Senarai Harga Laptop Acer Terbaik pada tahun 2015

Ingin membeli komputer riba Acer dalam masa terdekat? Sudahkah anda memeriksa komputer riba Acer mana yang sesuai dengan keperluan anda? Sekiranya tidak, maka cadangkan sebilangan komputer riba Acer terkini untuk memenuhi keperluan anda.

Terdapat beberapa komputer riba Acer terbaik yang dapat disesuaikan dengan keperluan penggunanya. Oleh itu sebelum membeli komputer riba Acer, periksa dahulu ulasan beberapa spesifikasi komputer riba terbaik mengikut kategori kategori berikut.

Senarai Harga Laptop Acer Terbaik pada tahun 2015

1. Komputer riba Terbaik untuk Perniagaan

Untuk keperluan perniagaan, Acer Travelmate P645 hadir dengan prestasi maksimum. Dilengkapi dengan pemproses Core 1.6 GHz Dual-Core 1.6 GHz yang pantas, komputer riba ini dengan skrin LCD IPS 1920 x 1080 mampu menghasilkan gambar yang lebih tajam dan lebih terang.

Kerana komputer riba ini sangat sesuai untuk tujuan perniagaan, Acer Travelmate P645 mempunyai ciri keselamatan yang cukup tinggi. Pengimbas cap jari adalah ciri yang terletak di antara butang pad sentuh dan berfungsi untuk mengimbas cap jari pengguna sehingga tidak dapat dikendalikan oleh orang lain.

Reka bentuk yang elegan dan nipis menjadikan komputer riba ini sangat sesuai digunakan oleh eksekutif. Pemacu keras 500 GB juga tersedia untuk menyimpan fail dan data kerja. Selain itu, RAM 4 GB juga menjadikan komputer riba ini tidak ‘perlahan’ ketika digunakan untuk persembahan.

komputer riba Acer Travelmate P645 terbaik

Komputer riba 14 inci ini juga menggunakan teknologi Anti-Shock Protection untuk melindungi bahagian sensitif pemacu daripada gegaran semasa anda membawa komputer riba ini. Laptop yang sangat menyokong profesion anda sebagai eksekutif dan pebisnis dipasarkan dengan harga Rp 11,499,000

2. Ultrabook Terbaik

Ramping dan minimalis adalah kesan pertama yang ditunjukkan oleh Acer Aspire S7-392. Skrin 13 inci komputer riba ini dilengkapi dengan resolusi 2560 x 1440 piksel, menghasilkan paparan visual yang sangat menarik.

Untuk landasan dapur, Acer Aspire S7-392 menggunakan Intel Core i5-4200U 1.6 GHz yang digabungkan dengan 8 GB RAM dan 128 GB SSD. Jadi, komputer riba ini sangat sesuai untuk bermain permainan atau menjalankan pelbagai program grafik yang cukup berat.

Acer Aspire S7-392

Dari sudut audio, komputer riba bernilai Rp 18 juta ini dilengkapi dengan Dolby Home Theater Speaker di bahagian bawah. Mendengarkan muzik atau menonton filem akan lebih menyenangkan dengan audio.

TwinAir, sistem penyejukan komputer riba, juga tersedia untuk mengurangkan haba pada komputer riba ini, jadi anda tidak perlu risau jika anda menggunakan komputer riba ini dalam jangka masa yang lama. Dengan menggunakan bateri 4 sel 6280 mAh, komputer riba ini juga dapat memberi kuasa sehingga 8 jam.

3. Chromebook Terbaik

Ini adalah komputer riba Acer pertama yang menggunakan OS Google Chrome. Penampilan OS Chrome sangat ringkas dan senang digunakan . Selain itu, ada jalan pintas yang memudahkan anda mengakses perkhidmatan Google, seperti Gmail, Carian Google dan Youtube.

Resolusi skrin 13.3 inci 1920 x 1080 piksel juga melengkapkan komputer riba yang sudah menggunakan ini USB 3.0 port . Berbeza dengan komputer riba Apple, Acer Chromebook 13 menyediakan slot microSD untuk memudahkan anda memindahkan data.

