13 Permainan Mania Memancing Terbaik di Android dan PC

Sebilangan orang menganggap memancing membosankan. Tetapi beberapa yang lain menganggapnya sebagai hobi yang sangat menyenangkan. Sekarang dengan teknologi yang semakin canggih, memancing tidak semestinya dilakukan di sungai atau di tasik. Kerana terdapat banyak permainan mania memancing yang tersedia untuk PC dan Android.

Pelbagai permainan ini menawarkan permainan yang berbeza. Terdapat mereka yang menawarkan simulator memancing yang sangat terperinci seperti memancing di dunia nyata. Terdapat juga permainan memancing yang hanya bertujuan untuk hiburan.

Permainan Memancing Ikan Android

Mula-mula mengkaji permainan mania memancing untuk Android. Bagi mereka yang baru mencubanya, mungkin agak sukar kerana anda tidak biasa dengan skrin sentuh. Tetapi jika anda sudah terbiasa, anda pasti tidak akan dapat melepaskan diri dari telefon pintar Android anda.

 • Memancing Ace

Permainan memancing pertama yang cukup menarik adalah Ace Fishing. Permainan ini memberi cabaran kepada anda untuk memancing dalam pelbagai keadaan cuaca. Di samping itu, waktu siang dan malam juga akan mempengaruhi jenis ikan yang akan diperoleh. Permainan ini dikendalikan dengan gerak isyarat di skrin sentuh sehingga cukup mudah dikuasai.

 • iFishing

jika mahu

iFishing adalah permainan yang pertama kali diluncurkan untuk peranti iOS sehingga penamaannya juga terlihat seperti iPhone. Kini permainan ini juga tersedia untuk Android dan telah dimuat turun oleh lebih daripada 20 juta pengguna. Permainan ini juga mempunyai beberapa variasi seperti iFishing Saltwater untuk memancing di laut dan iFishing Fly Fishing untuk memancing terbang.

iFishing boleh dipanggil permainan memancing paling realistik di Android hari ini. Daripada menghadirkan permainan arcade, permainan ini sebenarnya menampilkan simulator memancing dengan paparan HD. Terdapat 15 tasik yang mesti anda menakluki dengan 3 tahap kesukaran di masing-masing. Permainan ini sangat sesuai untuk anda yang sangat suka memancing.

 • Pengembaraan Ikan

pengembaraan ikan

Fish Adventure sebenarnya bukan semata-mata permainan memancing, melainkan permainan memelihara ikan. Dalam permainan ini, anda harus menjaga ikan sebaik mungkin dengan persekitaran. Semakin lama ikan yang dilahirkan akan semakin banyak sehingga kediaman mereka juga semakin besar dan sesak.

Permainan ini bukan sahaja menyajikan hiburan yang menarik tetapi juga memaparkan sisi pendidikan yang bermanfaat bagi kami. Dalam permainan ini kita diajar untuk mencintai laut bersama dengan pelbagai jenis makhluk hidup di dalamnya.

 • Memancing Ninja

permainan mania memancing

Ninja Fishing adalah salah satu permainan memancing terbaik di Android hari ini kerana ia telah dimuat turun oleh lebih dari 15 juta pengguna dan dimasukkan ke dalam senarai Google Staff Pick. Selain itu permainan ini juga tersedia secara percuma sehingga anda tidak perlu mengeluarkan biaya untuk membelinya.

Ninja Fishing menyajikan permainan yang akan membuat anda ketagih. Untuk mengawalnya, anda mesti menyentuh skrin dan juga memiringkan peranti Android. Paparan yang juga disajikan sudah menggunakan grafik definisi tinggi (HD).

Terdapat lebih daripada 110 spesies ikan yang mesti ditangkap dan dikumpulkan. Setiap hasil tangkapan yang berjaya, anda akan diberi emas yang berguna untuk meningkatkan peralatan memancing. Alat pancing yang boleh dipercayai akan membantu anda menaklukkan ikan langka.

 • Memancing Dinamit Super

Permainan memancing percuma terakhir untuk Android ialah Super Dynamite Fishing. Dalam permainan ini, anda tidak akan memancing menggunakan umpan dan cangkuk biasa, tetapi anda harus memancing menggunakan bom dan dinamit.

