Ayuh Main dan Muat turun Zuma Deluxe Games dalam talian

Zuma adalah salah satu tajuk permainan kegemaran yang dimainkan secara meluas hari ini, baik oleh kanak-kanak maupun orang dewasa. Permainan Zuma sendiri kini tersedia dalam pelbagai jenis, seperti permainan Zuma Deluxe, permainan Zuma dalam talian, dan lain-lain. Permainan ini adalah permainan teka-teki yang memerlukan pemain untuk selalu berfikir tangkas, teliti, dan juga cerdas.

Apa itu Permainan Zuma?

Permainan Zuma adalah permainan di mana kita harus menembak bola dari mulut haiwan yang menyerupai katak. Katak ini berada di tengah permainan, bola di mulutnya ditembakkan ke deretan bola lain. Dalam hal ini, pemain mungkin tidak hanya menembak bola, bola harus ditembakkan ke dalam deretan bola dengan warna yang sama.

Sekiranya pemain berjaya memasukkan bola dari tembakan katak ke dalam sekurang-kurangnya 2 baris bola berwarna yang sama, maka bola akan meletup dan hilang. Selain itu, pemain juga dapat memutar katak ke semua arah sehingga mereka dapat mencapai keseluruhan baris bola. Dengan cara itu, pemain akan difasilitasi sehingga mereka dapat menembak bola.

Permainan Zuma juga memberikan had masa untuk pemain menyelesaikan misi dalam permainan ini. Oleh itu, pemain mesti memastikan bahawa barisan bola tidak terus berlipat ganda dan akhirnya membawa kepada lubang berbahaya dalam bentuk tengkorak. Sekiranya sebaris bola telah menghampirinya, tengkorak secara beransur-ansur akan membuka mulutnya.

Mulut tengkorak adalah lubang berbahaya dalam permainan ini. Semakin dekat bola dengan gambar tengkorak ini, peluang untuk menang akan semakin tipis. Sebabnya, jika bola masuk ke lubang berbahaya dalam bentuk mulut tengkorak, maka permainan akan berakhir. Oleh itu, permainan ini memerlukan ketangkasan untuk dapat menyelesaikannya.

Permainan Zuma ini terdiri daripada beberapa peringkat atau tahap. Oleh itu, pemain akan merasakan sensasi yang berbeza dalam memainkan permainan di setiap peringkatnya. Permainan Zuma ini boleh didapati hingga 12 tahap yang mesti diselesaikan sekiranya pemain ingin menang. Kerana banyak bola, pemain harus berhati-hati dalam melihat bola dan tidak salah menembak bola.

Permainan Zuma Deluxe

Selain level, permainan Zuma ini juga memberikan 3 nyawa untuk setiap permainan. Sekiranya pemain dapat memperoleh markah tinggi, dia akan mendapat nyawa tambahan. Sekiranya bola memasuki lubang berbahaya, nyawa akan berkurang sebanyak 1. Dan jika nyawa hilang, permainan akan berakhir. Inilah yang menyebabkan mengapa pemain mesti bergerak dengan pantas ketika bermain.

Oleh kerana masa yang diperlukan untuk bermain permainan ini sangat terhad, pemain mesti melepaskan bola dengan cepat dari mulut katak ke barisan bola yang selalu berjalan. Untuk memudahkan pemain, permainan ini juga menyediakan bola yang kuat dalam bentuk bola yang berisi bom. Bola ini berada dalam deretan bola yang terus berjalan.

Sekiranya pemain dapat memukul bola yang kuat atau bola bom, maka ketika meletup, ia tidak hanya membakar bola dengan warna yang sama, tetapi juga meletupkan bola lain yang ada di dekatnya. Anda akan memenangi permainan ini jika semua bola berjaya ditembak dan meletup sehingga tidak menyentuh atau memasuki lubang berbahaya.

Setiap bola yang meletup akan mendapat skor atau mata. Poin ini akan berguna untuk menambahkan kehidupan pemain. Lebih menarik lagi, semakin banyak tahap meningkat, bola lebih berwarna dan lebih banyak daripada sebelumnya.

Selain bola bom, yang membuat permainan lebih cepat berakhir adalah ketika tembakan tembakan meletup dan menyebabkan pelanggaran bola berwarna yang sama dengan lebih dari 2, letupan lain akan berlaku. Inilah yang menjadikan permainan ini lebih menarik. Pemain harus bersungguh-sungguh untuk mencari jalan untuk menyelesaikan permainan dan mendapat banyak mata.

