Senarai Harga Kipas Laptop Terbaik (Cooling Pad) 2015

Penggunaan komputer riba untuk jangka masa yang panjang kadang-kadang menjadikan komputer riba terlalu panas. Ini tentu sangat berbahaya kerana boleh merosakkan komponen di dalamnya. Untuk mengatasi masalah ini, anda boleh menggunakan kipas komputer riba yang dapat menghilangkan haba berlebihan di komputer riba. Oleh itu, kali ini saya akan mengkaji senarai harga kipas komputer riba terbaik pada tahun 2015.

Kipas penyejuk komputer riba atau sering juga disebut sebagai pendingin pendingin sangat membantu mengurangkan haba pada komputer riba. Walau bagaimanapun, pad pendingin mempunyai pelbagai bentuk sehingga tidak semuanya sesuai untuk setiap jenis komputer riba.

Selain itu, tidak semua komputer riba juga perlu menggunakan pendingin. Komputer riba yang mempunyai pengudaraan dan peredaran udara yang baik biasanya tidak perlu menggunakannya lagi. Ciri-ciri komputer riba dengan peredaran udara yang lemah biasanya akan menjadi panas dengan cepat apabila hanya digunakan beberapa jam.

Sekiranya komputer riba anda mengalami gejala panas ini, mungkin sudah tiba masanya anda menggunakan kipas komputer riba sebagai penyelesaiannya. Berikut adalah senarai peminat komputer riba terbaik yang boleh anda buat pilihan sekiranya anda merancang untuk membelinya.

Senarai Harga Kipas Laptop Terbaik (Cooling Pad) 2015

1. Revell NF-904 Notebook Cooler

Notebook Cooler Revell NF-904 adalah pad penyejuk yang praktikal dan ringan. Pad penyejuk ini mempunyai ukuran 33 x 24.8 x 2.6 cm dan berat 150 gram menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam komputer riba dengan pelbagai saiz. Sumber tenaga juga menggunakan sambungan USB sehingga tidak memerlukan kuasa elektrik tambahan.

harga kipas komputer riba

Pad penyejuk ini menggunakan kipas 14 cm tunggal. Kipas terletak di tengah sehingga udara dapat menyebar ke pelbagai arah. Sokongan komputer riba diperbuat daripada aluminium berongga yang cukup kukuh. Selain itu ada juga lampu LED biru yang akan meningkatkan penampilan anda ketika digunakan.

Salah satu keluhan pengguna ketika menggunakan pad pendingin adalah suara yang bising. Tetapi Revell NF-904 Notebook Cooler dapat menjawab keluhan ini dengan hanya mempunyai bunyi 11 dBA. Ini bermaksud bahawa bunyi dari kipas komputer riba tidak akan mengganggu kerja anda. Harga kipas penyejuk komputer riba ini dijual pada harga Rp 65.000.

2. uNiQue Laptop Cooler MaxCool-7

uNiQue Laptop Cooler MaxCool-7

Pad penyejuk terbaik seterusnya ialah Laptop Cooler MaxCool-7 uNiQue. Pad penyejuk ini mempunyai kelebihan dari segi reka bentuk yang dapat disesuaikan pada pelbagai ketinggian. Maksudnya, peranti ini sangat sesuai untuk anda yang sering menggunakan komputer riba dalam keadaan miring. Seperti yang kita ketahui, menaip komputer riba akan lebih senang jika komputer riba diletakkan dalam kedudukan serong.

Walaupun kedudukannya miring, anda tidak perlu risau komputer riba akan jatuh. Sebabnya, terdapat 2 keping pemegang anti slip di hujung yang akan memegang komputer riba agar tidak jatuh. Rangkanya juga cukup kuat untuk menahan berat komputer riba berukuran 10 hingga 15 inci.

uNiQue Laptop Cooler MaxCool-7 dilengkapi dengan 2 kipas yang mempunyai kekuatan yang kuat untuk menghasilkan angin yang cukup besar. Walaupun terdiri daripada 2 kipas, anda tidak perlu risau bahawa pendingin ini akan bising kerana kedua-duanya adalah peminat yang sangat senyap. Dengan pelbagai kelebihan ini, harga kipas komputer riba ini berada di kisaran IDR 95,000 dan boleh dibeli secara dalam talian di pautan ini (sila pasang aplikasi Lazada terlebih dahulu untuk membuka pautan dari telefon pintar).

