10 Aplikasi untuk Selfie Terbaik di Telefon Pintar Android

Kurang afdol jika anda sudah mempunyai telefon pintar dengan kamera depan selusin mega piksel tanpa menghasilkan selfie yang memuaskan. Bagaimana anda mendapat selfie terbaik? Anda mungkin dapat menggunakan salah satu daripada 10 aplikasi selfie paling popular di Android.

Tidak hanya popular, aplikasi untuk selfie ini cukup untuk memberikan hasil yang baik dan cerah. Anda juga boleh memilihnya kerana aplikasi kamera depan yang bagus juga sesuai untuk anda. Bersedia untuk dipilih? Mari lihat penjelasan berikut mengenai Caris Signal.

10 Aplikasi Selfie Terbaik di Android

1. Retrica

Retrica

Ingin mendapatkan kesan selfie yang sempurna? Tidak cukup hanya bergantung pada kamera depan telefon pintar Android, anda juga memerlukan aplikasi untuk selfie sehingga gambarnya lebih menarik dengan kesannya. Oleh itu Retrica memberikan ciri terbaik untuk pengguna aplikasi.

Aplikasi yang telah dimuat naik oleh lebih daripada 5 juta pengunduh telah menyiapkan pelbagai penapis unik yang juga terkini untuk selfie. Bukan itu sahaja, anda juga boleh menggabungkan selfie anda secara langsung dengan ciri kuliah yang dipasang pada aplikasi Retrica.

Pengguna juga disajikan bukan hanya untuk mengambil gambar, anda juga dapat membuat GIF yang menarik hanya dengan menggunakan satu aplikasi. Gunakan pelekat yang ada untuk meningkatkan lagi selfie anda. Bersedia untuk mencuba? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

2. Kamera360

Kamera360

Mungkin sebilangan pengguna telefon pintar Android sudah biasa dengan aplikasi selfie yang satu ini. Camera360 dengan semua ciri menarik melonjak menjadi salah satu aplikasi selfie paling popular dengan lebih daripada 4 juta pengguna.

Dalam aplikasi tersebut, Camera360 menyediakan pelbagai ciri yang disajikan untuk memberikan hasil selfie terbaik seperti Camera360. Salah satu ciri yang dipasang adalah kamera kecantikan. Ciri yang mampu menghasilkan selfie yang indah.

Selain itu, fitur editor juga dipasang pada aplikasi. Pengguna boleh melakukan penyuntingan foto mereka secara langsung tanpa perlu menggunakan aplikasi lain. Mudah kan? Anda boleh memuat turun aplikasi Camera360 di sini.

3. B612

B612

Sama seperti Camera360, popular dan cukup peminat. Aplikasi untuk selfie kali ini dilengkapi dengan B612 atau lebih dikenali sebagai B612 sahaja. Lebih daripada 3 juta pengguna Android mempercayakan tangkapan kamera depan yang baik ke aplikasi B612 - Selfiegenic Camera.

B612 memasukkan pelbagai ciri ke dalam aplikasi. Ciri penapis tidak terlepas dari salah satu yang unggul. B612 mendakwa bahawa ciri penapis ini lebih bergaya. Aplikasi ini juga dapat menjadikan gambar selfie anda lebih menarik dengan pelbagai pelekat dipasang.

Bermula dari pelekat biasa hingga pelekat dengan kesan animasi haiwan seperti media sosial Snapchat. Anda boleh mengedit hasil selfie anda mengikut citarasa anda, tentunya dengan jenis ciri yang ada. Ingin mencuba? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

4. Candy Camera

Kamera gula-gula

Masih dengan aplikasi selfie yang melangkah lebih daripada 3 juta pengunduh di dalamnya. Aplikasi ini dikenali sebagai Candy Camera. Candy Camera tidak jauh berbeza dengan aplikasi selfie lain yang juga menyediakan pelbagai ciri andalan untuk meningkatkan penampilan selfie.

Dalam aplikasi tersebut, Candy Camera menyematkan variasi penapis sebelum anda mengambil gambar melalui kamera depan di telefon. Untuk menukar penapis, anda boleh menggesek ke kanan atau kiri di skrin.

Selain penapis, anda juga dapat memanfaatkan fungsi fungsi kecantikan di mana pengguna dapat menambahkan kesan solek seperti eyeliner, maskara dan lain-lain ke dalam selfie. Ciri-ciri kuliah juga jangan lupa disertakan dalam aplikasi Candy Camera. Nah, anda sudah bersedia untuk gembira dengan aplikasi yang satu ini? Cukup klik di sini untuk mendapatkan permohonan.