Petua dan Trik Permainan Zuma

Petua permainan Zuma Deluxe

Setelah meninjau permainan secara umum di atas, berikut adalah petua cara bermain permainan Zuma agar pemain dapat memenangi permainan dengan mudah:

1. Arahkan bola dengan tepat

Dalam permainan Zuma ini, pada tahap awal hanya sebaris bola yang muncul dengan beberapa warna yang berbeza. Pemain hanya diminta menembak bola dari mulut katak ke dalam barisan bola yang berlari agar tidak menyentuh mulut tengkorak atau lubang berbahaya. Tembak bola dengan tepat untuk menyentuh bola dengan warna yang sama sehingga mereka dapat meletup.

2. Naikkan tahap dengan cepat

Kerana tujuan permainan ini adalah untuk mencegah bola memasuki lubang berbahaya, jika semua bola tidak memasuki lubang berbahaya, maka permainan itu akan berhasil. Selepas itu pemain akan memasuki tahap atau tahap seterusnya. Tahap seterusnya selalu mempunyai masalah yang lebih serius, misalnya cara bola berubah dan warna bola meningkat.

3. Kumpulkan mata untuk menambahkan nyawa

Untuk setiap letupan yang berlaku, pemain akan mendapat mata. Mata ini akan mempengaruhi sama ada pemain menang atau tidak. Setiap mata akan selalu dihitung dan jika mencapai jumlah tertentu, kehidupan pemain akan bertambah. Setiap pemain akan mempunyai 3 nyawa, nyawa akan berkurang ketika bola memasuki lubang berbahaya.

4. Penumpuan

Setiap tahap yang dilalui selalu mempunyai cabaran yang lebih sukar. Ketika tahap pertama kecepatan berjalan bola akan menjadi lambat, semakin tinggi levelnya, semakin cepat bola akan berjalan. Oleh itu, pemain diminta untuk berkonsentrasi sepenuhnya untuk bermain tangkas, teliti dan juga cergas dalam melepaskan bola dari mulut katak.

Sekiranya semua bola berjaya ditangkap atau ditembak agar tidak memasuki mulut tengkorak, maka misi permainan ini berjaya atau berjaya. Permainan ini bertujuan untuk mengelakkan bola masuk ke dalam lubang dan pemain mendapat banyak mata dalam setiap permainan yang dibuat.

Pada dasarnya, permainan ini sangat disukai dan digemari kerana mempunyai paparan terang dengan bola berwarna-warni. Walaupun kelihatan mudah, permainan ini memerlukan kesungguhan dalam memainkannya. Sekiranya tidak, permainan akan berhenti di tengah jalan atau permainan berakhir kerana bola memasuki lubang mulut tengkorak.

Itu memerlukan pemikiran ekstra dalam permainan Zuma ini, iaitu ketika levelnya meningkat kerana lekukan bola akan lebih sukar. Ada juga yang ditutupi oleh semak-semak sehingga sukar bagi pemain untuk melepaskan bola ke arahnya. Permainan ini sememangnya permainan yang mencabar yang sangat menarik untuk dimainkan.

Muat turun Zuma Deluxe Game

Bagi anda yang ingin bermain permainan Zuma di luar talian di PC, anda boleh membelinya terus melalui bigfishgame.com dengan harga USD 9.99. Di laman web ini, anda juga boleh mencuba versi percubaan selama satu jam sebelum membelinya. Manakala untuk peranti Android anda boleh memuat turun permainan Marble Legend di Play Store secara percuma.

Main Permainan Zuma Dalam Talian Percuma

Pada masa ini permainan Zuma juga disediakan dalam banyak variasi. Selain permainan Zume Deluxe yang boleh dimuat turun dan dimainkan di luar talian, terdapat juga berbagai variasi permainan Zuma Offline seperti berikut:

  • Zuma Salji Putih
  • Rantai Tikus Zuma
  • Lumba-lumba Zuma (Lumba-lumba)
  • Zuma Kung Fu
  • Zuma Safari
  • Zuma mistik dari India
  • Zuma Dragon dan lain-lain.

Pelbagai permainan ini boleh dimainkan secara percuma di laman zumaonlinegameszone.com. Kedua-dua permainan Zuma Deluxe dan permainan dalam talian Zuma mempunyai corak permainan yang sama. Perbezaannya biasanya hanya pada latar belakang, bentuk bola, dan juga jalan yang dilalui bola. Semoga berjaya!