Senarai komputer riba MSI terbaik pada tahun 2015

Micro-Star International (MSI) adalah pengeluar komputer riba dan PC yang berpusat di Taiwan. Walaupun populariti komputer riba MSI tidak begitu terkenal dengan pengeluar lain, pelbagai jenis komputer riba dari MSI harus diambil kira.

Di Indonesia, nama MSI masih kurang menarik berbanding saingannya, Asus dan Acer. Walaupun begitu, MSI mempunyai banyak peminat yang tidak pernah ketinggalan membeli produk unggulan terbaru mereka.

Salah satu kelebihan yang selalu diketengahkan oleh MSI setiap tahun adalah komputer riba permainan berkualiti. Komputer riba permainan ini dilengkapi dengan pelbagai ciri dan varian yang dapat anda sesuaikan dengan pilihan permainan anda.

Baiklah, bagi anda yang ingin mencari komputer riba buatan MSI, kali ini akan menyemak senarai komputer riba MSI terbaik pada tahun 2015. Dengan cara itu, anda boleh menjadikannya sebagai rujukan untuk membeli komputer riba yang sesuai dengan anggaran dan keperluan anda.

Senarai komputer riba MSI terbaik pada tahun 2015

1. Komputer riba Terbaik Secara Umum

Dalam kedudukan terbaik secara keseluruhan, anda akan menemui komputer riba permainan , MSI GT80 Titan SLI. Reka bentuknya kelihatan elegan, tetapi kurang menarik . Ini adalah komputer riba permainan pertama yang mempunyai papan kekunci mekanikal. Papan kekunci sangat selesa dan sesuai untuk bermain permainan.

Pad sentuh yang terletak di sebelah kanan juga dapat memaparkan Num Pad ketika anda menekan 'Num'. Skrin 18.4 inci yang besar dilengkapi dengan resolusi 1920 x 1080p. Skrin memberikan perincian yang tajam dan sudut pandangan yang luas.

MSI GT80 Titan SLI

Paparan skrin komputer riba permainan ini juga dilengkapi dengan GPU Nvidia GeForce GTX 980M dalam konfigurasi SLI dan 16GB VRAM. Grafik ini membolehkan anda mendapatkan paparan yang luar biasa ketika bermain permainan dalam tetapan Ultra.

Kelebihan GT80 Titan juga terletak pada kamera web dengan resolusi yang lebih tinggi daripada yang ditawarkan oleh komputer riba lain, iaitu 1920 x 1080. Bagi pemproses, GT80 Titan menggunakan Intel Core i7-4720HQ 2.6 GHz dengan 16 GB RAM dan 128 GB SSD mSATA.

Audio GT80 Titan tidak syak lagi, kerana ada sepasang pembesar suara Dynaudio dan subwoofer . Malangnya, kuasa bateri komputer riba MSI yang terbaik agak lemah kerana hanya dapat dihidupkan selama 2 jam 21 minit.

2. Komputer riba 17 inci terbaik

komputer riba msi terbaik MSI GT72

MSI GT72 Dominator Pro adalah komputer riba 17 inci terbaik yang dihasilkan oleh MSI. Dominator Pro bukanlah komputer riba terbaik yang pernah ada, tetapi agak 'keren'. Skrin 17.3 inci mempunyai resolusi 1080p, sedikit lebih rendah daripada komputer riba pesaing. Namun, audio dari komputer riba ini cukup lantang dan senang didengar.

Papan kekunci sama seperti di kebanyakan komputer riba permainan, bersaiz penuh dan dilengkapi dengan lampu latar . Sama dengan GT80, komputer riba ini juga menggunakan grafik dari Nvidia GeForce GTX 980M, tetapi VRAM lebih kecil, iaitu 8 GB.

Seperti komputer riba MSI yang lain, GT72 juga dilengkapi dengan Dragon Gaming Center yang merupakan panel kawalan untuk tetapan dan ciri yang direka untuk menjadikan pengalaman permainan lebih menakjubkan.

