Ini adalah 10 Telefon bimbit Paling Mahal di Dunia pada tahun 2017

Memasuki 2017, seperti biasa, akan mengkaji barisan HP termahal di dunia tahun ini. Secara umum, barisan telefon bimbit dengan label "paling mahal" adalah penampilan yang unggul. Namun, mungkin juga jika telefon bimbit juga menggunakan teknologi canggih.

Tahun lalu, kami membincangkan mengenai telefon bimbit termahal pada tahun 2016. Nah, jika anda mempunyai anggaran tambahan tetapi tidak berpuas hati dengan rangkaian telefon bimbit termahal pada tahun lalu, mungkin anda boleh menyemak senarai 10 telefon bimbit termahal pada tahun 2017 yang akan kami kaji satu persatu di bawah. .

Ini adalah 10 Telefon bimbit Paling Mahal di Dunia pada tahun 2017

1. Sentuhan Tandatangan Vertu untuk Bentley

Membincangkan mengenai telefon bimbit termahal di dunia, nama "Vertu" pastinya tidak pernah ada dalam senarai telefon bimbit termahal setiap tahun. Penjual ini sememangnya sangat aktif dalam menghasilkan telefon bimbit dengan harga selangit. Kali ini, Vertu mengambil Bentley, yang merupakan pengeluar kereta mewah.

Vertu Signature Touch untuk Bentley dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 810, OS Android 5.1, kamera 21MP, RAM 3GB, dan layar selebar 5.2 inci. Badan telefon bimbit ini dibalut dengan kulit Beluga hitam dan Hotspur merah. Belum lagi sarung titanium akan menjadikan telefon bimbit seharga $ 9,000 atau lebih kelihatan seperti ini elegan.

2. Mobiado Grand Touch EM Marble

Mobiado Grand Touch EM Marble HP termahal di dunia 2017

Sekiranya telefon pintar yang dibalut dengan kulit tidak sesuai dengan citarasa anda, mungkin anda mungkin mempertimbangkan untuk membeli Mobiado Grand Touch EM Marble. Kerana telefon bimbit seharga $ 3,100 atau 41 juta rupiah menggunakan batu semula jadi sebagai selongsongnya. Batu-batu yang digunakan sebagai bahan untuk membuat selongsong ini adalah granit dan marmar.

Walaupun bukan salah satu telefon bimbit paling canggih dalam senarai ini, tetapi Mobiado Grand Touch EM Marble masih mempunyai kemewahan tersendiri. Telefon ini dilengkapi dengan skrin AMOLED super berukuran 4.65 inci dan kamera 5MP. Nampaknya telefon ini hanya unggul dari segi penampilan.

3. Gresso Regal Gold

Gresso Regal Gold

Tidak ada yang dapat menahan daya tarikan telefon bimbit yang dibalut emas. Gresso Regal Gold adalah telefon bimbit edisi terhad yang dibungkus dengan emas kuning dan putih. Memandangkan ini adalah telefon bimbit edisi terhad, Gresso Regal Gold hanya menghasilkan 999 unit. Malangnya, telefon bimbit ini masih menggunakan sistem operasi Android yang agak lama. Selain itu, telefon ini juga hanya dilengkapi dengan chipset Snapdragon 1.5 GHz.

Sementara itu, sektor memori mudah alih dilengkapi dengan RAM 2GB dan ROM 32GB. Namun, keistimewaan Gresso Regal Gold terletak pada reka bentuknya yang elegan. Telefon bimbit ini berharga $ 6,000.

4. Dior Reveries Haute Couture

Dior Reveries Haute Couture

Nama "Dior" mesti sangat dikenali oleh fesyen di seluruh dunia. Seperti yang anda duga, Dior Reveries Haute Couture adalah salah satu telefon bimbit termahal di dunia yang cemerlang dalam penampilan. Kerana spesifikasi dalaman telefon ini sangat minimum, seperti adanya kamera 5MP atau versi lama sistem operasi Android yang kurang masuk akal untuk saiz telefon bimbit $ 102,222 atau setara dengan 1,3 bilion rupiah.

Apa yang menjadikan Dior Reveries Haute Couture istimewa adalah 1,539 berlian dan 46 mutiara terbaik yang menghiasi bahagian luar telefon ini.

5. Savelli Jardin-Secret White Ice

Bergaya ! Itulah satu perkataan yang dapat menggambarkan Savelli Jardin-Secret White Ice. Telefon ini nampaknya memang direka untuk melengkapkan penampilan wanita yang sangat bergaya dan elegan. Gabungan kulit buaya dan emas putih kelihatan mewah membungkus badan HP ini.

