Petua dan Strategi Permainan LINE Rangers

Selain permainan Cookie Run, LINE Rangers juga merupakan salah satu permainan dari LINE yang cukup diminati oleh gamer mudah alih hari ini. Permainan LINE Rangers itu sendiri adalah sejenis permainan pertahanan garis di mana kita harus mempertahankan kubu kita dari pencerobohan musuh. Sama seperti permainan LINE lain, permainan ini juga menggunakan watak LINE khas seperti Brown, Cony, Sally, dan lain-lain.

Permainan LINE Rangers

Cara bermain

Secara amnya, cara bermain permainan ini tidak jauh berbeza dengan permainan genre pertahanan baris lain. Di sini kita mesti memilih lima watak yang disebut Rangers untuk mempertahankan benteng daripada pencerobohan musuh semasa menyerang kubu mereka. Sekiranya kita berjaya menghancurkannya, kita akan menjadi pemenang di pentas itu.

Terdapat lebih dari 100 peringkat yang mesti kita lalui dalam permainan ini. Setiap tahap mempunyai kesukaran tersendiri kerana musuh yang harus dihadapi juga berbeza. Apabila berjaya melengkapkan pentas, kita akan mendapat bonus dalam bentuk emas, ranger, atau item power up. Kadang-kadang kita juga dapat harta karun setelah memenangi pentas.

Rangers

Terdapat lebih daripada 70 jenis ranger dalam permainan ini yang terdiri daripada watak LINE dan juga pelbagai watak haiwan. Renjer dibahagikan kepada 5 jenis mengikut kemampuan mereka, iaitu kesihatan, serangan, percikan, kepantasan, dan keseimbangan.

renjer watak permainan barisan

  • Kesihatan: Jenis renjer ini mempunyai kesihatan yang lebih besar daripada yang lain. Rangers sangat sesuai ditempatkan di barisan depan untuk menghentikan pergerakan musuh.
  • Serangan: Jenis serangan Rangers mempunyai senjata yang sangat kuat. Sebilangan besar spesies ini tinggal di bahagian belakang garis. Kerana kesihatannya hanya ada sedikit, jenis renjer ini mesti dilindungi agar mereka tidak mati dengan cepat.
  • Splash: Splash ranger adalah ranger yang dapat menyerang beberapa musuh sekaligus. Jenis renjer ini sangat sesuai untuk memerangi musuh yang berkumpul bersama. Sudah tentu, renjer ini juga mesti dilindungi kerana kesihatannya agak rendah.
  • Speed: Seperti namanya, speed ranger dapat bergerak ke barisan depan dengan cepat. Jenis ini sangat sesuai untuk menahan musuh daripada mendekati kubu kita. Malangnya, renjer ini hanya mempunyai kesihatan yang terhad.
  • Imbangan: Jenis terakhir adalah penyusun keseimbangan yang mempunyai ciri seimbang untuk pelbagai sektor, seperti kesihatan, serangan, dan kepantasan. Walaupun begitu, kekuatan yang mereka miliki masih tidak lebih baik daripada renjer yang mempunyai kekuatan khusus.

Selain jenis ini, setiap ranger juga mempunyai ciri lain seperti rating bintang, rating serangan, dan juga speed rating. Kami dapat meningkatkan penilaian serangan dan kelajuan dengan menggabungkannya dengan renjer lain di halaman peningkatan ranger.

Seperti yang dipetik dari //linerangers.blogspot.com/, ketika kita memulakan permainan, kita hanya akan mendapatkan ranger dengan satu atau dua bintang. Untuk mendapatkan ranger dengan bintang 3 hingga 5, anda harus membeli ruby ​​melalui ciri Gacha.

