Kenali Elemen Penting dari Permainan Garis Mari Kaya

Beberapa hari yang lalu kami membincangkan petua, trik, dan kecurangan untuk permainan LINE Let's Get Rich. Tetapi nampaknya banyak yang bertanya mengenai pelbagai ciri dan fungsi yang ada dalam permainan ini. Oleh itu, kali ini ia akan mengkaji beberapa elemen penting dalam permainan seperti kad watak, dadu, kiub, dan lain-lain.

Kad Watak

Permainan LINE Let's Get Rich card

Kad watak adalah watak watak yang kita gunakan semasa bermain. Setiap kad mempunyai ciri tersendiri, yang terbahagi kepada 7 jenis, iaitu:

 • Exit Isle : Meningkatkan peluang mendapat dadu berganda ketika berada di Pulau Terpencil
 • Bonus Permainan : Tingkatkan peluang anda untuk menang di pusat permainan
 • Kos yang lebih rendah : Meningkatkan potongan harga sewa dan pembayaran cukai
 • Peluang Emas : Meningkatkan peluang mendapatkan kad emas
 • Binaan Murah : Tingkatkan potongan semasa membeli bangunan
 • CTRL Dadu : Buat angka pada dadu mengikut tolok pada bar roll ketika gemetar
 • Memperoleh DC : Meningkatkan diskaun semasa mengambil alih bandar lawan

Kad-kad tersebut juga dibahagikan kepada empat gred, iaitu gred A +, gred A, gred B, dan gred C. Setiap gred juga mempunyai tahap maksimum yang berbeza. Kad Gred A + mempunyai tahap maksimum hingga 25, gred A hingga 20, gred B hingga 15, dan gred C hingga 5. Untuk meningkatkan gred dan tahap kad, anda mesti meningkatkan dan menggabungkan.

Peningkatan

LINE Mari Dapatkan Peningkatan Kaya

Peningkatan adalah proses menaikkan tahap kad. Caranya ialah memilih kad yang akan ditingkatkan menjadi "Kad Sasaran" kemudian pilih beberapa kad lain sebagai "Kad Bahan". Bahan kad kemudian akan disatukan ke kad Sasaran untuk meningkatkan tahap dan ciri-cirinya.

Sehingga tahap kad anda dapat meningkat dengan cepat, pilih bahan kad dengan gred tinggi seperti gred A atau gred B. Tetapi semakin tinggi gred bahan kad, semakin mahal kos peningkatannya. Oleh itu, sesuaikan dengan jumlah emas yang anda ada.

Gabungan

Gabungan adalah proses menaikkan nilai kad watak yang anda miliki. Untuk melakukan kombinasi, anda mesti mempunyai dua kad yang tahapnya maksimum. Contohnya, menggabungkan dua kad tahap 5 tahap C akan menghasilkan kad baru dengan gred B.

Selain melalui proses peningkatan dan kombinasi, anda juga dapat memperoleh kad watak kelas tinggi dengan membeli Character Card Pack. Pada masa ini terdapat 6 jenis Character Card Pack, iaitu:

 • Pek Kad (+5) : Mengandungi 5 kad rawak dari gred C hingga A untuk 5,000 emas
 • Pek Kad (+10) : Mengandungi 10 kad rawak dari gred C hingga A untuk 10,000 emas
 • Pek Kad (+30) : Mengandungi 30 kad rawak dari gred C hingga A untuk 30,000 emas
 • Pek Kad Premium (+5) : Mengandungi 5 kad gred B dan lebih dari 50 berlian
 • Pek Kad Premium (+10) : Mengandungi 10 kad gred B dan lebih dari 100 berlian
 • Pek Kad Premium (+30) : Mengandungi 30 kad gred B dan ke atas untuk 240 berlian

Secara keseluruhan anda boleh menyimpan sehingga 200 jenis kad. Tetapi jika terdapat banyak kad yang tidak digunakan, anda boleh menjualnya. Harga jualan setiap kad akan berbeza-beza bergantung pada gred dan juga tahap yang dimilikinya.

