10 Pilihan Telefon Bimbit Di Bawah 3 Jutaan Terbaik pada tahun 2017

Bercakap mengenai HP 3 juta dengan teknologi yang paling maju pastinya membuat anda ingin segera mengganti telefon bimbit lama dengan yang baru. Jadi, bagaimana jika belanjawan yang ada tidak lebih dari 3 juta? Jangan risau kerana terdapat banyak telefon bimbit di bawah 3 juta dengan teknologi canggih dan spesifikasi yang cukup baik.

Adakah telefon bimbit dengan harga di bawah 3 juta rupiah dengan kualiti yang berkualiti? Akan memberikan senarai telefon bimbit terbaik dengan harga di bawah atau sekitar 3 juta untuk anda. Jadi, anda masih boleh mengikuti perkembangan terkini dengan telefon pintar terkini tanpa membelanjakan terlalu banyak.

10 Pilihan Telefon Bimbit Di Bawah 3 Jutaan Terbaik pada tahun 2017

1. Xiaomi Redmi Catatan 4

Skrin besar dan spesifikasi yang cukup bagus menjadikan Xiaomi Redmi Note 4 layak dimasukkan dalam senarai telefon bimbit di bawah 3 juta yang terbaik pada tahun 2017. Sebenarnya, telefon bimbit selebar 5.5 inci ini dilengkapi dengan sensor cap jari . Telefon bimbit berkualiti tinggi ini menyediakan dua varian dengan kapasiti memori yang berbeza, iaitu ROM 16GB / RAM 2GB dan ROM 64GB / RAM 3GB.

Perkakasan telefon pintar yang membawa OS Android Marshmallow v6.0 diperkuat dengan kehadiran chipset MediaTek MT6797 Helio X20 dengan Deca Core 2.1 CPU. Pemproses yang kuat juga seimbang dengan kamera yang baik. Telefon bimbit, yang dijual dengan harga 2.5 - 2.8 juta, mempunyai kamera belakang 13 MP dan depan 5 MP dengan Dual-LED Flash. Jaminan pengedar Xiaomi Redmi Note 4 boleh didapati dengan membeli di Lazada melalui pautan ini atau Blibli pada pautan ini.

2. Xiaomi Mi 4s

Xiaomi Mi 4s Mobile Bawah 3 Juta

Masih membincangkan telefon pintar dari Xiaomi, kali ini ada Xiaomi Mi 4s. HP, yang masih merupakan jaminan pengedar, dijual dengan harga 2.8 - 2.9 juta. Telefon pintar ini dengan skrin 5 inci juga dilengkapi dengan sensor cap jari . Di sektor memori, Xiaomi Mi 4s menawarkan ROM 64GB dan RAM 3GB.

Telefon pintar yang masih menggunakan OS Android Lollipop v5.1.1 dikuasakan oleh pemproses Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 dengan CPU Hexa Core 1.8 GHz. Kamera HP dengan Quick Charge ini mempunyai 13 MP di bahagian belakang dan 5 MP di bahagian depan. Anda boleh membeli Xiaomi Mi 4s di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di sini.

3. Alcatel Flash Plus 2

Alcatel Flash Plus 2

Siapa kata tidak ada 2 juta telefon bimbit yang mempunyai pengimbas cap jari? Alcatel Flash Plus 2 adalah HP yang ekonomik dengan sensor cap jari . Telefon pintar 5.5 inci ini juga dilengkapi dengan sistem audio Hi-Fi profesional untuk menghasilkan suara yang lebih terperinci. Alcatel Flash Plus 2 dilengkapi dengan kamera utama 13 MP dan sekunder 5 MP.

Pemproses yang digunakan oleh telefon pintar Android Marshmallow v6.0.1 adalah MediaTek MT6755 Helio P10 dengan CPU Octa Core 1.8 GHz. Terdapat dua pilihan yang tersedia, iaitu Alcatel Flash Plus 2 ROM 16GB / 2GB RAM atau 32GB ROM / 3GB RAM, kedua-duanya boleh diperoleh melalui Lazada pada pautan ini atau Blibli pada pautan ini.

4. Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Tidak semua telefon bimbit Xiaomi adalah pengedar yang dijamin. Xiaomi Redmi Note 3 Pro adalah telefon pintar kos rendah yang paling dicari kerana mempunyai jaminan rasmi. Malangnya, untuk menggunakan rangkaian 4G pada telefon bimbit 5.5 inci, anda harus membukanya terlebih dahulu.

Telefon pintar yang berjalan pada chipset Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650 dengan CPU Hexa Core 1.8 GHz menyediakan dua varian memori, iaitu memori dalaman 16 atau 32 GB dan RAM 2 atau 3 GB. Kamera yang dibawa oleh telefon pintar ini cukup bagus, iaitu kamera utama dengan resolusi 16 MP dan kamera sekunder dengan resolusi 5 MP. Harga Xiaomi Redmi Note 3 Pro berkisar antara 2.1 hingga 2.3 juta dan anda boleh membelinya dengan segera di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

5. Lenovo Vibe K5 Plus

Lenovo mempersembahkan telefon bimbit di bawah 3 juta dengan kualiti terbaik menerusi Lenovo Vibe K5 Plus. Telefon bimbit ini, yang berharga sekitar 2.1 juta, menawarkan memori dalaman 16 GB. RAM 2GB disematkan untuk mengimbangi prestasi chipset Qualcomm MSM8939 v2 Snapdragon 616 dengan CPU Octa Core 1.5 GHz.

