10 Permainan Android yang Menarik untuk Mengisi Kekosongan

Mengisi kekosongan dengan bermain permainan di Android sangat menyeronokkan. Sebabnya, kita dapat menghilangkan rasa bosan sambil mencuba pelbagai jenis permainan menarik dan menarik pada peranti Android kegemaran kita.

Saat ini ada banyak permainan yang dapat Anda mainkan di Android, mulai dari berat hingga ringan. Sekarang untuk mengisi masa lapang, tentunya lebih menggembirakan kita untuk bermain permainan yang ringan dan sederhana.

Oleh itu, kali ini saya akan menyemak senarai permainan Android menarik yang sangat sesuai untuk dimainkan di antara jadual sibuk anda. Permainan ini menawarkan permainan mudah sehingga anda dapat memainkannya dengan mudah kapan saja.

1. Bola Stack

Bola Tumpukan

Untuk bermain permainan ini, anda tidak memerlukan sambungan internet. Selain dapat dimainkan di  luar talian,  permainan ini juga agak ringan kerana hanya menggunakan 22MB dalam memori HP. Terlepas dari semua itu, tetapi permainan ini juga sangat sesuai untuk anda yang ingin mengisi masa lapang.

Dalam Stack Ball, misi anda hanyalah membuang bola untuk menghancurkan blok berputar. Tetapi, blok yang harus anda pecahkan adalah blok dengan warna yang sama. Sekiranya anda memusnahkan balok yang salah, anda dinyatakan gagal. Ingin bermain? Boleh dimuat turun di sini.

2. Warna Bump 3D

Warna Benjolan 3D

Bagi pencinta permainan ringan tetapi ketagihan, maka anda perlu mencuba Color Bump 3D. Misi dalam permainan ini adalah menggelecek untuk mencapai garisan  penamat. Nampak senang, sebenarnya tidak begitu mudah.

Sebabnya ialah, ketika anda menggiring bola, bola mungkin tidak memukul warna hitam / putih / warna lain yang telah ditentukan. Sekiranya bola memukul atau hanya memukul blok hitam, maka anda harus bermula dari awal.

3. Ludo King ™

Ludo King ™

Seperti kebanyakan orang biasa dengan permainan Ludo, ya? Ya, satu permainan sekolah lama juga boleh menjadi pengisi masa lapang terbaik yang  anda tahu. Oleh itu, di sini kami mencadangkan permainan Ludo King ™. Permainan ini mempunyai konsep yang sama dengan permainan Ludo pada umumnya, cuma Ludo King ™ mempunyai ciri-ciri yang lebih menarik.

Dalam permainan ini, anda boleh memainkannya  dalam talian  dengan  berbilang pemain. Anda boleh menjemput sesiapa sahaja untuk bermain bersama. Semasa bermain bersama, anda juga boleh  berbual  dengan lawan, jadi permainan akan lebih menarik. Tetapi, jika tidak ada sambungan internet, anda masih boleh memainkannya di  luar talian.

4. Tsunami Zombie

Tsunami Zombie

Permainan jenis arked juga boleh menjadi pilihan tepat bagi anda yang bosan dengan masa lapang. Kali ini mengesyorkan Zombie Tsunami. Seperti namanya, permainan ini berkaitan dengan zombi.

Jadi, di sini pemain akan diposisikan sebagai zombie dan menyerang bandar. Sekarang, ketika melakukan serangan, anda diminta menggigit seluruh warga kota untuk membuat zombie. Semakin banyak warganegara menjadi zombi, semakin banyak mata yang anda dapat.

5. Blok Teka-teki Permata

Blok Teka-teki Permata

Baiklah, jika permainan ini adalah untuk anda yang gemar permainan konsep tekateki. Dalam permainan tersebut, Block Puzzle Jewel sebenarnya memiliki permainan yang serupa dengan permainan tetris era dris tetapi dengan animasi yang lebih moden. Sebenarnya, Block Puzzle Jewel ini lebih menarik dengan misi yang membuat anda penasaran. Ingin mencuba? Main permainan terus di sini.

6. Kes Jenayah

Kes jenayah

Criminal Case adalah permainan yang pertama kali popular di Facebook beberapa tahun yang lalu. Sekarang, permainan ini juga tersedia untuk Android sehingga anda tidak perlu lagi masuk ke Facebook untuk dapat memainkannya.

Dalam permainan ini, anda akan bertindak seperti detektif untuk mendedahkan pelbagai kes pembunuhan. Anda mesti membantu jabatan polis Grimsborough untuk menyiasat tempat kejadian kerana pelbagai pembunuhan untuk mengetahui siapa yang disyaki.

Sebahagian daripada mereka yang disyaki menjadi suspek mesti disiasat semula untuk mengetahui siapa pembunuhnya. Permainan ini sangat memerlukan kehati-hatian anda dalam memproses pelbagai bukti yang harus anda nyatakan siapa pelakunya.

Permainan Kes Jenayah ini juga menyajikan sistem ranking yang akan memberi peringkat pemain dengan mata terbanyak di kalangan rakan Facebook anda. Sekiranya anda ingin tahu, sila muat turun permainan ini secara percuma di sini.

7. Teka Gambar

Teka permainan Gambar

Masih ingat rancangan kuis Tebak Gambar yang sangat popular di televisyen pada awal tahun 2000-an? Nah, kegembiraan kuis kini dibawa ke peranti Android melalui permainan Guess the Image yang dibuat oleh pembangun dengan nama yang sama.