Salah satu komputer riba Acer terbaik menggunakan pemproses Nvidia Tegra K1 dan CPU Quad-core 2.1 Ghz Cortex-A15. Sayangnya, saiz RAM dan komputer riba SSD agak kecil, iaitu RAM 2 GB dan kapasiti SSD 16 GB. Tetapi spesifikasi ini tidak menjadi masalah jika Anda melihat harganya yang hanya sekitar Rp 2,5 juta.

Walaupun begitu, landasan yang dimiliki oleh Acer Chromebook 13 sangat menyokong aktiviti grafik dan pelbagai tugas anda . Anda juga boleh berbual melalui resolusi HD Webcam 1280 x 720 melalui Acer Chromebook 13 ini.

Kelemahan komputer riba Chromebook terbaik ini terletak pada audio yang tidak dapat dilupakan. Walau bagaimanapun, kekurangan pada Chromebook 13 ini dapat dineutralkan dengan jangka hayat bateri yang mencapai 11 jam. Chromebook Acer menggunakan bateri sel 420 3220 mAh.

4. Komputer Riba Bajet Terbaik

Acer Aspire E14 E5-471-59RT

Prestasi yang baik dan harga yang rendah, anda dapati di Acer Aspire E14 (E5-471-59RT). Warna merah terang menjadikan komputer riba 14 inci ini sangat menarik . Bukan hanya mempunyai reka bentuk yang menawan, komputer riba Rp 7 juta ini juga dilengkapi dengan Hard Drive 500GB dan RAM 4GB.

Bagi pemproses, komputer riba Acer yang satu ini menggunakan Intel Core i5 1.7 Ghz. Integrasi Intel HD 4400 Graphics juga disertakan dalam komputer riba ini untuk memberikan pengalaman menonton video HD yang lancar. Walau bagaimanapun, komputer riba ini tidak sesuai untuk memenuhi minat anda dalam bermain permainan.

Untuk saiz komputer riba dengan harga yang berpatutan, Acer Aspire E14 (E5-471-59RT) mempunyai jangka hayat bateri yang cukup sukar. Komputer riba ini boleh bertahan sehingga 8 jam 10 minit. OS Windows 8.1 juga telah disematkan ke dalam komputer riba yang mempunyai resolusi layar 1366 x 788 piksel.

5. Komputer riba 2 dalam 1 terbaik

Suis Acer Aspire 10

Apa itu komputer riba 2 dalam 1? Komputer riba 2 dalam 1 adalah gabungan tablet dan papan kekunci. Jadi, anda boleh menaip dengan bebas menggunakan komputer riba jenis 2 dalam 1 ini. Salah satu komputer riba terbaik dalam kategori 2 dalam 1 ialah Acer Aspire Switch 10.

Skrin 10 inci dilengkapi dengan resolusi 1366 x 788 piksel. Walaupun komputer riba ini berbentuk separa tablet, anda masih dapat membuat panggilan video dengan kamera web yang mempunyai resolusi video yang cukup tinggi 1920 x 1080 piksel.

Seperti kebanyakan komputer riba, Acer Aspire Switch 10 juga mempunyai port USB, micro HDMI, microSD dan headset. Prestasi Acer Aspire Switch 10 cukup baik kerana dilengkapi dengan pemproses Intel Atom Z3745 1.33 GHz dengan kapasiti 2 GB RAM.

Bateri komputer riba 2 dalam 1 ini boleh bertahan hingga 6 jam 34 minit. Melihat keseluruhan ciri dan spesifikasi, Acer Aspire Switch 10 sangat sesuai digunakan dalam aktiviti harian atau ketika dalam perjalanan. Harga yang ditawarkan juga cukup berpatutan, yaitu sekitar Rp 3,7 juta.

Ini senarai komputer riba Acer terbaik yang boleh anda pilih pada tahun 2015. Pilih komputer riba dengan spesifikasi dan harga yang sesuai dengan keperluan anda, sama ada untuk perniagaan, sekolah, dan lain-lain.