7 Permainan Ramalan Cinta Sejati yang mesti dicuba pada tahun 2020

Permainan ramalan cinta biasanya banyak digunakan oleh pasangan yang ingin mengetahui nasib hubungan mereka ke depan. Apabila anda bercakap mengenai cinta, anda harus bersedia menghadapi semua risiko. Cinta boleh dibilang seperti air laut, kadang-kadang rasa boleh surut atau berkurang. Tetapi pada waktu lain cinta juga dapat mengalami pasangan atau meningkat.

Tugas anda sebagai pasangan adalah untuk menjaga cinta yang Tuhan berikan kepada anda sehingga tidak retak atau bahkan putus di tengah jalan. Sekiranya anda mengutamakan ego satu sama lain, maka cinta itu boleh menimbulkan keraguan atau ketidakpercayaan. Apabila timbul keraguan atau ketidakpercayaan, apa yang akan terjadi pada hubungan anda?

Keraguan atau ketidakpercayaan dalam hubungan akan menimbulkan prasangka. Sekiranya prasangka buruk sering terjadi di hati setiap pasangan, mereka hanya perlu bertengkar atau saling bersalah setiap hari. Ini tentunya tidak dapat diabaikan kerana ia boleh menjadikan hubungan anda menjadi kacau.

Kadang kala, salah satu cara yang dapat menenangkan hati mereka adalah dengan meramalkan cinta mereka kepada orang yang dianggap pakar dalam hal itu. Atau, mereka hanya senang meramalkan cinta di internet. Walaupun mereka hanya mencari keyakinan pada pasangan. Berikut adalah beberapa permainan ramalan cinta yang mesti anda cuba.

Permainan Ramalan Cinta Kegemaran Remaja

Remaja adalah satu fasa di mana seorang kanak-kanak mencari identiti. Dalam mencari identiti, mungkin ramai di antara mereka yang mula jatuh cinta pada lawan jenis. Cinta remaja sememangnya masih tidak stabil dan lebih sering mementingkan ego mereka sendiri. Kadang-kadang mereka melekat seperti gam dan setem, tetapi jika mereka bertempur, mereka seperti langit dan bumi.

Sebaliknya, cinta remaja ini tetap cinta dalam bentuk kesenangan. Biasanya, kebiasaan remaja sangat unik, kerana mereka malu untuk mengetahui perasaan pasangan mereka yang suka atau tidak kepadanya, jadi dia lebih suka menggunakan permainan ramalan cinta untuk mengetahui perasaan atau keseriusan pasangannya.

Berikut adalah beberapa permainan ramalan perjodohan yang sering digunakan oleh kekasih yang masih remaja untuk mengetahui kedalaman cinta pada pasangan mereka. Pertama, adalah ramalan cinta yang disebut primbon. Ya, mungkin ramai di antara anda yang tidak tahu apa itu primbon, ramalan cinta orang Jawa.

Biasanya ramalan cinta ini digunakan ketika orang ingin meneruskan hubungan mereka ke arah yang lebih serius. Sekiranya hasilnya baik, maka pasangan itu dibenarkan untuk meneruskan hubungan. Namun, jika hasilnya tidak baik, mereka dapat memilih untuk mengakhiri hubungan atau dapat meneruskan hubungan, tetapi harus tetap waspada.

1. Primbon

Permainan ramalan cinta Primbon

Dalam ramalan cinta berbentuk primbon yang ada di dunia maya, permainan biasanya akan menunjukkan kepada anda keharmonian atau keserasian pasangan anda apabila dilihat dari pengiraan numerologi tarikh lahir atau tanda-tanda zodiak. Sebelum anda ingin meramalkan cinta dengan primbon, maka pasti anda harus mengetahui nama penuh dan tarikh lahir pasangan anda.

Lalu apa yang harus anda lakukan setelah memasukkan nama dan tarikh lahir anda? Tekan butang 'submit' dan kemudian anda dapat mengetahui hasil primbon baik atau buruk. Mungkin, biasanya para remaja akan merasa gementar tentang bagaimana hasil perhitungan ramalan cinta versi Jawa. Adakah itu yang mereka mahukan atau sebaliknya.

Sebenarnya, apa pun hasil pengiraan ramalan primbon, anda tidak perlu putus asa atau terlalu gembira. Ingat, primbon hanyalah bentuk permainan yang meramalkan cinta dan pasangan anda. Jangan biarkan primbon benar-benar membuat hubungan anda dan pasangan anda kacau hanya kerana anda tahu hasilnya tidak baik.

Sebaliknya, bagi anda yang mendapat keputusan yang baik, anda tidak boleh terlalu gembira kerana apa yang menentukan nasib hubungan anda ke depan bukanlah hasil dari primbon yang anda baca, tetapi tetap anda dan pasangan anda. Oleh itu, jika anda ingin bertahan lama dengan pasangan anda, cubalah menerima kelebihan dan kekurangan masing-masing.