Dadu

Elemen seterusnya dalam permainan LINE mari Get Rich adalah dadu atau dadu. Setiap dadu mempunyai ciri-ciri tertentu yang akan meningkatkan prestasi setiap watak yang digunakan. Pada masa ini terdapat 9 jenis dadu dengan ciri-ciri berbeza yang boleh anda gunakan, iaitu:

 • Asas : Keluar pulau
 • Batu : Bonus XP
 • Maple : Kos yang lebih rendah, Bonus emas
 • Hot Pink : Kos lebih rendah, bonus XP
 • Aloi : Kad peluang, Bonus emas
 • Dark Black : Permainan bonus, bonus RP
 • Indah : CTRL Dadu, bonus XP, bonus Emas
 • Pelangi : Permainan bonus, Kad peluang, Binaan murah, Bonus emas
 • Star Fall : Kad peluang, Binaan murah, CTRL Dadu, bonus RP

Semua jenis dadu boleh dibeli terus dengan berlian atau emas jika anda telah mencapai tahap tertentu. Setiap dadu juga memiliki level dan anda dapat meningkatkan level dengan membayar dengan menggunakan sejumlah emas.

Kiub

Kiub atau kubik adalah salah satu hadiah yang akan anda peroleh setiap kali anda selesai bermain, sama ada anda kalah atau menang. Terdapat empat jenis kubik yang anda dapat dengan pelbagai hadiah di dalamnya, iaitu:

LINE Mari Dapatkan Kiub Kaya

1. Kiub Kayu

Kubik ini boleh diperoleh semasa anda kalah atau menang. Hadiah utama adalah Silver Cube, Business Class Ticket, dan Card Pack (+10). Padu ini boleh dibuka dalam 45 minit hingga 3 jam 50 minit.

2. Kiub Perak

Silver Cube biasanya diperoleh semasa anda memenangi permainan. Hadiah utama adalah Gold Cube, 100,000 gold dan Card Pack (+30). Masa untuk membuka kubik adalah antara 3 hingga 6 jam.

3. Kiub Emas

Anda biasanya akan mendapat Gold Cube apabila anda menang berturut-turut. Hadiah utama yang ditawarkan adalah Diamond Cube, Card Pack grade A, dan Premium Card Pack (+5). Padu ini boleh dibuka dalam 5 jam 20 minit hingga 8 jam 20 minit.

4. Kiub Berlian

Diamond Cube adalah jenis kubik terbaik dan hanya boleh didapati melalui Gold Cube. Hadiah utama yang akan anda perolehi ialah Pek Kad Premium (+30), 500,000 emas, dan 440 berlian. Masa untuk membuka kubik adalah antara 6 jam 50 minit hingga 9 jam 50 minit.

Semua jenis kubik boleh dibuka menggunakan semanggi. Semakin lama masa untuk membukanya, semakin baik hadiahnya. Anda juga boleh membukanya secara langsung menggunakan berlian. Terdapat juga Serbuk Mystic yang boleh anda gunakan untuk menjamin hadiah yang anda dapat adalah hadiah terbaik.

Mod permainan

LINE Mari Dapatkan mod Kaya

Dalam permainan ini terdapat empat jenis kelas yang dapat anda pilih dari Mod Mudah, Ekonomi, Perniagaan, dan Kelas Pertama. Mod Mudah hanya boleh dimainkan untuk pemain dengan tahap 5 dan ke bawah, sementara kelas Ekonomi boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja.

Untuk bermain kelas Perniagaan anda mesti membeli tiket dengan harga 550 emas manakala untuk Kelas Pertama anda harus membeli tiket dengan harga 3000 emas. Di kelas Perniagaan anda akan bermain dengan Marble 5M dan di Kelas Pertama 10M.

Di setiap kelas ini, anda boleh bermain Single Match dengan 2 pemain, 3 pemain, atau 4 pemain. Anda juga boleh bermain dalam Team Match untuk mencabar pasukan lain. Selain itu, anda juga dapat memberi ruang dan bermain dengan rakan anda dengan menggunakan Friend Match Ticket.

Itulah beberapa elemen penting yang harus anda ketahui mengenai permainan LINE Let's Get Rich. Sekiranya anda ingin mengetahui petua, tipu muslihat, dan penipuan, sila baca ulasan dalam artikel ini. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, sila tulis di ruangan komen di bawah.