Sofjobs.biz, Tempat Membeli Komponen Komputer Murah

Walaupun pada masa ini banyak peranti komputer riba atau notebook telah membanjiri pasaran, namun banyak pengguna masih setia dengan komputer PC. Ya, sehingga kini PC masih mempunyai banyak kelebihan berbanding komputer riba, seperti prestasi dan harga.

Salah satu aspek yang paling disukai oleh pengguna PC adalah fleksibiliti. Kita boleh mengganti atau menaik taraf pelbagai komponen bila-bila masa yang kita mahukan. Perkara ini sukar dilakukan pada peranti komputer riba kerana terdapat sekatan tertentu ketika kita ingin mengganti komponennya.

Bercakap mengenai komponen komputer, kini anda dapat dengan mudah mencari penjual di kedai atau internet. Secara konvensional, kita pasti akan pergi ke kedai komputer untuk memilih dan membeli komponen ini.

Tetapi bagaimana jika kita tidak mempunyai masa untuk melakukannya? Sudah tentu anda kini boleh memilih dan membelinya secara dalam talian. Pada masa ini terdapat banyak kedai dalam talian yang menjual pelbagai komponen dan aksesori komputer, salah satunya cukup dipercayai adalah Sofjobs.biz.

Sofjobs.biz adalah kedai dalam talian yang pakar dalam menjual pelbagai komponen komputer. Pelbagai komponen ini dijual dengan harga yang cukup murah. Walaupun murah, tetapi kualiti dan perkhidmatannya pantas dilakukan.

Apa Komponen Komputer untuk Dijual?

Banyak komponen dan aksesori komputer yang dapat anda dapatkan di Sofjobs.biz, bermula dari motherboard, pemproses, kad VGA, RAM, kabel data, panel tambalan, hingga jack modular. Untuk tujuan penyimpanan data terdapat cakera keras dalaman dan luaran. Manakala untuk tujuan rangkaian terdapat pelayan rak serta pelbagai suis dan penghala tanpa wayar.

komponen komputer

Pelbagai komponen yang dijual di kedai dalam talian ini juga bukan produk yang murah. Sebabnya, semua produknya berasal dari pengeluar komputer dan elektronik terkemuka, seperti Biostar, AMD, NVIDIA, V-GEN, Western Digital, Schneider, Totolink, Mikrotik, dan banyak lagi.

Harga yang ditawarkan oleh laman web ini juga cukup murah dan bersaing dengan kedai dalam talian yang lain. Sebagai contoh, harga pelayan rak 42U berharga Rp 6.200.000, sementara cakera keras luaran 1 TB WD berharga Rp 910.000.

Tawaran itu tentunya sangat menarik kerana anda tidak perlu bersusah payah pergi ke kedai komputer untuk membelinya. Di samping itu, semua komponen komputer yang dijual mempunyai jaminan rasmi sehingga anda tidak perlu risau jika suatu hari terdapat kerosakan pada pelbagai komponen.

Agar anda tidak salah dalam memberikan komponen, Sofjobs.biz juga telah menunjukkan spesifikasi lengkap dari pelbagai komponen tersebut. Foto setiap komponen ini juga telah dipasang supaya anda dapat mengetahui rupa dan bentuknya.

Bagaimana pembelian dan penghantaran?

Proses pembelian di Sofjobs.biz sangat mudah. Yang perlu anda buat ialah memilih peranti yang anda mahukan dan kemudian memproses pembayaran. Proses pembayaran dapat dilakukan secara langsung melalui transfer ke Bank Mandiri dan BCA.

Mengenai proses penghantaran barang, Sofjobs.biz akan mengirimkan barang secara langsung jika rumah anda berada di daerah kota Jakarta. Untuk penghantaran terus, pastikan anda mengesahkan terlebih dahulu terlebih dahulu.

Bagi anda yang berada di sekitar Jakarta seperti Tangerang, Serpong, Bekasi, dan Bogor, penghantaran juga dapat dilakukan secara langsung, tetapi dengan biaya pengiriman yang ditentukan. Bagi pembeli di luar Jabodetabek, penghantaran akan dilakukan melalui perkhidmatan penghantaran yang dipercayai.

Sekiranya ada perkara yang tidak anda fahami, maka anda boleh bertanya terus ke khidmat pelanggan. Anda boleh menghubunginya melalui Yahoo Messenger (YM) atau melalui talian telefon yang telah disediakan.

Dengan pelbagai kelebihan yang ditawarkan, tidak ada alasan untuk tidak membeli komponen komputer di Sofjobs.biz. Selain harga rendah dan kualiti terjamin, anda juga tidak perlu membuang masa untuk pergi ke kedai komputer. Cukup pilih produk, buat pembayaran, dan produk akan dihantar terus ke rumah anda.

Artikel Berkaitan