5. Makeup YouCam

Solek YouCam

Makeup YouCam, sebagai aplikasi selfie dan juga aplikasi solek di Android. Aplikasi yang menampilkan konsep solek hanya dengan selfie disajikan dan menjadi andalan aplikasi yang dibangunkan oleh pembangun Perfect Corp.

Aplikasi ini, yang telah dipercayai oleh lebih daripada 2 juta pengunduh, akan menghasilkan selfie seperti anda menggunakan alat solek. Solekan yang akan dipaparkan termasuk seperti gincu, kontur, solek mata dan juga pemerah pipi.

Selain selfie, bahkan aplikasi Makeup YouCam dapat menonton video tutorial solek dan juga mendapatkan horoskop harian dalam aplikasi. Menarik untuk dicuba? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi secara langsung.

6. BeautyPlus

BeautyPlus

Masih aplikasi selfie terbaik juga merupakan aplikasi kamera depan yang bagus yang dapat anda gunakan di Android. BeautyPlus, aplikasi selfie yang mungkin sudah biasa diketahui oleh sesetengah orang. Aplikasi yang mampu memberikan kesan yang indah dan menarik telah disukai oleh lebih daripada 2 juta pengunduh, anda tahu.

Dalam aplikasinya, BeautyPlus bergantung pada beberapa ciri. Salah satu ciri utama adalah penyunting kulit di mana pengguna dapat mengedit hasil kulit yang lebih halus. Selain itu, ciri mata yang sempurna dan senyuman yang sempurna juga unggul. Berminat untuk berselfie dengan BeautyPlus? Muat turun aplikasinya terus di sini.

7. Cymera

Cymera

Aplikasi selfie lain berasal dari aplikasi yang disebut Cymera. Tidak jauh berbeza dengan ciri-ciri dalam aplikasi selfie lain. Aplikasi Cymera mendakwa bahawa aplikasi tersebut mampu memberikan kesan semula jadi pada selfie yang dihasilkan.

Sebagai tambahan, Cymera menyajikan lebih daripada 130 penapis yang dapat disertakan dalam hasil selfie. Anda juga menambah kesan menarik pada gambar selfie anda. Tidak perlu risau hasil selfie anda dipotong di Instagram, artikelnya adalah bahawa Cymera telah membawakan fitur InstaFit yang pasti sesuai dengan ukuran foto ketika dimuat naik ke Instagram.

Tidak perlu repot-repot memiliki aplikasi Photoshop di PC, artikel Cymera juga menjanjikan kemudahan mengedit foto dengan hasil yang sama dengan pengeditan Photoshop. Berminat untuk mencuba? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi Cymera.

8. YouCam Sempurna

YouCam Sempurna

YouCam Perfect berada dalam senarai salah satu aplikasi selfie paling popular yang boleh dikatakan yang terbaik di Android. Dengan lebih daripada 1 juta pengunduh, aplikasi ini mempercayakan selfie mereka yang sempurna untuk YouCam Perfect.

Tidak jauh berbeza dengan aplikasi selfie sebelumnya. YouCam Perfect juga menawarkan ciri yang serupa tetapi tidak sama. Pengguna akan dimanjakan dengan ciri kecantikan kulit untuk menghaluskan penampilan kulit di dalam foto. Juga ciri cantik lain yang boleh anda gunakan. Berminat? Muat turun aplikasi di sini.

9. Kamera Selfie BestMe

Kamera Selfie BestMe

Ciri penapis yang terdapat pada BestMe Selfie Camera ini melebihi 125 yang boleh anda sematkan secara langsung untuk hasil selfie yang lebih memuaskan. Bukan itu sahaja, malah aplikasi untuk selfie dari BestMe Selfie Camera dapat memaparkan kesan semula jadi pada selfie.

Di samping itu, pengguna juga boleh menanam pelekat yang unik dan lucu untuk meningkatkan selfie mereka. BestMe Selfie Camera menyajikan fitur tanpa tanaman untuk Instagram , yang bermaksud pengguna tidak perlu risau foto selfie akan terputus ketika dimuat ke IG. Menarik? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi secara langsung.

10. Selfie Manis

Selfie Manis

Akhir sekali, aplikasi untuk selfie kali ini dilengkapi dengan nama Sweet Selfie. Aplikasi ini tidak jauh berbeza dengan menawarkan kesan yang indah untuk selfie anda. Dengan pelbagai penapis untuk dipilih, ia akan menambahkan foto anda menjadi lebih menarik.

