Senarai Harga Earphone Terbaik dan Termurah pada tahun 2015

Bagi anda yang sering menelefon semasa memandu, mungkin anda harus menggunakan fon telinga untuk mengutamakan keselamatan anda. Fon telinga tidak hanya memudahkan anda menerima dan membuat panggilan, tetapi juga dapat digunakan untuk mendengarkan muzik.

Walaupun sudah ada banyak alat dengar Bluetooth tanpa wayar, fon telinga dianggap sebagai pilihan yang menjimatkan. Kerana fon telinga konvensional dijual dengan harga yang lebih murah dan kami tidak perlu mengisi semula bateri.

Apabila membeli telefon pintar atau peranti tablet, terdapat terbina dalam fon telinga yang menyertainya. Walau bagaimanapun, kualiti bunyi yang terbina dalam fon telinga tidak baik. Belum lagi jika fon telinga rosak, sudah tentu anda memerlukan fon telinga baru.

Sekarang bagi anda yang berminat untuk membeli peranti fon telinga baru dalam masa terdekat, berikut adalah senarai fon telinga terbaik yang boleh anda rujuk. Fon telinga ini boleh didapati di kedai aksesori atau kedai dalam talian di Indonesia.

Senarai Harga Earphone Terbaik dan Termurah pada tahun 2015

1. Fon telinga SENNHEISER [MX 70]

MX 70 adalah fon telinga yang murah, tetapi tidak murah. Fon telinga ini menghasilkan bunyi yang cukup jelas dan pantas. Walaupun fon telinga ini kecil, anda masih dapat mendengar bunyi bass yang kuat melalui fon telinga ini.

fon telinga SENNHEISER fon telinga terbaik [MX 70]

Reka bentuk yang sederhana juga disokong oleh bahan sintetik yang menjadikan fon telinga ini sangat mudah disimpan. Sennheiser MX 70 membawa reka bentuk ergonomik yang selesa dengan telinga anda.

Bentuk simetri kabel menjadikannya tidak mudah kusut dan terjerat. MX 70 juga dilengkapi dengan slider yang berfungsi untuk menyesuaikan panjang kabel sesuai dengan kemudahan penggunanya.

Frekuensi tindak balas MX 70 mencapai 22-20,000 Hz yang dapat menghasilkan bunyi yang jernih dengan perincian yang jelas . Fon telinga ini sangat sesuai digunakan di kawasan luar kerana dapat mengurangkan kebisingan di sekitarnya. Untuk memiliki Sennheiser MX 70, anda perlu menyediakan dana yang tidak banyak, hanya 180 ribu rupiah.

2. Earphone SENNHEISER [MM 30G]

Fon telinga SENNHEISER [MM 30G]

Masih membincangkan mengenai produk dari Jerman, Sennheiser. Kali ini anda akan berkenalan dengan fon telinga dengan penampilan moden, Sennheiser MM 30G. Fon telinga ini siap merosakkan telinga pengguna, kerana mampu menghasilkan bunyi berkualiti tinggi yang jelas dan tajam.

Di dalam kotak Sennheiser MM 30G, terdapat 3 varian earbud dengan saiz berbeza dari yang paling kecil hingga yang terbesar. Anda boleh mengganti pelbagai earbud pada bila-bila masa yang sesuai dengan kemudahan anda.

Sennheiser nampaknya sedang mempersiapkan MM 30G untuk jenama Samsung Galaxy. Walau bagaimanapun, fon telinga ini juga serasi dengan peranti Android lain, seperti Sony Xperia, HTC, dan LG. Fon telinga Sennheiser MM 30G berharga 750 ribu rupiah di Indonesia.

3. SOUNDMAGIC Dalam Earphone Mengasingkan Bunyi Telinga [E10S]

Fon telinga dengan harga yang mahal tidak semestinya berkualiti. Walau bagaimanapun, tidak dengan fon telinga yang satu ini. Walaupun agak mahal , E10S dari Soundmagic adalah antara fon telinga terbaik kerana ia menawarkan audio berkualiti tinggi dengan bass yang kuat tetapi tidak berlebihan.

