15 Permainan Salon Rambut & Kecantikan Terbaik di Android

Permainan yang lebih dan lebih canggih dibuat seiring dengan zaman. Kini terdapat banyak jenis permainan untuk kanak-kanak, mulai dari permainan salun rambut hingga permainan yang berbau seperti petualangan.

Tetapi jarang sekali terdapat permainan khas yang dibuat untuk wanita kerana biasanya genre permainan lebih ditujukan untuk kanak-kanak lelaki. Oleh itu kali ini akan membincangkan satu jenis permainan yang ditujukan khas untuk kanak-kanak perempuan iaitu permainan salon. Ingin tahu? Mari penginapan tune  langsung  dalam artikel ini sehingga akhir.

1. Salon Sally - Rahsia Kecantikan

Sally's Salon - Rahsia Kecantikan

Sally's Salon - Beauty Secrets bukan sekadar permainan berpakaian ala salon. Dalam permainan ini terdapat pelbagai ciri menarik dan menarik untuk dimainkan. Sally's Salon - Beauty Secrets menawarkan permainan di mana pemain harus menguruskan perniagaan salun.

Jadi, dalam permainan ini Sally's Salon - Rahsia Kecantikan anda harus berdandan dan membentuk pelanggan dan juga menguruskan perniagaan salun. Anda mesti menjadikan salun anda menjadi salun besar. Juga, Sally's Salon - Beauty Secrets menawarkan 6 bab dengan pelbagai tahap yang berbeza. Anda akan diminta untuk mendandani beberapa pelanggan untuk menaklukkan setiap tahap. Muat turun Sally's Salon - Rahsia Kecantikan di sini.

2. Salon Makeup Puteri

Salon Makeup Puteri

Dalam permainan ini, pemain akan dijemput untuk mengenakan puteri cantik. Untuk menyiapkannya, anda boleh memulakan dengan meletakkan topeng muka pada puteri. Kemudian, berikan penjagaan wajah dengan menggunakan krim untuk melakukan  rawatan muka.

Setelah selesai, barulah anda dapat melekapkan wajahnya dengan semua jenis alat solek yang telah disediakan. Peralatan solek yang boleh digunakan, seperti  pemerah pipi, pembayang mata, gincu,  dan lain-lain. Jangan lupa juga rambutnya. Sekiranya anda berminat bermain permainan ini, anda boleh memuat turunnya di sini.

3. Permainan Berdandan Puteri - Salon Fesyen Puteri

Permainan Dress Up Princess - Salon Fesyen Princess

Seperti namanya, permainan ini mengajak pemain untuk berpakaian  puteri. Di Princess Dress up Games - Princess Fashion Salon, anda akan bermula dengan melakukan SPA. Setelah rawatan selesai, anda boleh menjadi artis solek dengan memberikan gincu, solek mata, dan lain-lain. Akhirnya, maka anda boleh memilih pakaian yang sesuai untuk puteri. Ringkas,  bukan?

4. Salon Makeover Perkahwinan

Salon Perkahwinan

Wedding Makeover Salon adalah salah satu permainan di mana anda akan menjadi alat solek wajah untuk pengantin. Tugas pemain di sini mestilah menolong pengantin perempuan dengan semua peralatan solek yang telah disediakan. Di samping itu, anda juga mesti memilih gaun pengantin yang sesuai untuk wanita. Boleh buat?

5. Salon Kecantikan Bayi perempuan yang manis 3

Salon Kecantikan Bayi perempuan manis 3

Seperti namanya, dalam permainan ini tugas pemain adalah mendandan  bayi perempuan.  Terdapat 4  bayi perempuan yang mesti  anda banggakan, iaitu Alice, Emma, ​​Katty, dan Emilly. Anda mesti memilih siapa yang akan berpakaian terlebih dahulu. Setelah memilih, anda boleh mula menggayakan rambutnya, sama ada anda ingin melengkung atau meluruskannya ke pemain.

Setelah menata rambut, anda juga diberi tanggungjawab untuk menggilap kuku  bayi perempuan  dengan pelbagai jenis cat kuku. Malah, anda juga boleh menambah hiasan dan aksesori pada kuku mereka yang  anda tahu. Sekarang, jika anda rajin menggayakan  bayi perempuan  setiap hari maka anda berhak mendapat  ganjaran  dan naik ke tahap yang lebih tinggi. Menarik,  bukan ? Ayuh, main permainan di sini.

6. Gaya Saya Gadis

Gaya Saya Gadis

Bagi anda yang suka pergi ke salon sangat menggemari permainan ini. Untuk bermain permainan ini, anda mesti menggunakan telefon Android atau iPhone. Dalam permainan ini, anda boleh mengubah penampilan watak seperti ketika anda pergi ke salon. Anda juga boleh membeli pelbagai aksesori untuk menambahkannya.

