Excite Point, Kaedah Baru untuk Mendapatkan Kredit Percuma dalam talian

Bagi anda yang cukup aktif di Facebook, pastinya beberapa minggu terakhir sering melihat pengguna lain yang menawarkan cara untuk mendapatkan kredit percuma dengan hanya mendaftar di laman web. Ya, laman web ini adalah Excite Point dan mereka memberikan kredit secara percuma. Lalu jenis laman web apa itu Excite Point?

Dipetik dari laman web rasmi, Excite Point adalah program internet yang akan memberikan sejumlah poin kepada penggunanya. Titik-titik ini kemudian dapat ditukar dengan pelbagai barang atau perkhidmatan dari penaja yang bekerjasama.

Pengguna dapat memperoleh mata dengan pelbagai cara, seperti mendaftar untuk menjadi ahli, membeli produk tertentu, mengisi tinjauan, mengklik iklan, dan pelbagai perkara lain yang dapat dilakukan dalam talian dengan mudah.

Excite sendiri adalah syarikat dari Jepun yang terlibat dalam perkhidmatan dalam talian. Dilaporkan dari Techinasia, syarikat ini memang berminat untuk berkembang ke berbagai negara di Asia seperti Indonesia, Taiwan, Filipina, dan China.

Ya, selain perkhidmatan Excite Point di Indonesia, perusahaan juga saat ini memiliki dua perniagaan serupa di negara Taiwan. Yang pertama adalah rangkaian e-dagang PCHome dan yang kedua adalah laman tinjauan berorientasikan wanita, Panduan Fesyen.

Walaupun ia bukan perniagaan baru, tetapi perkhidmatan yang diberikan oleh Excite Point sangat menarik kerana berjaya menarik beberapa penaja besar di dalamnya. Ya, selain dapat ditebus dengan kredit, mata yang anda dapat juga ditukar dengan baucar restoran makanan segera, tiket pawagam, dan lain-lain.

Daftar di Excite

Sekiranya anda berminat untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran Point dari Excite, anda hanya perlu mendaftar di laman web ini secara percuma. Berikut adalah langkah-langkahnya:

 • Buka laman Excite Point di sini, kemudian klik butang Daftar.

Cara Dapatkan Percuma Tol

 • Isi ID Pelanggan dengan nama yang anda mahukan, kemudian isikan nombor kata laluan yang akan anda gunakan untuk membuka akaun anda. Tuliskan juga nombor telefon bimbit yang anda ada dan pastikan nombor tersebut aktif untuk proses pengesahan dan tentukan juga penebusan kredit. Kemudian klik OK.
 • Selepas itu anda akan menerima SMS yang mengandungi kod pengesahan. Masukkan kod pengesahan dan klik OK. Sekiranya kod pengesahan belum diterima, tunggu sebentar dan jangan tutup halaman pengesahan dari penyemak imbas anda.
 • Tahniah! Anda kini mempunyai 3000 mata secara langsung. Lengkapkan profil anda supaya anda dapat menebus Mata ini dengan segera atau mengumpulkan pelbagai Mata yang lain.

Setiap pengguna hanya boleh mendaftarkan satu ID pelanggan dan satu nombor telefon bimbit. Nombor telefon bimbit yang telah didaftarkan pada satu ID juga tidak dapat diubah lagi. Oleh itu, jika anda ingin mendaftar lagi, anda mesti menggunakan ID pengguna dan nombor telefon bimbit yang berbeza.

Di samping itu, anda juga boleh mendaftarkan lebih dari satu ID di komputer yang sama dengan ID rekod dan nombor telefon bimbit yang berbeza. Pastikan juga anda telah keluar terlebih dahulu sebelum mendaftar ID lain.

Cara mendapatkan mata

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan mata di laman web ini. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu mengklik salah satu menu di bahagian atas laman Excite Point. Saat ini hanya ada empat jenis tindakan yang dapat Anda lakukan untuk melakukannya, yaitu:

 • Klik , anda diminta untuk mengklik iklan tertentu untuk mendapatkan Mata. Sistem ini serupa dengan perkhidmatan bayar per klik (PPC) dari Google Adsense dan lain-lain.
 • Daftar , anda diminta untuk mendaftar di salah satu laman web penaja.
 • Membeli-belah , anda diminta membeli barang-barang tertentu dengan nominal tertentu di salah satu laman web kedai dalam talian.
 • Muat turun , anda mesti memuat turun permainan, aplikasi atau yang lain.

