10 Permainan Memasak Burger Terbaik di Android Mudah Alih

Salah satu permainan memasak yang boleh anda mainkan adalah permainan membuat burger. Ayuh, siapa yang suka burger? Burger adalah jenis makanan yang popular, selain sederhana, anda boleh mendapatkan pelbagai jenis makanan dalam satu hidangan. Kini anda bukan sahaja boleh makan burger, tetapi juga bermain permainan untuk membuat burger anda sendiri!

10 Permainan Memasak Burger Terbaik

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan beberapa jenis permainan memasak burger yang menyeronokkan dan menyeronokkan. Sekiranya anda ingin tahu bagaimana membuat burger, maka permainan ini akan menghilangkan rasa ingin tahu anda. Ayuh, bermain permainan dan kreatif dengan burger anda sendiri!

1. Demam Memasak

Demam Memasak

Cooking Fever adalah permainan yang akan membuatkan anda memasak burger dengan cepat. Di sini, pemain mesti dapat mengatur masa agar pembeli tidak merasa kecewa menunggu lama. Anda mesti memasak dengan cepat, jika tidak, pelanggan akan melarikan diri.

Bukan itu sahaja, anda juga melakukan pelbagai jenis  peningkatan  untuk memudahkan kerja. Contohnya, anda boleh melakukan  peningkatan  pada  topping,  menggoreng, dan lain-lain. Tidak ketinggalan, anda juga akan menikmati 19 lokasi yang telah disediakan oleh Cooking Fever. Ingin bermain? Tekan di sini.

2. Burger

Permainan memasak burger

Ini hampir menembusi jumlah muat turun 1 juta untuk permainan memasak burger ini. Burger, adalah salah satu permainan Android yang menarik dan menarik untuk dimainkan dengan mengambil konsep memasak burger. Dalam permainan, anda akan diminta untuk menguruskan perniagaan restoran burger.

Di sini pemain harus menjual banyak burger untuk mendapatkan wang. Anda mesti bekerja dan memasak burger dengan cepat agar dapat menjana lebih banyak. Tidak ketinggalan, banyak bahan mesti disediakan. Bersedia menerima cabaran dari Burger dengan tahap lebih dari 300? Muat turun permainan di sini.

3. Kedai Burger PERCUMA

Kedai Burger PERCUMA

Untuk tidak dikalahkan oleh  pembangun  lain, GoBIT Games juga melancarkan permainan dengan tema memasak burger. Kali ini nama permainan adalah Burger Shop PERCUMA. Tidak berbeza dengan permainan burger sebelumnya, dalam permainan ini pemain akan menguruskan restoran burger.

Bermula dari menguruskan kewangan, ramuan burger, hingga memasak burger. Di samping itu, Kedai Burger PERCUMA juga mempunyai beberapa ciri menarik yang siap membuat pemain ketagih bermain. Burger Shop PERCUMA menyediakan sekitar 80 tingkat dengan 8 restoran berbeza. Uniknya, anda juga akan diberikan 60 bahan berbeza. Mahu? Muat turun di sini.

4. Memasak Chef

Chef Memasak

Masih dengan permainan memasak burger. Kali ini Cooking Chef boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda bermain di peranti Android. Dalam permainan Cooking Chef ini, pemain akan diminta untuk menjadi tukang masak di restoran.

Sudah tentu, tugas anda adalah memasak. Salah satu hidangan yang mesti anda buat ialah burger. Di sini anda mesti memasak mengikut pesanan pelanggan. Oleh itu, pastikan anda tidak memasukkan bahan yang salah! Mari bermain Cooking Chef di sini.

5. Kedai Burger Saya 2

Kedai Burger Saya 2

Menjadi pelayan dan melayani setiap pengguna yang lapar bukanlah sesuatu yang mudah. Sebaliknya anda harus mempunyai lebih banyak tenaga seperti dalam permainan My Burger Shop 2. Dalam permainan ini, anda akan menjadi pelayan dan tukang masak restoran burger.

Anda mesti meletakkan bahan dengan betul dan berhati-hati, jangan salah atau terbalik kerana pengguna tidak akan menerimanya. Keunikan dan kegembiraan lain yang ada di My Burger Shop 2, iaitu untuk pelanggannya. Anda akan menjumpai pelanggan yang lucu, pelik, dan menyeronokkan. Ingin tahu? Main permainan di sini.