Bukan hanya itu, telefon bimbit dengan skrin 5 inci mempunyai kamera yang cukup bagus, iaitu kamera belakang dengan ukuran 13 MP dan ukuran depan 5 MP. Dapatkan Lenovo Vibe K5 Plus dengan harga terbaik di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

6. Infinix Zero 3

Dengan harga 2,8 - 3 juta rupiah, Infinix Zero 3 juga berjaya memenangi hati peminat telefon bimbit berkualiti tinggi dan murah di Indonesia. Telefon pintar 5.5 inci ini menyediakan memori dalaman 16 atau 32 GB.

Sementara itu, terdapat RAM 3GB yang digunakan untuk menyamai prestasi pemproses MediaTek MT6795 Helio X10 dengan CPU Octa Core 2 GHz. Kamera utama berukuran 20.7 MP 4G LTE telefon bimbit disokong oleh sensor Sony Exmor RS IMX230 dengan lensa Largan 6P. Ingin membeli Infinix Zero 3 dengan harga terbaik? Lihat Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

7. Lenovo Zuk Z1

Lenovo Zuk Z1

Lenovo memperkenalkan Zuk Z1 sebagai telefon pintar bergaya dengan reka bentuk sudut melengkung. Telefon yang membawa RAM 3 GB dan ROM 64 GB mempunyai sensor cap jari teknologi CyanogenMod 12.1 yang sangat responsif. Di sektor dapur, telefon pintar yang membawa skrin 5.5 inci dikuasakan oleh chipset Qualcomm MSM8974-AC Snapdragon 801 dengan CPU Quad Core 2.5 GHz.

Lenovo Zuk Z1 juga menawarkan kamera depan 8 MP dan belakang 13 MP dengan pelbagai ciri. Harga jualan Lenovo Zuk Z1 adalah 2.8 - 3 juta dan boleh dibeli di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

8. Samsung Galaxy J5

kelebihan dan kekurangan Samsung Galaxy J5

Telefon bimbit pertengahan dari Samsung ini adalah telefon bimbit di bawah 3 juta terlaris . Samsung Galaxy J5 ditawarkan pada harga 2.3 - 2.5 juta sahaja. Walau bagaimanapun, telefon pintar ini dilengkapi dengan skrin Super AMOLED 5 inci dan keserasian pada rangkaian 4G LTE. Selain mempunyai 1.5 GB RAM, Galaxy J5 juga menyediakan pilihan memori dalaman antara 8 dan 16 GB.

Perkakasan telefon pintar Android Marshmallow ini menggunakan chipset Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 dengan CPU Quad Core 1.2 GHz. Dalam garis fotografi, Galaxy J5 mempunyai kamera depan 5 MP dan kamera belakang 13 MP yang kedua-duanya mempunyai lampu kilat LED. Beli telefon ini secara dalam talian di Lazada dengan mengklik di sini atau Blibli di pautan ini.

9. ASUS Zenfone 3 Max ZC520TL

ASUS memperkenalkan Zenfone 3 Max ZC520TL sebagai telefon bimbit 3 juta kos rendah yang mempunyai ciri cap jari . Telefon bimbit, yang berharga kurang dari 2.1 juta, menawarkan kamera belakang 13 MP dan kamera depan 5 MP.

Telefon pintar Android Marshmallow v6.0.1 membawa pemproses Quad Core 1.25 GHz Cortex A-53. Untuk saiz memori, ASUS Zenfone 3 Max menyediakan memori dalaman 16 GB dan RAM 2 GB. Telefon pintar dengan skrin 5.2 inci ini dijual di Blibli dengan memasukkan pautan ini atau MatahariMall di pautan ini.

10. Xiaomi Redmi 4 Prime

Xiaomi Redmi 4 Prime

Walaupun masih merupakan jaminan pengedar, namun Xiaomi Redmi 4 Prime, yang harganya tidak sampai 2,1 juta, sangat diminati di pasaran. Telefon bimbit dengan skrin 5 inci memberikan saiz memori yang besar, iaitu ROM 32GB dan RAM 3GB. Landasan dapur HP yang sudah menggunakan OS Android Marshmallow dilengkapi dengan chipset Qualcomm MSM8937 Snapdragon 625 dengan CPU Octa Core 2 GHz.

Kamera juga cukup menarik kerana di bahagian depan berukuran 13 MP dan belakang 5 MP, dan kedua-duanya dilengkapi dengan ciri-ciri yang berkualiti. Beli telefon ini di laman membeli-belah dalam talian seperti Lazada di pautan ini atau Blibli di pautan ini.

Ayuh, pilih telefon bimbit di bawah 3 juta, spesifikasi mengikut kriteria anda. Manfaatkan promosi menarik dari laman membeli-belah dalam talian supaya anda dapat harga yang lebih rendah untuk membeli telefon pintar impian anda pada tahun 2017.

Artikel Berkaitan