Jumlah mata yang anda akan dapat dari setiap tindakan berbeza-beza. Dalam setiap tindakan ini terdapat penjelasan tentang cara mendapatkan Poin ini dan berapa banyak Poin yang akan anda perolehi setelah menyelesaikan keseluruhan proses. Berikut adalah satu contoh:

produk excite point

Anda mesti memenuhi semua syarat yang terdapat dalam setiap tindakan ini. Sekiranya anda tidak menunaikannya, anda tidak akan mendapat mata. Oleh itu, baca dengan teliti semua syarat sebelum anda melakukan sesuatu tindakan.

Poin yang anda dapat hanya dapat digunakan oleh ID yang anda gunakan dan tidak dapat dipindahkan atau dikirim ke pengguna lain. Jumlah mata yang anda peroleh akan dipaparkan di halaman utama di sebelah kanan halaman saya di bahagian atas.

Setiap Mata yang anda perolehi akan berlaku dan dapat digunakan hingga satu tahun di masa depan. Contohnya jika anda mendapat Mata pada 20 Mei 2014, maka Mata boleh ditukar sehingga 19 Mei 2015.

Cara pertukaran mata

Untuk menukar mata yang telah anda peroleh, pilih menu pertukaran Mata di halaman depan atau di halaman Halaman Saya. Anda kemudian akan dibawa ke halaman penebusan Mata yang mengandungi pelbagai pilihan produk yang dapat anda tukar. Pilih salah satu produk yang sesuai dengan jumlah Mata yang anda ada, kemudian klik Pertukaran.

Salah satu produk yang paling dicari pada masa ini, tentu saja, adalah top up percuma. Anda boleh mendapatkan pulsa percuma dari pelbagai pengendali seperti Smartfren, XL, Telkomsel, Indosat dan Tri. Kredit kemudian akan dihantar terus ke nombor yang anda daftarkan. Perlu diingat, anda tidak boleh menghantar kredit ke nombor lain selain yang didaftarkan.

nadi titik teruja

Sebagai tambahan kepada denyut nadi, pada masa ini terdapat pelbagai produk lain yang anda dapat dengan menukar mata, termasuk:

 • Baucar dari restoran makanan segera seperti KFC, McDonalds, dan Pizza Hut.
 •  Tiket pawagam dari Blitz Megaplex.
 • Baucar membeli-belah dari Alfamart, Indomaret dan Giant.
 • Tiket lawatan ke Jungle Land dan Snow Bay.
 • Telefon pintar Smartfren Andromax C dan Andromax T.
 • Baucar Pertamina, stesen minyak, dan stesen minyak karaoke di Cantare Kota Kasablanka.

Semua jenis penebusan Mata yang anda lakukan adalah percuma. Setelah membuat pertukaran, jumlah Mata yang anda miliki akan berkurang mengikut produk yang telah anda tukar.

Anda akan mendapat produk dari penukaran titik dalam masa yang berbeza. Contohnya, anda akan menerima kredit dalam masa 10 hingga 15 minit selepas pertukaran sementara baucar membeli-belah memerlukan masa sehingga 10 hari untuk memproses penghantaran.

Sama seperti kredit, item yang anda peroleh hanya akan dikirim ke alamat yang anda tulis di halaman profil anda dan tidak dapat dihantar ke alamat pengguna lain. Sangat menjimatkan dan murah kerana anda juga tidak perlu membayar kos penghantaran.

Itu adalah langkah mudah untuk mendapatkan produk atau mendapat kredit percuma dari Excite Point tanpa perlu membelinya di tempat penjual kredit. Sekiranya anda mempunyai telefon pintar Android, anda juga tidak perlu bersusah payah membuka laman web ini kerana anda boleh memuat turun aplikasinya secara percuma di sini. Semoga berjaya!