Mari Muat turun dan Mainkan Permainan GTA San Andreas Lagi

Pencinta permainan tentunya tidak asing dengan GTA atau Theft Auto Games. Permainan ini sudah sangat terkenal dan digemari peminat. Sejak hadir pada tahun 2004, permainan GTA San Andreas telah berjaya menarik hati para pemain.

GTA San Andreas berbeza dengan siri GTA sebelumnya, perbezaannya bermula dari pemain, tetapan permainan, dan juga aksi yang bersifat semula jadi. Permainan ini memang mempunyai daya tarikan tersendiri, terutama bagi peminat permainan aksi. Banyak perubahan berlaku terutamanya dalam jalan cerita dan pemeran.

Watak Utama Hitam

Sejak penubuhannya, GTA selalu menggunakan watak utama dengan orang kulit putih. Tetapi di GTA San Andreas ini, pemain tanpa nama utama yang digunakan mempunyai kulit hitam. Dari semua jenis GTA yang muncul, ini adalah kali pertama siri GTA menggantikan pemain utamanya dengan pemain hitam.

Penggantian watak dalam pemain tanpa nama utama pastinya memberikan kesegaran bagi pencinta GTA. Sejak awal siri GTA hingga siri Liberty City, GTA selalu menggunakan tokoh tanpa nama dengan wajah yang hampir sama dan semuanya mempunyai kulit badan putih. Sebagai tambahan kepada watak yang pemain ubah, banyak elemen baru muncul.

Jalan Cerita Lebih Kompleks

Penambahan dan perubahan elemen baru ini, tentunya akan menjadikan peminat permainan GTA lebih selesa untuk bermain permainan yang satu ini. Elemen pertama yang berubah adalah jalan cerita. Dalam siri sebelumnya GTA menceritakan tentang perjuangan seorang pemuda yang terperangkap dalam kumpulan mafia tempatan dan cuba menghilangkan kumpulan lain dengan cara apa pun.

Dalam siri San Andreas GTA, ceritanya hampir semuanya berubah. Ini dapat dilihat dalam siri sebelumnya di mana kem telah ditentukan. Nah, dalam siri ini anda tidak hanya terikat pada satu kem, tetapi berpindah dari satu kem ke kamp yang lain. Malah watak-watak yang menjadi teman pada awal permainan juga berubah menjadi musuh utama di akhir permainan.

Dalam permainan GTA San Andreas ini, anda diminta untuk mengembalikan reputasi kubu kuat Groove Street Familiy sebagai kumpulan yang ditakuti. Di samping itu anda juga harus membalas kematian keluarga CJ ke kem musuh.

GTA San Andreas lebih menarik kerana ceritanya tidak dapat diramalkan. Setiap kumpulan pasti mempunyai jalan cerita tersendiri. Jadi, kumpulan yang berbeza dipertahankan, jalan cerita yang berbeza. Permainan ini lebih menarik dan menyeronokkan kerana akan dibumbui dengan pelbagai gimik dan kelainan yang tidak dijangka.

Lebih Banyak Kenderaan

Permainan GTA San Andreas

Sebagai tambahan kepada jalan cerita yang berubah, elemen kedua yang berubah di GTA San Andreas adalah kenderaan yang boleh digunakan. Dalam siri GTA sebelumnya, pemain hanya boleh menggunakan kenderaan bermotor roda empat atau kereta dan seumpamanya. Manakala kenderaan jenis GTA San Andreas yang boleh digunakan lebih banyak variasi dan tentunya lebih unik.

Kenderaan yang boleh digunakan di GTA San Andreas bermula dari kenderaan tidak bermotor hingga kenderaan perisai. Basikal boleh digunakan pada kali pertama anda bermain. Banyak kenderaan unik yang boleh anda naiki seperti Vespa, kapal laju, helikopter, motor cross, tank, ambulans, jetpack, kapal terbang, dan pelbagai kenderaan unik yang lain.

Perubahan pada banyak elemen ini sengaja dilakukan oleh pembangun Rockstar Game untuk memanjakan para peminat permainan GTA. Pemain permainan pasti akan melupakan masa ketika bermain permainan yang sangat menarik ini.

