10 Permainan Android Terlaris di Dunia pada tahun 2015

Google baru-baru ini telah melancarkan senarai aplikasi dan permainan paling digemari di telefon pintar Android. Google menentukan aplikasi dan permainan yang paling digemari berdasarkan jumlah muat turun dan penilaian dari pengguna Google Play Store.

Sekiranya sebelum ini kami memilih 10 aplikasi kegemaran, kini Caris Signal akan mengkaji beberapa permainan Android terlaris yang boleh dimuat turun secara percuma dan tentu saja menyeronokkan. Ingin tahu mengenai permainan apa yang memasuki barisan permainan terlaris ini? Lihat senarai yang kami sediakan di bawah!

10 Permainan Android Terlaris di Dunia pada tahun 2015

1. Asfalt 8: Tulang Udara

Permainan bertema arked ini adalah permainan perlumbaan kereta yang sangat menarik. Asphalt 8: Airbone tersedia untuk telefon pintar berasaskan Android dan iOS. Sebelum ini, Gameloft telah melancarkan tiga versi permainan ini terlebih dahulu.

Secara visual dan kawalan Asphalt 8: Airbone jauh lebih baik daripada versi pendahulunya. Adakah anda bersedia untuk mengalami perlumbaan yang menarik dan pengalaman berbilang pemain yang menakjubkan? Segera muat turun permainan ini di telefon bimbit anda secara percuma di sini!

2. Pertembungan Klan

clash of clans permainan android terlaris

Siapa yang tidak tahu permainan ini? Namanya memang tidak asing lagi di telinga kita. Dalam permainan ini, anda akan dijemput untuk memasuki pertempuran antara suku. Anda mesti memperoleh klan untuk menang dengan memperbanyak pasukan dan membina kampung untuk menangkis serangan musuh.

Anda boleh bermain dengan berjuta-juta pemain di dunia. Permainan yang dikembangkan oleh Supercell ini boleh dimuat turun secara percuma, tetapi anda juga dapat membeli beberapa item berbayar dalam permainan ini.

3. Subway Surfers

Hampir serupa dengan Temple Run, dalam permainan ini watak anda mesti mengatasi halangan dan menghindari pengawal. Watak anda akan berjalan di sepanjang landasan kereta api dengan melompat di trek, mendaki atau bahkan berjalan di kereta api. Rasakan pengembaraan yang menarik dalam permainan ini dengan memuat turun Subway Surfers di telefon pintar anda!

4. Re-Volt 2: Berbilang pemain

Re-Volt 2 Berbilang pemain

Ingin merasakan keseronokan permainan lumba kereta berbilang pemain ? Re-Volt 2: Multiplayer adalah pilihan yang tepat. Visual 3D yang sederhana dan kawalan penuh melalui skrin sentuh menjadikan permainan ini kegemaran. Terdapat begitu banyak tahap dan mod dalam permainan ini, seperti pertandingan Real-Time dan Grand Prix Global. Anda boleh bermain dengan pemain di seluruh dunia dan menetapkan rekod terbaik!

5. Candy Crush Saga

Permainan ini dikembangkan oleh Pet Rescue Saga dan Farm Heroes Saga adalah salah satu permainan yang paling hebat. Bagaimana tidak, permainan ini berjaya mendapat penilaian 10,102,271 pengguna dan dimuat turun berjuta-juta kali.

Candy Crush Saga adalah sejenis permainan petualangan teka-teki. Anda harus menyusun teka-teki untuk berjaya menyelesaikan tahap 50 untuk membuka Dreamworld dan melakukan perjalanan dengan Odus, burung hantu.

6. Batman Arkham Origins

Kali ini Warner Bros mengembangkan permainan Arcade yang cukup mendebarkan. Anda akan melakonkan watak Dark Knight di Gotham dan melawan pembunuh yang mematikan. Anda akan bertualang melawan musuh di jalan berbahaya yang terletak di Kota Gotham.

Dalam permainan ini, anda juga akan mendapat mata wang yang dapat digunakan untuk meningkatkan watak Batman yang anda mainkan untuk menjadi wira terbaik untuk membasmi jenayah. Di samping itu, anda boleh menghubungkan salah satu permainan Android terlaris ini dengan versi permainan konsol untuk membuka kandungan eksklusif yang lain.

7. Epik Burung Marah

Permainan Android ini sudah pasti anda ketahui. Angry Birds Epic adalah permainan terbaru dari pendahulunya. Jalan cerita permainan ini sedikit berbeza, anda akan menjalankan misi menyelamatkan telur dan membantu burung melawan musuh.

Versi permainan ini dilengkapi dengan watak dan latar belakang berwarna terang dan ilustrasi yang mengagumkan. Anda akan dibawa ke petualangan animasi di Pulau Piggy yang menakjubkan. Sila muat turun permainan secara percuma di sini.

8. Pengembaraan Zaman Ais

Pengembaraan Zaman Ais

Siapa yang tidak tahu filem animasi yang satu ini? Sekarang, anda juga boleh bermain permainan di telefon pintar Android. Dalam permainan ini, anda dapat mengumpulkan wang dalam bentuk beri, kerang dan biji - bijian . Wang itu boleh digunakan untuk menjaga haiwan maya anda dan membeli barang yang dijual dalam permainan ini.

Item yang ditawarkan dalam aplikasi ini berkisar antara $ 1,99 hingga $ 99,99. Satu perkara yang lebih menarik dari permainan Gameloft ialah ketersediaan pilihan bahasa yang cukup lengkap, mulai dari Bahasa Inggeris, Sepanyol, Jepun, Itali, Perancis, Thai, Arab, Korea, Cina, Turki hingga Indonesia!

9. Pasukan Muktamad FIFA 15

Pasukan Terunggul FIFA 15

Dari namanya sahaja kita sudah dapat meneka bahawa ini adalah permainan bola sepak. FIFA 15 Ultimate Team menyediakan 10,000 pilihan pemain sebenar dari 500 pasukan bola sepak berlesen. Tidak bersemangat, permainan ini juga mengundang anda untuk 'bermain' secara langsung dalam 30 liga sebenar di stadium terkenal di seluruh dunia. Anda boleh memilih pemain dari Liga Perdana Inggeris, La Liga dan MLS.

10. Crazy Taxi City Rush

Permainan PC ini kini tersedia dalam versi Android dan iOS. SEGA mengembangkan permainan Arcade ini hampir sama dengan PC. Mengelakkan lalu lintas, mengumpul wang dan menghantar penumpang tepat pada waktunya adalah ciri khas permainan ini. Untuk lebih bebas bermain permainan ini, anda boleh memuat turun dan memainkannya di tablet Android.

Pelbagai permainan di atas disebut 'best seller' kerana telah banyak kali dimuat turun oleh pengguna Android. Permainan mana yang menjadi kegemaran anda? Senarai permainan Android terlaris boleh menjadi permainan rujukan yang boleh dimuat turun secara percuma di telefon pintar atau tablet Android anda!