3. FAK - Penyejuk Notebook Ergostand

Sama seperti pad pendingin sebelumnya, Ergostand Cooler Notebook juga mempunyai reka bentuk yang boleh diubah ketinggiannya. Malah penyejuk boleh disesuaikan hingga 5 ketinggian pada satu masa. Uniknya, pad pendingin ini juga dapat diletakkan dalam keadaan berdiri sehingga dapat menjadi kipas biasa.

Komputer riba ini juga sangat padat kerana kabel dapat ditanggalkan dan badannya boleh dilipat sehingga memudahkan kita membawa atau menyimpannya. Di sisi peranti ini juga terdapat butang hidup / mati sehingga kami tidak perlu melepaskan kabel ketika anda ingin mematikannya atau menghidupkannya.

Dengan ukuran 37 x 26.5 cm, pad penyejuk ini cukup kukuh untuk menyokong komputer riba dari 9 hingga 17 inci. Bahan pendingin sendiri terbuat dari logam mesh, plastik, dan getah sehingga akan memberikan kesan mewah ketika digunakan.

Kipas yang digunakannya adalah kipas tunggal 14 cm. Kipas mampu menghasilkan udara penyejuk untuk komputer riba yang terlalu panas. Untuk elektrik, terdapat 2 port USB yang boleh disambungkan terus ke komputer riba. Untuk harganya, Ergostand FAK - Cooler Notebook dijual dengan harga Rp 115,000 dan anda boleh membelinya secara dalam talian di pautan ini.

4. Deepcool Multicore X8

Deepcool Multicore X8 adalah salah satu pad penyejuk premium yang ada sekarang. Pad pendingin ini dilengkapi dengan 4 kipas pada masa yang sama yang akan memastikan komputer riba anda sentiasa sejuk. Menariknya keempat-empat kipas akan menghilangkan haba dalam empat arah yang berbeza sehingga proses menyalurkan haba ke tahap maksimum.

Keempat-empat kipas juga dapat dikendalikan secara manual dengan ciri Teknologi Kawalan Multi-teras. Ini bermakna kita boleh menghidupkan dua peminat di bahagian atas sahaja, dua peminat di bahagian bawah, atau menghidupkan semuanya sekaligus.

Deepcool Multicore X8

Pad penyejuk ini terbuat dari bahan aluminium penuh sehingga sangat kukuh untuk menyokong pelbagai jenis komputer riba yang berukuran hingga 17 inci. Untuk menyambungkannya ke komputer riba, disediakan dua port USB yang juga dapat Anda gunakan untuk memindahkan data dan mengisi semula bateri telefon pintar.

Reka bentuk yang dibawa oleh pad pendingin juga sangat unik dan berbeza dengan jenama lain. Bentuknya sangat sederhana dan senang dibawa ke mana sahaja. Untuk harganya, Deepcool Multicore X8 dijual sekitar Rp 350.000. Anda boleh membeli kipas ini secara dalam talian di pautan ini.

5. AIR Comforter Master Notepal yang lebih sejuk

AIR Comforter MasterNotepal yang lebih sejuk

Rasanya tidak lengkap semasa meninjau pad penyejuk terbaik tanpa memasukkan produk Cooler Master. Ya, salah satu jenama pad pendingin yang terkenal mempunyai produk yang patut dipertimbangkan. Nama produknya ialah Cooler MasterNotepal Comforter AIR.

Cooler MasterNotepal Comforter AIR mempunyai reka bentuk yang sangat unik, yang merupakan gabungan kipas dan bantal komputer riba. Maksudnya, dengan penyejuk ini, anda boleh menggunakan komputer riba sambil mengetapnya tanpa rasa takut terlalu panas.

Di samping itu, bahan bantal lembut tidak akan mengganggu keselesaan kaki anda semasa lap. Pad penyejuk ini sangat padat dan ringan dan sesuai untuk komputer riba bersaiz 15.6 inci. Putaran kipas juga mencapai 1200 RPM sehingga menjamin kepanasan komputer riba anda dapat hilang serta merta.

Dengan pelbagai kualiti dan keselesaan yang ditawarkan, pad pendingin Cooler MasterNotepal Comforter AIR berharga Rp 500.000. Ia memang agak mahal, tetapi harga komputer riba yang sebanding dengan kualiti yang disediakannya. Sekiranya berminat, anda boleh membelinya secara dalam talian di pautan ini.

Itulah senarai harga peminat komputer riba terbaik yang boleh anda buat pilihan sekarang. Ingat, pilih pad pendingin yang sesuai dengan keperluan komputer riba anda. Sesuaikan juga anggaran yang anda ada supaya tidak menyesal kemudian. Selamat membeli-belah!