Dalam permainan ini kita akan disajikan dengan beberapa gambar unik di layar Android. Gambar itu mempunyai kosa kata tersembunyi di dalamnya yang harus kita meneka. Biasanya kata-kata ini adalah istilah yang sering kita katakan atau dengar dalam kehidupan seharian kita.

Sekiranya berjaya dijawab, maka kita boleh meneruskan ke soalan seterusnya. Semakin tinggi tahapnya, semakin sukar perbendaharaan kata yang tersembunyi di sebalik gambar. Sekiranya anda meneka salah, maka kita "hati" atau kehidupan kita dalam permainan akan berkurang.

Secara keseluruhan, permainan ini menyajikan 100 gambar soalan meneka yang mesti anda selesaikan. 100 soalan dibahagikan kepada 5 tahap yang berbeza. Sekiranya anda berjaya menjawab semuanya, maka anda boleh dinobatkan sebagai raja meneka gambar.

Tetapi ingat, di setiap hujung tahap anda mesti menyelesaikan cabaran raja gambar yang cukup sukar. Sebab anda mesti meneka perbendaharaan kata yang tersembunyi dalam jangka masa tertentu. Sekiranya berjaya, maka anda boleh terus ke peringkat seterusnya. Sila muat turun permainan ini secara percuma di sini.

8. Candy Crush Saga

Candy Crush Saga

Siapa yang tidak kenal dengan Candy Crush Saga? Permainan teka-teki ini cukup hebat dan boleh didapati di pelbagai platform termasuk Android. Permainannya sangat mudah sehingga boleh dimainkan dengan mudah oleh sesiapa sahaja, termasuk kanak-kanak.

Dalam permainan ini, anda mesti menggabungkan tiga atau lebih gula-gula yang sama untuk memusnahkan dan memindahkan objek lain. Terdapat pelbagai jenis cabaran yang mesti anda lalui untuk dapat menyelesaikan setiap tahap.

Terdapat beberapa tahap yang mudah ditakluki dan tidak sedikit yang sukar dilalui. Walaupun begitu anda tidak akan bosan untuk memainkannya kerana permainan Android yang menarik ini sentiasa menambah tahap baru setiap dua minggu.

Sekiranya anda menghubungkan permainan ini dengan Facebook, anda boleh membandingkan pencapaian tahap anda dengan rakan lain. Dalam permainan ini, anda juga boleh meminta dan memberi pertolongan kepada mereka.

Sekiranya anda mengalami sedikit kesukaran semasa memainkannya, maka anda boleh membaca petua dan trik yang kami kaji dalam artikel ini. Permainan Candy Crush Saga ini boleh anda muat turun secara percuma melalui Google Play Store di sini.

9. Perhatikan Perbezaan 2

Perhatikan Perbezaan 2

Permainan ini mungkin tidak asing lagi bagi kita. Ya, kita sering menemui tekaan untuk mencari perbezaan antara dua gambar serupa di pelbagai media, mulai dari surat khabar, buku, majalah, hingga botol minuman ringan.

Nah, permainan ini sekarang juga dapat dijumpai di Android melalui permainan Spot The Differences 2. Permainan ini akan menguji pandangan jauh kita dalam mencari berbagai objek yang berbeza dari dua gambar yang disajikan.

Gambar-gambar yang dia paparkan juga berbeza-beza, mulai dari gambar pesta ulang tahun hingga gambar kebun binatang. Terdapat kira-kira 400 perbezaan yang mesti anda temui dalam 10 jenis gambar yang berbeza.

Mod permainan yang ditawarkannya juga cukup bervariasi, seperti harus mencari perbezaan dalam waktu tertentu, bermain dengan rakan, dan lain-lain. Sila muat turun permainan buatan Magma Mobile ini di sini.

10. Onet

onet

Permainan terakhir ini mungkin tidak asing bagi anda yang sering bermain permainan di PC. Ya, permainan yang sangat sederhana ini pada awalnya dibuat untuk peranti PC, tetapi sekarang ia juga telah dibawa ke peranti Android.

Corak permainan Gem Onet sebenarnya mudah, anda hanya perlu menyambungkan dua kotak yang mengandungi watak yang sama. Walau bagaimanapun, kedua-dua kotak itu tidak boleh disekat oleh kotak lain. Dua kotak yang bersambung kemudian akan hilang dan menambah mata anda.

Sepintas lalu anda mungkin merasa sangat mudah, tetapi sebenarnya tidak. Kotak yang hilang akan membuat kotak lain beralih sehingga menjadi huru-hara lagi. Semakin tinggi tahapnya, pergerakan kotak menjadi lebih sukar untuk diteka.

Oleh itu, anda pasti akan gembira, terutamanya jika anda bermain mod undur. Semasa bermain, anda juga akan disertai dengan muzik khasnya dan watak Pokemon yang tidak asing lagi.

Versi Android versi permainan ini sudah menyokong fitur simpan sehingga anda dapat menyimpannya terlebih dahulu jika anda memerlukan perkara lain. Di samping itu, permainan ini juga menyokong peranti dengan skrin HD. Sila muat turun permainan secara percuma di sini.

Nah, itulah 5 permainan Android yang menarik yang boleh anda mainkan untuk mengisi jurang antara aktiviti yang anda jalani. Pelbagai permainannya sangat sederhana dan ringan sehingga akan membantu anda menyegarkan minda anda sebentar.