Berikut adalah 10 lagi kamera hits yang boleh anda pilih

Kamera tidak dapat dipisahkan dari kehidupan banyak orang hari ini. Tentunya kamera yang paling biasa digunakan adalah kamera telefon pintar yang dapat dikendalikan dengan mudah oleh banyak orang. Namun, kamera sejati adalah kamera yang nampaknya hanya digunakan oleh mereka yang mempunyai jiwa jurugambar yang tidak mahu melewatkan saat-saat berharga dalam hidup mereka.

Pada masa ini terdapat banyak jenis kamera yang dilancarkan. Dari semasa ke semasa, pengeluar objek juga terus mengembangkan pelbagai teknologi optik untuk dapat menghasilkan kamera terbaik. Oleh itu, kualiti gambar yang dihasilkan lebih baik dan merosakkan mata dan mengandungi unsur seni yang tinggi.

Sekiranya anda seorang pencinta fotografi dan mencari kamera yang sesuai dengan anda, maka anda boleh mencuba jawapan di bawah. Tetapi, sebelum itu, anda juga perlu mengetahui jenis memori kamera. Jangan keliru, kerana dalam artikel ini jenis Memori Kamera dijelaskan pelbagai jenis memori kamera yang baik sesuai dengan jenisnya. Sekarang, mari kita rujuk perbincangan kamera.

10 Lagi Hit Kamera

1. Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II adalah salah satu kamera kompak terbaik yang terbaik. Telah dinyatakan bahawa tahap pengguna kamera ini adalah pemula dan peminat . Kamera ini mempunyai lensa zoom 24-100 mm, tetapi mungkin tidak mempunyai jarak fokus terpanjang di luar sana. Walaupun begitu, kamera ini dilengkapi dengan bukaan cepat / maksimum apertur f / 1.8-2.8.

Anda juga boleh menemui skrin sentuh yang sejuk dan banyak kawalan manual (dan juga mod automatik). Canon PowerShot G7 X Mark II membawa sensor kamera 20.1 MP 1.0 inci yang mampu memberikan gambar dengan perincian yang lebih kaya daripada kamera telefon pintar.

Oleh itu, jika anda ingin memiliki kamera kompak premium premium tetapi dengan harga yang masih cukup berpatutan, maka Canon PowerShot G7 X Mark II adalah pilihan yang baik. Beli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

2. Kamera DSLR Nikon D3500

Kamera DSLR Nikon D3500

Nikon D3500 adalah satu kamera DSLR tahap kemasukan. Walaupun bukan yang paling mahal di kelasnya, kamera ini adalah pilihan terbaik. Nikon D3500 ditujukan untuk jurugambar pemula yang ingin mengembangkan kemahiran fotografi mereka dengan kamera DSLR yang berpatutan.

Kamera ini mempunyai ciri-ciri yang serupa dengan D3400 Nikon, tetapi ia membawa beberapa peningkatan dalam beberapa sektor. Beberapa ciri baru adalah sensor kamera 24.2 MP dan jangka hayat bateri yang lebih baik (dapat bertahan hingga 1550 tangkapan).

Untuk memudahkan anda mengoperasikan kamera ini, Nikon telah memasukkan fitur Mode Panduan pada Nikon D3500 sebagai alat pembelajaran yang berguna dan dapat menjelaskan ciri-ciri penting pada peranti ini dalam masa nyata . Anda tidak akan menjumpai skrin sentuh pada kamera ini, tetapi Nikon D3500 cukup mendapat perhatian daripada jurugambar pemula. Anda boleh membeli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

3. GoPro Hero7 Hitam

GoPro Hero7 Hitam

GoPro Hero7 Black adalah salah satu kamera aksi terbaik yang boleh anda miliki. Semasa membincangkan masalah harga, kamera ini sememangnya lebih mahal jika dibandingkan dengan sebilangan pesaingnya, tetapi GoPro Hero7 Black hadir dengan pelbagai ciri. Salah satu ciri yang anda dapat dari kamera ini ialah rakaman video berkualiti 4K hingga 60 fps. Di samping itu, terdapat juga video gerakan super perlahan 1080p pada 240 fps.

GoPro Hero7 Black juga membawa peningkatan yang sangat baik pada sistem penstabilan imejnya yang disebut HyperSmooth. Rakaman kamera ini menawarkan julat dinamik yang lebih luas dan prestasi yang lebih baik dalam keadaan cahaya rendah berbanding Hero6 Black.

GoPro Hero7 Black yang mempunyai skrin sentuh 2 inci juga dapat diambil oleh anda untuk menyelam hingga kedalaman 10 meter. Tahap pengguna untuk kamera ini adalah pemula atau menengah. Beli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

4. Olympus Tough TG-5

Olympus Tough TG-5

Sekiranya anda mencari kamera dengan ketahanan yang baik, Olympus Tough TG-5 adalah yang disyorkan. Kamera ini tahan air hingga kedalaman 15 meter, tahan beku hingga suhu -10ÂșC, tahan hentakan hingga tekanan 100 kg, selamat dari habuk dan pasir, tahan kejutan dari ketinggian 2.1 meter, dan dilengkapi dengan kaca anti kabus di atas lensa. Nampaknya kamera ini sesuai untuk anda yang sering mengembara ke alam liar.

Olympus Tough TG-5 dilengkapi dengan sensor kamera 12 MP yang mampu menghasilkan gambar berkualiti tinggi. Anda juga boleh merakam video 4K pada 30p atau 120p dalam HD Penuh. Ciri utama lain dari kamera ini ialah lensa zoom 4x yang setara dengan 25-100 mm dan mempunyai bukaan f / 2-4.9.

