Samsung Galaxy terbaru dan terlaris pada tahun 2014

Telefon Android kini merupakan salah satu jenis telefon bimbit yang paling popular. Itu disebabkan oleh banyak ciri yang dimiliki oleh jenis telefon bimbit ini. Hampir semua vendor mudah alih membuat produk Android. Dengan banyak peminat Android, pasaran android semakin sukar kerana semakin banyak vendor yang bersaing.

Untuk dapat bahagian pasaran, vendor mesti mempunyai produk berkualiti tinggi. Produk yang berkualiti akan membuat pengguna menjadi tertarik untuk membeli telefon pintar Android. Nama besar vendor kadangkala berpengaruh untuk menarik perhatian pengguna.

Salah satu vendor yang mempunyai pangsa pasar yang besar di Indonesia adalah Samsung. Samsung mempunyai banyak model telefon Android. Siri telefon bimbit Android Samsung adalah siri Galaxy. Tahun ini banyak Samsung Galaxy terbaru telah dilancarkan.

Ramai orang memilih untuk membeli produk Samsung Galaxy kerana berkualiti. Penjual Korea Selatan ini terkenal dengan inovasi dan kualiti dalam setiap produk. Yang paling penting ialah harga produk Samsung Galaxy juga tidak terlalu mahal jika dibandingkan dengan produk dari vendor lain yang mempunyai nama besar.

Reka bentuk yang dimiliki oleh produk Samsung juga sangat elegan dan akan membuat banyak orang terpikat untuk membelinya. Berikut adalah peranti Samsung Galaxy terbaru dan terlaris pada tahun 2014.

Samsung Galaxy terbaru dan terlaris pada tahun 2014

1. Samsung Galaxy Mega 6.3 19200

Samsung Galaxy terkini

Anda akan kagum dengan produk Samsung Galaxy ini. Ini kerana produk ini mempunyai reka bentuk dan spesifikasi yang sangat berkelas. Dengan menggunakan telefon ini, anda dapat menyimpan banyak data kerana telefon ini mempunyai memori dalaman dengan kapasiti 16 GB. Kapasiti RAM telefon ini juga cukup besar, mencapai 2 GB.

Anda boleh mengambil gambar dengan maksimum kerana Galaxy Mega 6.3 mempunyai kamera dengan resolusi yang sangat tinggi. Saiz kamera telefon bimbit ini ialah 8 MP. Untuk membawa produk ini ke rumah anda cukup sediakan anggaran 5.4 juta rupiah.

2. Samsung Galaxy Core Duos

Samsung Galaxy Core Duos

Samsung Galaxy Core Duos mempunyai skrin 4.3 inci. Skrin yang digunakan pada telefon ini adalah skrin beresolusi tinggi. Anda boleh memainkan video HD menggunakan telefon bimbit ini. Memori dalaman telefon ini ialah 8 GB. Kapasiti RAM adalah 2 GB.

Telefon ini mempunyai kamera dengan ukuran 5 MP. Di telefon ini juga terdapat lampu kilat yang menjadikan tangkapan kamera lebih jelas dan sempurna. Bagi anda yang ingin memiliki telefon bimbit dengan prestasi maksimum maka lebih baik memilih telefon ini. Harga yang ditawarkan untuk telefon bimbit ini ialah 2.6 juta rupiah.

3. Samsung Galaxy Ace 3

galaksi-ace-3

Bagi anda yang menggemari telefon dengan rekaan berkelas, maka anda mesti memilih Galaxy Ace 3. Ini kerana telefon ini mempunyai reka bentuk yang sangat elegan. Skrin yang digunakan pada telefon bimbit ini mempunyai ukuran 4 inci. Skrinnya sangat jelas dan akan membuatkan anda selesa.

Sekiranya anda suka bermain permainan, maka anda akan merasa sangat selesa kerana telefon ini mempunyai skrin sentuh yang sangat responsif. Kamera yang dimiliki oleh telefon bimbit ini mempunyai kapasiti 5 MP. Anda harus mengeluarkan anggaran sekitar 3 juta rupiah sekiranya anda ingin membeli produk telefon pintar ini.

