10 Cara Mendapatkan Banyak Pengikut di Instagram

Mendapat banyak pengikut di Instagram, ya pasti bangga dong . Tidak dapat dinafikan bahawa semakin banyak pengikut akaun Instagram kami, kami akan menjadi lebih bangga kerana ramai yang berminat untuk mencoret gambar kami. Terutama jika kita boleh menjadi selebriti terkenal.

Mempunyai banyak pengikut bukan sekadar menjadi selebriti. Kerana jika anda mempunyai pengikut dalam jumlah yang banyak juga menjadikan reputasi kedai dalam talian di Instagram kelihatan baik. Begitu ramai orang yang berminat membeli barang di kedai dalam talian.

Untuk mendapatkan banyak pengikut, anda tidak perlu menggunakan kaedah sukar apalagi dibayar. Cara menambahkan pengikut Instagram tidak memerlukan anda memasang aplikasi khas pada peranti Android dan iOS. Sebenarnya, pengikut anda dapat bertambah tanpa menambahkan pengikut anda.

Nah, inilah cara untuk mendapatkan pengikut Instagram dalam jumlah yang banyak dan cepat dari isyarat Caris. Sudah tentu, pengikut yang anda perolehi adalah akaun sebenar dan bukan pengikut akaun palsu.

10 Cara Mendapatkan Banyak Pengikut Instagram

1. Tentukan Tema untuk Profil Instagram

bagaimana untuk mendapatkan banyak pengikut Instagram

Di Instagram, anda memang boleh menyiarkan sebarang gambar secara rawak . Tetapi, jika anda ingin mempunyai pengikut yang ramai, anda mesti mempunyai tema khas untuk akaun Instragram anda. Mempunyai tema akan menjadikan profil anda lebih unik dan menarik, baca cara membuat profil yang menarik dan unik dalam artikel ini.

Secara umum, kebanyakan orang berminat untuk bergabung dengan akaun Instragam tertentu, seperti akaun blogger makanan yang menyiarkan foto mengenai masakan, akaun fesyen yang mengandungi foto pakaian mewah terkini , atau akaun perjalanan yang kandungan akaunnya adalah gambar jalanan. jalan raya dan tarikan pelancongan yang menarik.

Kadang-kadang anda boleh menyiarkan foto di luar tema, tetapi anda mesti konsisten memuat naik foto dengan tema yang telah anda tentukan. Dengan cara itu, pengguna Instagram yang mempunyai hobi yang sama dengan anda akan mengikuti akaun anda.

2. Memuat Naik Gambar yang Menyalahgunakan

Aplikasi penambah pengikut Instagram

Instagram adalah tempat untuk memuat naik pelbagai foto dan video. Sekarang, jika anda mahu banyak pengikut, pastikan anda memuat naik sejuk  photo  dan menarik perhatian orang lain. Foto dengan warna dan kecerahan yang tepat akan menambahkan nilai tambah di mata pengikut.

Bukan itu sahaja, cubalah sentiasa memuat naik foto terkini setiap hari. Kerana, pengikut anda selalu mengharapkan foto terbaru dari akaun Instagram anda. Anda boleh memuat naik gambar seperti yang dijadualkan. Contohnya, setiap malam anda selalu menyiarkan foto, kemudian kerap melakukannya.

Namun, jangan hantarkan foto yang berukuran terlalu besar , kerana itu mungkin memenuhi suapan pengikut anda sehingga mereka merasa terganggu dan berhenti mengikuti akaun anda. Beri jangka masa sebelum anda menyiarkan satu foto ke foto lain.

3. Buat Kapsyen Menarik

Buat kapsyen yang menarik

Bukan sekadar memuat naik gambar atau video kecil. Sekiranya anda ingin mempunyai sejumlah pengikut yang tidak kecil, maka buatlah kapsyen yang menarik. Biasanya, pengikut tidak hanya melihat dari segi gambar yang dimuat naik.

Sebabnya, pengikut juga akan sentiasa memperhatikan kapsyen yang anda tulis. Pastikan kapsyen yang anda tulis adalah perkataan yang baik. Contohnya, anda boleh menambahkan kapsyen dari potongan lirik lagu, kata-kata hikmat, atau kata-kata dalam buku. Jangan lupa untuk memasukkan sumber perkataan!

Juga, perlu diperhatikan bahawa kapsyen yang anda buat mesti sepadan dengan foto yang dimuat naik. Jangan membuat kapsyen yang tidak ada kaitan dengan foto yang dimuat naik. Ini akan mengelirukan pengikut.

4. Gunakan Hastag Menarik

Gunakan hashtag yang menarik

Pada masa kini, penggunaan hashtag mungkin dianggap berlebihan. Sebenarnya, hashtag sangat membantu sehingga foto anda mendapat banyak 'suka' dan akaun anda juga akan mendapat pengikut dengan cepat. Foto yang anda muat naik akan didapati dengan mudah melalui hashtag.

Semasa anda menghantar gambar makanan, elakkan menggunakan hashtag biasa seperti # makanan atau # makanan. Sebaliknya, cuba gunakan hashtag #nomnom atau sesuai dengan nama makanan. Pilih hashtag yang sesuai, unik, menarik, dan jika anda berada dalam  tren. 