Pilihan senjata kelas tinggi

GTA San Andreas menyediakan beberapa senjata baru dan unik yang boleh anda gunakan. Berikut adalah senarai senjata yang boleh digunakan di GTA San Andreas. Senjata dalam senarai ini unik dan juga menarik untuk digunakan semasa bermain.

1. Pembuang Api

Permainan GTA San Andreas flamethrower

Senjata pelontar api memberikan daya tarikan tersendiri kerana dapat menghancurkan sesiapa sahaja. Malah, senjata ini juga boleh menyebabkan kematian musuh. Bukan hanya itu, pelontar api ini boleh membakar apa sahaja. Tetapi perlu diingat, jangan menghalakan senjata di bahagian bawah atau sasarannya sangat dekat kerana boleh membakar diri sendiri.

2. Boleh Sembur

Tong penyembur atau tin penyembur adalah senjata di GTA San Andreas yang boleh digunakan untuk pelbagai perkara. Tong penyembur ini digunakan untuk menghilangkan tanda geng lain. Selain itu, tin penyembur boleh digunakan untuk menyakitkan mata lawan tetapi tentu saja anda tidak dapat membunuhnya. Tetapi sekurang-kurangnya ia dapat memberikan kelewatan masa untuk anda melarikan diri.

3. Alat Pemadam Api

Pemadam Api atau alat pemadam api adalah salah satu senjata yang berkesan untuk mengalahkan lawan. Alat pemadam api merah sangat berkesan sebagai serangan. Di GTA San Andreas senjata ini sangat mudah diperoleh.

4. Vulcan Minigun

Vulcan Minigun adalah senjata paling kuat yang digunakan untuk mengalahkan lawan. Senjata ini boleh digunakan untuk memusnahkan bangunan atau tempat di sekitar anda. Senjata ini juga merupakan senjata mudah alih yang berat tetapi berkesan. Apabila anda menggunakan senjata ini, polis dan SWAT akan segera sampai ke lokasi penggunaannya.

5. Pelancar Roket

Permainan pelancar roket GTA San Andreas

Senjata pelancar roket adalah senjata terbesar dan paling kuat di GTA San Andreas. Senjata ini dapat digunakan untuk menghancurkan bangunan, memusnahkan musuh, untuk menembak pesawat. Senjata ini adalah raja semua senjata. Tetapi ingat, jangan gunakan senjata ini untuk pertempuran jarak dekat, gunakannya untuk pertempuran jarak jauh.

6. Bunga

Seperti namanya, senjata ini bagus untuk diberikan kepada kekasih. Tetapi di GTA San Andreas, bunga boleh digunakan sebagai senjata untuk memukul pejalan kaki atau anggota kumpulan lawan. Senjata ini boleh didapati di sekitar taman. Bunga boleh menjadi senjata yang sangat berkesan untuk mengalahkan pejalan kaki di sekitar.

7. Senapang Sniper

Senapang sniper adalah senjata yang sangat kuat untuk pertempuran jarak jauh. Senjata ini mempunyai ketepatan yang sangat baik dan sangat mematikan. Walaupun berbentuk seperti senapang panjang tetapi senjata ini boleh digunakan untuk memecahkan dan memotong badan lawan.

8. M4

Senjata unik terakhir dari GTA San Andreas adalah M4. M4 ini adalah pengubahsuaian M-16. Bentuknya lebih langsing daripada M16. Senjata ini dapat digunakan kapan saja, walaupun berlutut atau berbaring masih dapat digunakan dengan berkesan.

Muat turun GTA San Andreas Game

GTA San Andreas adalah permainan yang boleh dimainkan di pelbagai platform seperti konsol permainan, PC, hingga mudah alih. Anda boleh membeli CD permainan ini untuk PlayStation 2 (PS2) dan Xbox. Anda juga boleh memuat turunnya untuk peranti PC dan Mac di laman web rasmi.

Permainan GTA San Andreas juga kini tersedia di pelbagai platform mudah alih. Versi bergerak ini telah diperbaharui dari segi grafik dengan penampilan yang lebih cerah dan moden. Muat turun untuk Android di sini, untuk Kindle Fire di sini, untuk iOS di sini, dan untuk Windows Phone di sini.

Artikel Berkaitan