Anda boleh menggunakan pelbagai pelekat dan emotikon yang tersedia dalam aplikasi Sweet Selfie. hanya dengan satu klik, anda boleh mendapatkan selfie yang sempurna mengikut kehendak anda. Adakah anda sesuai dengan aplikasi ini? Anda boleh terus klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

Cadangan Permohonan Lain

Bagi anda yang merasa kurang sesuai dengan sepuluh aplikasi di atas, mungkin anda boleh mencuba beberapa aplikasi yang kami cadangkan di bawah. Penerapan cadangan ini tidak kurang  bekennya  dengan 10 aplikasi sebelumnya yang  anda tahu. Ayuh, rujuk terus senarai berikut:

11. LemoCam

LemoCam

Terdapat aplikasi yang dipanggil LemoCam, salah satu aplikasi yang sangat popular hari ini. Tidak kurang hebat dan menarik dengan aplikasi selfie yang lain, artikel LemoCam juga mempunyai pelbagai ciri menarik agar selfie anda kelihatan lebih comel, keren, dan terkini.

Di LemoCam, anda boleh menemui pelbagai penapis untuk mencantikkan penampilan selfie. Di samping itu, terdapat juga pelbagai pelekat yang menjadi trend semasa, seperti pelekat anjing, arnab, kucing, dan banyak lagi. Oh ya,  aplikasi ini juga menjamin hasil selfie dengan resolusi HD,  anda tahu.

12. BeautyPlus Saya

BeautyPlus Saya

BeautyPlus Me juga merupakan salah satu aplikasi selfie paling popular hari ini  Bagaimana tidak, aplikasi yang telah dimuat turun lebih dari 180,000 kali pengunduh ini mempunyai pelbagai ciri unik, terutama pada pelekat dan penapis.

Ya, BeautyPlus Me mempunyai banyak jenis pelekat dan penapis untuk menjadikan gambar diri anda lebih menarik. Belum lagi ciri-ciri lain yang dapat menjadikan foto anda kelihatan lebih cantik. Secara unik, anda juga dapat melicinkan wajah anda dengan pelbagai  alat yang  disediakan oleh BeautyPlus Me.

13. Kuji Cam

Kuji Cam

Walaupun aplikasi ini baru popular sekarang, tetapi kelebihan Kuji Cam juga tidak boleh dipandang rendah  Sekiranya anda lebih suka gambar  estetik  dengan pelbagai penapis yang dapat  disambungkan,  maka Kuji Cam ini adalah aplikasi yang sangat sesuai.

Dengan aplikasi Kuji Cam, pengguna dapat menyesuaikan tahap kecerahan mereka sendiri dengan kesan terkini. Jika anda melanggan premium Kuji Cam, maka anda tidak perlu bersusah payah  menyimpan  secara manual kerana versi premium sudah mempunyai ciri  Autosave. 

14. Selfie untuk Oppo Camera

Selfie untuk Kamera Oppo

Oppo HP memang terkenal dengan selfie, tetapi bagaimana jika anda tidak mempunyai HP Oppo dan mahukan selfie seperti HP Oppo? Sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun dan memasang aplikasi Selfie untuk Oppo Camera. Sekarang, dengan aplikasi ini, anda dapat merasakan sensasi seperti foto menggunakan HP Oppo.

Ciri-ciri itu disamakan dengan aplikasi kamera pada HP Oppo. Anda juga boleh menikmati pelbagai penapis estetik dan kontemporari. Jangan lupa banyak pilihan penapis yang pasti menjadikan gambar diri anda lebih menarik. Ingin mencuba?

15. Kamera Selfie

aplikasi untuk Selfie Camera

Satu perkara lagi,  di sini,  aplikasi yang disyorkan oleh Caris Signal, Selfie Camera. Aplikasi yang dibuat oleh  pengembang  Fun Live boleh dikatakan berjaya dalam mengembangkan aplikasi selfie. Bagaimana tidak, sudah ada lebih dari 20 ribu pengguna Android yang memuat turun aplikasi ini,  apatah lagi tinjauannya sangat bagus di PlayStore.

Sekarang, berbicara mengenai ciri, Selfie Camera juga tidak kalah dengan ciri lengkap yang juga menarik. Ciri-ciri itu termasuk  Beauty Selfie Live Filter, Auto Beauty Skin, Collage Selfies, Timer for Selfies, HD Camera , dan banyak lagi. Sangat lengkap,  bukan?

Nah, itu 10 aplikasi untuk Caris Signal ala selfie terbaik. Cukup bagus dan menarik kan? Aplikasi selfie mana yang menjadi kegemaran anda?