2. Cinta permainan kalkulator

kalkulator permainan ramalan cinta

Terdapat satu lagi permainan ramalan cinta yang tidak kurang menarik dan sangat popular dengan remaja yang dilanda cinta. Walaupun hampir sama dengan permainan primbon, tetapi masih banyak anak muda yang menyukai permainan yang dinamakan cinta kalkulator. Kalkulator adalah salah satu alat yang biasanya digunakan untuk mengira perkara yang berkaitan dengan nombor.

Tetapi apakah bentuk kalkulator cinta? Adakah berbeza dengan kalkulator yang biasanya digunakan untuk mengira nombor? Adakah anda ingin tahu? Kalkulator cinta adalah permainan peramal yang meramalkan keserasian anda dengan pasangan. Pertandingan anda dapat dilihat hanya dengan memasukkan nama penuh dan pasangan anda.

Bagaimana dengan hasilnya? Hasil pertandingan anda akan ditunjukkan dalam bentuk peratusan. Semakin besar peratusan yang anda perolehi, ini bermakna anda dan pasangan anda adalah pasangan yang sangat sesuai, sebaliknya jika peratusannya kecil, maka anda dan pasangan anda dikatakan tidak sesuai.

Walaupun permainan ramalannya sederhana, ia sering membuat pasangan sedih apabila hasilnya tidak memuaskan. Sebenarnya, hasil yang ditunjukkan oleh kalkulator cinta hanyalah teknik permainan, jadi anda tidak boleh mempercayainya kerana ia hanya alat hiburan.

Namun, bagi pasangan yang suka berpusing dan hanya ingin mencari sensasi sahaja, apabila mereka tidak menjumpai pasangan dengan satu pasangan, maka mereka akan mencari pasangan lain sehingga kemudian mereka mendapat hasil seperti yang diharapkan. Lucu bukan? Ini adalah permainan yang dapat membuat remaja merasa seperti berada di depan skrin komputer.

3. Ramalan

Horoskop

Laman web ini memang menyediakan ciri di mana anda dapat mengetahui ramalan mengikut bintang atau zodiak yang anda miliki. Walau bagaimanapun, laman web horoskop dalam talian bukan hanya menunjukkan hasil ramalan zodiak anda hari ini. Sebabnya, horoskop mempunyai ciri kalkulator cinta.

Apakah fungsi kalkulator cinta? Ciri Kalkulator Cinta yang terdapat dalam Prediksi Bintang membuat anda menyedari keserasian anda dengan pasangan anda. Dengan Kalkulator Cinta ini, anda dapat mengetahui ramalan untuk masa depan dengan pasangan anda 

Untuk mengetahui ramalan dari Kalkulator Cinta ini sangat mudah. Anda hanya perlu memasuki laman web horoskop dengan mengklik di sini. Setelah log masuk, anda akan melihat beberapa ciri seperti Peramal, Ramalan Masa Depan, Ramalan Bintang, Kalkulator Cinta, dan Tarot. Sekarang, anda boleh mengklik Love Calculator.

Sekiranya anda telah mengklik bahagian Kalkulator Cinta, lajur akan muncul di mana anda mesti mengisi nama anda dan juga nama kekasih anda. Selepas itu, anda segera mengklik "ramalan". Kemudian, Kalkulator Cinta akan meramalkan hasilnya secara automatik.

Hasil ramalan Cinta Kalkulator ini akan mengandungi ulasan mengenai anda dan  pasangan. Bukan hanya perenggan, anda juga akan diberikan peratusan hubungan. Sekiranya peratusan hasilnya lebih besar, maka akan lebih baik untuk hubungan anda dan pasangan anda.

Tetapi anda mesti ingat, ini hanyalah mode dan bukan sesuatu yang boleh dipercayai. Jadi, anda seharusnya tidak menaruh harapan dengan Kalkulator Cinta ini.

4. Ramalan temu janji

Ramalan pasangan

Seronok, mahu mengetahui sejauh mana anda sesuai dengan pasangan anda untuk masa depan? Anda boleh menggunakan laman web jodoh untuk mengetahui seberapa sesuai anda dengan pasangan anda. Di laman perjodohan ini, anda tidak hanya diminta untuk mengisi nama, agar lebih tepat mengenai hasilnya, perjodohan meminta anda untuk mengisi tarikh lahir.

Dalam laman web perjodohan ini, bahawa tarikh lahir menentukan keserasian pasangan. Oleh itu, laman perjodohan meminta anda mengisi tarikh lahir anda. Caranya mudah, pertama anda memasukkan laman web temu janji dengan mengklik di sini.

Sekiranya anda telah memasuki laman web, maka anda boleh  menatal ke bawah  dan melihat bidang kosong. Anda boleh mengisi ruang kosong seperti nama dan tarikh lahir anda. Sekiranya anda pasti, anda boleh segera klik "ramalan".