6. Memasak Makanan Puteri

Memasak Makanan Puteri

Princess Food Cooking hadir sebagai salah satu permainan konsep memasak burger terbaik yang kami cadangkan untuk anda. Dalam permainan ini, anda akan menjadi puteri cantik yang akan mengendalikan restoran.

Anda akan bermula dengan restoran burger. Di sini, pemain mesti memasak dan menguruskan kewangan restoran burger mereka. Bukan itu sahaja, anda juga dibekalkan dengan pelbagai ramuan untuk membuat burger. Menarik untuk bermain kan? Dapatkan permainan di sini, anda tahu !

7. Crazy Cooking - Bintang Chef

Masakan Gila - Burger Master

Ingin menjalankan restoran burger secara maya? Oleh itu, anda boleh memilih permainan Crazy Cooking - Star Chef. Permainan yang dibuat oleh  pengembang  TouchRun ini menyajikan permainan di mana pemain harus memasak burger dengan betul.

Di sini anda harus memadankan pesanan pelanggan dengan burger yang perlu dibuat. Jadi, jangan membuat kesilapan. Sekiranya anda membuat pesanan yang salah, pelanggan akan melarikan diri dan anda tidak akan mendapat pendapatan. Mahu main? Dan anda boleh mendapatkan Crazy Cooking - Star Chef dengan memuat turun di sini.

8. Bakat Memasak - Demam restoran

Bakat Memasak - Demam restoran

Permainan ini mengajak pemain untuk menjadi chef yang luar biasa. Oleh itu, di sini anda mempunyai banyak tugas untuk mengendalikan restoran. Banyak perkara mesti dilakukan, antaranya ialah memasak, melayani pelanggan, untuk menguruskan  pengurusan  restoran yang anda uruskan.

Sekiranya anda dapat menguruskannya dengan baik, anda dapat mengumpulkan banyak wang. Kemudian, wang itu dapat digunakan untuk  menaik taraf  di restoran. Semakin baik peralatan yang anda miliki di restoran, semakin banyak pelanggan yang datang. Menarik,  bukan? Main permainan segera di sini.

9. Bamba Burger

Burger Bamba

Permainan Bamba Burger ini ditujukan untuk kanak-kanak dari usia 2 tahun ke atas. Permainan ini ringan, anak-anak tidak perlu merasa berat dengan harus mengumpulkan mata atau memburu masa yang terhad. Anak-anak boleh membuat burger yang mereka suka.

Tetapi bukan hanya itu, kanak-kanak juga boleh membuat kentang goreng dan bersiap untuk minum. Beberapa ciri yang dapat diperoleh oleh kanak-kanak dari permainan ini adalah sebilangan besar roti burger, penampilan mainan misteri di setiap makanan, dapat memasak roti dan membalikkannya, dan banyak lagi.

Bamba sendiri adalah sebuah studio yang memfokuskan pembuatan permainan untuk anak-anak, jadi permainan ini tentunya sesuai untuk adik atau keponakan anda. Anda boleh memuat turun permainan ini dengan melayari pautan ini.

10. Burger - Big Fernand

Burger - Big Fernand

Permainan ini akan membuat pemain sibuk, di mana anda akan menguruskan restoran burger. Sebenarnya, restoran ini dimiliki oleh Big Fernand, jadi pemain akan diposisikan sebagai Big Fernand. Dalam permainan, anda tidak hanya menyediakan burger, kerana anda juga harus melayani pesanan pelanggan dalam bentuk soda dan makanan lain. Boleh buat? Muat turun di sini.

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan memasak burger di atas, kami juga mempunyai beberapa cadangan permainan lain yang tidak kalah menarik dan menarik. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore. Cadangan permainan berikut.

1. Pembuat Burger

Pembuat Burger

Adakah anda mahu bermain permainan memasak burger sebenar? Permainan Burger Maker ini akan memberi anda pengalaman membuat burger dengan reka bentuk grafik berkualiti tinggi seolah-olah anda menyusun bahagian burger yang asli.

