Kaji Aplikasi Penghalau nyamuk Android Sonic Attack

Ternyata kenyataan yang benar bahawa teknologi dapat mempermudah kehidupan seharian. Ini dibuktikan dengan adanya aplikasi penghalau nyamuk baru yang menggunakan teknologi telefon pintar berasaskan Android. Aplikasi ini dinamakan Sonic Attack dan dapat digunakan untuk mengusir nyamuk di sekitar anda.

Aplikasi penghalau nyamuk ini dikenal sebagai nyamuk buster atau penghalau nyamuk di luar negeri. Aplikasi ini merupakan kejayaan baru di mana telefon pintar Android dapat memberi kesan positif kepada kehidupan. Kerana aplikasi ini dapat membantu anda menyingkirkan gangguan nyamuk yang sering anda rasakan.

Selalunya nama nyamuk sangat merisaukan. Gangguan nyamuk ini tentunya tidak dapat kita hindari terutama ketika kita sedang tidur. Untuk mengatasinya anda biasanya menggunakan ubat penghalau nyamuk sebagai penghalau haiwan kecil yang sangat menyusahkan ini. Tetapi tidak dapat dinafikan jika penghalau nyamuk sangat tidak sihat.

Banyak kesan sampingan yang boleh disebabkan atau disebabkan oleh penggunaan gegelung nyamuk. Lebih-lebih lagi jika anda menggunakannya dalam jangka masa panjang. Penggunaan gegelung nyamuk dalam jangka panjang boleh memberi kesan kepada masalah pernafasan terutama jika anda menggunakan sejenis gegelung nyamuk yang menghasilkan asap.

Kesan yang lebih serius boleh berlaku semasa anda menggunakan ubat penghalau nyamuk yang sebenarnya mengandungi banyak bahan kimia berbahaya. Oleh itu, sebagai salah satu taktik agar anda tidak lagi diganggu nyamuk dan juga dapat menjaga kesihatan, anda boleh menggunakan aplikasi penghalau nyamuk Sonic Attack ini.

Sonic Attack adalah aplikasi yang dapat mengusir nyamuk di sekitar anda yang mengganggu aktiviti. Aplikasi ini dapat digunakan sebagai pengganti penghalau serangga yang anda gunakan setiap hari. Aplikasi ini telah diuji oleh pembangun dan terbukti berkesan untuk menghalau nyamuk.

aplikasi penghalau nyamuk

Aplikasi Sonic Attack dapat menghasilkan suara dan juga gelombang khas yang dibenci oleh nyamuk. Aplikasi ini dapat mengeluarkan suara khas dan juga memancarkan gelombang frekuensi yang sangat tidak disukai oleh nyamuk. Apabila nyamuk mendengar atau menangkap gelombang ini, mereka akan terganggu.

Apabila anda mengaktifkan aplikasi ini secara automatik nyamuk tidak akan berani mendekat kerana mereka merasa tidak selesa dengan gelombang yang dipancarkan dari telefon pintar Android anda. Oleh itu, anda tidak perlu lagi bersusah payah menggunakan gegelung nyamuk yang boleh mengganggu pernafasan anda.

Anda tidak perlu lagi menggunakan gegelung nyamuk atau losyen penghalau nyamuk. Yang harus anda lakukan ialah memuat turun dan memasang aplikasinya, supaya anda tidak dapat diserang oleh nyamuk yang buruk dan berbahaya.

Gambaran Keseluruhan Sonic Attack

serangan sonik

Sonic Attack adalah ubat nyamuk yang boleh anda muat turun secara percuma di Google Play anda. Aplikasi ini dibuat oleh pembangun bernama Black Knight. Mudah mencari aplikasi ini di Play Store kerana muncul dengan ikon yang sangat mencolok yang berbunyi "Waspadalah terhadap Demam Denggi".