Semakin besar ikan, semakin besar senjata dan bom yang mesti anda gunakan. Terdapat banyak jenis ikan yang mesti anda perolehi agar anda tidak cepat bosan ketika bermain. Permainan Super Dynamite Fishing ini tersedia dalam versi gratis dan berbayar.

Permainan Memancing Mania untuk PC

Seterusnya kami akan mengkaji koleksi permainan mania memancing terbaik yang tersedia untuk peranti PC. Kerana jarang sekali terdapat permainan memancing yang dibuat khusus untuk PC, senarai ini juga akan merangkumi beberapa judul permainan warisan yang cukup legenda.

 • Rapala Pro Memancing

Rapala Pro Memancing

Rapala Pro Fishing adalah permainan memancing PC yang dibuat oleh Activision, dirilis pada tahun 2004. Walaupun agak lama, tetapi permainan ini masih mempunyai banyak peminat hingga ke hari ini. Di Rapala Pro Fishing anda dapat memancing seperti yang anda inginkan di tasik yang telah disediakan. Di samping itu, anda juga boleh menyertai pelbagai kejohanan dan pertandingan untuk mendapatkan hadiah menarik.

 • Kedai Bass Pro: The Strike

Bass Pro Shop: The Strike juga merupakan permainan memancing yang popular. Dalam permainan yang dibuat oleh Piranha Games yang dirilis pada tahun 2009, Anda harus menaklukkan pelbagai jenis ikan terbesar di 10 tasik yang terdapat di Amerika Utara. Terdapat juga perlumbaan memancing dan perahu yang boleh anda ikuti.

 • Memancing Laut Dalam Maya

Memancing Laut Dalam Maya

Virtual Deep Sea Fishing juga merupakan permainan memancing yang cukup legenda. Dicipta pada tahun 1999 oleh Interplay Productions, permainan ini menyajikan pelbagai tempat memancing yang popular di Amerika, Australia dan pelbagai tempat lain di pelbagai bahagian dunia. Berbagai ikan air masin juga disajikan dalam permainan ini seperti marlin, hiu, ikan todak, dan ikan mahi-mahi.

 • Nelayan Dalam: Trofi Air Tawar

In-Fisherman: Freshwater Trophies juga merupakan permainan memancing sekolah lama kerana telah dilancarkan sejak tahun 2004. Permainan yang dibuat oleh 2K Games ini menyajikan 30 jenis ikan yang tersebar di 10 tasik di Amerika Utara. Permainan ini juga menyajikan pelbagai peralatan memancing yang ditaja oleh jenama In-Fisherman.

 • Gila Memancing

menggila memancing

Fishing Craze adalah permainan yang ditujukan untuk kanak-kanak. Permainan ini menyajikan permainan yang sangat mudah dan menghiburkan dengan watak-watak yang diilhamkan oleh watak kartun. Permainan, yang dirilis pada tahun 2009 oleh Topics Entertainment, juga menyediakan beberapa pertandingan yang dapat diikuti untuk mengasah kemahiran memancing.

 • Permainan Memancing Matt Hayes

Permainan 2004 yang bertajuk Matt Hayes 'Fishing Game juga merupakan salah satu permainan memancing yang paling popular. Dalam permainan yang dibuat oleh Sold-Out Software, anda akan dicabar dengan pelbagai ujian yang akan membimbing anda dari peringkat pemula hingga tahap profesional.

 • Kejohanan Bass

Championship Bass adalah permainan memancing untuk PC yang dikeluarkan oleh EA Sports pada tahun 2000. Dalam permainan ini, anda dapat memancing berbagai jenis ikan di laut atau mengambil bahagian dalam pertandingan memancing di 6 tasik popular di Amerika Utara.

 • Tangkapan paling mematikan: Makluman Ribut

Mania permainan memancing terbaik terakhir yang tersedia untuk PC ialah Deadly Catch: Alaskan Storm. Dikeluarkan pada tahun 2008 oleh Greenwave, permainan ini menyajikan pertandingan memancing di permukaan air ais di laut Bering. Permainan ini sendiri diilhamkan oleh rancangan TV yang disiarkan di Discovery Channel.

Artikel Berkaitan