Game Style Me Girl telah menjadi salah satu permainan paling popular hari ini dengan jumlah muat turun lebih dari 1 juta kali. Anda tidak akan menghadapi kesukaran ketika bermain permainan salun ini kerana ciri-ciri yang dimilikinya sangat mudah dan senang dipelajari. Sila muat turun permainan ini melalui App Store secara percuma.

7. Salon Kecantikan - Kembali ke Sekolah

Salon Kecantikan - Kembali ke Sekolah

Sekiranya permainan yang satu ini mengundang anda untuk memakai alat solek watak wanita seperti kanak-kanak berusia 17 tahun. Jadi, anda tidak memberi solek yang terlalu menor, kerana semua watak masih di zaman sekolah.

Selain alat soleknya, anda juga boleh menggayakan rambutnya semudah mungkin. Malah, anda juga boleh menambahkan aksesori rambut comel yang sesuai dengan watak wanita. Ingin mencuba bermain permainan? Boleh dimuat turun terus di sini.

8. Salun Rambut Ajaib

Makeover Gadis Salon Rambut Ajaib

Ingin bermain solek dengan peralatan lengkap seperti yang asli? Ya,  betul-betul,  dengan bermain permainan Magical Hair Salon. Dalam permainan ini, anda dapat mendandan setiap pelanggan yang datang ke salon sesuai dengan permintaan pelanggan.

Memotong rambut, mengecat rambut, dan memberikan aksesori yang cantik pada rambut pelanggan adalah tugas yang mesti dilakukan di Magical Hair Salon. Tidak hanya berpakaian, malah di Magical Hair Salon terdapat juga pelbagai  permainan mini yang  menyeronokkan untuk dimainkan,  anda tahu ! Mari dapatkan permainan secara percuma di sini.

9. Salon rambut - Salun spa

Satu lagi permainan yang menyeronokkan untuk anda mainkan, iaitu Hair Saloon - Spa salon. Seperti namanya, permainan ini akan mengundang pemain untuk bermain ala-ala di salun, seperti menggayakan rambut, memakai alat solek, dan lain-lain. Selain itu, permainan ini juga dilengkapi dengan aksesori rambut, seperti jepit rambut, ikat kepala dan lain-lain. Malah terdapat aksesori seperti kalung, gelang dan anting-anting.

10. Salon Makeup Duyung

Salon solek duyung

Terdapat satu lagi,  di sini,  permainan yang menarik yang boleh berpakaian dan gaya rambut. Adakah Mermaid Makeup Salon, sesuai dengan nama permainannya, Mermaid Makeup Salon tema  duyung  alias duyung cantik. Pemain ditugaskan untuk menggayakan putri duyung, mulai dari spa, solek wajah, hingga memilih gaun yang elegan untuk puteri.

Yang baik lagi, di Mermaid Makeup Salon mempunyai pelbagai model pakaian yang boleh dipilih mengikut keinginan anda. Gaun ini mempunyai pelbagai jenis warna, mulai dari merah jambu, biru, hijau, dan banyak lagi. Jadi, pemain boleh menyesuaikannya dengan warna alat solek dan aksesori wajah. Sangat lengkap,  bukan ? Muat turun permainan dengan segera di sini.

11. Perubahan Pasukan Gadis Kolej

Perubahan Pasukan Gadis Kolej

Sesuai namanya, permainan College Girls Team Makeover meminta pemain untuk menggayakan beberapa watak gadis remaja. Terdapat beberapa watak gadis remaja yang boleh dipilih oleh pemain. Setelah memilih watak wanita, anda boleh membentuknya mengikut citarasa. Pemain boleh memilih warna rambut, gaya rambut dengan model pakaian semasa.

Oh ya,  dalam permainan College Girls Team Makeover terdapat lebih dari 200 item. 200 barang itu merangkumi pakaian, solek, aksesori, kasut, kaus kaki, dan banyak lagi. Semua model pakaian dalam College Girls Team Makeover sangat  bergaya  dan sangat terkini!

12. Unicorn Dress Up - Permainan Gadis

Unicorn Dress Up - Permainan Gadis

Sekiranya anda bosan dengan berpakaian gadis cantik, mungkin anda boleh mencuba berpakaian Unicorn yang comel. Nah, jika anda ingin mencuba berpakaian unicorn maka anda boleh mencuba bermain permainan Unicorn Dress Up - Girls Games. Dalam permainan ini, tugas pemain hanyalah dengan menggayakan Unicorn agar kelihatan lebih cantik dan menarik.

Anda boleh memilih pelbagai aksesori untuk rambut unicorn, sayap unicorn, dan kaki unicorn. Uniknya, Unicorn in Unicorn Dress Up - Girls Games juga dapat diberikan kalung, gelang, dan aksesori comel lain. Ingin mencuba bermain permainan?