Setelah anda mengklik "ramalan" maka jodoh secara automatik akan memberikan ramalan mengenai anda dan pasangan anda. Ramalan jiwa hanya akan memberi anda perkara baik dan perkara buruk yang menjadi pertimbangan anda. Jadi, Janji temu akan mengembalikan keputusan kepada anda. Namun, tetap ini hanya ramalan dan anda tidak boleh mempercayai ketepatannya.

5. Kalendar Bali

Kalendar Bali

Bukan hanya orang Jawa yang mempercayakan primbon untuk meramalkan jodoh. Bali juga mempunyai keyakinan sendiri untuk menganalisis keserasian pasangan. Oleh itu dari laman web Kalendar Bali menyediakan permainan di mana anda dapat meramalkan keserasian antara anda dan pasangan anda.

Sebilangan orang Bali percaya bahawa tarikh lahir menentukan kesesuaian pasangan. Oleh itu, laman web Kalendar Bali akan memadankan tarikh lahir anda dengan pasangan anda. Anda boleh mengisi tarikh, bulan dan tahun kelahiran di ruangan yang disediakan. Begitu juga dengan pasangan, anda boleh mengisi tarikh, bulan dan tahun kelahiran. Klik di sini untuk melihat perlawanan di Kalendar Bali.

Setelah melengkapkan tarikh lahir, anda boleh dengan segera mengklik "hasil". Hasil ramalan yang akan diberikan oleh Kalendar Bali adalah pengiraan antara tarikh lahir anda dan juga tarikh kelahiran pasangan. Kalendar Bali juga akan memberikan ulasan sama ada pasangan itu baik atau buruk.

Walaupun hasilnya mengecewakan atau memuaskan, anda masih tidak boleh mempercayai ramalan ini.

6. Ujian Pertandingan Nama

Ujian Pertandingan Nama

Laman web yang menyediakan permainan ramalan perjodohan kini dilengkapi dengan nama Name Match Test. Permainan ramalan cinta ini akan meminta anda untuk menulis nama penuh anda dan juga nama lengkap  doi. Sebelum anda mencuba laman web ini, ada beberapa perkara yang tidak boleh anda lakukan.

Menurut laman web Test Match Match ini, anda mungkin tidak menulis nama keluarga anda dan anda juga dilarang sama sekali menulis nama Agama di dalamnya. Oleh kerana laman web ini hanya untuk bersenang-senang, jadi anda tidak boleh mempercayakan sepenuhnya Ujian Pencocokan Nama.

Cara bermainnya cukup mudah, anda boleh terus ke laman web Test Match Match dengan mengklik di sini. Kemudian, anda segera mengisi ruangan nama dan nama pasangan anda. Jangan lupa mengklik simbol wanita / lelaki di bahagian bawah nama.

Selepas itu anda klik "dapatkan nilai padanan." Sekiranya anda telah mengklik, anda akan diberi hasil berangka untuk pertandingan anda dengan pasangan anda. Semakin besar bilangan yang muncul, semakin besar keserasian anda dengan pasangan anda. Ingin mencuba?

7. Primbon.net

Primbon.net

Laman web Primbon.net ini akan memberikan ramalan pemadanan pertandingan berdasarkan nama yang anda miliki. Primbon.net akan membuat ramalan berdasarkan primbon Jawa. Di laman webnya, anda telah diberi amaran bahawa anda tidak boleh mempercayai 100% dengan ramalan yang dibuat oleh Primbon.net.

Sebabnya, Primbon.net hanyalah laman web ramalan cinta biasa dan mungkin hanya untuk bersenang-senang. Nah, bagi anda yang ingin mencuba, caranya sangat mudah. Anda boleh memasuki halaman utama laman web Primbon.net dengan mengklik di sini.

Sekiranya anda memasuki laman web, anda boleh segera memasukkan nama anda dan juga nama pasangan tersebut di ruangan kosong. Selepas itu, anda hanya boleh klik "hitung" untuk mendapatkan hasilnya. Hasil yang akan dipaparkan di Primbon.net hanyalah peratusan tanpa sebarang tinjauan.

Sekarang, itulah beberapa permainan ramalan tentang cinta yang biasanya digunakan oleh remaja untuk mengetahui cinta dan pasangan mereka. Sekali lagi, apa sahaja keputusan yang diperoleh dari permainan, anda tidak boleh menganggapnya serius. Sekiranya hasilnya mungkin serupa dengan anda dan pasangan anda, itu mungkin kebetulan.

Paling penting dalam hubungan, anda mesti saling mempercayai dan dapat menerima apa sahaja kekurangan dan perbezaan antara anda dan pasangan. Itulah yang dapat membuat cinta dan pasangan anda bertahan lama dan tidak dipengaruhi oleh permainan ramalan cinta di atas.