10 Permainan untuk Warga Emas yang Menyeronokkan dan Mudah Dimainkan

Permainan bukan sahaja dapat dimainkan oleh kanak-kanak, kerana orang tua juga dapat memainkan sejumlah permainan di PlayStore. Beberapa permainan untuk orang tua agak mudah, tetapi sangat menarik untuk ibu bapa.

Nah, 10 permainan ini juga boleh menjadi penyelesaian yang baik apabila ibu bapa memerlukan aktiviti yang menyegarkan dan santai. Ayuh, cari permainan menarik yang menyeronokkan untuk dimainkan oleh ibu bapa. Untuk mencari koleksi permainan untuk orang tua, baca artikel ini hingga akhir, ya!

10 Permainan Terbaik untuk Warga Emas

1. Lagenda Marmer

permainan untuk Marble Legend yang sudah tua

Marble Legend adalah permainan pembuka yang sesuai untuk ibu bapa. Kerana, permainan ini praktikal sukar. Permainannya mudah, tetapi setiap peringkat mempunyai cabaran yang sukar. Pemain Marble Legend akan diminta untuk menembak bola yang mesti dipadankan dengan bola berwarna-warni yang sedang berjalan.

Nah, bola yang berlari tidak masuk ke dalam lubang. Oleh kerana bola selalu berjalan, jadi permainan ini boleh dibilang juga permainan waktu. Sekiranya bola masuk ke lubang di akhir, ini bermaksud permainan di atas alias pemain tidak dapat menyelesaikan permainan dengan betul.

Oleh itu, cara bermain yang mudah adalah dengan menembaknya dengan animasi grafik berwarna-warni yang sederhana, pastinya ibu bapa akan merasa selesa bermain permainan ini lama. Cuba muat turun permainan Marble Legend di sini untuk dimainkan oleh orang tua.

2. Catur

Catur

Dulu orang suka catur. Sekiranya ibu bapa anda suka bermain catur, beri permainan catur digital seperti Catur ini. Sebenarnya, permainan Catur ini tidak jauh berbeza dengan permainan catur pada umumnya. Sebenarnya, peraturan permainannya sama, cuma platformnya berbeza.

Dalam permainan Catur ini, pemain boleh bermain catur dengan memilih lawan. Contohnya, anda mahu melawan AI dari Catur, atau menjemput rakan untuk bermain bersama (mod dua pemain) . Juga, Catur ini menyediakan 5 tema yang berbeza sehingga pemain tidak akan merasa bosan dengan penampilan yang sama. Ayuh, main permainan di sini.

3. Permainan Teka Silang Kata

Permainan Teka Silang Kata

Dahulu, bermain TTS atau teka-teki silang kata biasanya hanya melalui majalah, surat khabar, atau surat khabar. Tetapi sekarang, dengan kecanggihan teknologi, anda juga dapat memainkan permainan TTS melalui telefon Android. Salah satu permainan TTS baik yang kami sarankan adalah, Cross Puzzle Games.

Cara bermain permainan ini sangat mudah, anda hanya perlu mengisi kotak kosong mengikut jawapan yang betul. Sekiranya anda tidak dapat menjawab soalan, maka ada butang Petunjuk yang akan membantu memberi petunjuk kepada jawapan anda. Mudah, bukan ? Anda boleh memuat turun permainan di sini.

4. Blok Teka-teki Permata

Blok Teka-teki Permata

Block Puzzle Jewel adalah permainan untuk orang tua yang kami sarankan seterusnya. Permainan ini mempunyai konsep bermain seperti tetris, ia hanya dikemas dan dibuat grafik animasi menjadi lebih moden dan menarik. Sama seperti permainan pelakon sekolah lama, permainan ini hanya meminta pemain untuk mengatur blok.

Blok mesti disusun dengan kemas tanpa lubang atau lubang. Di samping itu, anda juga boleh membalik blok secara menegak atau mendatar. Oh ya, permainan ini juga mempunyai tahap kesukaran yang berbeza yang pastinya membuat anda berasa seronok bermain! Muat turun permainan di sini.

5. Gaple

curang

Selain catur, ada satu permainan yang biasanya tidak ketinggalan oleh orang tua, iaitu Gaple. Gaple sendiri adalah permainan klasik di mana permainan ini serupa dengan domino. Gaple juga telah menjadi salah satu permainan wajib di Indonesia ketika ibu bapa berkumpul.

Jika sebelum ini bermain Gaple harus membawa kad, maka sekarang anda boleh memainkan Gaple secara digital melalui telefon pintar Android anda. Cara bermain sama seperti permainan gaple pada umumnya. Juga, permainan Gaple yang kami sarankan dapat dimainkan oleh 2, 3, hingga 4 pemain. Adakah anda ingin mencuba permainan? Sila dapatkan permainan di sini.