4. Zum Samsung Galaxy S4

Zum Samsung Galaxy S4

Kelebihan utama yang dimiliki oleh Galaxy S4 Zoom adalah kamera. Produk Samsung ini mempunyai kamera dengan kapasiti 16 MP. Dengan ukuran kamera yang sangat besar anda dapat mengambil gambar yang sempurna. Kamera ini juga mempunyai banyak fitur baru yang akan menghasilkan kualiti foto maksimum.

Skrin yang digunakan pada telefon ini mempunyai ukuran yang sangat besar. Anda boleh mengedit foto secara langsung menggunakan telefon bimbit canggih ini. Kelebihan lain dari telefon ini adalah dari segi kualiti bateri. Di mana bateri yang digunakan pada telefon bimbit ini mempunyai kapasiti yang besar. Telefon kamera luar biasa ini dijual pada harga 5.4 juta rupiah.

5. Samsung Galaxy S4 Mini

Samsung-Galaxy-S4-mini

Samsung Galaxy S4 Mini termasuk dalam kategori produk terlaris Samsung. Ini kerana produk ini mempunyai reka bentuk maksimum. Telefon ini menggunakan skrin 4.3 inci. Skrinnya sangat jelas dan dapat memainkan video HD dengan mudah.

Kamera yang dimiliki oleh telefon bimbit ini juga tidak ketinggalan zaman kerana telefon ini mempunyai kamera dengan kapasiti MP. Anda mesti mempunyai telefon ini kerana ciri yang dimilikinya cukup lengkap. Malangnya, untuk membeli produk ini anda perlu membayar 4.9 juta rupiah.

6. Samsung Galaxy Note 3

Sekiranya anda menyukai produk Samsung yang mempunyai ukuran layar yang besar, maka anda boleh memilih Galaxy Note 3. Layar yang digunakan oleh telefon ini mempunyai ukuran 5,7 inci. Memang harga yang ditawarkan untuk membeli produk ini sangat mahal mencecah 8.8 juta rupiah. Kamera yang digunakan oleh telefon ini ialah 13 MP.

7. Samsung Galaxy S4 Aktif

samsung-galaxy-s4-aktif

Ini adalah salah satu produk terhangat dari Samsung. Harga yang ditawarkan juga sangat mahal. Telefon pintar ini mempunyai skrin dengan ukuran besar. Kamera mempunyai kapasiti 8 MP.

Anda boleh menyimpan banyak data di telefon ini kerana telefon ini mempunyai memori dalaman dengan kapasiti yang sangat besar mencapai 16 GB. RAM yang dimiliki oleh telefon ini mempunyai kapasiti 2 GB. Dengan menggunakan telefon bimbit yang satu ini, anda pasti akan kelihatan lebih elegan.

8. Samsung Galaxy S5

samsung-galaxy-s5

Ramai orang mendakwa jika produk ini adalah produk terbaik dari Samsung. Produk ini mempunyai spesifikasi maksimum. Itu dibuktikan dengan jenis pemproses yang digunakan adalah salah satu pemproses yang terbaik.

Memori telefon ini ialah 16 GB. Kapasiti RAM mencapai 2 GB. Sekiranya anda menyukai telefon bimbit yang mempunyai skrin besar maka Samsung Galaxy S5 adalah pilihan yang sangat sesuai. Produk Samsung Galaxy terbaik mempunyai skrin 5.1 inci.

Anda akan sangat kagum jika anda melihat kamera utama pada telefon ini yang mempunyai kapasiti 16 MP. Kamera dapat menghasilkan gambar yang sangat jelas. Tetapi anda harus berhati-hati kerana terdapat banyak produk palsu dari Galaxy S5. Sila baca artikel ini untuk mengelakkannya.

Pelbagai produk Samsung Galaxy di atas mempunyai banyak pilihan menarik untuk anda. Walau bagaimanapun, sebelum anda membeli produk yang lebih baik, anda mesti melihat anggaran yang anda ada terlebih dahulu.

Sekiranya anda merasa mempunyai banyak bajet, maka anda boleh membeli produk dengan harga yang mahal. Anda juga harus menyesuaikan dengan keperluan anda sebelum memilih untuk membeli telefon bimbit.

Pastikan anda membeli produk Samsung Galaxy terbaru di kedai rasmi dan memberikan jaminan. Segera dapatkan produk Samsung terkini yang sesuai dengan keperluan dan anggaran anda.