Ingin Dapatkan Pulangan Tunai dari Shopback Ketika Harbolnas? Ini caranya!

Banyak cara digunakan oleh penjual untuk menarik minat pembeli. Salah satu cara adalah dengan menawarkan baucar membeli-belah, diskaun, dan juga wang tunai. Dengan begitu banyak tawaran yang menguntungkan, ini membuat pembeli berpusu-pusu ingin membeli-belah dengan meminimumkan perbelanjaan.

Nah, dari banyak tawaran di atas, mungkin ada di antara anda yang lebih kerap mendapat tawaran dalam bentuk cashback dan potongan harga. Sedikit maklumat mengenai diskaun, yang bermaksud anda mendapat potongan peratus. Jadi, harga sebenar akan ditolak mengikut peratusan diskaun yang diberikan.

Sementara Cashback bermaksud bahawa pembeli akan menerima peratusan sejumlah wang dalam jumlah pembelian tertentu. Contohnya anda membeli barang bernilai Rp 100,000 dan mendapat pulangan tunai 25% maka anda akan mendapat bayaran balik sebanyak Rp 25,000. Sangat menggoda dan tentunya akan lebih cekap, bukan?

Apa itu Shopback?

Pada zaman moden dan secanggih seperti sekarang, membeli-belah dalam talian adalah salah satu kaedah termudah dan praktikal. Selalunya pengguna membeli-belah di beberapa laman web membeli-belah dalam talian untuk mendapatkan produk yang mereka perlukan. Kedai dalam talian seperti Lazada, Tokopedia, BliBli, Elevania, dan lain-lain adalah beberapa laman web membeli-belah dalam talian yang terkenal di Indonesia.

Mungkin ada di antara anda yang sering melihat potongan harga dan juga pulangan tunai di laman web membeli-belah dalam talian ini. Anda boleh menggunakan tawaran untuk menjimatkan belanja anda. Cara menggunakannya, gunakan laman Shopback. Laman Shopback ini akan berperanan dalam memberikan beberapa tawaran cashback.

Ringkasnya, Shopback adalah laman web penyedia cashback yang telah tersebar di beberapa Negara Asia Tenggara, salah satunya adalah Indonesia. Shopback sendiri telah bekerjasama dengan beratus-ratus laman web membeli-belah dalam talian seperti Lazada, BliBli, Tokopedia, Elevenia, BLANJA, JD.id dan banyak lagi. Jadi apa faedah menggunakan laman Shopback ini?

Kelebihan membeli-belah melalui ShopBack

Bukan tanpa sebab anda mesti membeli-belah di Shopback. Kenapa? Kerana Shopback bersedia memberikan pelbagai faedah untuk pengguna yang gemar membeli-belah dalam talian. Dengan berbelanja melalui laman Shopback, anda akan mendapat wang tunai dan pengguna dapat membeli barang dengan harga yang lebih rendah.

Bukan itu sahaja, malah Shopback mempunyai pelbagai produk terpilih yang anda perlukan. Anda boleh membeli produk dalam bentuk fesyen, barang elektronik, peralatan rumah tangga, kredit, dan juga keperluan perjalanan.

Ya, Shopback juga bekerjasama dengan beberapa laman web sokongan perjalanan seperti Booking.com, Tiket.com, dan laman web lain yang serupa. Jadi, anda tidak perlu bingung memilih penginapan murah dan anda akan mendapat pulangan tunai. Dengan begitu, anda masih dapat menjimatkan wang untuk membeli keperluan perjalanan yang lain.

Tidak hanya menyediakan cashback untuk keperluan perjalanan, Shopback juga siap memberikan cashback untuk pengguna yang membeli produk dalam bentuk makanan dan minuman. Jadi, anda dapat menjimatkan lebih banyak lagi dengan membeli-belah melalui laman Shopback.

Berita baiknya, pengguna Shopback akan mendapat lebih banyak faedah di HARBOLNAS (Hari Membeli-belah Dalam Talian Nasional). Mari berjimat dengan Harbolnas ShopBack.

Bagaimana Shopback Berfungsi

Seperti yang dijelaskan dalam perenggan sebelumnya bahawa Shopback siap menawarkan cashback. Anda boleh mendapatkan wang tunai dengan membeli-belah di lebih daripada 100 kedai dalam talian di Indonesia. Pembeli akan menerima sejumlah wang kembali dari harga barang yang dibeli. Nah, inilah cara untuk mendapatkan Cashback di Shopback:

1. Lawati Laman web

Lawati laman web ini

Perkara pertama yang mesti anda lakukan ialah mengunjungi laman web Shopback. Anda boleh terus melayari laman web //www.shopback.co.id. Apabila anda memasuki laman Shopback, anda akan melihat format pendaftaran akaun.

2. Daftarkan Akaun Belanja Balik

Setelah anda mengklik laman Shopback dan melihat format pendaftaran akaun, anda boleh segera mendaftar sebagai salah satu ahli Shopback. Tenanglah, sesiapa sahaja yang mendaftar di Shopback tidak akan dikenakan sebarang bayaran atau percuma.

Untuk mendaftarkannya juga sangat mudah, anda hanya perlu memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda sahaja. Setelah selesai, anda hanya boleh mengklik perkataan "Daftar" di kotak hitam di bahagian bawah.

3. Pilih Tapak Beli-belah Dalam Talian

Pilih laman membeli-belah dalam talian

Sekiranya anda sudah memiliki akaun Shopback, Shopback secara automatik akan memaparkan ratusan laman web membeli-belah dalam talian yang terkenal di Indonesia. Anda boleh memilih salah satu dari mereka untuk membeli-belah dan mendapatkan wang tunai. Di sini, kami akan memberikan contoh mendapatkan wang tunai dengan membeli-belah di Lazada. Oleh itu, kami segera mengklik Lazada.

2

Setelah mengklik Lazada, beberapa syarat atau syarat akan muncul untuk mendapatkan wang tunai dari Shopback. Nasihat kami, anda boleh membacanya terlebih dahulu dan memahaminya. Sekiranya anda sudah memahaminya, anda boleh menatal ke bawah dan klik "Beli Sekarang."

lazada

Langkah seterusnya, laman Shopback akan membawa anda ke halaman laman Lazada. Anda hanya perlu menunggu sehingga laman Lazada dibuka.

4. Mulakan Membeli-belah

mulakan membeli-belah

Sekiranya laman Lazada sudah dibuka, anda boleh segera memilih barang yang ingin anda beli. Anda boleh terus klik pada item yang ingin anda beli. Oleh itu, anda boleh membuat pembayaran kerana anda biasanya membeli barang secara dalam talian di Lazada. Mudah kan?

Anda juga perlu tahu bahawa Cashback yang anda peroleh hanya akan masuk ke akaun Shopback setelah 48 jam. Juga, beberapa peniaga di Shopback kadang-kadang memerlukan sekitar 7-10 hari untuk mengesan pulangan tunai yang akan anda perolehi. Sementara itu, untuk mengeluarkan cashback, anda mesti mempunyai baki cashback minimum 50,000 rupiah.

Nah, begitulah cara anda berbelanja di Shopback. Anda boleh membeli-belah dalam talian dengan mudah dan juga mengurangkan perbelanjaan. Masih ada berita baik, artikel Shopback juga akan memberikan kupon khas untuk Harbolnas 2017 yang anda tahu. Apa tunggu lagi, mari beli di Shopback.

Artikel Berkaitan