Terdapat banyak lagi ciri menarik yang boleh anda temui di Olympus Tough TG-5. Selain itu, kamera ini juga sesuai untuk pemula. Sila beli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

5. Panasonic Lumix ZS200 / TZ200

Panasonic Lumix ZS200 / TZ200

Panasonic Lumix ZS200 atau The Lumix TZ200 adalah salah satu kamera pelancongan terbaik di pasaran. Kamera ini mempunyai bentuk yang kecil tetapi mempunyai banyak kegunaan. Kamera ini menggunakan sensor berukuran CMOS jenis 1 inci yang menjadikan piksel menjadi 2.4 kali lebih besar daripada kamera Panasonic lain seperti Lumix ZS70 / TZ90. Ini juga menjadikan Lumix ZS200 menghasilkan gambar dengan kualiti yang jauh lebih tinggi.

Zum 15x pada kamera ini nampaknya cukup untuk membuat pengalaman mengambil gambar dalam banyak keadaan. Anda juga boleh merakam video berkualiti 4K ditambah rakaman berkelajuan tinggi 1080p pada 120p.

Jika anda banyak mengembara dan mahu membawa banyak rumah detik-detik hebat, ini Panasonic Lumix ZS200 boleh menjadi rakan anda semasa lawatan anda. Kamera ini juga sesuai untuk pemula atau peminat fotografi. Berminat? Beli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

6. Sony Cyber-shot RX100 VI

Sony Cyber-shot RX100 VI

Sony Cyber-shot RX100 VI boleh dikatakan salah satu kamera kompak terbaik di luar sana. Kamera ini dilengkapi dengan julat zoom 24-200 mm yang luas, autofokus pantas sepantas kilat , tangkapan berterusan berterusan , keupayaan video yang dipertingkatkan dan operasi tahap pro. Semua yang anda perlukan boleh didapati dalam kamera yang sangat ringkas dari Sony.

Lensa mengagumkan yang dimiliki oleh kamera ini juga mampu menghasilkan gambar yang tajam di seluruh julat zoomnya. Untuk dapat memilih titik fokus, Sony Cyber-shot RX100 VI juga telah dilengkapi dengan layar LCD skrin sentuh .

Terdapat banyak ciri-ciri sejuk lain ini pocketable kamera . Namun, kerana ukurannya yang agak kecil, kamera ini mudah jatuh tanpa bantuan cengkaman. Jadi, anda mesti berhati-hati semasa menggunakannya. Untuk membelinya, anda boleh mengunjungi Bukalapak di pautan ini.

7. Nikon Z6

Nikon Z6

Walaupun Nikon agak lewat mengeluarkan kamera full-frame tanpa cermin , tetapi apa yang dipaparkan oleh Nikon Z6 benar-benar mengejutkan. Walaupun Alpha A7 III dari Sony masih mendahului pilihan kamera tanpa cermin dari banyak pengulas , kehadiran Nikon Z6 adalah sesuatu yang tidak boleh dibiarkan begitu sahaja.

Nikon Z6 mempunyai sensor bingkai penuh 24.5 MP yang sangat baik . Sementara itu, sistem AF 273 titik bersama pemotretan berterusan 12 fps memungkinkan anda untuk tidak melepaskan satu tangkapan. Kamera ini sangat sesuai untuk peminat fotografi dan mereka yang pakar dalam bidang ini. Anda boleh membeli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

8. Fujifilm X100F

Fujifilm X100F

Kamera ini mempunyai reka bentuk dan kawalan klasik yang sangat sesuai untuk mereka yang menyukai kamera kompak . Kamera gaya retro ini dilengkapi dengan lensa 23mm yang setara dengan 35mm dan bukaan f / 2. Salah satu perubahan terbesar antara X100F dan pendahulunya adalah penggunaan sensor X-Trans 24.3 MP. Secara keseluruhan, ini adalah kamera yang sesuai untuk jurugambar pakar. Kamera ini boleh didapati di Bukalapak melalui pautan ini.

9. Olympus OM-D E-M10 Mark III

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Ini adalah salah satu kamera tanpa cermin tahap kemasukan terbaik. Kamera ini mempunyai sistem penstabilan imej 5 paksi, pemidang tilik yang baik, kelajuan pengambilan gambar berterusan 8.6 fps dan video 4K yang mengagumkan. Olympus OM-D E-M10 Mark III adalah kamera yang hebat. Ini adalah salah satu pilihan terbaik untuk jurugambar pemula atau peminat yang mahukan kamera tanpa cermin . Beli kamera di Bukalapak melalui pautan ini.

10. Panasonic Lumix FZ2000 / FZ2500

Panasonic Lumix FZ2000 / FZ2500

Sekiranya anda mahukan kamera jambatan yang berkualiti, maka Panasonic Lumix FZ2000 / FZ2500 boleh menjadi penyelesaian terbaik untuk anda. Kamera ini membawa kualiti gambar dan jarak zoom dan menawarkan kawalan manual separa manual dan penuh. Selain itu, Lumix FZ2000 juga mampu mengambil fail RAW dan merakam video berkualiti 4K. Tahap pengguna yang sesuai untuk kamera dari Panasonic adalah pertengahan dan pakar .

Itulah beberapa kamera yang sedang dilanda pasaran yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Kedua-dua kamera untuk pemula, perantaraan atau pakar , semuanya boleh didapati di atas. Harga yang ditawarkan untuk kamera di atas adalah dalam jutaan hingga puluhan juta.