13. Permainan Fantasi Fesyen

permainan salon ffg

Fashion Fantasy Game adalah permainan impian untuk semua wanita. Dalam permainan ini terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan seperti membeli-belah dan berpakaian. Anda boleh membeli banyak pakaian yang sangat bergaya di pelbagai butik dan kedai dalam permainan ini. Pastikan anda memilih butik yang menjual pakaian yang sesuai dan sesuai dengan rujukan fesyen anda.

Sekiranya anda menjumpai jenis pakaian yang sesuai maka anda boleh berpakaian seperti di salun. Anda harus berpakaian dengan variasi yang tepat. Sekiranya anda sudah berpakaian dan memakai pakaian yang betul, sudah tentu anda akan kelihatan sangat cantik dalam permainan ini. Permainan sederhana ini juga boleh anda gunakan untuk belajar media untuk memahami dunia fesyen.

Permainan ini anda boleh bermain secara percuma. Sehingga kini jumlah pemain yang mendaftar dalam permainan ini mempunyai lebih dari 2 juta orang. Dengan melihat angka-angka ini, permainan ini pasti sangat diminati. Untuk bermain permainan dalam talian ini, sila lawati laman web rasmi di sini.

14. Roiworld

permainan salon salon roiworld

Wanita memang perlu difahami. Permainan ini juga sangat memahami keperluan wanita. Dalam permainan ini seorang wanita dapat menerokai dirinya dan juga minatnya dalam dunia fesyen. Dalam permainan ini terdapat banyak permainan mini lain yang dapat membuat anda lebih selesa ketika memainkannya.

Bagi anda yang suka permainan sederhana, permainan Roiworld ini adalah pilihan yang tepat. Kesederhanaan permainan ini dapat anda lihat dari segi reka bentuk gambar dan watak. Cara bermain permainan ini juga sangat mudah. Sila bermain permainan ini secara percuma di sini.

15. Cik Bimbo

Cik Bimbo

Permainan pertama adalah Miss Bimbo, yang cukup unik. Dalam permainan ini kita akan melakonkan watak wanita yang sangat mementingkan fesyen dan penampilan. Terdapat banyak reka bentuk pakaian dalam permainan ini. Watak mesti memilih pakaian dan penampilan yang sesuai agar dia kelihatan cantik.

Permainan ini sangat sesuai dimainkan oleh kanak-kanak. Tinjauan membuktikan jika bermain permainan ini akan menjadikan IQ kanak-kanak lebih tinggi. Anda boleh memainkan permainan ini secara langsung melalui penyemak imbas web di laman web ini.

Semua jenis permainan salon yang disebutkan di atas sememangnya sangat mudah dan sesuai dengan anda yang ingin memahami dunia fesyen. Dengan memiliki permainan, terdapat banyak faedah yang anda dapat. Manfaat ini dapat diterapkan hingga tahap tertentu dalam kehidupan seharian.

Anda boleh menggunakan permainan untuk memahami dunia fesyen. Pada masa kini banyak wanita tidak memahami dunia fesyen. Terdapat banyak sebab mengapa wanita kurang berminat dengan fesyen. Umumnya wanita yang tidak memahami dunia fesyen disebabkan oleh tidak mengikuti perkembangan fesyen.

Dengan permainan salun ini, wanita dapat mengetahui lebih lanjut mengenai dunia fesyen tanpa perlu belajar dengan orang lain. Ramai wanita merasa malu sekiranya mereka harus bertanya tentang dunia fesyen kepada orang lain. Rasa malu biasanya disebabkan kerana mereka tidak mahu dianggap tidak memahami dunia fesyen.

Sekiranya anda merasa memerlukan lebih banyak permainan untuk memilih model pakaian, maka anda boleh memilih jenis permainan pakaian yang telah dibincangkan dalam artikel sebelumnya. Bagi anda yang ingin memahami cara berpakaian lebih baik pilih permainan Miss Bimbo. Permainan Miss Bimbo sengaja dibuat untuk orang yang ingin memahami bagaimana menjadi cantik dengan menggunakan alat solek yang betul.

Permainan yang telah disebutkan sememangnya lebih banyak permainan dalam talian. Tetapi permainan dalam talian ini sangat mudah untuk anda mainkan. Anda tidak perlu berfikir keras hanya kerana anda ingin memahami cara bermain permainan. Perkara yang anda lakukan cukup mudah dan dalam permainan sudah ada panduan bermain yang sangat jelas.

Ramai orang mendakwa bahawa permainan jenis ini lebih sesuai jika dimainkan oleh kanak-kanak. Tetapi itu adalah anggapan yang salah kerana kebanyakan wanita yang bermain permainan ini adalah orang dewasa yang berumur lebih dari 20 tahun. Kewujudan permainan salun salun ini juga membuktikan bahawa terdapat banyak wanita di dunia yang menjadi peminat dunia fesyen.