Pembangun aplikasi ini memastikan bahawa gelombang yang dihasilkan oleh Sonic Attack sangat tidak disukai oleh nyamuk. Dengan cara ini aplikasi ini sangat berkesan untuk menghalau nyamuk dari sekitar anda dan juga selamat digunakan.

Bagaimana Ia Berfungsi Sonic Attack

Cara kerjanya dari Sonic Attack agak mudah, tetapi impak yang diberikan sangat luar biasa. Aplikasi ini menyediakan 12 tahap frekuensi berbeza yang dapat mengusir nyamuk, mulai dari 8 kHz hingga 22 kHz. Anda boleh memilih frekuensi mana yang boleh membuat nyamuk merasa terganggu dan tidak selesa

Apabila nyamuk merasa terganggu oleh suaranya, biasanya mereka akan segera menghindarkan suaranya. Tetapi jika anda keliru untuk menentukan frekuensi suara mana yang sesuai, anda boleh memilih mod serangan sonik yang kejam.

serangan kejam

Mod serangan sonik yang kejam ini dirancang agar dapat memberi serangan kepada nyamuk dengan menghasilkan pelbagai frekuensi yang tidak sama secara rawak tetapi tetap teratur. Mod ini dapat mengeluarkan pelbagai frekuensi yang sangat tidak disukai oleh nyamuk.

Mod ini memang dirancang supaya dapat mengeluarkan beberapa frekuensi yang berbeza secara serentak sehingga pelbagai jenis nyamuk tidak berani mendekat. Seperti yang kita ketahui, beberapa nyamuk mempunyai ciri yang berbeza sehingga mereka kebal terhadap frekuensi suara tertentu.

Kesan yang diberikan dari alat ini sebenarnya juga bergantung pada kualiti pembesar suara telefon pintar anda. Sekiranya telefon pintar anda mempunyai pembesar suara yang baik tentu kesan yang diberikan akan sesuai dengan apa yang anda harapkan.

Dengan sokongan peranti yang baik, sudah tentu hasil aplikasi Sonic Attack akan lebih optimum. Sekiranya peranti anda tidak menyokongnya, anda juga boleh menyambungkannya dengan pembesar suara luaran yang lebih baik.

Anda tidak perlu risau gelombang bunyi dari aplikasi ini akan mengganggu tidur anda. Kerana gelombang frekuensi yang dihasilkan tidak dapat didengar oleh manusia. Walaupun kedengarannya sedikit sehingga dijamin tidak mengganggu masa rehat anda.

Faedah lain

Berdasarkan beberapa kajian, aplikasi Sonic Attack tidak hanya berkesan untuk membunuh nyamuk, tetapi juga sangat berguna untuk membunuh semua bentuk serangan dari serangga lain. Sebilangan serangga ini termasuk lalat, lipas, dan sejenisnya.

Gelombang frekuensi unik ini yang dihasilkan oleh Sonic Attack dapat mengelakkan anda mengganggu serangga ini. Bahkan Sonic Attack boleh digunakan sebagai penghalau tikus. Anda hanya perlu menetapkan frekuensi yang sesuai untuk setiap gangguan haiwan.

Muat turun Aplikasi Penghalau Nyamuk Sonic Attack

Dari tinjauan di atas dapat disimpulkan jika aplikasi ini lebih fleksibel jika dibandingkan dengan anda yang menggunakan nyamuk. Anda boleh tidur nyenyak dan mengelakkan pelbagai penyakit berbahaya yang disebabkan oleh bahan kimia atau nyamuk itu sendiri.

Aplikasi penghalau nyamuk ini juga sangat sesuai digunakan ketika anda melakukan aktiviti luar seperti berkhemah, mendaki, dan lain-lain. Kerana pelbagai aktiviti tidak memungkinkan anda untuk selalu membawa gegelung nyamuk lebih-lebih lagi untuk membawa gegelung nyamuk. Bagi mereka yang ingin tahu, sila muat turun aplikasi secara percuma di sini.