Untuk landasan dapur, MSI mempercayakan Intel Core i7-4710HQ 2.5 GHz dengan RAM 32 GB untuk GT72. Selain itu, komputer riba ini juga mempunyai SSD pantas dengan kapasiti 128 GB. Bateri GT72 lebih hebat daripada GT80, kerana dapat bertahan lebih lama, 3 jam 14 minit.

3. Komputer Riba Terbaik

Berbeza dengan komputer riba MSI sebelumnya, MSI GS70 Stealth Pro mempunyai reka bentuk yang anggun dan cukup elegan. Skrin 17.3 inci disertakan dengan resolusi 1080p. Warna terang dan dinamik akan dilihat ketika anda melihat skrin komputer riba yang mempunyai kecerahan skrin 281 nits.

GS70 dilengkapi dengan pembesar suara Dynaudio yang menjadikan komputer riba ini mempunyai suara yang jelas dan tajam. Papan kekunci dan touchpad warna yang besar dan selesa juga menambah keunggulan GS70. Walaupun GS70 hanya mempunyai kamera web 720p, gambar yang diambil menggunakan kamera web agak tajam.

Nvidia GeForce GTX 870 M GPU dengan 6 GB VRAM yang disatukan dalam GS70 Stealth Pro. Grafiknya sangat mampu bermain permainan berkapasiti besar. Sekiranya anda tidak bermain permainan, maka paparan grafik akan ditukar secara automatik ke Intel HD 4600. Sungguh mengagumkan, bukan ?

MSI GS70 Stealth Pro

Prestasi komputer riba ini agak sukar kerana menggunakan Intel Core i7-4910HQ 2.5 GHz dengan RAM 16 GB. Komputer riba ini hampir tidak menghadapi rintangan ketika digunakan untuk menstrim filem semasa menjalankan pengimbasan sistem penuh dan membuka 12 tab di Internet Explorer, Chrome dan Firefox.

Untuk penyimpanan data, 128 GB SSD juga melengkapkan GS70. Kekuatan bateri GS70 lebih besar daripada dua komputer riba yang telah kita bincangkan sebelumnya. GS70 boleh berjalan selama 5 jam 1 minit sehingga anda dapat bermain permainan sedikit lebih lama tanpa bekalan kuasa.

4. Laptop Permainan Mudah Alih Terbaik

Hantu MSI GS60

Adakah anda mahukan komputer riba permainan yang selesa dibawa ke mana sahaja? MSI GS60 Ghost adalah komputer riba permainan mudah alih terbaik dengan reka bentuk elegan dengan bungkus aluminium yang indah.

GS60 Ghost mempunyai layar 15.6 inci yang disokong dengan resolusi 1920 x 1080. Untuk audio, GS60 mempunyai pembesar suara Dynaudio yang ditambahkan dengan perisian SoundBlaster Cinema 2 yang menghasilkan bunyi kuat dengan bass yang berkualiti .

Tidak seperti komputer riba permainan yang biasanya menggunakan papan kekunci manual, GS60 menggunakan papan kekunci seperti notebook pada umumnya. papan kekunci yang selesa dilengkapi dengan bakclight yang membolehkan pengguna menaip dalam gelap. Untuk kamera web , GS60 mempunyai kamera 720p yang agak kasar.

MSI membawa grafik Nvidia GeForce GTX 860M dan 2 GB VRAM untuk GS60. Grafiknya tidak sekuat 880M, tetapi ia cukup stabil ketika digunakan untuk bermain permainan World of Warcraft. Untuk menjimatkan kuasa, ketika tidak bermain permainan, paparan grafik akan beralih ke Intel HD 4600.

Landasan pacu GS60 dilengkapi dengan pemproses Intel Core i7-4700HQ 2,4 GHz dengan RAM 16 GB dan mSATA 128 GB SSD. Apabila digunakan untuk menyemak imbas dengan Wi-Fi dan kecerahan skrin 100 nits, bateri GS60 dapat bertahan 5 jam 34 minit.

Itu adalah kajian semula beberapa komputer riba MSI terbaik untuk dipilih pada tahun 2015. Komputer riba ini sangat sesuai untuk anda yang gemar grafik berkualiti tinggi. Komputer riba MSI mana yang sesuai dengan keperluan semasa anda?

Artikel Berkaitan