5. Jangan Menggunakan Hashtag Terlalu Banyak

Jangan Menggunakan Hashtag Terlalu Banyak

Sekiranya anda menemui banyak hashtag yang menarik, kami cadangkan memilih beberapa. Anda sangat tidak digalakkan menggunakan terlalu banyak hashtag. Anda hanya menyediakan hashtag yang sesuai dengan kira-kira dua atau tiga hashtag.

Memang, penggunaan hashtag adalah salah satu cara untuk mendapatkan banyak pengikut Instagram, tetapi jika anda menggunakan terlalu banyak hashtag , maka anda akan dinilai 'berlebihan' atau berlebihan. Kadang-kadang menggunakan hashtag terlalu banyak akan sangat  mengganggu  pengikut, anda tahu. Jadi, gunakan cukup hashtag pada setiap foto yang dimuat naik.

6. Berinteraksi dengan Pengikut

berinteraksi dengan pengikut

Kesalahan yang sering dilakukan oleh beberapa pemilik akaun Instagram terkenal adalah 'malas' atau tidak mahu berinteraksi dengan pengikut mereka melalui ruangan komen. Walau bagaimanapun, tidak semua komen daripada pengikut itu menyenangkan. Terdapat juga beberapa pembenci yang menulis komen pedas pada foto anda.

Oleh itu, anda harus tetap sabar dan bijak ketika berinteraksi dengan pengikut melalui ruangan komen di foto anda. Abaikan komen negatif dan jangan mudah marah dengan komen tersebut. Memberi kesan positif kepada pengikut.

7. Seperti apa yang dilakukan

Seperti apa yang dilakukan

Satu perkara ini tidak ada kaitan dengan menentukan tema Instagram. Agar anda dapat menentukan temanya dengan lebih mudah, ada baiknya anda bertanya kepada diri sendiri mengenai hobi dan hobi anda. Dari hobi ini akan muncul banyak idea kreatif.

Di samping itu, anda akan berasa selesa dan gembira dengan apa yang dilakukan. Contohnya, anda suka bidang solek. Dengan minat anda untuk solek, banyak idea akan muncul. Mulakan dengan apa yang anda suka maka anda akan merasa  seronok. 

8. Edit Foto Sebelum Membuat Pengeposan

Edit Foto Sebelum Menghantar

Ingin mengetahui rahsia memuat naik gambar yang estetik dan sangat terkini? Anda boleh menggunakan beberapa aplikasi penyuntingan foto. Aplikasi penyuntingan foto adalah aplikasi yang membantu anda menjadikan gambar anda kelihatan  bermata  dan sejuk. Anda boleh mendapatkan beberapa aplikasi penyuntingan foto ini secara percuma di PlayStore.

Anda boleh mengedit pencahayaan, menambah kapsyen, dan bahkan membuat kesan bokeh. Pastikan suntingan foto yang akan dimuat kelihatan menarik dan terkini. Dengan penyuntingan foto yang baik akan membuatkan pengikut lebih berminat untuk mengklik "suka". Selain aplikasi penyuntingan foto, anda juga dapat mencari beberapa aplikasi yang digunakan oleh selebriti, klik di sini.

9. Campurkan dengan Komuniti

Komuniti Instagram

Sekiranya anda sudah mempunyai tema khusus untuk akaun Instagram anda, bergabunglah dengan orang yang mempunyai tema yang sama dengan akaun Instagram anda. Contohnya, jika anda seorang blogger makanan , anda boleh bergabung dengan komuniti blogger makanan di kawasan anda untuk menambah rakan dan pengikut.

Jangan lupa untuk terus aktif di media sosial lain. Sebagai contoh, anda boleh berkongsi foto di akaun Instagram anda melalui Reddit atau Tumblr. Dengan cara itu orang lain dapat mengetahui hasil foto anda dan berminat untuk mengikuti akaun Instagram anda.

10. Elakkan selfie berlebihan

Elakkan selfie berlebihan

Akaun Instagram anda tidak harus diisi dengan foto dari objek lain. Anda sendiri boleh menjadi objek foto yang menarik untuk dimuat naik di Instagram. Ambil gambar selfie anda, kemudian edit sedikit dalam pencahayaan dan gunakan penapis yang disediakan oleh Instagram.

Sebaiknya elakkan selfie berlebihan. Jadikan selfie anda begitu estetik dan menarik untuk dilihat. Namun, anda juga tidak digalakkan untuk selalu memuat naik gambar selfie. Kerana akan mengganggu pengikut dengan terlalu banyak selfie.

Mempunyai banyak pengikut di Instagram sememangnya menggembirakan. Namun, elakkan cara menipu untuk mendapatkan banyak pengikut, seperti membeli pengikut secara haram. Gunakan kaedah ini untuk mendapatkan banyak pengikut Instagram yang telah kami kongsi.

Cara di atas adalah cara yang mudah, semula jadi dan percuma untuk mendapatkan banyak pengikut di Instagram. Di samping itu, anda juga boleh menjadi selebriti terkenal dan mencari jalan di sini. Semoga berjaya!