Terdapat banyak topping untuk burger yang boleh anda pilih dari keju, mayonis, bawang, dan lain-lain. Anda juga boleh memilih sama ada membuat burger besar atau kecil. Sekiranya anda ingin mengganti atau membuang topping yang telah disediakan pada burger yang anda buat, yang harus anda lakukan hanyalah menarik bahagian atas ke arah X merah di bahagian bawah skrin telefon pintar anda.

2. Permainan Pembuat Burger

permainan pembuat burger permainan memasak

Anda akan bermain membuat burger dengan beberapa tahap yang mesti anda hadapi. Anda akan bertindak sebagai pelayan restoran dan mesti membuat burger mengikut pesanan. Anda akan dapat sampai ke tahap seterusnya dengan cepat jika anda dapat membuat burger dengan semua jenis bahan mengikut pesanan.

Pelbagai toping yang lazat dan menarik terdapat dalam permainan ini. Permainan Android ini sesuai dimainkan oleh wanita dan lelaki dan juga kanak-kanak kerana cara mudah untuk memainkannya. Ayuh muat turun permainan ini dengan segera di telefon pintar anda!

3. Burger Kids - Permainan Memasak Kanak-kanak

Burger Kids - Permainan Memasak Kanak-kanak 

Bagi anda penggemar burger, permainan memasak burger ini adalah pilihan yang tepat. Permainan ini sesuai untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak. Anda akan dijemput untuk dapat membuat burger yang lazat dan kemampuan anda untuk memasak burger akan meningkat.

Anda akan bertindak sebagai tukang masak profesional dan bersiap sedia untuk memberikan burger terbaik anda kepada keluarga dan rakan-rakan. Terdapat banyak pilihan untuk burger serta sos dan bahan-bahan lain.

Cara bermain permainan ini juga mudah, mula-mula memasak sebiji roti dengan membalikkannya sehingga dimasak dengan sempurna. Kedua, perhatikan proses memasak patty, jangan terlalu lama kerana patty boleh hangus. Ketiga, pilih pelbagai minuman seperti cola dan soda, dan kentang goreng.

4. Pembuat Master Chef Hamburger

Pembuat Hamburger Master Chef

Permainan ini termasuk dalam permainan pengurusan masa yang akan memberi anda 3 pilihan mod permainan yang berkaitan dengan pembuatan burger. Mod pertama ialah Mod Kerjaya di mana anda akan bermain di restoran makanan segera selama setahun penuh. Terdapat 30 tahap yang tersedia setiap bulan yang mesti anda lengkapkan.

Yang kedua adalah Mod Serangan, anda dicabar untuk membuat sebanyak mungkin burger dalam pilihan waktu yang disediakan iaitu 60 saat, 90 saat dan 120 saat. Ketiga, Chef Mode, termasuk mod yang tidak dibatasi oleh masa. Anda boleh membuat burger mengikut keinginan anda, mahukan burger besar atau kecil, burger sihat, burger berlemak, dan banyak lagi.

Jadi, pilihan permainan adalah milik anda. Adakah anda juga mencabar diri anda dengan permainan yang mengandungi ratusan peringkat, bermain dengan masa, atau membuat burger dengan resipi anda sendiri?

5. Burger Maker - Permainan Memasak

permainan memasak pembuat burger

Sebagai peminat permainan memasak burger, Burger Maker - Cooking Game boleh menjadi salah satu pilihan anda. Anda bukan sahaja boleh membuat atau mengatur helai topping untuk membuat burger daging yang menyelerakan, tetapi anda juga boleh membuat burger ayam, burger vegetarian, pizza, dan banyak lagi.

Selain itu, burger anda juga boleh dihantar kepada rakan anda melalui e-mel atau Facebook sebagai hadiah.

Itu adalah beberapa jenis permainan memasak burger yang boleh anda muat turun di telefon pintar anda. Bukan sahaja boleh dimainkan oleh kanak-kanak, permainan ini juga boleh dimainkan untuk orang dewasa yang anda kenal. Selain permainan memasak burger, kami juga mempunyai beberapa cadangan untuk memasak permainan yang menyeronokkan dan menyeronokkan, anda boleh menyemak artikel ini. Semoga berjaya!