Semasa mendengar muzik dengan E10S, ​​anda dapat mendengar vokal dan treble yang jelas dan ringan. Kualiti audio tentunya sangat setanding dengan tanda harga fon telinga ini yang berada pada kisaran Rp 400 ribu.

Bercakap mengenai reka bentuk, anda pasti bersetuju bahawa fon telinga yang dihasilkan di China mempunyai reka bentuk futuristik dan elegan. Soundmagic menawarkan pelbagai varian warna yang berwarna - warni melalui E10S, ​​seperti merah, ungu dan emas . Di samping itu, bahan yang digunakan oleh E10S adalah logam yang sangat keras dan kuat.

Tekstur kabel E10S adalah kabel tahan lama dan tahan lama. Keunikan lain dari fon telinga yang menarik adalah panel suis dengan palam bicu yang dapat disesuaikan dengan jenis peranti yang akan digunakan.

SOUNDMAGIC Dalam Earphone Mengasingkan Bunyi Telinga [E10S]

E10S menawarkan pengalaman mendengar atau muzik yang tenang, selesa dan tanpa gangguan. Getah silikon juga dapat disesuaikan dengan keselesaan anda. Selain itu, getah silikon mampu mengurangkan kebisingan di sekitar anda, jadi anda dapat mendengar muzik atau menonton filem tanpa terganggu oleh suara apa pun.

4. Earphone SENNHEISER [MX 375]

Murah tidak semestinya murah. Nampaknya itulah kalimat yang tepat untuk menggambarkan MX 375. Reka bentuk MX 375 cukup sengit dan ergonomik, kerana disesuaikan dengan kontur telinga manusia. Tidak ada embel-embel apa pun pada fon telinga ini, jadi menjadikan MX 375 sebagai fon telinga yang mudah disimpan.

Fon telinga SENNHEISER [MX 375]

Kabel tidak mudah terjerat seperti fon telinga lain pada amnya. Untuk berat badannya sendiri, fon telinga ini sangat ringan. MX 375 sangat fleksibel untuk digunakan untuk aktiviti apa pun, dari mendengar muzik semasa bersenam hingga menonton filem di komputer riba.

Kualiti audio adalah perkara yang paling penting semasa membeli fon telinga. MX 375 menghasilkan bunyi yang tajam, kuat dan jelas. Terutama apabila anda menggunakan fon telinga ini untuk mendengar muzik, anda juga akan dapat mendengar suara ledakan bass yang stabil. Sennheiser MX 375 dipasarkan di Indonesia dengan harga 300 - 350 ribu rupiah.

5. Jabra Earphone VOX

Fon telinga JABRA VOX

Pembuat alat dengar dan pembesar suara terkemuka, Jabra, mengeluarkan fon telinga yang mempunyai kualiti suara stereo terbaik. Jabra VOX sangat serasi untuk digunakan untuk mendengar muzik, bermain permainan, atau hanya menerima panggilan.

Jabra VOX juga menyertakan fitur Eargle untuk meredam suara di sekitar anda. Selain itu, terdapat Aplikasi Eksklusif Jabra Sound untuk pengguna Jabra VOX yang dilengkapi dengan Dolby Sound Enhancement yang memberikan pengalaman luar biasa ketika mendengar muzik atau menonton filem dengan fon telinga ini.

Persembahan audio dari Jabra VOX tidak diragukan lagi. Suara jernih, bass yang hebat dan perincian bunyi yang luar biasa yang dapat anda dengarkan ketika menggunakan fon telinga ini. Walaupun bentuk Jabra VOX kelihatan eksentrik , fon telinga ini sangat selesa kerana sesuai dengan kontur telinga manusia.

Snagl Magnet juga merupakan salah satu fitur yang ditawarkan oleh Jabra VOX untuk menyatukan kedua-dua kabel fon telinga sehingga tidak terjerat. Mikrofon bawaan juga disertakan dalam fon telinga 450 ribu ini untuk memudahkan anda menjawab panggilan.

Inilah 5 fon telinga terbaik yang boleh anda buat pilihan pada tahun 2015 ini. Pilih salah satu fon telinga di atas yang sesuai dengan anggaran dan keperluan anda agar pengalaman mendengar muzik anda lebih selesa dan menyeronokkan.

Artikel Berkaitan