Strategi Melawan

Walaupun LINE Rangers hanya menyajikan tahap pendek dan nampak sangat sederhana, tetapi kita harus merancang strategi yang baik untuk menghancurkan kubu musuh. Strategi yang mesti kita susun merangkumi formasi ranger, pemilihan ranger, dan item kekuatan yang digunakan.

permainan strategi line ranger

- Pembentukan Rangers

Formasi yang paling biasa digunakan adalah menjadikan beberapa renjer sebagai penghalang musuh di depan dan beberapa sebagai penyerang di belakang. Kerana kami hanya diberi 5 slot ranger, kami menggunakan dua slot untuk ranger kesihatan dan speed sebagai garis pertahanan.

Dua slot lain boleh digunakan untuk serangan dan splash ranger sebagai garis serangan. Manakala untuk satu slot yang tersisa, anda boleh menggunakannya untuk keseimbangan ranger. Tetapi anda lebih disarankan untuk menggunakan ransum ini untuk ranger serangan untuk membantu barisan serangan.

Dengan taktik seperti ini, kita dapat menjadikan para penjaga kesihatan dan kelajuan sebagai pengorbanan untuk mengelakkan musuh-musuh menghampiri kubu kita. Dengan cara itu, ranger menyerang dan juga percikan dapat menyerang garis musuh dengan bebas.

- Strategi Imbangan

Sekiranya anda baru bermain di peringkat awal, maka strategi terbaik yang dapat digunakan adalah dengan mengeluarkan renjer kesihatan dan menyerang ranger bersama-sama dengan peningkatan tahap mineral. Semakin tinggi tahap mineral, semakin cepat proses pengeluaran akan berlaku.

Dengan cara itu anda dapat menahan serangan musuh sedikit demi sedikit sehingga tentera yang kuat dikumpulkan untuk menyerang mereka. Strategi ini dapat dilaksanakan dengan cukup untuk tahap yang tidak terlalu sukar atau anda mempunyai pasukan yang lebih kuat dari musuh.

- Strategi Peningkatan Mineral

Strategi seterusnya yang dapat diterapkan adalah meningkatkan mineral secepat mungkin. Semasa permainan dimulakan, fokus pada peningkatan mineral ke tahap maksimum terlebih dahulu dan jangan membuang renjer. Tetapi strategi ini hanya dapat diterapkan pada dua keadaan:

  1. Tahap yang dimulakan dengan sebilangan kecil musuh sehingga anda dapat meningkatkan mineral terlebih dahulu sebelum menyingkirkan penjaga kesihatan.
  2. Panggung dengan jarak antara kubu sehingga anda dapat menaik taraf ketika musuh berjalan menuju kubu anda. Sekiranya musuh mula menghancurkan kubu tersebut, jangan sesekali membuang hanya satu renjer, tetapi hapuskan satu penjaga kesihatan dengan beberapa serangan dan renjer percikan sekaligus.

- Strategi puting beliung

Sekiranya kedua-dua strategi di atas tidak berjaya, maka anda boleh menggunakan strategi terakhir ini. Strategi ini menghendaki anda membeli kuasa puting beliung dan menggunakannya untuk mengusir musuh dengan dua cara:

  1. Tingkatkan mineral ke tahap maksimum dan jangan memperhatikan serangan musuh. Apabila sudah selesai, gunakan puting beliung untuk mengusir semua musuh dan anda boleh mula membuang renjer untuk menyerang mereka.
  2. Keluarkan renjer dan tingkatkan mineral bersama untuk menahan musuh. Sekiranya ternyata musuh tidak dapat dikekang, fokus pada peningkatan mineral untuk kemudian menyekatnya menggunakan puting beliung. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan peluru berpandu, gunakannya setelah puting beliung kerana ia akan memberi kesan yang lebih kuat.

Itulah beberapa petua dan strategi untuk menghancurkan musuh dalam permainan LINE Rangers ini. Sekiranya anda mempunyai petua dan trik lain, sila kongsi dengan kami di ruangan komen di bawah. Anda juga boleh menukar ID Baris di ruangan komen. Inilah salah satu contoh pertempuran di pentas 60.