Tukar Facebook Anda Dengan 8 Sambungan Google Chrome Ini

Facebook adalah rangkaian sosial yang paling banyak digunakan oleh orang ramai sekarang ini. Untuk mengelakkan kebosanan dari pengguna, hampir setiap beberapa bulan Facebook mengubah ciri dan reka bentuk laman webnya. Tetapi sebenarnya tanpa perlu menunggu kemas kini dari Facebook, anda sudah boleh membuat pelbagai perubahan pada akaun Facebook anda dengan bantuan sambungan Google Chrome.

Oleh itu, pada kesempatan ini saya akan mengkaji beberapa sambungan penyemak imbas Google Chrome yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan ciri akaun Facebook anda. Sambungan yang disediakan merangkumi pelbagai perkara, jadi mungkin Facebook anda akan kelihatan seperti baru. Apakah sambungannya? Paseban seterusnya akan mengulasnya untuk anda.

Pemberitahuan Sembang Facebook

Sambungan Google Chrome pertama yang boleh anda gunakan ialah Pemberitahuan Sembang Facebook. Sambungan ini sangat berguna bagi anda yang sering berbual melalui Facebbok. Pada satu masa anda mungkin atau sering membuka banyak tab sekaligus, jadi anda harus selalu beralih antara tab jika anda merupakan sembang baru yang masuk.

pelanjutan krom google

Ini mungkin tidak akan berlaku lagi jika anda menggunakan Pemberitahuan Sembang Facebook. Sebabnya, peluasan ini akan memunculkan pemberitahuan ketika anda bersembang baru sehingga anda dapat melihatnya walaupun saat ini anda tidak membuka Facebook. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini. 

Zum Foto Facebook

Sambungan Google Chrome seterusnya ialah Zum Foto Facebook. Dengan peluasan ini, anda boleh langsung memperbesar atau memperbesar gambar kecil atau foto kecil dalam suapan berita. Dengan cara itu, anda tidak perlu lagi mengklik foto tersebut untuk melihat foto tersebut secara terperinci. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini.  

Arahkan Zum

Sekiranya pelanjutan Google Chrome sebelumnya dapat digunakan untuk memperbesar foto yang ada di Facebook, maka dengan pelanjutan Hover Zoom, anda dapat memperbesar pelbagai foto yang terdapat di laman web lain serta Flick dan Reddit. Sambungan ini tentunya sangat berguna jika anda sering meletakkan gambar di laman web ini. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini. 

Tidak boleh

Walaupun kelihatan aneh, ada banyak orang yang tidak suka mempunyai gambar bayi dalam suapan berita Facebook mereka. Sekiranya anda adalah salah satu daripada orang tersebut, anda boleh memasang pelanjutan yang dipanggil Unbaby.me.

Sambungan Google Chrome secara automatik akan mengubah gambar bayi dalam suapan berita anda dengan gambar kereta, haiwan comel dan lain-lain sehingga anda tidak akan dapat melihat gambar bayi lagi. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini. 

Pemberitahuan Facebook

Sekiranya anda tidak mahu ketinggalan pemberitahuan baru yang masuk untuk anda, maka anda boleh memasang pelanjutan Pemberitahuan Facebook. Dengan pelanjutan Google Chrome ini, anda dapat melihat pemberitahuan terkini melalui ikon pada bar alat walaupun anda mengakses laman web lain.

Anda juga dapat langsung mengklik ikon untuk mengakses pemberitahuan. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini. 

Facebook Untuk Chrome

Faccebook For Chrome adalah pelanjutan Google Chrome yang mempunyai lebih banyak ciri daripada peluasan pemberitahuan Facebook. Dengan pelanjutan ini, anda dapat melihat pemberitahuan dan membuat status baru terus dari bar alat.

Di samping itu, anda boleh mengklik kanan pada gambar yang anda temui di laman web lain dan kemudian meletakkannya terus di Facebook. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini. 

Pembersih Facebook

Sekiranya anda malas melihat pelbagai ciri yang tidak berguna untuk anda seperti Cadangan Rakan, Hubungan, dan lain-lain, pelanjutan Facebook Cleaner ini akan sangat membantu anda. artikelnya, pelanjutan ini secara automatik akan menghilangkan kotak cadangan dan kotak iklan. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini. 

Tidak berpolitik.me

Sambungan Google Chrome terbaru mempunyai fungsi yang serupa dengan Unbaby.me. Sambungan Unpolitic.me ini secara langsung akan menggantikan pelbagai jenis posting mengenai politik dengan pelbagai haiwan comel seperti kucing dan lain-lain. Perpanjangan ini nampaknya banyak digunakan ketika pilihan raya AS sedang berlangsung. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan pelanjutan ini untuk Google Chrome, anda boleh memuat turunnya di sini.