Telefon skrin 3.2 inci ini tidak bergantung pada OS Android, tetapi OS yang dibuat oleh Savelli sendiri. Semua keindahan luaran Savelli Jardin-Secret White Ice buatan tangan oleh pakar. Tidak hairanlah telefon bimbit mewah ini ditawarkan dengan harga $ 10,000. Adakah anda berminat memiliki telefon ini agar kelihatan lebih bergaya?

6. Sirin Solarin

Sirin Solarin boleh dikatakan telefon bimbit paling canggih dalam senarai ini. Telefon bimbit yang mempunyai satu suis di belakang disebut telefon yang sangat selamat kerana hanya menerima panggilan dan mesej telefon yang disulitkan. Bukan hanya itu, telefon ini juga membawa WiGig, standard tanpa wayar baru yang menawarkan kelajuan pemindahan sehingga 7 gigabit sesaat.

Sarung Solin Sirin dibalut dengan Carbon Fiber. Dalam garis fotografi, Sirin Solarin juga menawarkan kamera berkualiti dengan ukuran 23.8 MP. Secara keseluruhan , telefon mewah yang cukup canggih yang anda dapat dengan membelinya dengan harga $ 16,000 atau 215 juta rupiah.

7. Tonino Lamborghini 88 Tauri

Tonino Lamborghini 88 Tauri

Lamborghini selalu menjadi jenama kereta mewah yang terkenal di hampir semua negara di dunia. Bagaimana jika pengeluar kereta mewah itu membuat telefon bimbit? Tonino Lamborghini 88 Tauri adalah telefon bimbit mahal yang dinamai anak pengasas Lamborghini. Telefon bimbit ini hanya tersedia pada tahun 1947 di dunia, nombor yang sama dengan tarikh lahir, Tonino Lambhorgini, anak lelaki Ferrucio Lambhorgini.

Spesifikasi yang ditawarkan oleh telefon ini termasuk CPU Quad Core Snapdragon 801, RAM 3GB, kamera belakang 20MP dan kamera depan 8MP, dan layar HD penuh 5 inci. Harga yang ditawarkan untuk 88 Tauri Lamborghini Tonino adalah $ 6.000 atau 80.5 juta rupiah.

8. Gerhana Emas

Gerhana Emas

Anggapan bahawa semua telefon bimbit termahal di dunia hanya unggul dalam penampilan nampaknya salah. Sebabnya, Goldvish Eclipse membuktikan bahawa HP yang paling mahal bukan sahaja menarik dari segi penampilan, tetapi juga bahagian dalamannya. Telefon yang dibuat di Switzerland dilengkapi dengan CyanogenMod 13 onboard dan Android OS 6.0 Marshmallow.

Untuk melengkapkan kehebatan telefon pintar ini, terdapat juga chipset Snapdragon 801, RAM 3GB, ROM 64 GB, skrin HD penuh 5 inci, dan kamera belakang 13MP dan kamera depan 5MP. Goldvish Eclipse berharga 103 juta rupiah.

9. Koleksi Aster Vertu

Koleksi Vertu Aster

Telefon bimbit Vertu Aster Collection tidak boleh dilewatkan oleh anda. Dibungkus dalam sarung titanium dan kulit berwarna-warni, telefon bimbit dari Vertu ini ditawarkan mulai dari $ 7,000.

Koleksi Aster membawa chipset Snapdragon 801, kamera belakang 13MP, dan suara yang diperkuat dengan Bang & Olufsen. Namun, tolaknya telefon ini adalah sistem operasi yang ketinggalan zaman, iaitu Android KitKat v4.4.4.

10. Aston Martin Racing 808

Aston Martin Racing 808

Ingin merasakan sensasi menjadi James Bond? Memiliki Aston Martin Racing 808, telefon bimbit yang dihasilkan oleh pengeluar kereta yang biasa digunakan oleh James Bond dalam setiap filem.

Telefon pintar ini berharga $ 6.000, tetapi jika anda mahukan Aston Martin Racing 808 dilengkapi dengan percikan berlian, maka harganya dapat mencapai $ 24.000 atau 322 juta rupiah. Telefon pintar ini membawa chipset Snapdragon 801, RAM 2GB, skrin 4,7 inci, dan kamera 13MP.

Berminat untuk memiliki salah satu daripada 10 telefon bimbit termahal di dunia pada tahun 2017? Spesifikasi yang ditawarkan oleh telefon pintar di atas sememangnya tidak lebih baik daripada telefon bimbit mewah yang ada sekarang. Walau bagaimanapun, jika anda ingin kelihatan bergaya, maka sepuluh telefon pintar ini adalah pilihan terbaik untuk memenuhi keperluan anda.

Artikel Berkaitan