anda ketahui, anda hanya boleh menukar nama panggilan dari Dewan Bandaran 5 dan anda hanya boleh melakukannya sekali sahaja. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna Clash of Clans ingin menukar nama berkali-kali.

Sekiranya anda ingin menukar nama berkali-kali, hubungi Supercell Support dalam permainan dan beritahu mereka bahawa anda ingin menukar nama. Sertakan juga alasan sebenar mengapa anda mahu menukar nama di Clash of Clans. Tunggu beberapa hari, jika permohonan anda disetujui, Supercell akan segera membalas e-mel yang anda hantar.

Cara Menukar Nama di COC Kali Pertama

cara menamakan semula COC

Seperti yang disebutkan di atas, sekarang kita dapat menukar nama secara langsung jika kita tidak pernah menukar nama sebelumnya. Sekiranya anda ingin menukar nama di Clash of Clans untuk pertama kalinya, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka permainan Clash of Clans
 2. Masuk ke menu Tetapan, anda akan menemui butang Tukar Nama untuk menukar nama, klik butang
 3. Ketik nama baru yang anda mahukan, dia meneruskan dengan mengklik Lanjutkan
 4. Nama anda akan berubah tidak lama lagi

Cara Menukar Nama Seterusnya

cara menukar nama di COC

Sekiranya nama akaun COC anda telah diubah, anda masih boleh menggantinya dua kali atau lebih, tetapi dengan langkah yang lebih sukar. Sekiranya anda mahu menukar nama itu lagi, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka permainan Clash of Clans
 2. Masuk ke menu Tetapan, klik Bantuan dan Sokongan, klik ikon Cari
 3. Tatal ke bawah sehingga anda menjumpai Hubungi Kami , klik dan anda akan diarahkan ke halaman untuk menulis e-mel
 4. Hantarkan e-mel yang mengandungi permintaan untuk menukar nama anda menjadi [dilindungi e-mel]
 5. Setelah menghantar e-mel, anda akan mendapat balasan automatik dari sistem dan mengabaikannya
 6. 1-2 hari kemudian, Supercell akan menghantar e-mel pemberitahuan yang memberitahu bahawa nama anda telah ditukar oleh mereka
 7. Segera log masuk ke permainan untuk memastikan namanya telah berubah

Sekiranya anda menggunakan nama buruk atau ganjil, jangan ragu untuk menuliskan alasannya dalam e-mel anda. Perubahan pada semua nama dengan kata-kata buruk umumnya akan segera disetujui oleh Supercell. Berikut adalah contoh ayat e-mel yang boleh anda gunakan:

Hai, saya ingin menukar nama Clash of Clans saya dari King Kong menjadi Ted Cullen kerana orang selalu mengejek nama saya sekarang. Terima kasih banyak-banyak.

Ted

Dengan menggunakan kaedah penamaan semula COC dari sini, anda boleh mengganti nama Clash of Clans lebih dari 2 kali. Rahsia untuk mendapatkan permohonan anda disetujui oleh Supercell, termasuk alasan yang munasabah mengapa anda ingin menukar nama COC.

Bagi anda peminat Clash of Clans, ada berita baik untuk anda. Supercell, seorang pembangun permainan Finland, akan mengadakan acara besar berjudul ClashCon.

Acara yang cukup besar ini akan diadakan di Helsinki, Finland pada 24 Oktober 2015. Acara besar ini akan dihadiri oleh banyak pembangun permainan mudah alih yang lain dan tentunya semua peminat Clash of Clans dari seluruh dunia.

Apa yang dibentangkan dalam ClashCon? Pada majlis ini, pembangun akan menyampaikan beberapa sorotan maklumat penting. Maklumat lengkap yang terdapat dalam acara ClashCon akan disampaikan oleh Supercell sendiri melalui kemas kini di Town Hall level 11.

Satu perkara yang pasti, ClashCon diadakan untuk menyatukan dan menyatukan semua pengguna Clash of Clans dari seluruh dunia. Jadi, di antara peminat Clash of Clash dapat menyalin tanah dan bertukar maklumat antara satu sama lain. Acara permainan besar tanpa kejohanan pastinya akan terasa hambar. Tidak perlu risau, kerana di ClashCon juga akan ada kejohanan Clash of Clans.

ClashCon adalah acara untuk memberi penghargaan kepada masyarakat dalam permainan Clash of Clans yang telah banyak membantu kejayaan permainan ini. Tidak dapat dinafikan bahawa komuniti di COC banyak menyumbang untuk memberi input mengenai ciri, watak, kemas kini dan semua yang ada dalam permainan Clash of Clans.

Supercell juga merancang untuk mengadakan acara serupa di negara lain. Adakah Indonesia dalam senarai lawatan acara ClashCon? Belum ada pengumuman rasmi dari Supercell mengenai negara-negara yang akan dikunjungi oleh acara ClashCon. Jadi, kita tunggu sahaja kemas kini seterusnya!