4 Permainan dalam talian percuma dari EA yang mesti anda cuba

Permainan dalam talian adalah permainan yang digemari oleh ramai pemain masa kini. Selain permainan dalam talian berbayar, terdapat juga banyak pembangun yang mengeluarkan permainan dalam talian percuma. Salah satu pembangun terkenal yang mengeluarkan permainan dalam talian percuma ialah Electronic Arts atau biasa disebut EA. Tidak berpuas hati, permainan yang dikeluarkan oleh EA ini adalah permainan berkualiti tinggi.

Anda boleh bermain pelbagai permainan dalam talian untuk EA secara percuma, walaupun ada item tertentu yang memerlukan anda membelinya. Menariknya, pelbagai permainan yang dipersembahkan secara percuma oleh EA adalah permainan yang sudah sangat terkenal di pelbagai peranti. Apa permainan dalam talian percuma?

Tiger Woods PGA Tour Permainan Percuma Dalam Talian

Permainan dalam talian percuma pertama yang patut dicuba ialah Tiger Woods PGA Tour Online. Walaupun pengembangan permainan ini telah dihentikan beberapa tahun yang lalu, tetapi EA kemudian melancarkan versi dalam taliannya yang dapat dimainkan secara percuma. Ini bermakna anda tidak perlu membelanjakan hingga $ 40 untuk membelinya.

Menariknya, permainan dalam talian percuma ini boleh dimainkan di PC Windows dan Mac. Semasa pertama kali memulakan permainan, anda akan diberi $ 10,000 untuk membeli pelbagai peralatan golf. Sebagai tambahan kepada grafik yang merosakkan mata anda, permainan ini juga akan menyimpan statistik dan skor yang anda dapat diakses di kemudian hari.

Keperluan untuk Speed ​​World

Permainan dalam talian percuma seterusnya yang dibuat oleh EA adalah Need for Speed ​​World, yang membawa tema perlumbaan. Menariknya, permainan ini boleh dimainkan dalam berbilang pemain dalam jumlah besar. Semasa memulakan permainan ini, anda mesti menjelajah bandar terlebih dahulu untuk mencari acara perlumbaan yang ada.

Permainan ini juga mempunyai mata wang sendiri yang disebut Speedboost. Anda boleh menggunakan Speedboost untuk menyewa kereta, membeli kereta berlesen, dan membeli pelbagai barang yang berguna untuk perlumbaan.

Need for Speed ​​World adalah permainan dalam talian percuma yang mesti dimuat turun terlebih dahulu sebelum memainkannya. Dengan cara itu, tentu saja, anda akan mendapat kualiti paparan grafik yang lebih baik daripada permainan yang berjalan di penyemak imbas. Sekiranya anda ingin memainkannya, anda boleh memuat turun permainan ini di sini. 

Battlefield Play4Free

Pernah bermain game Battlefield 2? Sekiranya demikian, maka anda akan sangat biasa dengan permainan Battlefield Play4Free ini. Permainan dalam talian Play4Free percuma dibuat berdasarkan permainan Battlefield 2. Bezanya, permainan ini dapat dimainkan secara langsung melalui penyemak imbas dan juga mempunyai paparan yang lebih baik. Walaupun terdapat beberapa perkara yang hilang dalam versi ini, tetapi anda masih dapat merasakan perang seperti permainan Battlefield yang sebenarnya.

permainan dalam talian percuma

Terdapat pelbagai jenis kenderaan perang yang boleh anda bawa ke medan perang. Kenderaan ini termasuk pesawat tempur, kereta kebal, dan lain-lain. Anda juga akan mendapat XP dalam permainan ini. XP boleh digunakan untuk membeli pelbagai item dalam permainan dalam talian percuma ini.

Selain itu ada juga beberapa barang yang anda dapat setelah menyelesaikan misi tertentu. Untuk bermain permainan ini secara percuma, anda boleh melayari laman web ini di sini 

Wira Battlefield

Permainan dalam talian percuma terakhir yang dibuat oleh EA yang patut dicuba adalah Battlefield Heroes. Menariknya, permainan Battlefield Heroes ini berbeza dengan siri permainan Battlefield yang lain. Sebabnya, permainan ini memaparkan rupa kartun seperti yang terdapat dalam permainan Team Fortess 2. 

Walaupun mempamerkan penampilan yang berbeza dari siri permainan Battlefield yang lain, tetapi grafik kartun di dalamnya sangat bagus terutama dalam menampilkan bentuk kenderaan. Dengan penampilan ini dapat dikatakan bahawa permainan Battlefield Heroes dapat dimainkan oleh berbagai usia, termasuk anak-anak. Sekiranya anda berminat untuk mencubanya, anda boleh memainkannya di sini.