6. Lantunan Klasik

Lantunan Klasik

Pada zaman hits telefon bimbit Nokia , orang tua dan orang tua biasa bermain permainan mudah alih Nokia. Tetapi sekarang, gema Nokia tidak begitu keren seperti sekarang dan telah diatasi oleh vendor HP terkenal lainnya. Tetapi, permainan di Nokia masih menjadi primadona dan melekat di hati orang tua yang anda kenal.

Sebut saja permainan Bounce, permainan yang menggelecek ke garisan penamat cukup menarik untuk dimainkan. Walaupun anda tidak lagi menggunakan telefon bimbit Nokia anda, tetapi permainan Bounce Classic ada di PlayStore. Sudah tentu Bounce Classic adalah salah satu permainan yang menyeronokkan untuk orang tua kerana bahkan ibu bapa akan biasa dengan permainan ini. Untuk memuat turunnya, anda boleh klik di sini.

7. Kerajaan Solitaire

Solitaire Kingdom

Satu lagi permainan yang baik untuk orang tua adalah Solitaire Kingdom. Ya, permainan ini mungkin agak biasa bagi anda yang gemar bermain permainan di komputer. Setiap komputer berasaskan Windows mesti mempunyai permainan ini, jadi kami mengesyorkan permainan Solitaire Kingdom ini untuk orang tua.

Selain permainan sederhana, Solitaire Kingdom juga merupakan permainan yang cukup dikenali di kalangan warga tua. Mereka pasti suka bermain Solitaire Kingdom. Sekarang, jika versi Android ini mempunyai antara muka yang lebih menarik daripada permainan Solitaire lama di PC / komputer riba. Sekiranya anda ingin bermain permainan, anda boleh memuat turunnya di sini.

8. Smart TTS 2018 - Teka-teki Silang Kata Luar Talian

Smart TTS 2018 - Teka-teki Silang Kata Luar Talian

Sebenarnya, permainan Smart TTS 2018 - Offline Cross Puzzle mempunyai konsep yang sama dengan Cross Puzzle sebelumnya. Namun, bezanya, permainan ini boleh dimainkan secara offline alias tidak perlu disambungkan ke internet.

Sudah tentu dengan adanya ciri offline ini sangat sesuai untuk warga tua memandangkan tidak semua warga tua memerlukan internet. Oleh itu, jika anda merasakan permainan Smart 2018 TTS - Offline Cross Puzzle sesuai untuk ibu bapa dan ingin bermain permainan di telefon bimbit, sila dapatkan permainan secara percuma di pautan ini.

9. Buka Sekatan Saya PERCUMA

Buka Sekatan Saya PERCUMA

Ada satu lagi permainan sederhana yang sesuai untuk dimainkan oleh orang tua, Buka Sekatan Saya PERCUMA. Ini adalah permainan yang ringan dan sederhana, tetapi membuat para pemain berasa seperti di rumah. Dalam permainan, Unblock Me FREE mengajak pemain menyelesaikan masalah untuk mengeluarkan blok merah.

Blok merah disekat oleh blok coklat. Nah, tugas anda hanyalah memindahkan blok coklat untuk membuka blok merah untuk keluar. Boleh buat? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

10. Kuiz 1 Bilion

Kuiz Jutawan Indonesia

Pada masa lalu, TV Quiz 1 Billion sedang berkembang pesat . Tetapi sayangnya, sekarang program ini tidak lagi ditayangkan dan mungkin warga tua yang sering menonton program ini akan ketinggalan. Baiklah, untuk membawa ibu bapa dengan nostalgia pertunjukan kuiz, jadi kami mengesyorkan orang tua untuk bermain permainan Kuiz 1 bilion.

Permainan ini mempunyai konsep bermain kuis yang sama persis di rancangan TV. Pemain hanya perlu menjawab setiap soalan yang muncul hingga soalan terakhir. Tetapi, jika pemain tidak dapat menjawabnya, maka 3 pilihan bantuan tersedia, seperti telefon, menghilangkan dua jawapan yang salah, atau meminta penonton. Menarik, bukan ? Ayuh muat turun di sini.

Sepuluh permainan untuk warga tua yang telah kami sebutkan di atas sememangnya sesuai untuk dimainkan oleh ibu bapa. Kerana permainan ini mempunyai konsep yang mudah, biasa, dan menarik untuk dimainkan untuk mengisi masa yang kosong. Sekiranya anda mempunyai cadangan lain untuk permainan lama, anda boleh menulisnya di ruangan komen. Selamat bermain!